Rapportcijfers! Kiezer vertrouwt Thierry Baudet (FVD) steeds meer, Rob Jetten faalt op alle fronten

Geen categorieapr 14 2019, 9:45
Heel eerlijk, we hadden het stiekem zien aankomen, maar nu de kiezer heeft gesproken is de kogel definitief door de kerk. Volgens een peiling van Maurice de Hond (Peil.nl) geniet Rob Jetten namelijk geen vertrouwen. Zelfs onder zijn eigen achterban is het vertrouwen laag en krijgt hij een schamele 6,9 als rapportcijfer. Het vertrouwen van kiezers in Thierry Baudet (FVD) neemt langzaam toe!

Rapportcijfers politieke leiders

[caption id="attachment_224335" align="aligncenter" width="684"]Rob Jetten, bundelt weer lekker onderaan. Bron: Maurice de Hond / <a href=Peil.nl" width="684" height="390" /> Rob Jetten, bundelt weer lekker onderaan. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl[/caption]
Jetten staat met zijn score dus tussen Geert Wilders (PVV) en Kuzu (DENK). Voor D66 betekent dit werk aan de winkel, want het vertrouwen in de partijleider is één van de factoren die het stemgedrag van kiezers bepalen. Zelfs onder de achterban van D66 doet Jetten het slecht en scoort hij slechts een 6,9. Dan kun je dus terecht spreken van een 'faalhaas'.
Opmerkelijk is dat Thierry Baudet (FVD) langzaam aan het stijgen is in de vertrouwens-index. Baudet werd aanvankelijk niet vertrouwd en bundelde ergens onderaan, maar staat nu op plek 7. De FVD-kiezers waarderen Baudet met een hoog cijfer: 8,7!
Kees van der Staaij (SGP) krijgt een beter rapportcijfer dan Baudet en scoort zelfs een heilige 9,5! Geen 10, want dat kan alleen de lieve heer natuurlijk. Geert Wilders komt er zoals altijd de laatste maanden bekaaid van af, maar PVV-kiezers geven hem wel een vette 9 als rapportcijfer! PVV-kiezers zien ook Thierry Baudet wel zitten en waarderen de FVD-voorman met een 8,1.
Dat de ideeën van het christendom leiden tot meer vertrouwen onder elkaar wordt ook gesuggereerd op de bovenstaande tabel. Zo vertrouwen SGP-, CU-, en CDA-kiezers elkaars politieke kopstukken meer dan de anderen.
SGP'ers waarderen Gert-Jan Segers (CU) bijvoorbeeld met een 7,8 en CDA'ers waarderen de kale vriendelijke man met een 7,5. Van der Staaij doet het iets minder goed bij de CDA'ers, maar bij CU-christenen krijgt de SGP-voorman alsnog een vette 7,7!
VVD en FVD staan op gespannen voet met elkaar, zo blijkt uit de bovenstaande tabel. Dijkhoff komt er bij FVD-kiezers bekaaid van af en hetzelfde geldt voor Baudet onder VVD-kiezers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten