Islamitische school sleurt gemeente Amsterdam voor de rechter

Het Cornelius Haga Lyceum, de inmiddels beruchte islamitische school, wil fors uitbreiden. Gemeente Amsterdam geeft daarvoor geen toestemming en dus stapt de school naar de rechter. Dat meldt het AD.

Terwijl gemeente Amsterdam, mede door de fratsen van Halsema, zich nog in allerlei bochten aan het wringen is om de school alsnog te sluiten, is het lyceum actief campagne aan het voeren voor uitbreiding. Meer leerlingen, meer lokalen en natuurlijk onder leiding van het zelfde bestuur.

Ergens lijkt dit vanuit de school een provocatie. De gemeente heeft diverse keren geblunderd toen ze de school wilden sluiten en nu probeert de school zichzelf in te bedden in de samenleving. Word de school dan alsnog gesloten, dan zou dat behoorlijk resoneren bij de scholieren en hun ouders. Is het bewijs dan toch niet waterdicht en bestaat de kans dat de gemeente onjuist heeft gehandeld, dan kan zo’n rechtszaak voor de gemeente zelf nog behoorlijke gevolgen hebben.

Maar goed, dat loopt wellicht wat op de zaken vooruit. Voor nu is het de islamitische school die de beslissing van de gemeente aanvecht. Dit zou ook best eens kunnen worden gewonnen door de school, want de gemeente Amsterdam zou bewijs moeten leveren voor op welke grond zij die toestemming niet hebben willen geven.

Het blijft in ieder geval interessant om te volgen want eigenlijk is de enige winnaar in dit ‘gevecht’ iedereen die buiten Amsterdam woont. Een falend links college tegen een mogelijke jihadschool, heerlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Jumping

  Deze Halsema, is totaal ongeschikt om ergens leiding aan te geven.
  De Linkse wegkijkclub, zadelt de andersdenkenden Nederlanders, met het probleem op, wat zij hebben gecreëerd.
  Stem in Mei een anti EU partij.

 2. struisvogelpolitiek

  “Een falend links college tegen een mogelijke jihadschool, heerlijk.” Ik verwacht dat zowat geheel Amsterdams links stilletjes een gat in de lucht springt als deze islamitische school deze rechtszaak wint.

 3. Ries

  Ik meen dat Halsema genoeg kwaliteit heeft voor een leidende rol, ware het niet dat ze vergiftigd is door linkse gedachten en drijfveren. Wie zo eenzijdig denkt, hoort op een burgemeestersplaats niet thuis.

 4. Heras

  Een koekje van eigen deeg…had ze maar meer moeten doen om te bewijzen dat de school salafistisch is, door onderzoek af te dwingen of af te luisteren.
  Ik hoop dat alle linkse clubjes dit voorbeeld ter harte neemt…meer islam toelaten, minder democratie.

 5. Tguard

  Los van Halsema is het gehele bestuur daar in en in verrot. Ze leggen vreemde prioriteiten en kijken weg waar nodig. Maar goed democratie moeten we respecteren dus laat ze er maar een rommel van maken.

  1. Siemien

   ontslafemke.petities.nl/

 6. umhnz

  Waar is Annabel Nanninga als je haar nodig hebt?

  1. Ries

   Annabel is even een weekendje uitwaaien omdat ze doodziek is van het vechten tegen zwakbegaafde bierkaaien.

   1. umhnz

    Duidelijk Ries.
    Dus ongeschikt voor het politieke vak.

 7. santiago

  Verstandige en fatsoenlijke mensen stemmen PVV.

 8. Veteraan

  In Nederland kan dit gewoon hé, wat een land.
  Je zou er bijna trots op worden want we hebben de vrijheid van …… tot een kunst verheven. Wordt altijd een beetje onpasselijk als ik weer een voorbeeld zie van hoe de allochtonen [met hulp van laf links] het land overnemen.
  Een beetje dictator had ze gewoon voor hun school opgehangen vanwege terroristische banden [dus terrorisme] en het doelbewust verkloten van een maatschappij.
  En al die leerlingen,die als terrorist gevormd worden, samen met hun familie uitgewezen met hun hoofddoekjes als bagage naar een islamitische woestijn naar keuze. Weg met die haatbaarden en pedofielen.
  Waanzin dat hier weer het verrotte rechtsstelsel op wordt toegepast met daarbij dure advocaten die, samen met de rechters, manieren vinden om onder het recht uit te komen. Een fatsoenlijke rechter [die moeten er toch ook zijn al is 90% links geïndoctrineerd en dus rot] wordt aan banden gelegd als hij wat meer sancties wil opleggen. Net zoals de politie en AIVD niets mag van Links NL.
  Waar is de Nederlander die dit niet meer pikt ?

  1. umhnz

   Quote : Een beetje dictator had ze gewoon voor hun school opgehangen vanwege terroristische banden [dus terrorisme] en het doelbewust verkloten van een maatschappij.
   .
   Een beetjeVeteraan had ze gewoon voor hun school opgehangen vanwege terroristische banden [dus terrorisme] en het doelbewust verkloten van een maatschappij.
   Maarja, een site vol met links-laffe toetsenbord-helden.

   1. Veteraan

    Nou voor deze keer dan @ umhnz maar dit wordt geen gewoonte hé.

    Ik doe wat ik kan aan die etterbakken maar daar ga ik niet over uitweiden.
    Voor de rest doe je alleen niet veel dus het is wachten tot de opstand, mits die ooit nog mocht komen want inderdaad links-laffe toetsenbord-helden.
    Ik ben jou niet tegengekomen in mijn uitzendingen tussen de haatbaarden dus ik denk dat jij je grote bek maar eens moest houden.
    Als je echt eens achter je toetsenbord vandaan wil komen ben ik ten alle tijde bereid om je ergens te ontmoeten, kijken of je dan nog zo’n held bent.
    Ik heb dit voorstel ook vorig jaar al aan zo’n zgn Libanon veteraan met een grote bek gedaan maar heel verrassend had die er toen geen zin in.
    Dus kom op held.

    1. umhnz

     Quote : Voor de rest doe je alleen niet veel dus het is wachten tot de opstand,
     .
     Duidelijk, waarom u, er zijn nog zoveel anderen die ook niets doen.

     1. edoc431

      veteraan geeft aan wel een gesprek met jou te willen
      Als je daar nu eens antwoordt op geeft toetsenbord held .
      Ik heb ook al meerdere keren voorgesteld om een degelijk gesprek te willen voeren maar ja ……

     2. umhnz

      edoc, welke altijd buitengewoon inhoudelijk reageert, denkt ook een duit vanuit zijn balzakje te moeten doen.
      Hij/zij/het leest iets over een gespreksuitnodiging van een veteraan.
      Vreemd dat ik uitsluitend een dreiging met fysiek geweld zie.
      Een gesprek met u lijkt mij verloren tijd edoc.

     3. Veteraan

      En dan meteen mijn laatste reactie aan jou lafbek.
      Zoals verwacht heb je alleen maar een grote bek en zit je een beetje krachteloos en zonder daadkracht of moed achter je pc.
      Het zou fijn zijn als er nog eens een lijst tevoorschijn kwam met de adressen van jullie trollen zodat ik een goed gesprek kon organiseren.
      Tot die tijd is mijn hoop gevestigd op een spoedig overlijden voor jou en de rest.
      Het ga je dus niet goed om verwarring uit te sluiten.

      En nu maar naar buiten, het knapt hier echt op in Utrecht.

     4. umhnz

      Arme veteraan. Een ander lafheid verwijten nadat u zelf uitstekend wist te vertellen wat een ander, door u als dictator omschreven, moest doen aan het probleem.
      Uw lafheid is net zo groot als de mijne.
      Uw dreiging met fysiek geweld compenseert alleen maar uw onvermogen.

  2. Viracocha

   Denk om uw bloeddruk Veteraan. Blijf dicht bij uzelf, laat uw boosheid wegvloeien, haal diep adem en lach. Alles waar u zich kwaad over maakt is onderdeel van het leven.

   1. umhnz

    Nee nee, niets opkroppen, gooi het er uit.
    Maak van uw veteranenhart een prachtige moordkuil.
    Moet kunnen, dit soort reageerders met een verstoorde suikerspiegel.

    1. Viracocha

     Wonderlijke reactie meneer umhnz. Wenst u uw medemens dood?

     1. umhnz

      Ik wens vrijwel niemand op deze aarde dood.
      Heb wel een hekel aan reageerders welke geweld prediken.
      Bij dat soort zegt ik dan: geen woorden maar………

     2. Meriadoc Brandebok

      Eens, vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar bij het prediken van geweld ligt wat mij betreft de grens. De extreem-rechtse stank die er van zulke opmerkingen walmt is penetrant.

      De moderatie stond er weer eens bij en keek er weer eens naar.

     3. Siemien

      Je slaat de spijkers op z’n kop want ja zeg zelf als umnzh het heeft over “vrijwel niemand,” heb je gelijk

   2. Veteraan

    @ Viracocha
    Dank je voor de tip, die ik trouwens wel eens toepas hoor.
    Maar helaas lukt het me zeker niet altijd en dat vooral niet wanneer ik onrecht en valse intenties bespeur.
    Zoals het vervuilen van een site zoals deze alleen maar om aandacht te krijgen en onzin te spuien en dat door een lafaard.
    Mijn afkeer van foute allochtonen en hun linkse vriendjes is gegroeid door heel wat jaren van ervaring met die haatbaarden, zowel hier als in hun heimat en daar wil ik wel voor strijden, op mijn manier en mijn tempo.
    Ik verwacht niet dat umhnz op mijn voorstel ingaat dus ik ga zo maar eens lekker naar buiten. Beetje ademen en genieten van de natuur.
    En jij ook een goede dag.

    1. Viracocha

     Dank voor uw wens beste Veteraan. En geniet van alles wat u onderweg tegenkomt. U ook een hele fijne dag.

    2. Siemien

     Nee, umznh zal niet met je in gesprek gaan daar is hij te laf voor, die zuigt een beetje op z’n lolly en speelt wat op z’n neusfluit.
     Dit soort is structureel bezig om mensen uit de tent te lokken en mensen te irriteren, toetsenbordje op schoot zakkie chips ernaast liefst met een 2 liter fles cola hand in het onderbroekje 13/7

     Ik gebruik een script dan kun je dit soort islammongolen uitsluiten en nog eens inhoudelijk met elkaar praten over zaken, dit soort is daar helemaal niet mee bezig, behalve, let maar eens op, structureel tegendraads en vooral anti-Nederlands te reageren..
     Maar dit terzijde..
     ———————————————————————————

     Deze islamitische school dient per direct gesloten te worden..

     1. Vliegenvanger

      Als umhnz dan zo’n stoere vent is lult hij er niet over heen. Hij durft de uitdaging niet aan te gaan. Wat ben je toch stoer als je achter je toetsenbord zit en ze je niet zien of kennen. En je een grote bek kunt opzetten. Slap figuurtje ben je umhnz.

     2. Dik

      “Slap figuurtje ben je umhnz.”

      Alleen negeren is effectief.

  3. santiago

   Veteraan . Ik ken iemand die het niet pikt, maar die is door veel mensen in de steek gelaten voor charlatan Baudet.
   Baudet gaat ons nu redden. Ik ben benieuwd.

   1. edoc431

    Slaap jij nog wel goed ???

   2. Siemien

    Jij bent nog erger dan Rutte santiago

 9. victus

  Als het moet wordt er een halve wijk gesloopt om de school te laten groeien. Het is en blijft pretpark Amsterdam

 10. janssen

  Eigenlijk moet de overheid voor de rechter gedaagd worden omdat die ons opzadelt en lastigvalt c.q. dwingt met al die figuren/buitenlanders die alleen maar hun cultuur van onhebbelijkheden aan ons op willen dringen. De overheid zelf heeft deze onveilige en vijandige situatie veroorzaakt en moet daardoor voor de rechter verschijnen. Moet jij eens een ONVEILIGE SITUATIE creëren dan kom je wel voor de rechter te staan.

 11. Siemien

  Wat mij opvalt is dat als een islamitische moskee of school negatief in het nieuws komt zij gelijk vol op de aanval gaan met uitbreidingen en vooral het bloed nog meer onder de nagels vandaan haalt uit ons kopjes thee drinkende bestuurders, nou vinden die het juist niet zo heel erg natuurlijk want dan kunnen ze weer kopjes thee drinken en zich gaan onderwerpen aan de islam..(liefst met te strak hoofddoekje)

 12. poldi

  Halsema heeft niet veel tijd nodig gehad om haar ware gezicht te laten zien.
  Het laf negeren van de problemen bij het islamitische Cornelius Haga Lyceum, het niet handhaven van het boerka verbod, de aanpak van uitgeprocedeerde asielzoekers staan gelijk met het accepteren van moslimfundamentalisme, weigering te integreren, en straks de onderdrukking van vrouwen onder het mom van godsdienstvrijheid toelaten.
  Het probleem van de Boerka is beperkt.
  Handhaving is dan ook nauwelijks of geen probleem.
  Met Halsema wordt het wél een probleem, en de handhaving des te moeilijker.
  Amsterdam vrijhaven van fundamentalisme en anarchisme.

  En het allerergste is het laffe kabinet dat wat proforma tegensputtert en dat onder aanvoering van onze slappehap minister Grappenhaus.
  Wat een intens slap zooitje hier in Nederland.
  Soms verlang naar een tijdelijke verlichte dictatuur zodat al die linkse moslimknuffel nesten in vele geledingen van de maatschappij worden uitgerookt.

 13. poldi

  Deze “school” heeft al 137 nieuwe aanmeldingen gekregen.
  De ouders van die kinderen zijn uiteraard overtuigd van de superioriteit van hun overtuiging, en vanuit hun perspectief is het volkomen logisch dat hun kinderen dezelfde overtuiging aanhangen.

  Mijn zorg is dat er blijkbaar een hoop ouders zijn die het blijkbaar een goed idee vinden dat hun kroost in aanraking komt met terrorisme.

 14. poldi

  Zover is het dus al in Nederland. Islamitische extremisten proberen via de rechter hun zin door te drijven. Alle beloften van onze regeringen over integratie en verdere onzin zijn drogredenen geweest om acceptatie af te dwingen, anders was er wel ingegrepen. Mij bekruipt het gevoel dat ene Pim destijds gevolgd door Geert toch gelijk heeft gehad toen hij waarschuwde voor de islam en islamisering van dit land.

 15. DidiMadloba

  Rechters beoordelen argumenten en moeten hun vonnissen in detail motiveren.

  En dan is het ook belangrijk wie de overtuigendste advocaat heeft.

  Persoonlijk zie ik liever dat Roomse scholen gesloten worden. Want je hoort nooit over seksschandalen op Islamitische scholen.

 16. poldi

  Onder het ‘bewind’ van Halsema:
  1. Stijging aantal plofkraken
  2. Wijken die te hoop lopen tegen de plaatsing van ongedocumenteerden
  3. Amsterdam als magneet voor ongedocumenteerden
  4. Niet handhaven boerkaverbod
  5. De “lieve” Islamieten van het Cornelius Haga die Femke de middelvinger
  geven en als gevolg van het niet ingrijpenank nog 137 nieuwe aanmeldingen krijgen.
  Als gevolg hiervan slaat Femke steeds vaker een voor een GroenLinkser atypische law en ordertaal uit.

 17. Rud56

  @Poldi, ook ik deel jouw zorg over de islam.

  Een ideologie die, zoals wereldwijd is gebleken staat voor totale achterbaksheid, corruptie, kortom leugens en bedrog, dominantie, onderdrukking, geestelijke achterstand dat ook nog door gif wordt gevoerd waardoor nog meer supérieuriteit en respectloosheid ten opzichte van andersdenkenden, machtwellust, intolerantie, wreedheid etc., etc.

  Een ideologie die niet hier thuis hoort, een ideologie die alléén hier al voor veel, heel veel ellende heeft gezorgd en dat nog steeds ongebreideld doet.
  Omdat we in dit land te maken hebben met bestuurders en leiders die al jarenlang blind en dom en volkomen naief zijn!

  Ja Poldi, de islamatische geest is uit de fles, dankzij deze partijen die hier primair verantwoordelijk voor zijn: CDA, D66, GL, PvdA, VVD!

 18. Rosasolis

  Waar er rook is, is er vuur. Als Halsema voldoende bewijs heeft dat de C. Haga school corrupt is dan moet het sluiten. Er zijn berichten over relaties met terroristische groepen, die dit school ook financieren.
  Niet alleen wil dit school in Amsterdam gaan uitbreiden, maar ook over HEEL Nederland. Laat Halsema gauw opkomen met bewijs!
  Ik herinner dat er 3 jaar geleden er een corrupte islamiet middelbare school in Rotterdam was Een docent liet leerlingen s’avonds inbreken en landelijke examens stelen. Een andere docent had dit ontdekt op de dag van de examens. Gelukkig had de burgemeester en gemeente raad van Rotterdam meteen dit school gesloten.

 19. Punt50

  Dicht die terroristen academie. Kunnen we niet toestaan.

 20. Dik

  Ja… islam is nooit vrijblijvend, nooit en nergens!

 21. Godefroy France

  Gaat de groene Kmer met Halalsema toch op de knieën voor de dubbele paspoorters, de haatbaarden de halsafsnijders, de antisemieten???
  Hoevell pleonasmen zijn toegestaan?

  1. Dik

   Ik doe er eentje:

   Radicale islam.

 22. DutchOutlaw

  Dit hele land wordt bestuurd door een stel ongeschikte wegkijkende politici (Halsema,Rutte en zijn bandieten,EU parlement).

  De enige die écht durft te zeggen waar het op staat is Wilders (en Baudet).

  Nederland en de rest van de Europese landen gaan (als we zo doorgaan) echt
  naar de klote! (sorry voor de woordkeuze).

  Het is om te huilen!

  Vooral zo doorgaan Rutte…
  Effe lezen —>>https://voiceofeurope.com/2019/04/ex-muslim-swedes-will-lose-sweden-in-50-years/

 23. C.A.Barstow

  Ik gun het die islamieten van harte, ik bedoel een sloopvergunning.

  Stem tegen meer islam,
  Stem in mei ook op FvD!

 24. nienke

  Ze weten de wegen wel te bewandelen als iets hun niet zint.
  In Nederland kan waarschijnlijk niets, je kunt zo’n school niet aanpakken niet sluiten ondanks dat je weet dat het daar niet deugt hoe is dit toch mogelijk.
  En nu slaan zij je om je oren en stappen naar de rechter en je zult zien dat ze nog gelijk krijgen ook.
  Alles kan in dit land zelfs deze afschuwelijke toestanden.

 25. Toverkol

  ‘T is moeilijk wanneer er als linkse moslim knuffelaar van je verwacht wordt op te treden en je geen middelen meer hebt om de feiten te bagatelliseren….
  Dit soort scholen staan aan de wieg van de burgeroorlog die ons te wachten staat !
  Ik vraag me af met welke oplossing links dan mee zal komen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.