NOS is helemaal klaar met Almere: al die nieuw-rijken wonen er!

Geen categorieapr 15 2019, 12:00
Het nieuwe Gooi is in Almere.
Ach, kijk eens. De nepsocialisten van de NOS beseffen dat veel nieuw-rijken weggetrokken zijn uit de traditionele grote steden. Waar ze nu wonen? Almere.Oh, en in Amersfoort en Oesgeest.
Wat? Ja.

Nederland is 44 miljoenenbuurten rijker geworden. Onder andere in Almere, Amersfoort en Oegstgeest zijn er buurten bij gekomen waar meer dan de helft van de woningen inmiddels meer dan een miljoen euro waard is, meldt onderzoeksbureau Calcasa op basis van eigen analyses.

In 2015 waren er nog maar negen miljoenenbuurten, door de grote prijsstijgingen op de huizenmarkt waren het er vorig jaar 53.

De onderliggende gedachte is duidelijk: de NOS vindt het écht niet kunnen dat er 'rijke buurten' zijn. Want daarna wordt meteen opgemerkt dat er ook 'goedkope' buurten zijn:

Dat staat in schril contrast met de Tholensstraat in Terneuzen, die zich de goedkoopste straat van Nederland mag noemen. Een woning kost daar gemiddeld 90.000 euro.

ALLE BUURTEN ZIJN GELIJK! Wat een schande! Buurten waar rijke mensen wonen? En dan zijn er ook buurten waar mensen wonen die minder te besteden hebben? Wal-ge-lijk!
Het is duidelijk tegen het zere been van de socialistische NOS.
Maar wacht eens even, is het eigenlijk niet volkomen normaal dat mensen met meer geld in grotere, mooiere huizen willen wonen (omdat ze dat kunnen betalen)? En dat de buurten waarin zij wonen vervolgens meer van hetzelfde aantrekken, onder meer omdat goedkopere huizen in dezelfde buurt er juist voor zorgen dat de buurt minder mooi wordt en dus dat de prijzen omlaag gaan?
Maar ja, leg dat eens uit aan socialistische NPO'ers. Die zien verschillen en denken meteen: DA'S NIET EERLIJK.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten