Flauw! Chris Aalberts probeert eurosceptische strategie FVD en Derk-Jan Eppink neer te sabelen

Chris Aalberts volgt de ontwikkeling van FVD op de voet en laat ook geen kans onbenut om iedere beer op de weg als een onverzetbare berg te doen lijken. Zo schetst hij nu het beeld dat de eurosceptische strategie van FVD, deels onder leiding van Dirk-Jan Eppink, gebakken lucht is.

Aalberts somt de punten uit het FVD-verkiezingsprogramma op waar Eppink in zijn boek ook van zegt dat dit moet gebeuren:

 • Stoppen met de euro via een referendum;
 • geen Europees Monetair Fonds;
 • grenscontroles terug;
 • asielzoekers moeten in het eerste veilige land asiel aanvragen;
 • illegaliteit moet strafbaar worden;
 • Italië steunen bij weigeren migrantenboten;
 • geen visumvrij reizen voor Turkse inwoners;
 • weg uit de douane-unie;
 • weer zelf handelsverdragen kunnen sluiten;
 • pulsvisserij moet weer mogen;
 • terugtrekken uit Parijse klimaatakkoord;
 • doorgaan met fossiele brandstoffen en investeren in innovatie;
 • geen Europees buitenlands beleid;
 • geen EU-leger;
 • geen verdere EU-uitbreiding

Door in het Europees Parlement de boel proberen te blokkeren zou de EU enigszins een halt kunnen worden toegeroepen. Wat Aalberts hier echter tegenwerpt is dat het Europees Parlement helemaal niet gaat over het merendeel van deze punten. Hij zegt er echter niet bij welke EU-organen er dan wél over gaan!

Dan kom je al snel tot de conclusie dat het vormen van blokkerende minderheden, wat al een klus op zich is, niet voldoende is. Nou, ‘haha, allemaal zinloos,’ wrijft Aalberts de lezer even in. Maar wie in het Europees Parlement zit zou op den duur ook in de andere organen invloed kunnen krijgen. Komt daar ook nog een keer een Nederlands kabinet met FVD bij, dan nemen de kansen op veranderingen al aardig toe.

Dat het een grote klus is en het allemaal niet makkelijk zal worden, hebben Baudet en Eppink nooit onder stoelen of banken geschoven. Dat het niet eens het proberen waard is, ziet Aalberts duidelijk als een overwinning en reden voor wat potentieel leedvermaak. Beetje sneu.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Rien Noppen

  Het woord Nexit komt in het betoog niet meer voor, en al helemaal niet in het boek van de Europeaan Epping.
  Wat het FvD werkelijk wil met de EU blijft inderdaad nogal schimmig.

  1. Tguard

   @rientje nou nou dit valt me van je tegen. Misschien een beetje verdiepen in wat de heren uitdragen. Voor de rest ben je geweldig op de hoogte en eigenlijk kan niemand aan jou geweldige bijdrages tippen hoor.

   1. Rien Noppen

    Ik las het TPO-artikel en trok deze conclusie.

    Dank voor de vriendelijke woorden.

  2. shidaian

   alweer niet er goed op de hoogte en levend op een eilandje heer Noppes?

 2. Tman

  De strategie van FVD,is het enige dat Nederland nog kan redden van omvolking en een sociaal/economische ondergang,als lidstaat van de EU heeft Nederland geen toekomst en gaan we ten onder aan alle utopische en vooral geldverslindende belangen van de EU!
  Alle partijpunten zijn van urgent belang,en dringend te actualiseren.

 3. Joop Klepzeikert

  Aalberts is een zielig rancuneus eikeltje, die door niemand, zelfs op links, nog serieus genomen wordt. Slaat als een wilde kat in het nauw om zich heen. Gaat net als de trollen hier op DDS vanzelf merken dat hij er ook hiermee gruwelijk naast zit, zoals dat domme volk er overal mee naast zit.

  1. Tman

   @Joop Klepzeikert
   ++++

  2. santiago

   Joop. Maar wat als nu na een half jaar blijkt dat FvD niet meer bestaat. Kom je dan weer ergens anders bijdehand over doen met een andere nick?

   1. Joop Klepzeikert

    Ga je moeder trollen joh.

 4. hminkema

  Volgende keer graag beter lezen en beter (quasi) citeren.

  Ten eerste wrijft Aalberts de lezer helemaal geen ‘Ha ha, allemaal zinloos’ in. Het is ook geen juiste parafrase van wat Aalberts wèl beweert, evenmin als dat ‘het niet eens het proberen waard is’, laat staan dat hij daar een ‘overwinning’ (van wie?) in zou zien.

  Aalberts verlangt meer duidelijkheid van Eppink over diens strategie als hij eenmaal in het EP zit. Dat lijkt me een gerechtvaardigd verlangen, gezien de onduidelijkheid daarover in diens boek en in het FvD-programma: een wensenlijstje is nog geen reële politieke strategie. En voorstellen voor nationaal beleid stipuleren nog geen EP-agenda voor Eppink.

  Verder uit Aalberts twijfel aan de politieke strategie van de ‘blokkerende minderheden’, omdat reden dat eurosceptici er tot op heden getalsmatig klein en bovendien verdeeld zijn. Verdeeldheid die nog groter wordt omdat nota bene Eppink zelf stelt niet met de Franse eurosceptici van Le Pen te willen samenwerken.

  Tot slot uit Aalberts een, nogal reële, verwachting. En een verwachting is lang geen wens, zoals u ten onrechte doet voorkomen.

  1. hminkema

   Publiceren is gemakkelijk, reageren is moeilijk voor de heer Willemsen.

 5. Duckday

  Wat heeft de EU en Euro voor voordeel welvaart werkgelegenheid voorspoed gebracht voor de NORMALE man vrouw in Nederland Wat zijn we er op vooruit gegaan

  1. Original NL

   @Duckday…..
   Nix….Nada……Noppes….de eu en de euro hebben ons goud gekost…en kosten ons nog steeds goud…
   Speedup your brexit!!

 6. J.Rademaker

  De heer Aalberts legt haarfijn uit dat het voor een klein land geen enkel nut heeft zitting in het Europees parlement zitting te nemen.
  Bovendien is de invloed van parlementsleden in het algemeen 0.

  1. Vit

   Mwah het hoeft maar een stem te schelen om gekkigheid te voorkomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.