Video! Prof. Chomsky over arrest Wikileaks-oprichter: “overheden snoeren journalisten de mond, keer op keer”

Afgelopen week werd de oprichter van Wikileaks, Julian Assange, gearresteerd in Londen. De man staat bekend om het openbaren van documenten waaruit blijkt dat overheden massaal mensenrechten schenden. Resultaat: hij zit vast. Prof. Noam Chomsky is laaiend over het gebeuren: “overheden snoeren journalisten de mond, keer op keer”.

Volgens prof. Noam Chomsky is de arrestatie van Jullian Assange ‘een schandaal’ en ziet hij het gebeuren als ‘een inter-gouvernementele opzet om journalisten het zwijgen op te leggen’. En stelt hij dat Wikileaks informatie publiceert ‘die burgers verdienen te weten’ terwijl ‘machthebbers proberen dit te voorkomen’ aldus de MIT-professor.

De taalkundige stelt verder dat de arrestatie van Assange geen uitzondering, maar de regel is: ‘dit patroon herhaalt zich keer op keer’. Het openbaren van gegevens waaruit blijkt dat bepaalde personen of organisaties mensenrechtenschendingen begaan zou geen misdaad mogen zijn. Maar zo zien machthebbers het natuurlijk niet!

Maar, wie zijn dan ‘de machthebbers’ in deze context? De machthebbers in deze zijn de lieden van ‘het kartel’ binnen de diverse Ministeries van Buitenlandse Zaken. U weet wel, de typetjes die de halve wereld bombarderen onder voorwendselen van drogredenen om geld te verdienen aan het bloed van onschuldigen.

Dat is de reden waarom diverse functionarissen van verschillende ministeries van Buitenlandse Zaken bezig zijn met puinruimen. Zoals de Britse MinBuZa-man Jeremy Hunt:

“He (Assange, red.) has hidden from the truth for years and years and it is right that his future should be decided in the British judicial system,” – Jeremy Hunt, Buitenlandse Zaken, Verenigd Koninkrijk, 2019

Een MinBuZa-medewerker stelt dat een journalist ‘de waarheid’ verstopt, terwijl de ministeries geen informatie willen openbaren! Tevens willen Britse parlementariërs dat Assange in Zweden voor de rechter komt. Een teken aan de wand!

Jeremy Hunt wil dat juist niet en wenst dat Julian Assange in het Verenigd Koninkrijk (bij een bevriende rechter, red.) wordt veroordeeld. Gelukkig verraadt het woordgebruik van ‘het kartel’ waar het om gaat. Lees de uitgevaardigde aanklacht maar eens:

Aanklacht tegen Julian Assange (Wikileaks)

Het woordgebruik verraad uiteindelijk iedereen. Ook degenen die iets te verbergen hebben. Informatie over mensenrechtenschendingen in Irak? Bron: United states of America, Eastern District of Virginia, Grand Jury
Het woordgebruik verraadt uiteindelijk iedereen. Ook degenen die iets te verbergen hebben. Informatie over mensenrechtenschendingen in Irak? Bron: United states of America, Eastern District of Virginia, Grand Jury

Bovenstaande laat duidelijk zien waar het om draait!

Het gaat in de Assange-rel dus om gegevens over de agressieoorlogen in Irak. En hoe Assange aan die gegevens is gekomen (een moreel bezwaard mens, red.) En die moeten natuurlijk geheim blijven! Vandaar dat lieden van diverse ministeries van Buitenlandse Zaken zijn begonnen met puinruimen. Dit om hun voorgangers en eigen baantjes te beschermen.

Tal van andere ministeries van Buitenlandse Zaken mengen zich in deze zaak: Australië, Verenigde Staten, en het gaat maar door… In de Verenigde Staten stelt men zelfs het volgende:

“Mr. Assange is in fact a tool of Vladimir Putin and the Russian intelligence service.”

Zo doorzichtig allemaal weer. Het zijn rookgordijnen want het gaat niet om Rusland getuige de bovenstaande aanklacht van de VS-jury, maar om informatie over mensenrechtenschendingen! De traditionele media in Nederland zwijgen in alle talen. Bang voor de mogelijke consequenties.

De lafhartige schrijvers van de Volkskrant, Trouw en NRC (let vooral op de framing, red) laten de journalistiek hiermee definitief in de steek. De vraag is echter: is het crimineel om criminele activiteiten te openbaren middels criminele methoden? 

Zelfs de bejubelde Donald Trump ziet de bui hangen. Hij was eerder nog lovend over Wikileaks, maar nu de verenigde krachten van de ministeries van Buitenlandse Zaken loskomen klinkt het anders:

“I love Wikileaks” – Donald Trump (2016)

Twee jaar later:

“I know nothing about Wikileaks” – Donald Trump (2019)

Zo snel kan het blijkbaar gaan.

Gelukkig weten intelligente mensen wél wat er speelt en prikken zij eenvoudig door de rookgordijntjes van de ijzervreters van het ministeries van Buitenlandse Zaken. Als er behalve de NPO een overheidsorganisatie sanering verdient dan wel het Ministerie van Buitenlandse Zaken!

Ook in Nederland is het Ministerie van Buitenlandse Zaken een hol van corruptie. Denk aan schendingen van het volkerenrecht in Syrie door het steunen van jihadistische rebellen en de corrupte praktijken met Saoedi-Arabie.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. van Urk

  De objectieve journalisten worden inderdaad de mond gesnoerd omdat zij ook de andere kant van het verhaal willen laten zien aan de burger. De overheid steunt eerder hun kontlikkende journavisten.

 2. DeBruijn

  Het is ook vaak wonderlijk als je tegen bepaalde machten ingaat, je gedemoniseerd wordt, liegen mag ineens en alles wordt in het werkt gesteld om je weg te krijgen en de mond te snoeren.

  Zo gaat dat ook met Tommy Robinson in het VK. Ben geen fan van hem, maar hij wordt overal tegengewerkt en er worden geen middelen geschuwd om hem uit beeld te werken. Hij heeft ook BBC panorama ontmaskert en laat zien hoe de BBC mensen manupileert. Zoek maar eens op Panodrama.

  Nogmaals geen fan, maar er klopt niet veel van wat de media en regering naar buitenbrengen over hem.

 3. Nuts

  Op de achtergrond beschermt Q Julian Assange.

  Wie is Q ?

  Zoek dat uit ?
  Begin bij het zoeken naar Q anons..

  Bertus,

  1. DidiMadloba

   Q dat was toch de man die James Bond van gadgets voorzag?

 4. Raveltje

  Het is een grote corrupte zwendel, waarook op de
  wereld en de kleintjes zijn de dupe.

 5. koeiepoep

  En om meer grip te krijgen, op wat wel of niet gepubliceerd dient te worden, heeft de eu nu de ‘strijd tegen nepnieuws’. Eufemisme voor: censuur.

  1. DidiMadloba

   Bedrog bestrijden is geen censuur, zeker als het doortrapt massabedrog is.

 6. Pjotter

  De rode rakkers zijn op dit item erg stil.

 7. Brazil

  Geef deze verkrachter en ( land )verrader levenslang.

  1. Punt50

   Wat deed hij zo verkeerd dan?

 8. Meriadoc Brandebok

  “Als er behalve de NPO een overheidsorganisatie sanering verdient dan wel het Ministerie van Buitenlandse Zaken!”

  Er staat veel onzin in het artikel, maar dit spant toch echt de kroon. Wat een onzinninge kulopmerking!!!

 9. DidiMadloba

  Die Assange maakt het rechtse sites als DDS nog lastig. Is dit een linkse querulant of bestrijdt hij doofpotten?

 10. Regina

  Chomsky beschrijft het helemaal zoals ik er over denk. Overheden die mond willen snoeren van klokkeluiders past niet in een rechtstaat. We spreken hier over fascistische praktijken

  1. Original NL

   Regina
   ++++1

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.