GroenLinks-Kamerlid Zihni Özdil blijkt toonbeeld links Twitter-drama: reageert als een zeikwijf op Baudet

Twitter staat natuurlijk weer vol met haat-reacties op en over de tweet van Thierry Baudet, waar hij Greta Thunberg en haar speech (terecht) belachelijk maakt. Als je één tweet zou moeten uitkiezen waarmee je het hele drama samenvat, dan is het wel die van Zihni Özdil!

Deze tweet etaleert perfect wat er mis is met het gebruiken van zo’n kind voor politieke doeleinden en heel de houding van links over dit onderwerp. Die bewust net-niet-subtiel-genoeg sneer waar de eigen kant word opgehemeld en de tegenstander met een reeks hyperbolen in een hoek wordt gedrukt. Met een leuke sneer naar mannelijkheid om het af te maken, zoals jaloerse, onzekere vrouwen dat normaal gesproken alleen kunnen.

Een kind de politieke arena laten betreden moet kennelijk gewoon kunnen, maar je mag er wel alléén maar positief over zijn. Enige vorm van een negatieve reactie betekent automatisch dat je niet stoer en ‘mannelijk’ (of zelfs “boreaal masculien”) bent. Dit is van hetzelfde niveau als van een man, die een motor of een dikke auto koopt, zeggen dat hij aan het overcompenseren is. Die schoolplein retoriek van ‘je bent echt niet stoer hoor’ en ‘je bent vast onzeker’ vallen in hetzelfde straatje.

Wat we hier zien, is typische ‘zeikwijf’-argumentatie: Speculeren over de eigenschappen en motieven van de persoon, met als doel het verlagen van de sociale status in relatie tot de eigen groep. Vooral niet zelf met een rationeel argument komen maar alleen het voorzetje geven voor de sociale pressie-groep, die in dit geval even mag gaan valideren of Baudet nou wel of niet ‘boreaal masculien’ is. Waarna natuurlijk de hoop is dat anderen hem daarop afbranden en Özdil succesvol de steun van zijn sociale omgeving op heeft kunnen roepen, zonder zelf daadwerkelijk ook maar één vinger te hebben uitgestoken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Catalaanse kok

  Quote: waar hij Greta Thunberg en haar speech (terecht) belachelijk maakt.
  .
  Iemand terecht belachelijk maken?
  Het moraal van DDS zakt steeds dieper.
  Iemand bekritiseren mag en kan.
  Belachelijk maken is een tekort aan argumenten.

  1. Vabis

   Lul niet zo dom joh spaanse reuma kneus, je doet zelf hier niet anders.

   1. Kapitein Haddock

    Vabis
    +++

   2. Catalaanse kok

    Klopt Vabis.
    Maar ik ben geen volksvertegenwoordiger, vervul geen openbare functie en heb geen Twitter, laat staan volgers.

   3. Buzz68

    Vabis +++

 2. Indigo Child

  Lekker laten beaten, iedereen heeft recht op zijn eigen mening. Niet doorhebbende dat de de fvd alleen maar groter maken. Nog even en zet hebben evenveel leden als het cda. De vvd hebben ze in Januari al achter zich gelaten. Zodra ik terug ben van vakantie word ik ook lid.vroeger d66 maar die hebben ons referendum on zeep geholpen….

 3. Jumping

  Deze Turkse knul, heeft in opdracht van zijn leermeester Erdogan, ook zijn inbreng in deze discussie.
  Prima en nu weer terug naar je roots.

 4. struisvogelpolitiek

  Tegen die Özdil zou ik zeggen: Doe’s lief. 🙂

 5. Indigo Child

  Het erge is dat politici die dit arangeren dit kind belachelijk maken. Verder ben ik het met onze kok eens. We mogen het kind zeker niet belachelijk maken. Zie is 16 , weet zijn veel… het is erg voor dit kindje…

 6. Rien Noppen

  “de tweet van Thierry Baudet, waar hij Greta Thunberg en haar speech (terecht) belachelijk maakt. “

  Tegen belachelijk maken is wat mij betreft geen bezwaar, maar het betrof hier een grove persoonlijke aanval op een 16-jarig meisje. Dat was een politicus onwaardig.

  Baudet liet zich hier kennen in een infantiele en rancuneuze kleingeestigheid die ronduit pijnlijk was om te zien.

  Helaas gaat DDS mee in die regressie.

