Peter R. de Vries: ‘aanslagpleger Utrecht, Gökmen Tanis, radicaliseerde in gevangenis!’

Gökmen Tanis, de aanslagpleger in Utrecht, heeft voorafgaand aan zijn daad een gevangenisbewaarder mishandeld! Volgens ‘een zeer betrouwbare bron’ van Peter R. de Vries zou hij tevens zijn geradicaliseerd in die gevangenis. Via The Post Online.

Vlak voor zijn vrijlating raakte hij slaags met een gevangenisbewaarder. Als straf werd hij hiervoor in de isoleercel gezet. Hier werd geen aangifte van gedaan of een melding van gemaakt. Wel waren er vier gedetineerden die apart van elkaar melding maakten van het feit dat Gökmen radicaliseerde en ‘verontrustende uitspraken’ deed. Tijdens zijn tijd in de isoleercel werd hij op vrije voeten gesteld, de rest is geschiedenis…

Geert Wilders grijpt dit moment aan om z’n pijlen te richten op Justitieminister Ferdinand Grapperhaus en eist zijn vertrek. Als dit inderdaad waar blijkt te zijn heeft Wilders natuurlijk groot gelijk. Het is van de zotten dat iemand die zich zo ernstig heeft misdragen en daardoor in de isoleercel komt, alsnog vrij wordt gelaten!

De Vries peutert ook lekker verder in deze etterende wond omdat het ministerie noch de gevangenis in Lelystad, geen enkel commentaar geven. Een ietwat flauw trucje, dat wel, maar volledig terecht wanneer hij vraagt: “Als het niet waar is kan men dat toch gewoon zeggen?”

De Vries zal de claim op den duur wel hard moeten kunnen maken, want het ministerie van Justitie en Veiligheid draait momenteel overuren en Grapperhaus zal er wel weer alles aan doen om te wachten op het onderzoek en in de tussentijd zo vaag mogelijke antwoorden te geven, in de hoop dat dit overwaait!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. DeBruijn

  Arme jongen, misschien kan hij nu wel schadevergoeding aanvragen dat het onze schuld is dat hij zo geworden is.

  1. Satty

   Ik begrijp dit soort opmerkingen niet zo goed. Het is al lange tijd bekend dat gevangenissen uitstekende plekken zijn om te radicaliseren. Wil je zoiets tegen gaan zul je met een goed plan moeten komen wat geld kost. In Nederland hebben we een grote groep zich rechts noemende mensen die willen dat de herverdeling helemaal hun kant opvalt. Volgens mij is die groep het werkelijk probleem in combinatie met een roep om een natiestaat terwijl dat juist de prooi van multinationals zijn.

   1. F. Domela Nienhuis

    Een enkeltje het land uit kost geen geld hoor. Dat verdient zichzelf zo terug. Al binnen een maand is het al aan uitkeringen uitgespaard.

   2. DeBruijn

    @ Satty

    Je kan ons wel weer de schuld geven of de overheid. Maar die eikel had er ook voor kunnen kiezen een normaal fatsoenlijk leven te leiden.

    Maar nee, meneertje koos voor het slechte pad en dan zijn wij de schuld?

    Er zijn twee oplossingen:
    – uitzetten
    – 20 jaar opsluiten en keihard laten werken om de kosten terug te verdienen

   3. DeBruijn

    @ Satty

    Goed idee wat geld kost?

    Stoppen de slachtoffer spelen en gewoon aan het werk gaan die mensen. Nu kosten die lui ons alleen maar geld, geld wat niet voor ouderen- en jeugdzorg besteed kan worden. En om jou tegemoet te komen, ook niet aan ontwikkelingssamenwerking.

