snapshot1

Islamitische school sleurt gemeente Amsterdam voor de rechter

Geen categorieapr 13 2019, 8:00
Het Cornelius Haga Lyceum, de inmiddels beruchte islamitische school, wil fors uitbreiden. Gemeente Amsterdam geeft daarvoor geen toestemming en dus stapt de school naar de rechter. Dat meldt het AD.
Terwijl gemeente Amsterdam, mede door de fratsen van Halsema, zich nog in allerlei bochten aan het wringen is om de school alsnog te sluiten, is het lyceum actief campagne aan het voeren voor uitbreiding. Meer leerlingen, meer lokalen en natuurlijk onder leiding van het zelfde bestuur.
Ergens lijkt dit vanuit de school een provocatie. De gemeente heeft diverse keren geblunderd toen ze de school wilden sluiten en nu probeert de school zichzelf in te bedden in de samenleving. Word de school dan alsnog gesloten, dan zou dat behoorlijk resoneren bij de scholieren en hun ouders. Is het bewijs dan toch niet waterdicht en bestaat de kans dat de gemeente onjuist heeft gehandeld, dan kan zo'n rechtszaak voor de gemeente zelf nog behoorlijke gevolgen hebben.
Maar goed, dat loopt wellicht wat op de zaken vooruit. Voor nu is het de islamitische school die de beslissing van de gemeente aanvecht. Dit zou ook best eens kunnen worden gewonnen door de school, want de gemeente Amsterdam zou bewijs moeten leveren voor op welke grond zij die toestemming niet hebben willen geven.
Het blijft in ieder geval interessant om te volgen want eigenlijk is de enige winnaar in dit 'gevecht' iedereen die buiten Amsterdam woont. Een falend links college tegen een mogelijke jihadschool, heerlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten