Nigel Farage gaat los: “We zijn verraden door onze regering!”

En: hij doet absoluut niet voor spek en bonen mee. Nee, he’s in it, to win it. En terecht.

Nigel Farage heeft vandaag op Twitter hard uitgehaald naar de regering van Theresa May. Hoewel de premier bij haar aantreden beloofde dat ze Brexit zou uitvoeren blijft dat nogal achter. Ze zeurt steeds weer dat ze geen “no deal Brexit” wil, en heeft de EU daarom zelfs gesmeekt om uitstel — die ze uiteindelijk, na heel veel politieke tranen, kreeg.

Het is dieptriest, natuurlijk. De Britse kiezer heeft voor Brexit gestemd. Als de EU dat niet met een deal wil, soit. Dan is het no deal. Jammer dan: de wil van de kiezer dient gehoorzaamd te worden.

Aangezien May als leider van de Conservatives (de Tories) daar blijkbaar achter gesloten deuren anders over denkt heeft Nigel Farage een comeback gemaakt in de politiek. Hij maakte zijn entree in dat vakgebied met UKIP, de United Kingdom Independence Party. Dat was járen geleden.

UKIP is de afgelopen jaren echter veranderd — en niet ten goede. De huidige leiders, die Farage opvolgden, zijn feitelijk een soort van Britse PVV’ers. Ze zeuren met name de hele tijd over ‘islam dit en islam dat’, en knuffelen zelfs met radicaal-rechtse figuren. Toen Farage nog leider was van UKIP zorgde hij er altijd voor dat hij uitdrukkelijk afstand hield van dat soort figuren. Helaas doet UKIP dat nu niet meer. Het tegengestelde is zelfs waar. Het heeft de Tommy Robinsons van deze wereld in haar armen gesloten.

Daarom heeft Farage nu een nieuwe partij opgericht, The Brexit Party. De eerste verkiezingen waar hij aan meedoet zijn die voor het Europees Parlement. Voor die verkiezingen heeft hij een geweldige lijst in elkaar geknutseld met bekende écht conservatieve en pro-Brexit namen. Het gevolg: de partij gaat nu aan de leiding in de peilingen.

Op Twitter maakt Farage vandaag duidelijk dat dit wat hem betreft een eerste stap is.

Ja, hij wil dat The Brexit Party de grootste wordt bij de Europese verkiezingen volgende maand, maar daarna wil hij doorgaan. TBP moet een écht alternatief worden voor de heersende mainstream partijen — de Tories, Labour en de LibDems.

Hoewel hij met UKIP altijd een beetje bleef steken op niveautje ‘net niet,’ is de kans groot dat dit nu anders is. Heel veel Brexit-stemmers zijn écht klaar met de heersende klasse. Die kiezers vinden UKIP niet fris genoeg, maar The Brexit Party? Ja, daar kunnen en willen ze zich best mee identificeren.

Dit kon weleens heel leuk worden in het VK. Volgende maand verwacht ik dat The Brexit Party de grootste wordt, en daarna zal de nieuwe partij van Farage hoogstwaarschijnlijk blijven groeien. TBP wordt, let op mijn woorden, de Britse Forum voor Democratie. Mark. My. Words.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. uil van minerva

  Slecht stuk. Tommy Robinson is een held.

  1. F. Domela Nienhuis

   Dat mag wel eens gezegd worden.

 2. Rien Noppen

  “Het is dieptriest, natuurlijk. De Britse kiezer heeft voor Brexit gestemd. ”

  Een kleine meerderheid heeft voor de Brexit gestemd nadat ze met grove leugens zijn misleid door boeven als Farage en Johnson.
  Die leugens konden in de praktijk niet waargemaakt worden en daarom lukte het May niet een ordelijke Brexit rond te krijgen.

  Het is een gotspe dat de oplichter Farage opnieuw een politiek podium durft te bestijgen maar het is niet uit te sluiten dat hij een minderheid van Britten, die gefrustreerd zijn over het niet kunnen realiseren van een Brexit, achter zich weet te krijgen. Die minderheid bedraagt zeker een 30% van het electoraat.

  Het is echter allemaal luchtfietserij. Een Brexit kan niet, tenzij je bereid bent een enorme economische schade te incasseren. De vastgelopen Brexit bewijst mijn stelling: het is niet mogelijk in deze tijd met een globaliserende economie en technologie, als kleiner land op eigen houtje een gezonde economie overeind te houden. Daar komen de Britten nu achter en dat is een pijnlijke les die alleen kan worden opgelost met een nieuw referendum waarin zal blijken dat een meerderheid van de Britten zijn lesje heeft geleerd.

  Farage c.s. zijn als de dood voor een nieuw referendum omdat ze weten dat ze die zullen verliezen nu hun leugens zijn doorgeprikt.

  1. Peter Oudshoorn

   “….. het is niet mogelijk in deze tijd met een globaliserende economie en technologie, als kleiner land op eigen houtje een gezonde economie overeind te houden.”
   —————————————————————————————-
   Geklets Noppen. Het probleem is dat May niet de wil en de guts heeft om met slaande deuren te vertrekken. Ze is in hart en nieren een remainer.

   En er zijn genoeg kleinere, soevereine landen die een bloeiende economie hebben en op het wereldtoneel een niet onbelangrijke rol spelen. Denk aan Taiwan en Japan, Singapore en Noorwegen. Waarom zou dat Engeland niet lukken?

   1. Siemien

    Het is een schande dat een regering niet doet wat het moet doen en de EU structureel traineert

    1. Beukman

     Je zou ook kunnen zeggen dat de Brexiteers hun kans hebben gehad maar het flink hebben verknald. Sterker nog: pal na het referendum renden de aanstichters hard weg als een stelletje belletjetrekkers. Farage notabene naar Brussel, waar hij een goede boterham verdient bij de zo door hem gehate EU.

     Moreel gezien begint het inmiddels aanvaardbaar te worden om een hieuw referendum te houden (met een paar helderder vragen).

   2. Beukman

    @Peter
    Noorwegen bijv., is gewoon een deel van de Europese interne markt en van Schengen, al zit het niet in de Europese douane-unie. May en een hele hoop Conservatieven én Labourfiguren vinden juist dat Oslo zich te veel moet schikken naar Brusselse regels, zoals de erkenning van vrij verkeer van personen.

    Dat gaat hem dus niet worden, tenzij Farage alsnog besluit om die belachelijke spreuk “Take back control” de Thames in te gooien.

    Laat de Britten eerst maar eens duidelijk zeggen wat ze nou eigenlijk wél willen, want wat ze niet willen, dat weten we nu wel.

    1. Peter Oudshoorn

     Noorwegen heeft zijn eigen munt en maakt geen deel uit van de EU. De andere landen die ik noem laat je onbesproken. Op zich is Japan tamelijk goed te vergelijken met Engeland: een soeverein eiland vlak tegenover een grote moloch, alleen meer inwoners. Het is de derde grootste economie ter wereld. De Engelsen hebben hun eigen kwaliteiten en moeten binnen een aantal jaren met gemak de vierde plaats kunnen veroveren.

     1. Beukman

      Ik heb sterk mijn twijfels of je Japan met GB kan vergelijken, @Peter: ander continent, andere geschiedenis, totaal andere cultuur.

      Noorwegen echter, en ook Zwitserland, zijn wél enigszins te vergelijken maar wat blijkt? Beide landen zitten niet in de EU, maar zijn wel met handen en voeten aan de EU gebonden.

      Noorwegen, nogmaals, is onderdeel van de Europese Vrije Markt (maar niet van de Douane-unie), Zwitserland maakt deel uit van de Europese Vrije Handelsassociatie. Die landen hebben dus massa’s verdragen gesloten met de EU, maar hebben (uiteraard) geen stemrecht.

      Theresa May meent terecht dat een dergelijke constructie voor GB zou neerkomen op een zachte Brexit, en dat is wat de Britten volgens haar niet willen.

      De vraag aan jou is dus: meen jij dat de Britten een zachte Brexit willen, of een harde? In het laatste geval gaat jouw vergelijking met de landen die je noemde, helaas finaal onderuit. Het punt is: de Britten weten het zelf ook niet, sterker nog, ze hebben er niet over nagedacht voor ze het stemhokje ingingen. En de kostschoolopportunisten Boris en Johnson hielden op dat moment hun kaken stijf op elkaar, omdat het zo lekker klonk: “Take Back Control.”

     2. Peter Oudshoorn

      Beukman, ik verschil met je van mening en denk dat de Brexiteers (de kiezers zelf) wel degelijk beseften waarvoor ze stemden. Mensen zijn niet stom, al denk jij dat al te gauw van wel. Ik neem ook aan dat ze een aantal jaren van laagconjunctuur incalculeerden en dat er voor over hadden en voor lief namen. Ik zou ook een tijdelijke economische terugval over hebben voor een Nexit.

      Wat ik al eerder zei: Engeland en Nederland zijn twee verdomd belangrijke landen op het wereldtoneel – denk je echt dat die plotseling geboycot worden door andere landen, organisaties en multinationals omdat ze weer zelfstandig zijn geworden? Dat geloof je zelf niet.

     3. Original NL

      Beetje laat…maar petertje vergeet dat GB al vergeven is met moslim “vluchtelingen” en dat feit maakt het er voor de britten ook economisch niet eenvoudiger op.
      Maar in de eu blijven is gewoon zelfmoord voor elke natie!

   3. Rien Noppen

    “Het probleem is dat May niet de wil en de guts heeft om met slaande deuren te vertrekken. Ze is in hart en nieren een remainer.”

    May heeft twee jaar lang zitten zoeken naar een mogelijke meerderheid in het Lagerhuis en die niet kunnen vinden. Haar eigen mening deed er niet zo toe: het Lagerhuis heeft 20 stemmingen gehouden over alle mogelijke varianten maar voor geen enkele bestond een meerderheid.

    Alles overziende was haar deal nog de beste oplossing in de verdeeldheid, maar Britten kunnen niet polderen en lastig een compromis aanvaarden.

    Noorwegen zit in een douane-Unie met de EU, een soort zachte Brexit. Ook daarvoor was geen meerderheid te vinden.
    De vergelijking met Japan en Taiwan lijkt me appels en peren.

   4. Piet51

    @Peter Oudshoorn
    Noorwegen doet gewoon met de EU mee. Taiwan, Japan en Singapore zijn mooie voorbeelden waaraan het VK zich kan optrekken. Maar die landen zijn in enkele decennia geworden wat ze zijn. Als Engeland zich zoveel tijd gunt, zal het ze ook wel lukken. Maar wil het volk zo lang wachten op de voordelen van Brexit???

    1. Peter Oudshoorn

     Piet51, Engeland begint toch niet van scratch af aan? Het heeft al een paar eeuwen industriele ontwikkeling achter de rug en is momenteel een sterke industriestaat die met de hele wereld kan handelen. Great Britain staat dacht ik op de zevende plaats op de wereldranglijst en zal na de Brexit misschien een dip van een paar jaar krijgen (of misschien ook niet), maar daarna landen als Japan en Taiwan zonder twijfel achterna gaan: geen afdracht aan de EU, zelf de regie over handelsovereenkomsten en zelf bepalen wie er binnenkomt. Een geheide formule voor succes.

  2. Meriadoc Brandebok

   Rechtspopulisten kennen nu eenmaal geen schaamte. Eerst storten ze het land in een crisis onder valse leugens, waarna ze met de staart tussen de poten wegrennen om te voorkomen dat ze de rotzooi zelf moeten opruimen. Vervolgens starten ze een nieuwe partij om luidkeels te schreeuwen dat de regering – die hun rotzooi moest opruimen – het volk heeft verraden. Terwijl ze dus zelf het volk hebben voorgelogen en zijn weggerend voor hun verantwoordelijkheden.

   Wat een dieptrieste figuur is die Farage toch. En wat absurd dat zulke mensen nog serieus worden genomen.

 3. Jumping

  In een groot aantal landen in Europa, staat de bevolking op tegen de EU in deze vorm, het gedrocht EU duldt geen andere mening als die van Brussel.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Rien Noppen

   85% van de Nederlanders is tegen een Nexit, Jumping. Volgens mij weet je niet waarover je praat.

   1. Siemien

    Nee hoor Regientje/Rientje 85% van 1000 ondervraagde Nederlanders, wat is de vraagstelling precies? aangezien Brexit een lading heeft is de vraag al sturend te noemen en niet objectief en zeer manipulatief.

    Er leven 17.000.000 mensen in Nederland je ondervraagt er 1000 stelt dan dat 86% tegen is, dan ben je echt met je anti-Nexit kanis in de islamitische stront gevallen…

    Jij bent echt een achterlijke randdebiel hier..

    1. Regina

     @Senieltje

     Er bestaat zoiets als statistieken. Kijk ze eens na. Succes met jouw Nexit missie 🙂

     1. Siemien

      Je moet gewoon lezen domoor

     2. Dik

      @Siemien: Het maakt ze echt helemaal niets uit hoe je reageert en wat je zegt, zolang je maar reageert. Dat is hun doel en jij trapt erin, jij loopt aan hun touwtje en jij zorgt dat ze blijven reageren.

    2. NoDoubt

     85% wil geen nexit. Het lijkt mij ook behoorlijk vertekend. 40% kan de eindjes al nauwelijks maandelijks aan elkaar knopen. 9 van de 10 gemeenten hebben een voedselbank. 2,4 miljoen vluchtelingen die nog niet eens geregistreerd staan hebben een naamloze creditcard van de EU gekregen en ontvangen maandelijks 500 euro. Asielzoekers in NL krijgen gratis zorg, huisvesting en eten. De belastingdruk op de burger is gestegen van 28% in jaren 70 naar bijna 40% nu, en het wordt door klimaatgekte nog hoger. De indoctrinatie van msm en politiek is al een tijdje aan de gang, dus die 85% is bullshit. Is het u opgevallen dat de msm nu ineens poeslief begint te worden naar de populisten. Zou het iets te maken kunnen hebben met de EU-verkiezingen??? Feit blijft dat de moslims niet integreren en dus het grootste probleem is van deze tijd, omdat het onze democratie tot de wortels zal gaan afbreken. Met dank aan de onnozelen. Er is immers geen democratisch islamitisch land en de EU buigt diep voor deze groep. Kerken worden wekelijks in Frankrijk afgebrand door moslims maar het is verboden door de EU bij resolutie om dat te benoemen want het is een vredelievende ‘religie’ met aan het hoofd een massamoordenaar.

     1. poldi

      +++++++

     2. Piet51

      @NoDoubt
      Kerken worden in Frankrijk wekelijks door moslims afgebrand, maar dat mag van de EU niet benoemd worden? Hoe weet jij dat dan? Mijn familie woont in Frankrijk en zelfs zij weten dat niet. Kun je wat meer toelichting geven? Het lijkt mij moeilijk om zoiets met de wijdopen grenzen en internet geheim te houden.

   2. Mars020

    Bedoel je echte Nederlanders of imitatie Nederlanders?. Je hebt dat onderzoek, zeker in Bos en Lommer gehouden?.

   3. Seneca

    @noppes
    je gebruikt de uitslag van 1000 geënquêteerden waarvan 85% geen Nexit wil. je gebruikt dezelfde uitslag die ooit aan ca 100 ‘geleerden’ werd gesteld i.v.m. de klimaat ‘problematiek’. ook hier was de uitslag dat 97% van hen dat de temperatuur zou stijgen. dat wordt bij ons manipulatie genoemd. dat jij daarmee akkoord gaat, soit. anderen niet.

 4. Regina

  Kijk eens aan! Blotebillengezicht tjerke heeft een bibsmaatje gevonden in de UK 🙂

  1. Siemien

   Ja Rientje kan hier door zijn nieuwe nick-name Regientje zijn seksuele fetisjen de vrije loop laten, voorbipsen en pedofetisj heeft zijn voorkeur bij hem, hij heeft derhalve ook een zieke geest

   1. Regina

    Volgens mij is het duidelijk wie seksueel gefrustreerd is 🙂

    1. toetssteen

     @regina
     U.

     1. Siemien

      Precies TS

    2. DeBruijn

     Jullie beiden?

    3. Bosche draak

     Ja, JIJ en je alter ego Noppenkop erbij.

   2. Mars020

    Het gedrocht hapt.. dus je hebt haar ontmaskerd.. De zieke geest is zo dom, dat het zichzelf steeds verraad.

 5. Dik

  “de wil van de kiezer dient gehoorzaamd te worden.”

  Zo niet in de EU-dictatuur.

 6. Cootje

  Geweldig een harde brexit doet de Engelse 5 jaar pijn korte pijn , en sleurt het ondemocratische gedrocht Europa mee ten gronden, heerlijk vooruit zicht , multinationals mogen hun producten gaan verkopen in Bulgarije Roemenië Oekraïne , Spanje Italië en Frankrijk, die afgewaardeerd zijn door de ratings en hun schulden niet meer kunnen betalen , Nederland gaat mee ten gronde want wij zijn wel een gezonde economie , maar hebben miljarden aan een garantie leningen uitstaan, bedrijfs risico,s. Worden weer per land bepaald en de zwakke broeders betalen de hoogste rente , lachen voor die engelse die hebben korte pijn , maar die enorme schuldenberg in de rest van Europa gaat ten koste van de broederschap , de Fransen slaan als eerste door , die kunnen niet tegen hun verlies , de financiële markten kunnen geen medelijden , Juncker zit ze ergens te bezuipen , klimaat doelen heeft niemand het meer over , eigen broek op halen wel

  1. Joop Klepzeikert

   IJsland zou ook gruwelijk ten onder gaan als ze de EU, ECB en IMF af zouden wijzen. Ga maar eens kijken hoe ‘slecht’ die het hebben sinds ze de banken gesloten hebben, de EU, ECB en IMF een dikke middelvinger hebben gegeven.
   Zwitserland zou ook een drama worden als ze zich niet bij de EU aan zouden sluiten.
   Dat zelfde wordt nu door die zelfde debielen ook over UK geschreeuwd.

 7. Kristalix

  Laat hem doorpakken en Brussel voorzien van een nekschot. Broodnodig.

 8. NoDoubt

  steun daarom partijen als Nigel, omdat de EU het niet wil benoemen:
  Het Europese slagveld

  Nog steeds wordt moslimterreur vaak gezien als een wanhopige reactie op armoede, onderdrukking en/of de westerse buitenlandse politiek en niet als wat het ís: een jihad door mensen die het Westen willen veroveren zoals Mohammed met Noord-Afrika heeft gedaan, door onderwerping van ongelovigen en invoering van de Sharia…De veilige manier van leven die wij in Europa decennia lang hebben gekend, bestaat niet meer.Ons continent is een slagveld, een oorlogsgebied geworden: aanslag na aanslag, bijna iedere week inmiddels, doden, gewonden, onschuldige mensen die worden vermoord, opgeblazen met spijkerbommen, platgereden door vrachtwagens, kalasjnikovs. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Het is verschrikkelijk.Islam terrorisme is slechts een modus operandi, een actiemiddel om in functie van een ideologie een doel te bereiken/de wereld veroveren/, die openlijk wordt gerechtvaardigd door de JIHAD,de kernideologie van de ISLAM…Wereldwijd zijn tientallen, zo niet honderden islamitische terroristische groeperingen actief.Wat ze met elkaar delen is het hoofddoel: een staat waarin ”de meest pure vorm” van de islam het leven bepaalt.Dat doel streven vrijwel alle islamitische terreurorganisaties na…

  1. Top

   Ik woon en leef al wat jaren in Ierland. Ik kom met regelmaat naar NL, om familie te bezoeken. Ik volg het nieuws dagelijks en moet helaas constateren, dat er absoluut GEEN autonomie meer is in NL. Rutte voert gewoon het dictaat van Brussel uit en gedraagt zich als zetbaas. De tweede kamer bestaat op enkelen na, alleen maar uit verplichte ja en nee knikkers. Geen enkele parlementariër durft voor zijn eigen inzichten uit te komen, uit angst, dat hij voor de toekomst, zijn eigen glazen in gooit. De ministers, die de leiding hebben zijn van een dusdanig niveau, dat het eigenlijk te zot voor woorden is, dat ze op zo’n plaats terecht zijn gekomen. De partijen, die binnen het raamwerk van de EU opereert, worden op het schild gehesen en elk afwijkende mening wordt zo snel mogelijk in de fascistische hoek geplaatst. In de toekomst, zal elk programma, wat de EU oplegt geïmplementeerd worden, zonder dat de burger er invloed op zal hebben. Stemmen? Zonde van je tijd en je blijft gefrustreerd achter. Ik voorspel, dat de toekomst voor de NL burger er absoluut, niet beter op wordt. Alleen zij, die het dichtst bij het vuur zitten, zullen zich nog kunnen ‘warmen’. Ik zie de tweedeling van een afstand en dat gaat sneller dan menig een denkt. Maar goed. Als er mensen zijn die op partijen stemmen, om van NL een ‘Metropolis’ te maken? Het zij zo. De meeste stemgerechtigden, nemen niet eens de moeite, om te gaan stemmen. Maar wel het hoogste woord, als er maatregelen komen, waar ze door geraakt worden. Het zal mijn tijd nog wel duren. Maar ik voorzie in mijn geboorteland, grote problemen in het verschiet. En wat de bekende trollen op deze site? Wees gerust, dit zijn figuren, die in hun gehele leven nooit iets bereikt hebben en al jaren hun handje ophouden. Wat wel door jullie betaald wordt.

   1. Rien Noppen

    Wat jammer dat Top naar het buitenland is gevlucht. Kerels van zijn kaliber hebben we nodig om dit land dat in radeloze, reddeloze en redeloze toestand verkeert er weer bovenop te helpen.
    Nu werkt hij keihard om de Ierse economie op te stuwen in de vaart der volkeren.

    Of houdt hij in Ierland slechts zijn hand op voor een uitkering die wij voor hem moeten verdienen?

   2. Dik

    @Top: Lang leve het script, ik lees de zuigtrollen niet en DDS staat erbij en kijkt ernaar. Zoals de politici ons land verkwanselen en weggeven zo draaien de trollen hier hun drollen.

    En dan de EU. Nederland heeft 26 zetels en het EU-parlement bestaat uit 751 zetels. De Nederlandse invloed is ongeveer 3,6%. Vreemd, want meer dan 80% van onze wetgeving komt uit Brussel terwijl de Nederlandse individuele kiezer daar minder dan 0,00005% democratische invloed op heeft.

    Het is inderdaad opmerkelijk dat wij het allemaal zo makkelijk laten roven, en erger nog, weggeven. Kenmerkend voor een generatie die de Oorlog niet heeft meegemaakt en niet weet wat de prijs van vrijheid is, wat het betekent als je huis wordt gebombardeerd of je hele familie werd uitgemoord. Een generatie die haar schouders ophaalt als het over belangrijke politieke besluiten gaat en zich niets aantrekt van liegende staatslieden die de hele maatschappij bedonderen met hun leugens en partijkartelpolitieke spelletjes.

    De onverschilligheid is stuitend en ik verbaas mij met de dag. Hoe het zo makkelijk en snel kon gaan met de islamisering van mijn land, hoe gemakkelijk onze pulsvisserij ‘overboord’ werd geflikkerd, hoe simpel deze regering miljarden aan idiote klimaat- en milieubelasting binnen harkt! Nederland lijkt wel knettergek geworden!

    Ik kan mij heel goed voorstellen hoe jij daar naar kijkt, vanuit het prachtige Ierland.

    1. Top

     Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijkt, altijd op zijn armzalige leventje. Heeft het dan ook altijd over een stukje tekst, wat ik geschreven heb en hem blijkbaar nog steeds dwars zit en vult dat aan, met het eerste wat er bij hem in de buurt staat en dat is natuurlijk ‘vaseline’, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd. Ik heb mijn doel, in ieder geval geraakt, met grote nauwkeurigheid.

     1. Rien Noppen

      Top blijft maar doorgaan over die vaseline.
      Voer voor psychologen, zullen we maar zeggen.

     2. Dik

      @Top: Zoals ik al schreef, lang leve het script, wat mij betreft de beste forumuitvinding tot nu toe!

      🙂

     3. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Misschien is hij aandeelhouder?

 9. Joop Klepzeikert

  May was vanaf het begin tegen de Brexit en is dat nog. Daarom heeft die extreem socialistische infiltrant een ‘brexit’ plan in elkaar geknutseld dat totaal geen Brexit is, maar UK nig totaal afhankelijk van de EU houdt. Daar is de ruim 60% van de Engelsen die voor Brexit stemde helemaal niet blij mee.
  Het zou mij zelfs niet verbazen als de TBP een absolute meerderheid gaat halen in UK.

  P.S. Tommy Robinson is iemand die de wantoestanden rond de moslim grooming gangs bloot legt. Wat daar volgens Michael verkeerd aan is ontgaat mij even. Of voelt Michael zich persoonlijk aangevallen omdat Tommy aantoonde hoe gevaarlijk dat moslimtuig is?

 10. Tman

  “Een Brexit kan niet” schrijft iemand!
  Natuurlijk kan een Brexit wél,het zal zijn moeilijkheden kennen maar de voordelen zijn onmiskenbaar!
  De bekende druppel,die de Brexit liet ontstaan was immers het toelatingsprogramma van de EU mbt de “vluchtelingen” Nigel en Boris gebruikten deze betutteling en aanval op de Britse souvereiniteit met recht,om de Britten te mobiliseren!
  De EU is een dictatuur,en elke lidstaat moet zien daaraan te ontsnappen!
  Het Marrakesh akkoord en klimaatakkoord is toch óók een opgelegde stap door de EU dictatuur.

  1. Joop Klepzeikert

   Die zelfde domme figuren die nu brullen dat een Brexit niet kan wisten ook zeker dat Killary president van de USA zou worden, dat IJsland en Zwitserland helemaal kapot zouden gaan buiten de EU en dat rechtse partijen overal in Europa nu al volledig uitgestorven zouden zijn. Het tegenovergestelde blijkt steeds weer de waarheid.
   Wat dom links schreeuwt en denkt moet je omdraaien om de werkelijkheid te kennen.

 11. Rosasolis

  N.Farage is een zeer onstabiel mens. Blijkbaar is het de mode tegenwoordig, dat copy-cat politieke leiders Twitter gebruiken om hun grieven tegen anderen te uiten.
  Naar het voorbeeld van Trump. N. Farage heeft enkele jaren geleden de UK Independance Party opgericht (UKIP), die achter de Brexit stond. Maar Farage vond dit partij te zwak, kreeg ruzie met enkele leden, en stapte enkele weken geleden eruit.
  Dan heeft hij alweer een nieuwe, extreem-rechts partij oprichten: “The Brexit Party”.
  Ook net opgericht enkele weken geleden is de Change UK Party. Onder leiding van
  Rachel Johnson, die de zuster van Boris Johnson is! Change UK staat helemaal achter
  in de EU blijven en met Europa samenwerken. Binnen de eerste 2 weken na hun
  officiele oprichting, kreeg Change UK 50,000 nieuwe leden. Waaronder vele uit
  Schotland en Wales. Hoeveel zouden zij nu, een maand later hebben?

 12. Ut Zuuje

  Wat is er mis met Tommy Robinson, mijnheer van de Galien ?
  Kunt u ons daar eens over informeren ?

  1. Rien Noppen

   Misschien is het probleem dat hij een vieze racist is, kun je je daar iets bij voorstellen, Ut?

   1. ZiggyStardust

    Dus het onder de media aandacht brengen van islamitische pedofiele netwerken vindt jij racisme?

    1. Siemien

     Nee ZS dat vind Rientje zeer opwindend, Rientje heeft namelijk een pedofetisj die zijn weerga niet kent

     1. Rien Noppen

      Ik zie dat de pedofiele gevoelens van Siemien weer de kop opsteken.

      Bidden, Siemien, veel bidden, dat maakt ze hanteerbaar.

     2. Siemien

      Rientje bewijst wederom mijn gelijk als het gaat om zijn fetisj, Rientje is een vies smeerlapje..

   2. Ut Zuuje

    Mag je mij één voorbeeld aanleveren (link) waarop Tommy Robinson laat zien dat hij een rascist is. Geen verdraaid MSM-medialinkje s.v.p.

    1. Ut Zuuje

     Vergeef me mijn typefoutje…

   3. DennisEijs

    Nee, als anarchistische anti-fascist kan ik mij daar weinig bij voorstellen. Ik weet wel dat antifa tegenwoordig er vreemde ideeën op nahoud en iedereen maar als nazi etc. kwalificeert.
    Dus als anarchist against antifa, begrijp ik weer wel waarom jij zo denkt. Hersenspoeling, en een zwakke simpele ziel.

 13. DennisEijs

  Goh, hoe wij in de EU gekomen en gebleven zijn, zo gaat het bij hen ook.
  Referendum, uitslag bevalt niet. Dus drukken we het er toch gewoon doorheen. Volksverraad dus, van een collaborerende overheid.

  1. DidiMadloba

   Het referendum ging over de Europese Grondwet, en dat was een rare vraag, zoiets als je in een vereniging aan de leden vraagt: “Wilt u statuten”?
   Om precies te zijn: nieuwe statuten. De EU Grondwet had het Verdrag van Nice moeten vervangen. Ooit van dat verdrag gehoord? Nee dus. En wat was er nieuw met die Grondwet, behalve dan een benaming die op subversieve krachten als de bekende rode lap werkte?
   Ik zal het verklappen: de mogelijkheden tot een veto werden beperkt. Om de simpele reden dat met een toenemend aantal lidstaten de kans steeds groter wordt dat wel één tegen is, en de besluitvorming dus zou stagneren.

   Bij referenda geldt: inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraken zonder uitzicht.

 14. DidiMadloba

  “De wil van de kiezer dient gehoorzaamd te worden”.

  Echt waar?

  Als ik bij vergissing iets raars bestel kan de leverancier vragen “meent u dat echt”? Zoals ik laatst bij Uber de goede straat in de verkeerde stad opgaf, mij niet realiserend dat die straatnaam ook in andere steden bestaat.

  Bij het Brexit referendum had ook zo’n vraag moeten worden gesteld: “u wilt dat Engeland niet meer afhankelijk is van de EU, maar realiseert u dat een ‘no deal’ Brexit tot armoede, gebrek en mogelijk tot oorlog in Ierland kan leiden?”

  Ik heb Engelsen gesproken die zeiden: “de EEG was fijn, de EU gaat te ver”. Zonder zich te realiseren dat er geen terug is naar de EEG, en de schade dus enorm is?

  In het privaatrecht wordt (in Nederland) in geval van twijfel de vraag gesteld wat partijen bedoeld hebben. Dus geen keihard “afspraak is afspraak” ook als dat tegen de redelijkheid indruist, maar een gang van zaken die ruimte biedt aan het verstand.

  Dat Theresa May de “wil van het volk” niet volgt is een bespottelijke gedachte, want het Parlement bleek volstrekt besluiteloos en wees alle voorstellen af. Maar ze kon ook onmogelijk tegenstrijdige wensen vervullen bij lieden die niet van een compromis willen weten.

  Maar misschien spoort dat met wat politici als Nigel Garage en Boris Johnson willen: de totale chaos. Omdat ze graag in troebel water vissen. Het woord “oplossing” kennen ze niet eens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.