    1. Satty

     De Bruijn

     Ik geef jou niet de schuld. Ik geloof niet dat je me goed begreep of ik was onduidelijk. Er zijn te weinig bewakers om de situatie wat betreft radicalisering goed te kunnen inschatten. Het is al jaren geleden gebleken dat veel mannen uit islamitische hoek crimineel de gevangenis in gaan en als radicaal gelovige de gevangenis uit komen. Een maand of 8, ongeveer hoor, in liege ook een vergelijkbaar geval. Ik vind dat er in een gevangenis geen situatie moet kunnen ontstaan waarin dit mogelijk is, bij eerste voorteken mensen bij elkaar weg halen. Er zijn gevangenissen gesloten en bewakers ontslagen.

     Ik bedoelde jou niet met rechtse zeurders. Ik heb niet het idee dat jij veel klaagt over je welvaart en vind je juist wel redelijk.

     Werken als straf mag sowieso wel meer omdat het veel geld kost. Ik ben geen voorstander van ontwikkelingshulp tenzij het bestrijden van analfabetisme is of echte rampen. Mensen moeten zelf eerzaam worden en dat bereiken je door kennis te brengen maar zelf uitvinden hoe die kennis te gebruiken.

     Mijn punt is stoppen met het steunen van misdadige regimes en kapitaalvlucht niet bevorderen maar bestrijden. Eigenlijk gewoon behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Ik ben erg jong de Bruijn en mijn standpunt kan over een maanden veranderen. Ik ben nog zoekende in mijn leven.

     1. Satty

      Liege is Luik.

     2. DeBruijn

      @ Satty

      Daar heb je gelijk in. Maar ik vind inderdaad ook dat de gevangenissen veel te veel toelaten en de wetten ook een stuk strenger kunnen zijn. En als het mogelijk is, dan criminelen buitenlanders het land uit. Ik weet wel dat derde generaties officieel geen buitenlanders zijn en ik zal hen ook niet zo behandelen en de wet doet dat gelukkig ook niet. Maar ik snap niet dat derde generaties allochtonen zich nog steeds geen Nederlander durven noemen of willen.

      We moeten zeker minder bemoeien met bepaalde regimes. Maar geld wat stom is, maakt recht wat krom is. Het is dubbel, ingrijpen bij een dictator of hem laten zitten? Lastige vraag, want als jij je leven niet zeker bent in een dictatuur, dan wil je dat we je gaan helpen. Maar zoals we weten kan het ook een veel grotere puinhoop worden. Dus waar doe je goed aan? Landen zoals S. Arabië moeten we de handel mee afbouwen. Dan kost het ons maar geld of we verdienen minder. Ik ben daar niet zo moeilijk in, want ik heb een hekel aan die dubbele moraal.

      Daarom hebben ook een hoop mensen in die landen een hekel aan ons, omdat wij hun onderdrukkers steunen of in ieder geval lekker handel mee drijven.

      Ik wou dat ik het antwoord op veel vragen had, maar het is allemaal niet zo simpel.

     3. tomygun

      Liege is dat je woonplaats ? want liegen kan je heel goed !!!

   4. tomygun

    What the F*ck moeten wij met die mongoolen buitenlanders?
    Zijn wij een opvang centrum voor mongoolen? het lijkt er wel op !
    Je wil zo graag moslim zijn dan deal with the moslim justice!
    Oog om oog tand om tand tien hoog van een flat af met hem!!!

 2. Gekko

  Justitie leert niets van haar fouten. De incompetentie op dat departement is ten hemel schreiend.

 3. F. Domela Nienhuis

  Waarom werd er geen aangifte gedaan? Waarom werd er niets met de waarschuwingen gedaan? Omdat hij coute que coute weer vrij in de samenleving moest terug kunnen keren? Aan de apolegeten van better sorry than safe kleeft het bloed van zijn slachtoffers. Nabestaanden hebben het recht dit op hen te wreken.

 4. Satty

  Goh, dat is nieuws? Mensen radicaliseren in de gevangenis.

  ‘ Als dit inderdaad waar blijkt te zijn heeft Wilders natuurlijk groot gelijk. ‘

  Tuurlijk, als we Wilders zijn geven treed er iedere week iemand af. Dat zal het bestuur ten goede komen.

  Wilders is een compleet falend Kamerlid.

  1. toetssteen

   @Satya
   Neem hem op in uw huis, maar wel in een afgesloten kelder aub.

   1. Satty

    Pff heb je ook enige zinvolle bijdrage.

    Hou anders alsjeblieft op met mij stalken.

    1. tomygun

     Wie shit braakt zal shit oogsten .

  2. Top

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok!

 5. toetssteen

  Ik hoop dat Peter R. doorgaat op deze weg. Dit is wat bij hem past.

 6. Korporaal Monty

  Wie gelooft Peter R de Vries nog hierop DDS?

  1. toetssteen

   @Monty
   Zoekt u de Puttense moordzaak eens op.

 7. Punt50

  Paar jaartjes brommen en Gokturk Tanis is weer buiten… Zo rolt justitie hier, kijk maar naar Volkert. En Rutte Pinocchio had nog zo gezegd streng op Volkert toe te blijven zien…

 8. Toon Boekman

  Man radicaliseert in gevangenis. En dan ? Vrijlaten of langer vasthouden en nog meer laten radicaliseren ? Of een cursus deradicaliseren laten volgen ? Daar komt volgens mij niets van terecht. Het is duidelijk dat onze veelgeprezen rechtsstaat geen antwoord heeft op dit soort situaties. Dat valt mij tegen. Ik denk dat de gezamelijke wetboeken en bijbehorende jurisprudentie toch wel een boekenplank van 10 km nodig hebben. Laat ik nog even de kosten van het justitiële apparaat buiten beschouwing. Kijk ik vervolgens wat breder dan zie ik veel meer maatschappelijke ontwrichting door het falen van Justitie en de gedoogpolitiek.
  Terug naar de 10 Geboden. Veel overzichtelijker, goedkoper en rechtvaardiger.

 9. TD

  De Nederlandse penitentiaire inrichtingen lijken volgens veel buitenlanders op hotels!
  Dat zegt genoeg!

 10. Toverkol

  Misschien moeten we voor bepaalde “probleem gevallen” gewoon de doodstraf weer gaan invoeren !
  Een terrorist kun je nu eenmaal nooit meer toelaten in de maatschappij.
  Het zijn landverraders, genocide plegers en moordenaars.
  Misschien een goed signaal naar onze salafistische medelanders.

 11. Hendrik_Groen

  Hee, dat is grappig. Peter R de vries wordt nu eens niet afgekraakt maar zelfs positief onthaald op de DDS. Dat ik dat nog mag meemaken. 🙂

 12. Meriadoc Brandebok

  In dat geval is de zaak zo klaar als een klontje. Geradicaliseerd in de gevangenis en buiten de gevangenis een aanslag gepleegd.

  Overigens goed dar De Vries weer terig is bij de misdaad. Daar ligt zijn vakgebied. Het gat dat zijn misdaadprogramma heeft achtergelaten heeft men vooralsnog onvoldoende weten op te vullen.

  1. toetssteen

   @Brandebok
   Aanhaling:
   De verkrachting heeft bij haar thuis plaatsgevonden. ,,Dat was op 11 juli 2017. Hij kwam om één uur ’s nachts en ging zeven uur ’s ochtends weg. Toen heeft ie me verkracht. Hij heeft me toen ook gebeten en geslagen. Hij was doorgesnoven, hij was de duivel geworden. De nacht staat in mijn geheugen gegrift, één lange nachtmerrie, maar dan in het echt.” Tanis zou ook hebben gedreigd haar huis in de brand te steken.

   Enkele weken geleden stond Tanis pro forma voor de rechter voor de verkrachting van Angelique. De zaak moest nog inhoudelijk worden behandeld. Dat moet komende zomer gaan gebeuren.

   Lekkere jongen toch?? Te lezen op BD. binnenland.

  2. DeBruijn

   @ Meriadoc Brandebok

   Hij is zelf verantwoordelijk, hij maakt zijn eigen keuze. Het is altijd maar weer een afschuifsysteem in Nederland en niemand wordt echt verantwoordelijk gehouden voor zijn of haar daden.

   Als je over schuldig kunt spreken, naast zijn eigen schuld, is dat justitie hem niet veel langer had opgesloten en hem naar huis stuurde, terwijl hij van verkrachting verdacht wordt.

   Dus de rechtelijk macht heeft, jawel, wederom gefaald met vier doden toch gevolg.

 13. Veteraan

  Wat maakt iedereen zich druk om die terrorist ?
  Die zit nu even vast en loopt over 6 jaar alweer weer rond.
  Het grote gevaar zit bij zijn tienduizenden soortgenoten die elk moment af kunnen gaan en tot die tijd gewoon veelpleger zijn en alles misbruiken wat los en vast zit.
  Zelfs een schaap op de kinderboerderij is niet veilig en de kinderen al helemaal niet.
  Waarom ?
  Omdat het kan hier.

 14. Dik

  Islam is voldoende om te radicaliseren, daar heb je geen gevangenis voor nodig. Figuren als Peter de Vries houden de islam wel graag uit de wind.

 15. Dik

  Vandaag (6 april 2019) in de Telegraaf.

  Problemen met allochtone politiemensen, niet geheel onverwachts blijken ze vooral met dubbele loyaliteit te kampen, het is ook daar een afspiegeling van onze maatschappij.

  “Opvallend is dat in de recente reeks corruptiezaken de politieman een allochtone achtergrond heeft, zoals de Amsterdamse aspirant Mehmet A., de Haagse agent Amine A. en twee van lekken verdachte politiemensen uit de eenheid Oost-Nederland met een Turkse achtergrond.

  Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) onderzocht twee jaar geleden onder leiding van hoogleraar criminologie Hans Nelen de relatie tussen ernstige integriteitsschendingen en de georganiseerde misdaad. Uit het rapport bleek dat allochtone opsporingsambtenaren zich veel vaker schuldig maken aan ernstige integriteitsschendingen dan autochtone. Bij tachtig ontdekte ernstige integriteitsschandalen, was in 40 procent een allochtone beambte betrokken. En dat terwijl nog geen tien procent van alle agenten een migratieachtergrond heeft. Volgens Nelen komt dat deels doordat ze kampen met een dubbele loyaliteit.

  Onderzoekers van de Politieacademie richtten zich in een dit jaar gepresenteerd rapport specifiek op lekkende agenten. Zij zagen geen oververtegenwoordiging van allochtone politiemensen. Wie heeft er nu gelijk?

  Soudant: „Het is een interessante discussie en aan de wetenschap om dit goed uit te zoeken. Ze hebben twee verschillende zaken onderzocht, maar we nemen de conclusies wel serieus. De korpsleiding heeft het WODC verzocht om nader onderzoek te doen naar drijfveren en motieven.””

 16. Karel de Grote

  Goh, is P. Rukker de Vries plotseling, gedragsdeskundige, criminoloog en psychiater, Hij schreeuwt maar wat zodat hij weer in het nieuws is. Geen aandacht aan besteden svp.

  1. Niet L niet R

   Ik zet de knop om als dat gezicht tevoorschijn komt!

 17. Godefroy France

  Krijgt minder dan Volkert !!!!!
  Steeds meer verzachtende omstandigheden dienen zich aan!
  MINDER MINDER MINDER

 18. Niet L niet R

  De regering moet niet huilen, zij zijn van plan om Is strijders terug te halen, een ieder kan dan nagaan dat er meer steden het zelfde gaan ondervinden als Utrecht, maar blijf op hen stemmen, dan krijgt u waarom u gevraagd heeft!

 19. victus

  Naar Hollandse Traditie staat er vanzelfsprekend een leger hulpverleners,zielenknijpers en welzijnswerkers klaar. Alleen niet voor de slachtoffers en nabestaanden natuurlijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.