Klaas Dijkhoff wil andere koers VVD en is compromissen uitleggen zat: "We hebben scherpte verloren"

Klaas Dijkhoff wil andere koers VVD en is compromissen uitleggen zat: "We hebben scherpte verloren"

Het kwartje lijkt zo langzamerhand toch echt te zijn gevallen bij de VVD, of in ieder geval bij Klaas Dijkhoff. "We hebben scherpte verloren," zegt hij, terwijl hij uitlegt dat zijn partij te veel bezig is geweest met het uitleggen van compromissen, waar hij überhaupt niet blij mee lijkt te zijn. Dat meldt de Telegraaf.

Zo is hij bij nader inzien niet blij met de btw-verhoging van 6 naar 9 procent in combinatie met de belastingwijzigingen op arbeid en energie, want 'mensen zouden daardoor te weinig merken van de economische groei'. Joh, de ene belasting veel meer omhoog en de andere maar iets omlaag, levert nou niet echt gespekte bankrekeningen op, nee.

De dreun die FVD bij de Provinciale Statenverkiezingen aan de VVD gaf, lijkt ook een wake-up call te zijn geweest. Dijkhoff wil de pijlen weer richten op het mkb. Mooi op tijd mee, kerel!

Dijkhoff meent ook dat de VVD vrijheid weer centraal moet stellen en heilige huisjes moet durven aan te pakken. Hiermee doelt hij op islamitisch onderwijs. Het probleem met zijn pleidooi is alleen dat het een hoog 'we moeten nu écht íets doen'-gehalte heeft, terwijl hij en zijn partij al die jaren zat kansen hebben gehad om hiermee aan de slag te gaan. De geloofwaardigheid is dan ook totaal weg. Zeg dan gewoon dat je de rit met de kabinetspartijen uit wilt zitten omdat je bang bent voor het labeltje 'kabinetklapper' en daarna pas weer discussie durft te voeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties