Laatste stuiptrekkingen Islamitische Staat: 35 doden door aanvallen in Syrië

Geen categorieapr 20 2019, 12:00
Islamitische Staat zou definitief verslagen zijn en de jihadisten zouden met hun staart tussen de benen terug vluchten naar Europa. Toch lijkt het er op dat zich hier en daar nog wat guerrilla-strijders hardmaken voor de laatste snik! Via de Telegraaf.
In twee dagen tijd zijn er zo'n 35 Syrische militairen gedood in centraal Syrië. IS-strijders zouden hier nog steeds militaire operaties uitvoeren, waarvan de meeste hinderlagen en guerrilla-tactieken lijken te zijn.
Een aanzienlijk deel van de doden lijkt te zijn gevallen nabij de historische stad Palmyra, bekend door de vernieling die er een paar jaar geleden door IS-strijders is aangericht. Dit gebied leek al enige tijd weer in veilige handen te zijn maar het tegendeel wordt dus nu bewezen.
Opvallend is dat de Syrische media hier zelf niets over berichten, terwijl na de 15 doden nabij Palmyra, er nog eens zo'n 20 militairen zijn omgekomen op een grensgebied van twee provincies, ook in de buurt van Palmyra. De berichtgeving komt voornamelijk van het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten.
Of de IS-guerrilla's dit lang gaan volhouden is overigens maar de vraag. Munitie raakt snel op en de woestijn biedt weinig water, voedsel en beschutting. Het lijkt dan ook een hopeloze zaak voor deze jihadisten te zijn en volgens mij is het wachten op een omsingeling en een vatbom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten