Tand om tand! Boze olifant doodt ivoorstroper in Krugerpark, leeuwen verorberden zijn lichaam

In het Zuid-Afrikaanse nationale Krugerpark vond een stroper een vroegtijdig einde toen bleek dat de dieren die hij wilde jagen het op hem hadden voorzien. De stroper joeg in het park illegaal op neushoorns, maar stootte tijdens de strooptocht op een boze olifant. Niet veel later sloeg de olifant de stroper dood, waarna leeuwen delen van het stoffelijk overschot verorberden. 

Zielig? Nee, natuurlijk niet. Hij die jaagt loopt risico! In de meeste gevallen delven dieren het onderspit. Niet omdat mensen sterk zijn, maar vanwege de productie van wapens zoals geweren, speren en bogen. Maar de verhoudingen waren afgelopen week dus geheel anders.

De confrontatie tussen de jager en een olifant liep slecht af en de dochters van de man rouwen om het verlies van hun vader, zo lezen we op NU.nl:

“Overal loert gevaar en dit incident is daar het bewijs van. Het is triest om de dochters van de overleden man te zien rouwen om hun vader. En het is nog erger dat we maar zo weinig van zijn resten hebben kunnen terugbrengen.”

Nadat de stroper vermist bleek werd woensdag een zoektocht opgezet.

Zowel op de grond als in de lucht werd naar sporen gezocht, maar zonder resultaat. De handlangers van de stroper werden die avond gearresteerd en verhoord en donderdagochtend werden de resten van de stroper ontdekt. De verwondingen aan het lichaam suggereren dat de man na zijn dood door leeuwen werd verorberd.

Volgens de manager van het Krugerpark, Glenn Phillips, is illegaal stropen per definitie levensgevaarlijk:

“Het is niet slim om illegaal en te voet het Krugerpark te betreden”

Inderdaad, levensgevaarlijk die dieren. Ondanks alle wapens zijn olifanten en leeuwen nog steeds een groot risico voor stropers. Dat blijkt wel weer.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Seneca

  Prima. Er is dus gerechtigheid in de jungle, nu nog gerechtigheid in de jungle die bewoners, de ‘beschaafde’ wereld noemen…

 2. koeiepoep

  Die stroper zag de olifant in de kamer duidelijk over het hoofd.

  1. marco1

   Ik weet niet of uw opmerking zo bedoelt is koeiepoep maar ik vind het wel een ijzersterke.

   1. koeiepoep

    Jazeker wel… 🙂

 3. Vabis

  Het is voor die leeuw te hopen dat die stroper een neger was, die smaken tenminste naar kip….

  1. Rien Noppen

   Zieke man.

  2. koeiepoep

   Nu bekruipen mij 2 vragen: Hoe weet jij, of een leeuw kip lust en, veel interessanter: hoe weet jij, hoe een neger smaakt? Ooit eentje gegeten, of alleen leeggezogen?

   1. Rien Noppen

    Vabis fantaseert achter zijn toetsenbord graag over het vermoorden en martelen van mensen, koeiepoep. Dit soort patiënten mogen hier ook posten.

   2. Vabis

    Dat is algemeen bekend hoor dat negers naar kip smaken, maar weet jij veel…..

    1. Rien Noppen

     Je vraagt je af waar vabis deze morbide kennis heeft opgedaan. Hij verbaast zich erover dat niet iedereen weet hoe negers smaken.

     Hoe gestoord kun je zijn?

     1. marco1

      Misschien gaat het wat te ver om proefsgewijs te ondervinden of Vabis gelijk heeft.

     2. Vabis

      Knoop is een gesprek aan met een kannibaal Noppes, in de Pacific lopen er nogal wat Kanaken rond die de tijd nog hebben meegemaakt dat er mensen werden gegeten, blanken daarentegen smaken volgens die roetmoppen naar smac, je weet wel dat ingeblikte vlees, maar ja gezien het feit dat jij dag en nacht de trol uithangt zal je in je miserabele leven wel nergens geweest zijn zoals ik.

     3. Rien Noppen

      Vabis sprak nogal wat kannibalen die hem informeerden over de smaak van mensenvlees. Hij weet dus van de hoed en de rand.

      Gestoorde sukkel.

     4. Vabis

      En ik heb zo’n vermoeden Noppes dat de meest geharde kannibaal jou kotsend uit zou spuwen gezien je zuurgraad die dag en nacht tentoon spreidt!

     5. Rien Noppen

      Met het leven van vabis is verder niets mis hoor.

      🙂

     6. koeiepoep

      Ik denk, dat vabis geblinddoekt aan een raam likt en meteen weet, in welk gesticht hij dan zit.

     7. Beukman

      Mijn vriend @Vabis denkt de expert te zijn, omdat hij destijds de placenta van zijn vrouw heeft opgegeten na de geboorte van een van zijn kinderen.
      De ene zwarte smaakt echt anders dan de andere @Vabis, je kan ze niet allemaal op 1 hoop gooien.

     8. Vabis

      Jij hebt geen vrienden Beukman, en ja er zullen vast zwarten zijn die naar asfalt smaken maar die hebben dan onder een betonmortelwagen gelegen na gehaast en roekeloos oversteken.

     9. Rien Noppen

      “denkt de expert te zijn, omdat hij destijds de placenta van zijn vrouw heeft opgegeten”

      🙂

     10. Vabis

      Kan je nagaan Noppes wat voor een vreemde hersenscheten rond gaan in die kantoorgenoot van je, Wardy geheten, die denkt dat normale mensen de placenta van hun kinderen opvreten.

      Ja wat wil je ook als je leeft en socialiseert met moslims en ander gespuis zoals jullie beiden doen.

     11. Beukman

      die denkt dat normale mensen de placenta van hun kinderen opvreten

      Dat denk ik helemaal niet, @Vabis.

 4. Tguard

  Ik heb het niet vaak maar dit is nu duidelijk de schuld van het westen en natuurlijk Azië.
  Er heerst armoede en wij betalen graag veel geld aan deze mensen voor hun wan daden. Dit geld overigens ook voor de piraten die geen via meer kunnen vangen omdat wij met onze visfabrieken voor de Afrikaanse kust de boel leeghalen. Satty ik had je hier zeker verwacht.

  1. marco1

   Idd nu hadden er keer de oorzaken besproken kunnen worden ipv de symptomen maar dan laat ze weer verstek gaan.

  2. Satty

   Als dat nu wel ziet en niet bij grondstoffen begrijp ik niet hoe je brein werkt. Wat jij omschrijft is exact hetzelfde.

 5. Hartenheer

  Dit noemt met Carma.

  Snap niet alleen de uitdrukking illegaal stropen niet.
  Bestaat er dan ook legaal stropen?

 6. fusilier

  Zie het verschil niet tussen een stroper, of iemand die met veel geld een olifant legaal afknalt. Van mij mogen ze alle bij eindigen tussen de kaken van een krokodil

 7. A3aan

  Dat zouden meer olifanten moeten doen!

 8. Vrijedenkert

  Zo moeten ze allemaal eindigen!

 9. Rosasolis

  Het is bekend dat olifanten zeer intelligente dieren zijn. Zij weten wie de stropers zijn, en ook wie gewone aardige mensen zijn. Ieder jaar keren ze terug naar de plaats waar een oude koningin leider was gestorven aan ouderdom. Zij blijven urenlang rondlopen en rouwen, omdat zij hun oude koningin missen. Misschien hebben ze een geheime taal of een lichaamstaal die zij alleen begrijpen. Gelukkig komen deze dieren niet meer in de circus terecht in ons land. En over de leeuwinnen: ook zij zijn niet dom. Zij weten van jongs af dat de leeuwinnen de jagers zijn. De vrouwelijke katjes blijven bij hun moeders. Die moeten opgeleid worden om voor voeding te zorgen voor hun bestand, en voor hun toekomstige kleintjes te zorgen, ook nog voor de luie katers die weinig doen dan alleen rondhangen. Totdat er een dreiging komt van een andere kater.
  Maar voordat dit ellende komt voor de vreedzame leeuwinnen, die de werkelijke helden zijn, zorgen ze altijd dat hun katjes veilig kunnen leven en kunnen opgroeien. Ook hebben de Leeuwinnen groepen een koningin leider die nog steeds de jaagt leid.
  Dit bewijs laat zien dat in zowel het dierlijke wereld als in het menselijke wereld dat mannen moeten nooit meer proberen om boven vrouwen te komen, omdat vrouwen hebben bewezen dat zij prima zonder mannen kunnen leven!

 10. F. Domela Nienhuis

  Hij die het zwaard hanteert, die zal ermee getroffen worden.

 11. F. Domela Nienhuis

  Karma is a bitch…

  1. Dik

   Toch mooi dat je in de natuurlijk eindigt, als leeuwenstront, nadat je diezelfde natuur zoveel schade hebt toegebracht door verschrikkelijk stroperij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.