NOS is helemaal klaar met Almere: al die nieuw-rijken wonen er!

Het nieuwe Gooi is in Almere.

Ach, kijk eens. De nepsocialisten van de NOS beseffen dat veel nieuw-rijken weggetrokken zijn uit de traditionele grote steden. Waar ze nu wonen? Almere.Oh, en in Amersfoort en Oesgeest.

Wat? Ja.

Nederland is 44 miljoenenbuurten rijker geworden. Onder andere in Almere, Amersfoort en Oegstgeest zijn er buurten bij gekomen waar meer dan de helft van de woningen inmiddels meer dan een miljoen euro waard is, meldt onderzoeksbureau Calcasa op basis van eigen analyses.

In 2015 waren er nog maar negen miljoenenbuurten, door de grote prijsstijgingen op de huizenmarkt waren het er vorig jaar 53.

De onderliggende gedachte is duidelijk: de NOS vindt het écht niet kunnen dat er ‘rijke buurten’ zijn. Want daarna wordt meteen opgemerkt dat er ook ‘goedkope’ buurten zijn:

Dat staat in schril contrast met de Tholensstraat in Terneuzen, die zich de goedkoopste straat van Nederland mag noemen. Een woning kost daar gemiddeld 90.000 euro.

 

ALLE BUURTEN ZIJN GELIJK! Wat een schande! Buurten waar rijke mensen wonen? En dan zijn er ook buurten waar mensen wonen die minder te besteden hebben? Wal-ge-lijk!

Het is duidelijk tegen het zere been van de socialistische NOS.

Maar wacht eens even, is het eigenlijk niet volkomen normaal dat mensen met meer geld in grotere, mooiere huizen willen wonen (omdat ze dat kunnen betalen)? En dat de buurten waarin zij wonen vervolgens meer van hetzelfde aantrekken, onder meer omdat goedkopere huizen in dezelfde buurt er juist voor zorgen dat de buurt minder mooi wordt en dus dat de prijzen omlaag gaan?

Maar ja, leg dat eens uit aan socialistische NPO’ers. Die zien verschillen en denken meteen: DA’S NIET EERLIJK.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Regina

  Rijke mensen verdienen helemaal niet mooiere en grotere huizen. Eigenlijk zou het leven van een directeur en een uitkeringtrekker in geen enkel opzicht moeten verschillen

  1. Vit

   Ik zal het je in het kort uitleggen:

   Rijkere mensen hebben meer te besteden.

   1. Joop Klepzeikert

    Dat vind werkschuwe knettergekke Regina helemaal niet eerlijk. Die vind dat rijke hard werkende mensen hun geld aan werkschuwe knettergekke Regina moeten geven.

  2. DeBruijn

   Tweelingzus van Satty aan het woord.

   1. bejaarde

    Dat ging ook bij mij meteen door mijn gedachten

   2. marco1

    Satty dacht wat betreft inkomen anders meneer de Bruijn dus zeker geen 2lingzus wat dit betreft.

    1. DeBruijn

     @ Marco

     Andere reacties lijken verdacht veel op elkaar. En je kunt makkelijk met twee accounts twee verschillende personages spelen. Ik heb meegemaakt dat sommige mensen met 2 of zelfs 3 telefoons op hetzelfde forum zaten.

  3. DidiMadloba

   Als je rijk bent doordat je je te pletter werkt dan kom je helemaal niet aan dat dure wonen toe.

   Te beklagen zijn bijstandstrekkers die almaar tegen dezelfde muren aan kijken en de afwisseling van een kantoor of fabriek ontberen.

  4. Jantje

   Bij alle linkse regimes zie je de leiders ook in miljoenenwijken wonen. Allemaal, altijd.
   Utopia bestaat niet en is onbetaalbaar.

  5. Mars020

   Een uitkeringstrekker doet niks voor zijn geld en een directeur, werkt voor zijn geld. Beroepswerklozen kiezen er zelf voor om op hun luie reet te blijven zitten, omdat ze gewoon te belazerd zijn om iets nuttigs te doen. Mensen met een goed inkomen, hebben geen zin om continu geconfronteerd te worden met klaplopers, die de hele dag blikken bier op de stoep zitten te zuipen. Daarom gaan deze mensen in nette buurten wonen. Dus als die luie figuren nu eens aan het werk gaan, kunnen ze misschien ook iets luxer gaan wonen?.

 2. Ries

  Alles, en ook dit, is betrekkelijk. Als in een straat aan de ene kant rijke huizen staan en aan de andere kant Jan Modaal rijtjeshuizen, dan is Jan Modaal beter af. Gewoon omdat Jan een mooier uitzicht heeft.

  1. umhnz

   Als in een straat aan de ene kant rijke huizen staan.
   .
   Dan pakken deze huizen hun fundering op en verplaatsen zij zich naar een betere locatie.

 3. Rien Noppen

  Waaruit blijkt in hemelsnaam dat de NOS er ‘helemaal klaar mee is”?

  Waar komt toch die wonderlijke gewoonte hier vandaan om mensen en organisaties gevoelens toe te schrijven die ze helemaal niet tonen?

  1. Vit

   Nou kijk dat is een journalistieke truc om alert te zijn.

  2. umhnz

   Omdat het aansluit bij hun beoogde doelgroep.

   1. edoc431

    JUT en JOL in optima forma hahahahaha

  3. edoc431

   De rioolrat snapt er steeds minder van hahahahaah

  4. Tguard

   Uit hetzelfde vat waaruit jij steeds put om andersdenkenden te voorzien van een label beste noppen.

   1. umhnz

    Tguard stelt de betrouwbaarheid van DDS en dhr. Noppen gelijk.
    Ik denk daar toch heel anders over.

  5. Joop Klepzeikert

   Leer eens lezen. Kleuter.

 4. J.Rademaker

  De werknemers van de NOS mogen de buren toch wel filmen.

 5. Kleptomaantje

  Alleen al in de stad Utrecht heb je al duizenden miljoenenwoningen langs de singels heel veel woningen in Utrecht Oost wittevrouwen en de binnenstad zitten al 10 tallen jaren ver boven het miljoen.
  Het nos rept over 53000 miljoenenwoningen in Nederland, ik denk eerder het 10 voudige.
  Er is niks mis met een duur huis, net als een goedkoop huis.
  Er is wat mis met de gemeentes en projectontwikkelaars die op de eerste plaats niet bouwen voor de minima en of mensen met een wat lager inkomen en ook de grondprijzen enorm opdrijven.
  Hypotheekrenteaftrek verstoord de markt en moeten we snel vanaf.
  En ja ook ik ben huizenbezitter, mijn kinderen kunnen binnenkort niks kopen of huren door bovengenoemde problemen, want startende academici kunnen niet of nauwelijks wat kopen of huren en als ze dat wel lukken, is vaak de helft van het salaris op aan alleen de huurof hypotheek.

 6. Joop Klepzeikert

  En maar niet op het idee komen dat die buurten al decennia bestaan. Enkel omdat de prijzen van de huizen op papier omhoog gaan, tot die bubbel weer barst, staat dom links weer op z’n achterste poten.
  De werkelijke waarde van die gestapelde stenen is nog geen 20% van wat er momenteel voor betaald moet worden.

  1. Punt50

   Precies! Het zijn dan ook de gemeenten die de grondprijzen tot bizarre hoogte hebben opgedreven. Een stukkie akker is zo maar 20 x zo veel waard als de bestemming verandert in bouwgrind.

   1. Joop Klepzeikert

    @punt50: 20 keer? Was het maar zo’n feest. Gemeentes kopen agrarische grond voor nog geen €5,- per M² op, veranderen het bestemmingsplan met wat standaard papiertjes en verkopen die grond voor ruim meer dan €500,- per M².

    1. Lambieck

     Dat heet rechts beleid.

    2. Mariposa78

     Joop €500,- per M² laat me niet lachen, hier doet men het slechts voor €2500,- per M² en ik woon niet eens in de ranstad of Almere.

     Geheel offtopic wie is die Regina?

     1. Kleptomaantje

      @mariposs Lijkt me niet realistisch 2500 pm2 dat betekend dat een standaard rijtjeshuis rond de 500000 kost zelfs in de randstad stokt dat bij 350000 tot 400000

     2. Mariposa78

      Kleptomaantje en toch is dat zo.
      Gemiddeld doet een rijtjes huis hier tussen de 3 en half en 4 ton en meer.

 7. DeBruijn

  Dat zijn de buurten waar mensen vaak heel tolerant zijn, dus dat moet de NOS heel erg aanspreken.

  Zijn zo tolerant en saamhorig, dat als er mogelijk een AZC’s gebouwd gaat worden in die buurten, dat zij gezamenlijk snel de grond opkopen met zijn allen.

  Kennelijk is het genoeg op feestjes en recepties je van je beste deugdkant te laten zien door te vertellen hoe je vindt dat er meer vluchtelingen bij kunnen, maar dat is natuurlijk anders dan ze in de buurt hebben.

 8. Kristalix

  Dat heet communisme Regina. Veel plezier bij Putin.
  *proest*

 9. Henk Albarda

  Wat ben ik gelukkig dat het leven van Regina en mijzelf als verschil heeft dat ik als kleine ondernemer thuis werk en een zeer goed inkomen heb en zij waarschijnlijk een aanzienlijk lager inkomen. Ik Verdien mijn goede inkomen, ik veronderstel dat Regina terecht haar aanzienlijk lagere inkomen heeft. En aangezien ik, net als MVDG en Tim, de tonatie van de NPO interpreteer als jaloers op alles wat veel verdient met goed commercieel werk, ben ik het geheel eens met de teneur van het artikel. Daar komt bij dat de NPO uitsluitend personen waardeert die een dik betaalde subsidie baan hebben bij de overheid. Leuk, dat dikke inkomen komt uit belastinggeld, dus wordt deels betaald door de belastingen die ‘lage’ inkomens betalen.

 10. DidiMadloba

  Ik zou nog niet dood gevonden willen worden in Almere, maar voor sommigen schijnt het luxe te wezen.
  Ik denk dat het net zoiets is als Zoetermeer: vreselijk maar wel dicht bij vele aangenamer oorden.

  Met het klimaatbeleid dat Baudet voorstaat zal Almere trouwens spoedig onderlopen, dus misdaad straft zichzelf.

 11. Indigo Child

  Iedereen verdient het inkomen hij/voor werkt. Inkomensverschillen zijn juist goed daardoor drraait ons landje goed. Zelf vind ik het hele Westen iets veschrikkijks op Zeeland na. Smaken verschillen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.