  1. Meriadoc Brandebok

   Baudet kletst uit ijn nek over de Europese Raad en iedereen vindt het prachtig.
   Baudet schoffeert een zestienjarige en iedereen vindt het prachtig.
   Baudet publiceert een naaktfoto en iedereen vindt het prachtig.
   Etc etc.

   We leven in griezelige tijden.

   1. Janna47

    @het bokje
    Ik ken er hier nog veel meer die uit hun nek kletsen….dus…de pot..verwijt…
    man, man, man, dat dat autistische meisje haar plicht doet en zich laat gebruiken voor de klimaatislam is een grote joke….die ouders zijn criminelen

    1. Kapitein Haddock

     Janna47

     +++

   2. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    Niet iedereen vind het prachtig!

    En de haat waarover gesproken wordt in dit artikel over de Twitterberichtjes kon ik ook niet vinden. Gewoon een reactie op een reactie, niets schunnigs of grof.

    Als dit al demoniseren is, wat was dat dan van dat meisje door Baudet en menigeen hier?

    1. Meriadoc Brandebok

     Eens, DeBruijn, en mijn excuses dat ik de nuance wegliet. Uiteraard vindt niet iedereen het prachtif.

   3. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    We kunnen alleen laten zien dat het ook anders kan en vooral luisteren naar anderen. Maar ik deel je zorgen zeker!

   4. Vliegenvanger

    Het moest verboden worden dat politieke partijen kinderen opzadelen met flauwekul verhalen te laten vertellen. Die ouders deugen ook van geen kant, zij zouden dat meisje in bescherming moeten nemen.
    De Nederlandse politiek staat aan het randje van de afgrond. Wat zijn ze wanhopig, las gister nog dat ze dat kind naar Den Haag willen laten komen om te spreken. Waar zijn ze in godsnaam mee bezig.

  2. Bosche draak

   En diezelfde politici die “dit kind van zestien” als een schild gebruiken om hun ranzige valsheid tentoon te stellen?

   Knap achterbaks nietwaar?

 7. Meriadoc Brandebok

  Nee, Wout, je begrijpt er niets van.

  Het kind inhoudelijk bekritiseren op haar betoog is niet erg. Maar het meisje belachelijk maken en schofferen is laaghartig. Zihni Ozdil heeft daarin het grote gelijk aan zijn kant.

  Als Baudet belachelijk gemaakt verschijnt er prompt een artikel met gejank over demonisering. Kennelijk is het wel terecht een zestienjarige te demoniseren.

  En dat toont dan weer het morele failliet van populistisch rechts.

  1. Henk12

   Ze houdt hem goed de spiegel voor.

   Verder, een term als ‘zeikwijf-argumentatie’ is opzichzelf ook al verre van een fatsoenlijk begin van welk argument er dan ook mag volgen.

   1. Peter Oudshoorn

    Henkie12 is de nieuwe fatsoens- en moraalridder op DDS. Hoog verheven te paard zal deze burgermans wel even vertellen hoe het hoort. Grote grefo sukkel.

  2. Bosche draak

   Dus jij vindt oproepen van moordenaars of de persoon willen neerschieten “belachelijk maken”?

   Je bent een walgelijk persoon…

 8. ikweetwatikwil

  Het meisje vertelt haar verhaal, ze is 16 jaar. Dat kun je toch niet serieus nemen. En als je dat zegt, maak je haar belachelijk?? Nou nee maar. Het was een zielige vertoning over een serieus punt.
  Hier waar ik woon zijn mensen bezig hun huis af te schermen voor de zon , want we krijgen hete zomers zeggen ze . Sneu die mensen . Laten zich van alles wijs maken en angst aanjagen. Zijn de vele natte zomers vergeten . Zomers die we in Nederland ontvluchten en op vakantie gingen naar Frankrijk om wat zon te krijgen. Nog niet zolang geleden

 9. Tman

  In een boreale rechtse wereld moeten meisjes van 16 iets anders doen dan teksten van klimaatidioten opdreunen!
  Het is een typisch linkse taktiek om dmv minderjarigen politieke doelen te promoten,immers in Nederland bedacht de linkse klimaatsekte,het Malieveld om pubers te misbruiken!

 10. Kapitein Haddock

  Even een reactie op een ander onderwerp. Ik ben voor de sociale oplossing Aso’s AZC.

  De “pareltjes” willen hun eigen identiteit behouden.
  Dus,……Marokkaans straffen: eerst slaan, daarna verhoren met slaan, terug naar cel maar eerst slaan. Straf voor tegenwerking overheid: minimaal 1 jaar en met 8 man in de lik.
  Dit lijkt mij zeer redelijk en, vooral , sociaal; tenslotte laten we ze hun identiteit en waardigheid behouden.
  En er wordt voldaan aan het Marrakesh-pact: respect voor hun oorsprong!
  Nou 2e kamer, doe er wat aan! Geef ze het gevoel dat ze ” thuis” zijn!

 11. Tman

  Wat zijn die linkse reaguurders zieltjes toch zacht en teder,de meesten zijn waarschijnlijk in een té beschermende omgeving opgevoed,hebben niets meegemaakt,zijn mentaal en fysiek niet weerbaar.
  Deze zielepoten vinden werkelijk álles vreselijk en eng,het zijn huilebalken.

 12. Joop Klepzeikert

  Tja, Twitter. Het open riool van de werkschuwe extreem socialistische westerse wereld. Wat mensen met werkende hersencellen daar nog zoeken is mij een raadsel.

 13. Nelson1

  Dat is dat autistische meisje…die een jaar niet gesproken heeft. Koekoek……haha

 14. Nelson1

  Het is toch ook belachelijk….als je het kind ziet….16 jaar….ga es lekker spelen joh…autistje….ga niet voor mij bepalen een 60 tot 80 duizend te investeren in mijn huis voor niks….voor die fucking 0.0007 gr. terwijl china, india, amerika en weet ik veel niks doen. Waarom moeten gvd de Nederlands woningbezitters hiervoor opdraaien….nou ik niet…fuck es lekker op zeg!!

  1. Dik

   “terwijl china, india, amerika en weet ik veel niks doen.”

   Klopt, samen zijn die landen meer dan 1700x(!) groter dan Nederland.

 15. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Hiiiiiiiiiiijaaaaaaaa hoor!!!!! het linkse grachtengordel kliekje van DWDD heeft weer eens gereageerd. Nou mijn bijna streekgenoot begrijpt er wel degelijk iets van. En bovendien Baudet heeft zichzelf ook al eens belachelijk gemaakt door Russisch te spreken en in een militaire uitrusting de 2e kamer binnen te wandelen. Daar werd ook veel over gezegd, maar Baudet kan dat wel hebben. Ieder z’n eigen mening nietwaar???? Baudet beschikt over een groter incasseringsvermogen dan die linkse type’s in de 2e kamer. Die voortdurend met het vingertje wijzen naar rechtse politieke partijen. De woorden racist,populist, narcist en wat al niet meer ligt immers voor in de mond. En voortdurend de 2e wereldoorlog er bij halen en Baudet vergelijken met Hitler of Mussolini. Dat zegt al genoeg over links, Triest, gevaarlijk en kinderachtig. en als Baudet vermoord word komen de overbekende krokodillentranen weer te voor schijn. Maar links is niet verantwoordelijk!!!!! NEE ALLICHT NIET!!!! links blinkt uit om de handen te wassen in onschuld. Hebben ze geleerd van hun grootmeester Wim Kok of is het Wim K, dit terzijde. Dat Wout het een zeikwijf noemt ben ik het wel mee eens, links zijn immers allemaal van die terpetijnzeikers, met een incasseringsvermogen van een moslim – een extreem kort lontje dus- En bovendien jullie grote vriend Paul de Leeuw heeft in het verleden ook wel mee gewerkt aan dit soort praktijken, waarvan 1x tegenover een gehandicapt kind kan je nagaan, dat is nog erger. Links zou eens moeten luisteren het liedje van Koot & Bie : zoek jezelf.

 16. Godefroy France

  Groene Kmer blijft een criminele, antisemitische, islampijpende, bruinhemden vereniging!
  Zestien jarige voorgeprogrammeerde halfdebiele muppet moeten we tegenwoordig als volwaardig gesprekspartner accepteren!
  Kinderarbeid, kindermisbruik???

 17. Ries

  … Wat we hier zien, is typische ‘zeikwijf’-argumentatie: Speculeren over de eigenschappen en motieven van de persoon, met als doel het verlagen van de sociale status in relatie tot de eigen groep. Vooral niet zelf met een rationeel argument komen…
  Dit is het trollengedrag fantastisch verwoord.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.