Nederland jaagt vluchtelingen de dood in: stuurt yezidi’s terug naar Koerdische tentenkampen – VN en UNHCR: ‘dit is niet verantwoord’

Asieladvocaten van yezidi-cliënten zijn absoluut niet blij met de Nederlandse Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het IND zegt namelijk dat yezidi’s niet behoren tot een kwetsbare groep, terwijl er duizenden zijn ontvoerd, mishandeld, verkracht en vermoord! Dat meldt Trouw.

Een flink aantal yezidi’s vluchtte voor de terreur die hun kant op kwam in de vorm van Islamitische Staat. Velen hebben het niet gered en zij die wisten te ontkomen, probeerden asiel aan te vragen bij onder andere de Nederlandse overheid. Nu Islamitische Staat verslagen is (of lijkt), beschouwt de Nederlandse overheid bepaalde regio’s in Irak als veilig om yezidi’s naar terug te sturen.

De VN, UNHCR, het Europees asielagentschap (EASO), Vluchtelingenwerk Nederland en andere mensenrechtenorganisatie zijn met stomheid geslagen. De Nederlandse overheid beschouwt de Koerdische Autonome Regio (KAR) in Irak dus als veilig, terwijl voor iedereen méér dan duidelijk is dat de Koerden totaal geen middelen meer hebben om nóg meer mensen daar op te vangen. Daarmee zou de IND in strijd handelen met hun eigen regels en beleid.

Los daarvan is het gebied ook nog eens een geopolitieke hot zone, zoals we konden merken toen de Amerikanen dreigden te vertrekken uit de regio. Turkije, Iran, een instabiel Irak en een opkrabbelend Syrië grenzen allemaal aan de door Koerden gedomineerde regio. Het werd pijnlijk duidelijk dat voorgenoemde partijen al praktisch de messen aan het slijpen waren of in chaos dreigden te vervallen, toen Trump aankondigde zijn troepen terug te zullen trekken. De Nederlandse overheid loopt dus een behoorlijk risico dat zij yezidi’s regelrecht de dood injagen, terwijl zij alle hulp verdienen die ze nodig hebben.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. edoc431

  En waarom moeten wij dat doen er zijn nog 600 landen meer hoor.

 2. Meriadoc Brandebok

  De harde consequenties van restrictieve migratie. Vrouwen worden ook teruggestuurd naar Afghanistan, omdat het een veilig land is, maar voor hen niet veilig is (vrouwenrechten).

  1. DeBruijn

   En criminele en radicale asielzoekers die krijgen we nauwelijks het land uit.

   Vaak vraag ik me echt af waar zij mee bezig zijn.

  2. Mars020

   Als die vrouwen in een land terechtkomen, waar wel vrouwenrechten gelden, blijven ze gewoon in die onooglijke tenten rondlopen. Als ze echt zo graag hun land ontvluchten, omdat het daar zo gevaarlijk en vrouwonvriendelijk is, pas je dan per direct aan in je gastland. Jammer genoeg kiezen ze toch voor het dragen van een onderdrukkingsburka.

 3. Vit

  Met echte vluchtelingen heb ik geen probleem mee om deze ‘gedeeltelijk’ en ‘tijdelijk’ op te vangen, maar wel met wat er mee komt wat hysterie was volgens Sargentini.

 4. Nuts

  Systematische Christen moord.

  Sinds de Oranjes op de achtergrond aan de macht zijn, gebeuren er dingen op de achtergrond waar jij en ik geen weet van hebben….

  Bertus,

  1. Seneca

   @bertus
   wat bedoelt u? heeft u voorbeelden, niet dat ik direct twijfel aan uw woorden, maar er is een verschil tussen iets roepen en harde feiten.

 5. Vit

  Wij zouden het ook prettig vinden als we werden opgevangen in geval van, maar dat wordt moeilijk want vluchten kan bijna niet meer, zelfs in het hoge noorden van Noorwegen (Hammerfest) staat een moskee en je vraagt je af wat dat woestijnvolk daar te zoeken heeft bij de poolcirkel. IJsland kan misschien nog maar het is wat frisjes om daar te komen met een rubberboot.

  1. Korporaal Monty

   “het is wat frisjes om daar te komen met een rubberboot.”

   Toch zijn er duizenden mannen vrouwen en kinderen die dit wel durven.
   Zegt wel iets over deze mensen.

   1. Vit

    Tussen de noordelijke ijszee en de middellandse zee zit nog wel een verschilletje.

  2. Tman

   @Vit
   Wij zullen nooit opgevangen worden in nood,wij krijgen Zyklon B.
   Ze hebben gezien de enorme islamitische volksverhuizingen meer Lebensraum nodig!

  3. Vit

   ‘maar het is wat frisjes’ moet zijn ‘want het is wat frisjes’.

 6. Ries

  Probeer niet in te spelen op mijn zachtmoedige aard. Die heeft de laatste jaren zoveel knauwen gekregen dat mijn gevoel voor gemanipuleerd zielige mensen aanzienlijk is afgenomen. De niet-gutmenschen zijn degenen die gemanipuleerd worden. We kunnen niet iedereen opvangen en dat moeten we dan ook maar niet meer doen.

 7. Tman

  In Nederland worden vrouwen ontvoerd, mishandeld, verkracht en vermoord,écht waar!
  Dit soort misdaden vindt overal plaats,in Irak,Syrië,België,Frankrijk,walgelijk gewoon!

 8. Dik

  Islam is levensgevaarlijk!

  1. Siemien

   Zeker, het is een satanische ideologie die zijn weerga niet kent en de wereld stopt z’n volgevreten harses in de grond…

   1. Dik

    @Siemien: Islam is nooit zonder consequenties en altijd dominant.

    1. Caesar Lion Cachet

     LS…

     Het is de Rothschild Khazarian Mafia die de wereld probeert te beheersen en de veroorzaker is van ieder conflict in deze wereld ! Niet de Moslims ! Die worden misbruikt. ( Even kijken wat de reaguurder met het befaamde een lettergreep-commentaar heeft te melden…)

 9. Nog1

  Omdat ze in Nederland verblijven.

  We hoeven de Yezidi uit het buitenland niet over te nemen. Maar degene die hier zijn kunnen we niet wegsturen. Dan kunnen we ze beter in laten slapen, dat zou humaner zijn.

 10. ikweetwatikwil

  Ga er maar van uit, dat je niet het leukste volk binnenhaalt. Daar hebben we al meer dan genoeg van. Die asiel advocaten praten ook maar voor hun broodje.

  Nog een paar jaar en de asielzoekers zetten hier hun gevechten voort. Ze weten niet beter.
  Daar zitten we niet op te wachten. Alle “hulpverleners ” blijkbaar wel.

  1. Joop Klepzeikert

   Het domme linkse volk wil en kan maar niet begrijpen dat het overal oorlog wordt waar moslims en ander woestijn volk te talrijk worden.
   Dat moslims en ander woestijn volk al overal ter wereld bewezen hebben niet in vrede te kunnen leven wil en kan dat domme linkse volk niet zien. Die vind die agressieve volkeren alleen maar zielig.

 11. Joop Klepzeikert

  De Koerden waren toch zo’n vredelievend volk? En Erdogek ziet het toch verkeerd dat die Koerden terroristen zijn?
  Waarom zou het dan nu ineens ‘onveilig’ zijn in Koerdisch gebied?
  De VN, UNHCR, EASO en media waren altijd lyrics over het optreden van de Koerden en nu ineens mogen er geen mensen teruggestuurd worden naar het gebied wat door die Koerden gedomineerd wordt. Best apart.

 12. Politiek Profeet

  Koerden en Yezidi,s leven al eeuwen samen, kunnen best door een tentgat.
  Zaak is om al die gevangen jihadisten de kogel te geven, ruimt mooi op komt plaats vrij voor de echte mensen.
  Al die wandelende brievenbussen ook meteen opruimen met hun satanische nazaten.
  Zal de wereld weer een heel klein beetje vreedzamer worden.
  Round-up is schadelijk voor het mileu, dat soort isis gajes is 10x erger.
  Zo snel mogelijk terug naar hun allah sturen.
  Islam is dood en verderf voor een vrije (westerse)samenleving.

  1. Dik

   “Islam is dood en verderf voor een vrije (westerse)samenleving.”

   Exact!

   1. Caesar Lion Cachet

    LS…

    Islamitische, Christelijke of Joodse mensen (etc.) zijn per definitie niet schadelijker dan jij of ik. Het zijn de monsters erachter die deze mensen tegen elkaar opzetten…

    1. Siemien

     satanische ideologieën als de islam zijn vergif in onze wereld

     1. Caesar Lion Cachet

      LS…

      Heb je het Oude Testament, de Thora en de Talmoed wel eens gelezen !

     2. Dik

      @Siemien: Caesar Lion Cachet is een zuigtrol, verschijnt altijd in combinatie met andere zuigtrol(len). Je kunt’m beter negeren, dat werkt!

      #script

    2. Joop Klepzeikert

     Je kunt christenen en Joden niet met moslimtuig vergelijken. Ook niet omdat in de christelijke en Joodse boeken ook slechte dingen staan. Het gaat om hoe men daar mee omgaat. Joden en christenen moorden niet uit naam van God. Moslims doen dat wel massaal, over de hele wereld, uit naam van hun zonnegod, die krijgsheer mohamMAD Allah genoemd heeft.

 13. Siemien

  “Nederland jaagt” het moet niet gekker worden, ze moeten eens opflikkeren met dat aanpraten van schuldgevoel…

 14. Politiek Profeet

  CLC@,
  Jazeker, gelezen en daarin staan uit een oudheid,blind en doof voor enige reflectie dingen in die vandaag de dag door weldenkende mensen en zelfstandige intelleqten,m.a.w. mensen die bewust in het leven staan, vrij van indoctrinatie en beinvloeding een eigen,vrije mening hebben ontwikkeld.
  Dit geldt dus totaal niet voor de islam, die blijft enkele eeuwen achter qua inzichten en realiteitsbesef.
  Steeds meer mensen geloven niet meer in een sprookjesfiguur en allerlei schanddaden die door dat soort hersenspinsel gepleegd zijn of worden.

 15. Seneca

  dit is wederom een bewijs dat het grootste deel van de Europese ‘overheden’ met Brussel voorop, bezig zijn met het omvolken of beter gezegd Europa tot islamitische grootmacht te maken. als Yezidi’s (christenen) evenals Asia Bibi toegelaten worden, dan wordt het minder makkelijk om de islam tot preferente godsdienst te laten worden.

 16. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Warrig betoog vol tegenstrijdigheden…
  Probeer het nog eens !

 17. Hartenheer

  Laten ze een islamitisch land kiezen.
  Dan is het ook niet nodig om te integreren.

  1. Caesar Lion Cachet

   LS…

   Heb je ooit van the Khazarian Mafia gehoord !
   Ga dat bestuderen dan wordt voor eens en voor altijd een hoop duidelijk !

  2. Mars020

   Ja en dan hebben onze geiten en schapen ook gelijk rust.

 18. Ikbenhetbeu

  Helaas kan ik het bewaarde verhaal over een Jezidi die als Echte! vluchteling naar NL kwam en haar isis verkrachter (beul) in hetzelfde asiel zoekers centrum tegenkwam niet meer terugvinden. Het zal je maar gebeuren als Jezidi, verkracht, familie vermoord door genocide van dit isis, onthoofd, verbrand, elke horror is isis niet vreemd (bewust wil ik deze psychopaten en ergste wezens op deze aardbol niet met een Hoofdletter schrijven) tuig en dan in NL in een COA je beul weer tegen komen. Het zal je maar gebeuren. Maar onze linkse politici en de EU proleten (en de linkse trollen hier) voelen blijkbaar heel veel voor deze voor mij onbegrijpelijke psychopaten, moordenaars, uitbuiters, slaven houders, genocide plegers, extreem gewelddadige mishandelaars en verkrachters en genocide plegers. Weg met die lui, en nee nooit ook maar 1 van die isis mannen, vrouwen of kinderen terug in NL of waar dan ook in de hele EU!

 19. Rud56

  Tja, die yezidi’s zijn dan ook geen zielige islamistische IS-aanhangers met hun addergebroed. Voor die maatschappij gevaarlijke IS-klanten moet hier namelijk alle faciliteiten worden geboden, want islam, hé! Enne, dat zij verantwoordelijk zijn voor de meest bedenkbare gruwelijkheden, sho what, een gevangenisstrafje van hooguit zes jaar met aftrek wacht hun. Want politieke correcte waanzin overheerst hier!

  Nee, dan die yezidi’s; verkracht, vermoord, gemarteld, tot slaaf gemaakt, allemaal gedaan door die IS-aanhang zoals bijvoorbeeld een Laura, die “oh zo zielig”, hier weer ongebreideld rond kan dartelen, genietend van haar uitkeringen en toeslagen.

  Maar ja, die Laura is islamitisch en die yezidi’s zijn christenen, dus tja …….!

 20. Caesar Lion Cachet

  LS…
  Die Joop toch ! Per definitie wordt in naam van elke religie geroofd, gemoord en verkracht !

 21. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Moet het even zeker weten…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.