Tand om tand! Boze olifant doodt ivoorstroper in Krugerpark, leeuwen verorberden zijn lichaam

Geen categorieapr 07 2019, 14:00
In het Zuid-Afrikaanse nationale Krugerpark vond een stroper een vroegtijdig einde toen bleek dat de dieren die hij wilde jagen het op hem hadden voorzien. De stroper joeg in het park illegaal op neushoorns, maar stootte tijdens de strooptocht op een boze olifant. Niet veel later sloeg de olifant de stroper dood, waarna leeuwen delen van het stoffelijk overschot verorberden.
Zielig? Nee, natuurlijk niet. Hij die jaagt loopt risico! In de meeste gevallen delven dieren het onderspit. Niet omdat mensen sterk zijn, maar vanwege de productie van wapens zoals geweren, speren en bogen. Maar de verhoudingen waren afgelopen week dus geheel anders.
De confrontatie tussen de jager en een olifant liep slecht af en de dochters van de man rouwen om het verlies van hun vader, zo lezen we op NU.nl:

"Overal loert gevaar en dit incident is daar het bewijs van. Het is triest om de dochters van de overleden man te zien rouwen om hun vader. En het is nog erger dat we maar zo weinig van zijn resten hebben kunnen terugbrengen."

Nadat de stroper vermist bleek werd woensdag een zoektocht opgezet.
Zowel op de grond als in de lucht werd naar sporen gezocht, maar zonder resultaat. De handlangers van de stroper werden die avond gearresteerd en verhoord en donderdagochtend werden de resten van de stroper ontdekt. De verwondingen aan het lichaam suggereren dat de man na zijn dood door leeuwen werd verorberd.
Volgens de manager van het Krugerpark, Glenn Phillips, is illegaal stropen per definitie levensgevaarlijk:

"Het is niet slim om illegaal en te voet het Krugerpark te betreden"

Inderdaad, levensgevaarlijk die dieren. Ondanks alle wapens zijn olifanten en leeuwen nog steeds een groot risico voor stropers. Dat blijkt wel weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten