‘Opinie-‘ en frameblog Joop reageert op Otten-interview: vindt extremistische FVD echt extreem extremistisch

Zo af en toe is het wel eens leuk om bij de buren over de schutting te kijken om te zien wat daar allemaal gebeurt. Het NRC-interview met Henk Otten is vandaag natuurlijk een hot-item en dus kan ook gesubsidieerd jankblog Joop niet achterblijven. Het resultaat is natuurlijk dramátisch.

Zo zou het ‘Standard Operating Procedure’ zijn dat FVD-prominenten elkaar openlijk tegenspreken, alsof daar een vernuftige strategie achter zit. Direct word daarmee de link naar Trump gelegd, die hetzelfde zou doen.

Direct na het eerste citaat komt het spervuur aan frames op je af. Otten zou geen afstand nemen van ‘extreemrechtse praatjes’ en zou dergelijke ideeën het liefst willen maskeren en binnenskamers willen houden. Het domme is dat deze conclusie is gebaseerd op een citaat van Otten waar letterlijk in staat: “Ik vind: bewaar zo’n verhaal voor een lezing.”

Otten zou ‘de indruk wekken’ dat verschillende opvattingen binnen de partij met elkaar bediscussieerd worden terwijl hij degene is die werd overladen met kritiek vanwege gebrek aan interne democratie. Weer zo’n dom frame, want Otten heeft altijd aangegeven dat hij gelukszoekers buiten de deur wilde houden en op termijn de touwtjes wilde laten vieren, wat hij in ditzelfde interview ook bepleit.

De auteur blijkt al snel door de munitie heen te zijn wanneer hij terugvalt op het fenomeen van de dog whistle. Ongeïnformeerde luisteraars zouden bepaalde extreemrechtse termen niet herkennen, maar gelukkig voor hen is daar Joop en de rest van de mainstream media om ze te informeren van hun bevindingen op Google en Wikipedia. Dáár had Thierry even niet aan gedacht!

Ook zonder gêne word dit interview, waarbij de geïnterviewden net zo kritisch als Henk Otten zijn op Baudet, gewoon genegeerd. Echte Baudet-kenners die hem duidelijk níet als extreemrechts zien, maar het wel met hem oneens zijn over de koers van de partij.

Wat een rabiaat haatblog is het toch ook.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Rien Noppen

  Het ‘Opinie-‘ en frameblog DDS geeft commentaar op het ‘Opinie-‘ en frameblog Joop.

  🙂

 2. Regina

  FvD scheet erop los en hoopt dat erop dat het stinkt ook 🙂

  1. Ries

   En daar is onze poepprinses weer. Je bent een duidelijk geval van iemand die in de anale fase is blijven steken. Alle babies hebben deze fase en die ben jij blijkbaar nooit te boven gekomen. Bovendien zit je nog midden in de orale fase, steeds maar zuigen. Is zo’n leven uit te houden?

   1. Joop Klepzeikert

    Laat die trollen toch. De enige manier om zulke te stoppen is door de uitkerende instanties in te lichten dat ze er niets aan doen om aan het werk te komen. Dan raken ze hun uitkering kwijt en kunnen ze geen internet abonnement meer betalen.

  2. edoc431

   snotterlip hier is niet vies van plas en poep seks wil iemand haar nog in de bek schijten ???

   1. Rien Noppen

    “wil iemand haar nog in de bek schijten ???”

    De seksuele pathologie is hier zolangzamerhand meer regel dan uitzondering.

    1. edoc431

     Druk jij cocuutje nou maar in een 8 jarig ventje ernst

     1. Rien Noppen

      Je maakt een diep gestoorde indruk, edoc. Zoek hulp.

 3. Jumping

  Kijk Dijkstra ff opletten, met dit soort DEMONISERENDE kreten, via het wegkijkblog Joop, wordt de VVD geassocieerd en als de VVD dit als zoete koek aanneemt, blijft de VVD, de hoeder van Links Demoniseert Nederland.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. toetssteen

   @Jumping
   Helemaal met u eens.

 4. Catalaanse kok

  Wat interesseert het mij wat Joop.nl vindt.
  Wat vinden Baudet en Hiddema van het verhaal
  Wat vinden Michael en Tim van het verhaal

 5. Beukman

  Wout beweert:
  Wat een rabiaat haatblog is het toch ook.

  Enige introspectie zou geen kwaad kunnen, @Wout.

  1. Rien Noppen

   Helaas moet ik vaststellen dat Joop, vergeleken bij DDS, een monument van beschaving is.

   1. Tman

    Rest de vraag wat je hier doet,huilebalk!

    1. Dik

     @Tman: Niet zeuren Tman, zolang jij op hem reageert blijft hij zuigen.

 6. Joop Klepzeikert

  Ik krijg het nooit voor elkaar om meer dan 3 regels op Joop.nl te lezen. Daarna staan de tranen van het lachen me zo dik in de ogen dat ik geen letters meer zie. Wat een trieste vertoning is die VARA site zeg.

 7. haha

  Zet je maar lekker af tegen de partij met wie je altijd een coalitie zult moeten vormen. Dijkhof geeft raakvlakken aan, bijvoorbeeld de financiering van het onderwijs.

  1. haha

   Sorry, zat in het verkeerde bericht.

 8. DidiMadloba

  Vindt DDS het dan geen compliment, dat Baudet niet halfzacht-rechts is maar echt extreem-rechts?
  Dat hij allerlei Duits gedachtengoed uit de jaren ’30 heeft overgenomen is een feit.
  En natuurlijk is Baudet niet voor een “Endlösung” (definitieve oplossing) zoals de Duitsers die voorstonden. Voor een islamvrij Nederland moet je toch nog steeds bij Wilders zijn, al zal ook die geen gaskamers willen

  1. toetssteen

   @Madloba
   Noemt u eens wat van die regeltjes? En nee geen onzinnige kretologie over ‘Endlösung’. Paal en perk willen stellen aan religieuze indoctrinatie heeft niets te maken met gaskamer oid. Nederland is al geruime tijd seculier, dat willen velen graag zo houden. Dat is niet verkeerd en heeft met jaren ’30 gedachtegoed niets te maken.

 9. Bes Tolen

  FvD zal zich niet inlaten met Joop, dat geen betekenis heeft voor FvD. Het soort blogs en dergelijke uitlaatkleppen meer van links zijn alleen maar goed voor de voorheen heel rechts opererende krachten, die nu links in de greep houden of te wel links heeft zich laten vangen. Hun samenwerking bestaat er uit dat links elke democratische vernieuwing aanvalt, die de aan Rome gelieerde macht zou kunnen aanvallen. De macht van de paar grootbanken, die nu de hele financiële wereld de wet voorschrijft daaronder begrepen.

 10. Pescador

  Zelfs al zou Baudet extreem rechts zijn wat dan nog???
  De problemen komen zteeds van extreem links dat zijn diegasten die rotzooi trappen en daarbij hun gezicht bedekken zoals die islam gasten daat ook doen. Rotzooi trappen en brullen dat het anders moet, maar je mag niet zien wie ik ben want ik ben links en wil straks ook een baantje of ik heb al een baantje dat ik niet wil verliezen. Dat is links zo achterbaks als de pest.

 11. Dik

  Joop? Ik ben daar een keer gaan kijken, en toen floep floep, snel weer weg! De zuurgraat en het fascisme-niveau is veel te hoog.

  1. Heinz

   De graatjes eruit halen dat doe je als eerste @Dik !

   1. Dik

    @Heinz: Ik eet de hele appel, behalve te steeltje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.