Harry Mens geeft toe: 'Jensen en Peter van der Vorst konden niet door één deur'

Geen categorieapr 25 2019, 12:00
En nee, dat had geen betrekking op de maat van Jensens overhemden.
De Telegraaf besteedt vandaag aandacht aan Jexit: het einde van Robert Jensens programma bij RTL 5. Hoewel hij elke week voor "reuring" en dus voor aandacht zorgde is er een einde gekomen aan zijn dienstverband bij de zender. Vreselijke jammer natuurlijk, zeker omdat dat rechtse geluid verder nergens te horen is bij de oude media.
Hoe dan ook, De Telegraaf heeft gesproken met Harry Mens, die andere nominaal-rechtse RTL-presentator. Volgens hem heeft het er alle schijn van dat Jensen eruit is geduwd door Peter van der Vorst, de linkse activist die op 1 maart van dit jaar programmadirecteur van RTL werd, daags nadat hij onder vuur werd genomen door Jensen in zijn podcast. Mens legt uit:

"Ik heb begrepen dat Jensen en Van der Vorst niet goed met elkaar door één deur konden. Deze week las ik een groot artikel over de macht van zendermanagers en daar maak ik me toch zorgen over."

Met andere woorden, deze RTL-insider denkt dat Van der Vorst Jensen eruit heeft gegooid omdat a) hij het op persoonlijk vlak niet kan vinden met Jensen en b) omdat Jensens show wel héél erg anti-establishment was. Meneer de establishment-hack kon zich daar niet in vinden. Daarom moest Jensen waarschijnlijk wieberen. En dan wel meteen, met onmiddellijke ingang.
Het is triest, maar eigenlijk hebben we geen enkele reden om Mens te weerspreken. Sterker nog, alles duidt erop dat hij gelijk heeft. Dat Van der Vorst dit persoonlijk veroorzaakt heeft omdat hij klaar was met het enige écht rechtse, anti-establishment programma op televisie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten