Laatste stuiptrekkingen Islamitische Staat: 35 doden door aanvallen in Syrië

Islamitische Staat zou definitief verslagen zijn en de jihadisten zouden met hun staart tussen de benen terug vluchten naar Europa. Toch lijkt het er op dat zich hier en daar nog wat guerrilla-strijders hardmaken voor de laatste snik! Via de Telegraaf.

In twee dagen tijd zijn er zo’n 35 Syrische militairen gedood in centraal Syrië. IS-strijders zouden hier nog steeds militaire operaties uitvoeren, waarvan de meeste hinderlagen en guerrilla-tactieken lijken te zijn.

Een aanzienlijk deel van de doden lijkt te zijn gevallen nabij de historische stad Palmyra, bekend door de vernieling die er een paar jaar geleden door IS-strijders is aangericht. Dit gebied leek al enige tijd weer in veilige handen te zijn maar het tegendeel wordt dus nu bewezen.

Opvallend is dat de Syrische media hier zelf niets over berichten, terwijl na de 15 doden nabij Palmyra, er nog eens zo’n 20 militairen zijn omgekomen op een grensgebied van twee provincies, ook in de buurt van Palmyra. De berichtgeving komt voornamelijk van het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten.

Of de IS-guerrilla’s dit lang gaan volhouden is overigens maar de vraag. Munitie raakt snel op en de woestijn biedt weinig water, voedsel en beschutting. Het lijkt dan ook een hopeloze zaak voor deze jihadisten te zijn en volgens mij is het wachten op een omsingeling en een vatbom.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Diederik van Walsum

  Laatste stuiptrekkingen Islamitische Staat ?
  De islamitische strijdgroepen, dus ook ISIS verschuiven hun gewicht in toenemende mate van het Midden-Oosten naar Afrika en niet alleen maar in het noorden van het door leed geplaagde continent, maar juist van Noord naar Zuid Afrika.

  En het gevolg hiervan hoef ik u niet uit te leggen.

  1. Jumping

   Ik DENK Diederik dat SS dichter bij is, als men DENKT.

   1. Diederik van Walsum

    Jumping,

    Zeker zeker…ik zag er net nog en stuk of tig door de stad schuifelen met héél argwanende blikken in hun ogen…als een soort verwarden zeg maar.

    Mar je hebt gelijk als je denkt dat Isis héél dichtbij is….zelfs in Nederland, maar of Grappermaker dat ook weet, dat durf ik niet te zeggen ….uh denken.

 2. Kapitein Haddock

  “Duizend bommen en granaten!”
  En de linkse machtige asielindustrie wil IS kinderen met moeder naar Nederland halen!
  En dan gezinshereniging, m.a.w. de mannelijke ISIS moordenaars mogen ook komen!
  Moslim knuffelaars blij: NOS/NPO, Volkskrant, grachtengordel, Brussel en de tot op het bot linkse Ministeries,………… tot dat hun kop wordt afgehakt!
  ” Kielhalen” , hele linkse handel!

  1. Niet L niet R

   Perfect weergegeven!

 3. toetssteen

  O jawel hoor, er is wel degelijk nieuws. Kijkt u maar eens op Southfront.org.

 4. Godefroy France

  DENK dat de vleermuizen een pact gaan sluiten met YASSAR EN Z’N GROENE KMER,
  die laatsten hebben immers het anti Israel pamflet BDS ondertekend!

  1. toetssteen

   @Godefroy
   Ik bem pro Israel en ik vind dat ze een deel van de Golan moeten houden, maar ik sta sceptisch als het gaat om de gruwelijke bombardementen in Yemen (ziekenhuizen en burgers) en idem het handje pepermuntje spelen met IS in Syrie.
   Echt, ik begrijp het niet.

 5. Siemien

  Ja en dan dit soort terughalen en het liefst met gezinsherenigingen.

  http://www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuws/kijkers-chantal-komt-werken-schrikken-van-situatie/ar-BBW7SR2?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

  Je zou dit even moeten lezen, gaat over een echtpaar dat 65 jaar getrouwd is en niet bij elkaar mag wonen, het is te schofterig voor woorden..

 6. Siemien

  ja dit soort terughalen liefst met gezinsherenigingen.

  www . msn . com/nl-nl/entertainment/nieuws/kijkers-chantal-komt-werken-schrikken-van-situatie/ar-BBW7SR2?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout

  Je zou dit eens goed moeten lezen, een ouder echtpaar dat 65 jaar getrouwd is woont niet samen, echt te schofterig voor woorden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.