Interview FVD-medeoprichter Henk Otten: "Baudet trekt partij te veel naar rechts"

Geen categorieapr 20 2019, 9:00
De NRC heeft vandaag een interview met FVD-prominent Henk Otten gepubliceerd. Daar valt duidelijk te zien hoe Otten behoorlijk verschilt van mening met Baudet, over de kant die FVD op moet gaan. "Baudet trekt de partij te veel naar rechts," aldus Henk Otten.
Al vrij snel in het interview word duidelijk waar Otten verschilt van Baudet. Hij heeft niets met Hegels' 'Uil van Minerva' of de cyclische cultuurmorfologie van Oswald Spengler. Otten lijkt zich meer te willen profileren als de nuchtere zakenman met de pragmatische insteek. Het is dan ook niet zo gek dat juist Otten degene is die pleit voor een 'breder podium', waar andere FVD'ers langzamerhand hun intrede kunnen maken in de politieke arena. Hij wil dat de partij breder wordt dan alleen Thierry Baudet en Theo Hiddema.
Ook valt op dat hij hekelt hoe Thierry de partij volgens hem 'een ruk naar rechts' heeft gegeven. Hij had liever gezien hoe FVD "het gat op centrum-rechts" tussen VVD en CDA had opgevuld. Eveneens neemt Otten min of meer afstand van het linkse indoctrinatie meldpunt van het Renaissance Instituut, het wetenschappelijke bureau van de partij.
Het lijkt er dus op dat Otten zichzelf positioneert als een pragmatischer en redelijker alternatief voor wie door Baudet of Hiddema is afgehaakt. Hij schuift z'n mening niet onder stoelen of banken maar maakt wel pas op de plaats als anders word beslist. Het lijkt er niet op dat hij de poten onder Baudets' stoel vandaan wil zagen. Otten profileert zich wel wat meer als een traditionele politicus maar wellicht is dat juist een goed contragewicht voor de wat 'extravagantere persoonlijkheden' binnen die partij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten