snapshot6

Nieuwe moskee door de strot gedrukt: gemeente maakte adresgegevens bezwaarmakers openbaar!

Geen categorieapr 07 2019, 15:00
In Assendelft word al jaren bezwaar gemaakt tegen de komst van een nieuwe moskee. Er zouden eerst nieuwe woningen komen maar dat was tegen bepaalde milieuregels en dus komt er een moskee. Bezwaarmakers werden bedreigd en hun NAW-gegevens zijn kennelijk door de gemeente geopenbaard! Gezellige boel daar. Dat meldt NHnieuws.nl.
In totaal zijn er zo'n 62 Assendelvers die bezwaar hebben gemaakt tegen de bouw van de moskee in Saendelft. De bijeenkomst die door de gemeente werd georganiseerd verliep al niet geheel vlekkeloos. De inspraakavond werd namelijk op het laatste moment pas aangekondigd, maar leverde dus alsnog 62 bezwaren op.
Nu is dat op zich al raar voor een gemeente om dat op zo'n manier aan te pakken maar daar bleef het niet bij! De gegevens van de 62 Assendelvers zijn door de gemeente openbaar gemaakt. Naam, adres en woonplaats zijn nu gewoon op te zoeken voor eenieder die 'even in gesprek wil' met deze mensen! Volstrekt onverantwoord, helemaal als je bedenkt dat een eerdere inspraakavond in 2015 al leidde tot bedreigingen.
In 2014 werden de eerste symbolische stenen al door een paar moslims gelegd, wat in 2015 dus leidde tot een petitie tegen de bouw van die moskee, die 1700 handtekeningen opleverde. Medio 2018 werd door de stichting Kleurrijk, samen met de inmiddels gearresteerde salafist Tarik Ibn Ali, zo'n 28.000 euro opgehaald om de grond te kopen.
Met deze gang van zaken is het ook niet zo gek dat FVD daar zo goed scoorde. Het gemiddelde van de provincie Noord-Holland was 15 procent, Zaanstad scoorde 18 procent en deelgemeente Assendelft kwam daar nog eens met kop en schouders bovenuit met 21 procent! Alleen het dorp Oostzaan topte dit nog met 23 procent!
Staat daar in Assendelft dan een islamitische partij tegenover die ongeveer net zo groot is? Nee! NIDA scoorde 0 procent en DENK slechts 3 procent. VVD en GroenLinks scoorden respectievelijk 15 en 11 procent, de overige partijen 9 procent (PvdA) of lager.
En ondanks dit signaal drukt men alsnog die moskee door en bedient men zich ook nog eens van onderhandse smeerlapperijen. Dan is het einde toch echt zoek daar...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten