Geert Wilders keihard over ‘wegkijkend OM’ bij dreigementen: ”pak hem maar, wij kijken de andere kant op”

Geert Wilders in de Tweede Kamer. © De Dagelijkse Standaard.
Foto: Geert Wilders in de Tweede Kamer. © De Dagelijkse Standaard.

Geert Wilders (PVV) maakt zich ernstig zorgen om de wijze waarop het Openbaar Ministerie omgaat met bedreigingen aan het adres van Nederlandse politici. Volgens Wilders doet het OM te weinig. Het signaal aan criminelen is volgens hem ijskoud: “prima, geen probleem, dreigen mag, pak hem maar, wij kijken wel even de andere kant op.”

Het klopt dat het OM inderdaad weinig onderneemt tegen de internationale bedreigingen waarmee Wilders te maken heeft. En er is weinig zicht op terroristen en criminelen die tussen de migratiestromen naar Europa komen.

En dat leidt tot geweld. Zo pleegde Jawed S. onlangs een aanslag op twee Amerikaanse toeristen in Amsterdam en beweerde hij ‘Wilders te willen doden’. En als we kijken naar wat er te lande gebeurt moeten we Wilders gelijk geven op dit punt: het OM doet te weinig.

Zo zijn er meer gevallen bekend en een drugscocktail doet daar niets aan af. In andere gevallen onderneemt het OM wel actie tegen bedreigers, maar onvoldoende. Bijvoorbeeld tegen Baudetdreiger Mila van den B., maar is de strafeis veel te laag.

Tegen de Utrechtse Volkert-docent ondernam het OM (terecht, red.) geen actie, maar kreeg de Volkert-docent alsnog een flinke tik op de vingers van zijn werkgever, waardoor hem de komende twee jaar oneervol ontslag boven het hoofd hangt.

Maar voor het OM is het een patroon aan het worden: lage straffen voor bedreigingen, terwijl de strafeisen hoger mogen. Het zou raadzaam zijn als het OM iets met het advies van Wilders doet. Of in ieder geval iets laat horen.

De bedreiger van Sylvana Simons kreeg bijvoorbeeld ook wel straf, maar deze was lekker laag. Het Openbaar Ministerie lijkt overduidelijk te rommelen met doodsbedreigingen. De vraag is dan ook wanneer het duidelijk is voor het OM dat iemand de intentie heeft geweld te plegen, een belangrijk vraag.

Want anders spreekt men niet van ‘dreigementen’, maar ‘intimidatie’. Huiswerk dus voor het OM!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

22 reacties

 1.   

  Zolang het justitiële apparaat in handen van D’666 blijft,
  zal er vrees ik niets veranderen, we hebben gezien wat dat voor Pim Fortuyn heeft betekend en ook nu kunnen oa Wilders en Baudet vrezen voor hun leven.

  Stem tegen links,
  Stem in mei ook op FvD!

 2.   

  Het is ondoenlijk. Eerst moet het OM conservatief-islamitische landen om uitlevering van de bedreigers vragen. Het is de vraag of men akkoord gaat, aangezien Wilders er de meest gehate politicus is en de cartoonwedstrijd er toch niet op veel animo kon rekenen. Eenmaal in Nederland krijgen ze een taakstraf, waarna ze allen weer terugmoeten danwel ergens in de illegaliteit belanden.

  Het kost de samenleving bakken met geld en de winst is dat ze 280 uur hebben lopen schoffelen in een rijk Westers land.

  1.   

   Maar het is wel zo dat het OM ook niet echt zware straffen oplegt voor bedreigingen in Nederland.

   Maar buitenlanders oppakken? Dat zou hooguit in Europa kunnen, maar daarbuiten lijkt me dat niet en wel om de reden die je noemt.

   1.   

    Ik denk dat het OM eist op basis van de instrumenten die de wetgevende macht haar verschaft.

    Ja, binnen Europa zal dat met de open grenzen wel gaan, maar buiten Europa wordt het moeilijker. Ik denk ook niet dat iedereen zit te wachten op 200, wat zijn het, Pakistanen, Iraniërs, Afghanen, Marokkanen, Turken, die hier louter mogen komen om een taakstrafje uit te voeren.

 3.   

  Inderdaad het Linkse demoniserende wegkijk kartel, heeft geen enkele interesse, in anders denkende Nederlandse burgers.
  Nederland is aan een opschoon beurt toe.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 4.   

  De familie oranje en alle andere belangrijke mensen worden goed beveiligd dus.

 5.   

  In dit verwarde stukje strijden de richtingloosheid van het gebabbel en het gebrekkige Nederlands om de voorrang.

  DDS is niet meer wat het geweest is

  1.   

   Het zou de rioolrat sieren om hier dan ook eens eindelijk op te rotten zal mij benieuwen .
   Zou zeer welkom wezen dat hij dan meteen de putlucht die om hem heen hangt meeneemt natuurlijk. Dan kan D.R in de kinderliefde het misschien op een andere site proberen.

   1.   

    Keihard negeren, dat is het enige dat helpt en daar heeft hij een schurft aan.

   2.   

    Ik vind niet dat je hoeft te vertrekken, edoc: iedereen is welkom. Jij ook.

  2.   

   De redacteuren van DDS kunnen het niet helpen dat jij je lagere schooltje niet afgemaakt hebt, waardoor je niet fatsoenlijk kunt lezen. Dat is geheel jouw probleem.
   De stukken hier zijn prima geschreven, met maar heel zelden een taalfoutje.
   Dat jij in elke goed geschreven zin taalfouten denkt te zien ligt enkel aan jouw onvermogen om te kunnen lezen.

 6.   

  O.M. = Ontegenzeggelijk Machteloos

 7.   

  We leven in een land, dat geteisterd wordt door politieke correctheid, (lees geestelijke dictatuur).
  Wanneer je zelfdenkend bent en niet meegaat met eurofilie, weg-met-ons, zwarte-piet-fobie, verplichte orgaandonatie, groene hysterie, vliegschaamte, vleeseetschaamte en meer van dat fraais, kun je jezelf nog alleen in het openbaar vertonen, wanneer je je kiezen op elkaar houdt.

  1.   

   Het OM in Nederland mag zelf kiezen wat ze wel/niet willen vervolgen, snap je?

 8.   

  Er stonden gewapende moslims in zijn woonkamer en in zijn beveiliging en wat deden zij?

  Niks.

 9.   

  Ja Geert het is allemaal zo oneerlijk.

 10.   

  En hoe zit het eigenlijk met de rest van de politiek? Ik hoor ze er nooit over he. Toen Baudet bedreigt werd door het paf meisje stonden ze het wel allemaal te veroordelen. Maar bij Wilders is het altijd weer doodstil. Zelfs Baudet hoor ik er niet over.

  1.   

   “Maar bij Wilders is het altijd weer doodstil.”

   Niet bepaald! Wilders wordt 24/7 beveiligd door minimaal vier gewapende DBB’rs waarbij hij verblijft in een safehouse.

   1.   

    Ja dat is dus het belachelijkste argument ooit. Dat zegt alleen maar iets over de ernst. Da wordt het toch eens tijd dat ze het wel keihard veroordelen en daar tegen optreden dan kan die misschien ooit nog een keer vrij rond lopen.

    Maar nee. e zijn te druk met het vervolgen van Wilders omdat die eens minder Marokkanen riep.

    1.   

     @Robert: Dat ben ik met je eens, het staat mij ook tegen dat ze geen moer lijken te doen met het feit dat Wilders dag en nacht wordt bedreigd. Ook het OM speelt politiek, daar ben ik wel over uit.

   2.   

    Tegen de tijd dat er in zijn beveiliging moslims zijn geïnfiltreerd in zijn persoonlijke beveiliging en in zijn woning aanwezig waren.

    Lijkt het mij wel mee vallen met de stelling van Wilders tegenover de islam.

 11.   

  Het volkert-draaiboek is de natte droom van elk politicus links van het midden,,,,,
  de verontwaardiging over de speech van Mr Hiddemeister bij de groene Kmer, d66 en dito volksverlakkers was stuitend om te zien, zoveel krokodillen-geneuzel om de waarheid die niet verteld mocht worden, ZELFS DE FAMILIE GAF MR HIDDEMEISTER GELIJK !!!!

  Maar volgens diezelfde links criminelen komt het afknallen Thierry Baudet en Geert Wilders goed uit, Huilen zullen ze voor de draaiende camera’s, maar binnenskamers knallen de flessen champagne!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!