Italiaans maffia-kopstuk legt cocaïnehandel Amsterdam bloot, noemt leden groot netwerk bij naam

Italiaans maffia-kopstuk legt cocaïnehandel Amsterdam bloot, noemt leden groot netwerk bij naam

Een spijtoptant van de Italiaanse maffia brengt een groot Amsterdams drugsnetwerk in kaart in ruil voor strafvermindering. Diverse onderwereldfiguren zijn bij naam genoemd. Dat meldt de NOS.

Tussen 2003 en 2015 organiseerde Giuseppe T. cocaïnetransporten tussen Colombia en Amsterdam. Iedere drie à vier maanden kwam er zo'n 2000 kilo cocaïne Nederland binnen en regelde hij de juiste personen om dit op te slaan en verder te smokkelen.

Nu legt hij verklaringen af tegen diverse leden van dit netwerk, in ruil voor strafvermindering. Namen, bijnamen en de positie in de hiërarchie van deze onderwereldfiguren zijn door hem bekend gemaakt. Nederlandse, Italiaanse, Albanese, Turkse en Colombiaanse criminelen staan nu allemaal in het vizier van de Nederlandse politie. Deze verklaringen worden al in zeker drie strafrechtelijke onderzoeken gebruikt.

Er schijnt nog een spijtoptant te zijn die op eenzelfde wijze verklaringen af zal gaan leggen in ruil voor strafvermindering. Als deze net zulke verklaringen afgeeft, maakt dit de onderzoeken en strafzaken tegen dergelijke onderwereldfiguren alleen maar sterker. Het is dus goed mogelijk dat de komende maanden flink zal worden huisgehouden in de onderwereld door de Nederlandse politie, als er niet eerst weer een nieuwe liquidatiegolf opkomt. Je kunt er namelijk donder op zeggen dat dit soort nieuws behoorlijk wat spanning en onzekerheid met zich meebrengt en men niet meer weet wie er straks nog te vertrouwen is en wie niet. De schietgrage criminelen nemen dan al snel het zekere voor het onzekere en binnen de kortste keren liggen er weer diverse cafés overhoop.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties