Interview FVD-medeoprichter Henk Otten: "Baudet trekt partij te veel naar rechts"

Interview FVD-medeoprichter Henk Otten: "Baudet trekt partij te veel naar rechts"

De NRC heeft vandaag een interview met FVD-prominent Henk Otten gepubliceerd. Daar valt duidelijk te zien hoe Otten behoorlijk verschilt van mening met Baudet, over de kant die FVD op moet gaan. "Baudet trekt de partij te veel naar rechts," aldus Henk Otten.

Al vrij snel in het interview word duidelijk waar Otten verschilt van Baudet. Hij heeft niets met Hegels' 'Uil van Minerva' of de cyclische cultuurmorfologie van Oswald Spengler. Otten lijkt zich meer te willen profileren als de nuchtere zakenman met de pragmatische insteek. Het is dan ook niet zo gek dat juist Otten degene is die pleit voor een 'breder podium', waar andere FVD'ers langzamerhand hun intrede kunnen maken in de politieke arena. Hij wil dat de partij breder wordt dan alleen Thierry Baudet en Theo Hiddema.

Ook valt op dat hij hekelt hoe Thierry de partij volgens hem 'een ruk naar rechts' heeft gegeven. Hij had liever gezien hoe FVD "het gat op centrum-rechts" tussen VVD en CDA had opgevuld. Eveneens neemt Otten min of meer afstand van het linkse indoctrinatie meldpunt van het Renaissance Instituut, het wetenschappelijke bureau van de partij.

Het lijkt er dus op dat Otten zichzelf positioneert als een pragmatischer en redelijker alternatief voor wie door Baudet of Hiddema is afgehaakt. Hij schuift z'n mening niet onder stoelen of banken maar maakt wel pas op de plaats als anders word beslist. Het lijkt er niet op dat hij de poten onder Baudets' stoel vandaan wil zagen. Otten profileert zich wel wat meer als een traditionele politicus maar wellicht is dat juist een goed contragewicht voor de wat 'extravagantere persoonlijkheden' binnen die partij.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer