snapshot2

'Opinie-' en frameblog Joop reageert op Otten-interview: vindt extremistische FVD echt extreem extremistisch

Geen categorieapr 20 2019, 13:00
Zo af en toe is het wel eens leuk om bij de buren over de schutting te kijken om te zien wat daar allemaal gebeurt. Het NRC-interview met Henk Otten is vandaag natuurlijk een hot-item en dus kan ook gesubsidieerd jankblog Joop niet achterblijven. Het resultaat is natuurlijk dramátisch.
Zo zou het 'Standard Operating Procedure' zijn dat FVD-prominenten elkaar openlijk tegenspreken, alsof daar een vernuftige strategie achter zit. Direct word daarmee de link naar Trump gelegd, die hetzelfde zou doen.
Direct na het eerste citaat komt het spervuur aan frames op je af. Otten zou geen afstand nemen van 'extreemrechtse praatjes' en zou dergelijke ideeën het liefst willen maskeren en binnenskamers willen houden. Het domme is dat deze conclusie is gebaseerd op een citaat van Otten waar letterlijk in staat: "Ik vind: bewaar zo’n verhaal voor een lezing."
Otten zou 'de indruk wekken' dat verschillende opvattingen binnen de partij met elkaar bediscussieerd worden terwijl hij degene is die werd overladen met kritiek vanwege gebrek aan interne democratie. Weer zo'n dom frame, want Otten heeft altijd aangegeven dat hij gelukszoekers buiten de deur wilde houden en op termijn de touwtjes wilde laten vieren, wat hij in ditzelfde interview ook bepleit.
De auteur blijkt al snel door de munitie heen te zijn wanneer hij terugvalt op het fenomeen van de dog whistle. Ongeïnformeerde luisteraars zouden bepaalde extreemrechtse termen niet herkennen, maar gelukkig voor hen is daar Joop en de rest van de mainstream media om ze te informeren van hun bevindingen op Google en Wikipedia. Dáár had Thierry even niet aan gedacht!
Ook zonder gêne word dit interview, waarbij de geïnterviewden net zo kritisch als Henk Otten zijn op Baudet, gewoon genegeerd. Echte Baudet-kenners die hem duidelijk níet als extreemrechts zien, maar het wel met hem oneens zijn over de koers van de partij.
Wat een rabiaat haatblog is het toch ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten