Miljaar! Belangrijke EU-stemming over WW-export en deze luie Europarlementariërs laten het afweten

Paul Tang (PvdA) houdt zich niet bezig met het verlagen van belasting op arbeid, maar wel met het verhogen van belasting op kapitaal. Bron: Flickr / Positive Money Europe
Foto: Paul Tang (PvdA) houdt zich niet bezig met het verlagen van belasting op arbeid, maar wel met het verhogen van belasting op kapitaal. Bron: Flickr / Positive Money Europe

Lekker dan: tal van Nederlandse Europarlementariërs waren vandaag afwezig in het Europees parlement terwijl een cruciale stemming plaatsvond over de WW-exportuitkeringen. De PvdA-fractie was afwezig terwijl zij eigenlijk tegen het opnieuw agenderen van het voorstel was, hierdoor is Nederland nu de sigaar. 

Verder waren de gebruikelijke namen weer eens afwezig. Bij D66, GroenLinks en de PVV was men bezig met andere zaken. Dat is toch raar? De parlementariërs zijn verkozen voor één taak: het vertegenwoordigen van de belangen van de Nederlandse kiezers, maar hoe willen ze dat doen als ze voortdurend bezig zijn met ‘andere verplichtingen’?

Marietje Schaake wist dus niet eens ‘hoe belangrijk het was’. Goed, we zeggen er verder niets over.

Uiteindelijk gaat het om het stemgedrag bij de stemmingen, niets meer en niets minder. Dat is het werk van deze mensen. Maar blijkbaar is dat al teveel gevraagd. En dat terwijl het bruto maandsalaris van deze mensen ruim €8.484,- betreft! Waar mag ik tekenen?

De VVD-fractie was wel aanwezig en de partij van Rutte verdient daarvoor alle lof, maar veel schieten we er jammer genoeg niet mee op. Concreet betekent de afwezigheid van de Nederlandse vertegenwoordiging dat de WW-export nog even doorgaat en onze vriendelijke Polen op vakantie kunnen in eigen land, van ons geld.

Één van de afwezigen was Paul Tang (PvdA) overigens, die we kennen van de bizarre retoriek over belastingen. Dat laatste kan hij dus blijkbaar wel, maar aanwezig zijn bij een belangrijke stemming dan weer niet. Heel nuttig. Op Twitter waren de mensen not amused:

Tijd dus dat deze Europarlementariërs worden vervangen.

En de vervangingsverkiezingen zijn weldra in mei al! Ze moeten worden vervangen door lieden die wél van wanten weten en gewoon hun primaire taak goed uitvoeren: aanwezig zijn en verstandig stemmen. Oh ja, en ons informeren over wat er speelt. Dat laatste is wel zo handig!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  De PVV is al jaren afwezig.

  1.   

   +1
   Als er één partij is met een traditie van afwezigheid is het de PVV wel.
   En dan nog: als ze er wel waren geweest hadden ze volgens de Wilders-koran (het handboek voor PVV politici) moeten vaststellen dat WW export niets met islamisering te maken heeft en dus niet interessant is.

   De logica is dat de PVV mensen wel bang kan maken voor islamisering maar niet voor “WW export”. Bang kun je alleen zijn voor iets wat komen gaat, niet voor iets wat al gebeurt.

 2.   

  En madammeke “geen terroristen op boten, is hysterie” sarghentini bestond het, om vlak voor de stemming weg te gaan.

 3.   

  “Bij D66, GroenLinks en de PVV was men bezig met andere zaken.”

  Van d666 en groenlinks kan je dit verwachten die doen niks voor het volk.

  Maar van Wilders verwacht je dit niet.
  Hij is toch van het Polenmeldpunt en voor het Nederlandse volk.

  Of heeft hij toch maar één agenda punt.

 4.   

  Ben blijkbaar niet de enige die de eu een wassenneus vind…..europarlementariërs zijn ook slechts in de belachelijke vergoedingen geïnteresseerd.
  Nexit…asap!!

 5.   

  En dan zijn ze nog verwonderd als er anti EU sentiment ontstaat of groeit..

 6.   

  15 van de 26 Nederlanders kwamen niet opdagen en de 4 van PVV krijgen de Zwarte Piet.
  De PVV geeft gewoon het signaal af, weg met de EU in deze vorm.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1.   

   Tuurlijk. En: weg met “Den Haag”, dat de soevereiniteit van de provincies en vooral de gemeenten aantast.

   Als ik een enkele keer op het gemeentehuis kom loop ik tegen een muur van georganiseerd wantrouwen aan – omdat de gemeente helemaal aan de Haagse leiband loopt.

   In 1579 vormden de Zeven Verenigde Nederlanden samen een losvaste Republiek. De Franse bezetter maakte er in 1798 een eenheidsstaat van die de soevereiniteit van de deelrepublieken teniet deed. In 1814 werd Nederland een koninkrijk, helemaal tegen de volkscultuur van “als je gewoon doet doe je al gek genoeg.” Willem I, de “koning koopman” ontpopte zich als een halve dictator. En leuk voor de nationalisten: hij sprak Frans, geen Nederlands, want dat was niet chique.

   Ik vind dat de provincies zich weer vrij moeten maken van het soevereiniteitsaantastende geldverslindende dictatoriale juk van “Den Haag”, het inmiddels beruchte “Huis van Thorbecke”.

 7.   

  Het is een simpel rekensommetje, Nederland verdient nu 1,5 miljard aan sociale premies en belastingen aan deze moderne slavernij. Dat er dan voor een paar miljoen wordt gefraudeerd is procentueel dus een schijntje. Met het verlengen van het WW recht wordt Nederland nog aantrekkelijker en stijgen de inkomsten voor de schatkist. Al wordt de fraude 10x hoger dan blijft het interessant omdat de baten blijven groeien. D66 wil zo graag nog 50.000 extra polen naar Nederland halen maar in polen gaat het economisch ook zeer goed met een groot tekort op de arbeidsmarkt. Hoe haal je dan toch 50.000 polen uit de aldaar heersende schaarste? Natuurlijk weet Marietje hoe belangrijk deze stemming was,.. daarom heeft ze niet gestemd. Anders had ze namelijk voor deze verruiming moeten stemmen en dat is natuurlijk al helemaal niet te verkopen.

  1.   

   De nieuwe Polen komen uit Oekraïne, ofwel om in te vallen voor de vertrokken Polen, ofwel rechtstreeks. Laatst werd ik bediend door een schattige blonde serveerster die uit Oekraïne bleek te komen. дуже дякую riep ik meteen.
   De vertrokken Oekraïners moeten wellicht door Kazachen worden vervangen. En die door Chinezen.

 8.   

  VVD-Europarlementariër Hans van Baalen stemt van alle leden van het Europees Parlement het minst. Hij was wel aanwezig bij 514 eindstemmingen, maar stemde in 38 procent van de stemmingen niet.

 9.   

  Belangrijke stemming?

  Nederland heeft 26 zetels, de invloed ligt daarmee rond de 3,6%

  Donder toch op met die EU-flauwekul!

  1.   

   Als iedereen zo zou denken zou er geen enkele parlementariër nog stemmen.

   Hans van Baalen schijnt die conclusie al te hebben getrokken!

 10.   

  FvD en NEXIT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11.   

  WW export heeft iets met massa-immigratie te maken.

  Rond 1980 beleefde Nederland ook al een economische crisis. Veel gastarbeiders die in de jaren ’60 naar Nederland waren gehaald en er niet over piekerden daar te blijven werden toen werkloos. Ze kregen wel WW, want daar hadden ze jarenlang premie voor betaald, maar die zouden ze verliezen als ze naar Marokko terug zouden gaan, want de politiek wilde geen WW export.
  Zodat de tsunami van moslims – waar Wilders nog steeds over zeurt – toen in feite plaats vond, en niet nu!
  Moraal: als Polen hun WW niet meer mogen exporteren dan stroomt Nederland eerstdaags vol met werkloze Polen. Dat is natuurlijk geen bovenlaag – de slimmeriken blijven toch aan het werk – dus kun je rekenen op verloederde Polenbuurten waar criminaliteit telig Wierd.

 12.   

  D66 , Groen Links en PVV niet aanwezig op zo,n belangrijke vergadering!
  Niet meer op deze partijen stemmen!

 13.   

  Het is gewoon een vorm van chantage. Ze wisten wel degelijk dat dit onderwerp belangrijk was. Door hun afwezigheid gaan gezinnen meer betalen: dat betekent meer bezoekers voor de voedselbank. TOP, GOED GEDAAN..

 14.   

  Goed dat hier aandacht aan besteed wordt.
  Het is niet uit te leggen dat er zoveel leden niet bestemd hebben of het wel of niet weer op agenda komt.
  Juist een aantal stemmen vanuit onze vertegenwoordiging hadden gister kunnen voorkomen dat er vandaag over gesteld wordt.
  Het ergste vind ik dat iedereen in 2e kamer een soort van gelijk gesteld was. En dan je werk als EU parlementariër verzuimen.

 15.   

  Miljaar!! DDS lijkt steeds meer op een kleuter krantje .

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!