Rapportcijfers! Kiezer vertrouwt Thierry Baudet (FVD) steeds meer, Rob Jetten faalt op alle fronten

Heel eerlijk, we hadden het stiekem zien aankomen, maar nu de kiezer heeft gesproken is de kogel definitief door de kerk. Volgens een peiling van Maurice de Hond (Peil.nl) geniet Rob Jetten namelijk geen vertrouwen. Zelfs onder zijn eigen achterban is het vertrouwen laag en krijgt hij een schamele 6,9 als rapportcijfer. Het vertrouwen van kiezers in Thierry Baudet (FVD) neemt langzaam toe! 

Rapportcijfers politieke leiders

Rob Jetten, bundelt weer lekker onderaan. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
Rob Jetten, bundelt weer lekker onderaan. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Jetten staat met zijn score dus tussen Geert Wilders (PVV) en Kuzu (DENK). Voor D66 betekent dit werk aan de winkel, want het vertrouwen in de partijleider is één van de factoren die het stemgedrag van kiezers bepalen. Zelfs onder de achterban van D66 doet Jetten het slecht en scoort hij slechts een 6,9. Dan kun je dus terecht spreken van een ‘faalhaas’.

Opmerkelijk is dat Thierry Baudet (FVD) langzaam aan het stijgen is in de vertrouwens-index. Baudet werd aanvankelijk niet vertrouwd en bundelde ergens onderaan, maar staat nu op plek 7. De FVD-kiezers waarderen Baudet met een hoog cijfer: 8,7!

Kees van der Staaij (SGP) krijgt een beter rapportcijfer dan Baudet en scoort zelfs een heilige 9,5! Geen 10, want dat kan alleen de lieve heer natuurlijk. Geert Wilders komt er zoals altijd de laatste maanden bekaaid van af, maar PVV-kiezers geven hem wel een vette 9 als rapportcijfer! PVV-kiezers zien ook Thierry Baudet wel zitten en waarderen de FVD-voorman met een 8,1.

Dat de ideeën van het christendom leiden tot meer vertrouwen onder elkaar wordt ook gesuggereerd op de bovenstaande tabel. Zo vertrouwen SGP-, CU-, en CDA-kiezers elkaars politieke kopstukken meer dan de anderen.

SGP’ers waarderen Gert-Jan Segers (CU) bijvoorbeeld met een 7,8 en CDA’ers waarderen de kale vriendelijke man met een 7,5. Van der Staaij doet het iets minder goed bij de CDA’ers, maar bij CU-christenen krijgt de SGP-voorman alsnog een vette 7,7!

VVD en FVD staan op gespannen voet met elkaar, zo blijkt uit de bovenstaande tabel. Dijkhoff komt er bij FVD-kiezers bekaaid van af en hetzelfde geldt voor Baudet onder VVD-kiezers.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Jumping

  In Mei gaat de verstandige Nederlandse kiezer, voor een aanzet tot het vervangen van de EU in de huidige vorm.
  De verstandige Nederlandse kiezers, gaan voor een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Dik

   “Stem PVV of FvD.”

   +1

   1. Korporaal Monty

    “Stem PVV of FvD.”

    De één wil met zijn renaissance vloot alleen de noordelijke wateren bevaren en de ander wil Nederland terug naar de middeleeuwen brengen waar het volk achter dikke muren moet leven.

    Maak een keuze.

    1. Rosasolis

     Welke intelligente mensen zouden op de F.v.D. stemmen? En waarom?

 2. santiago

  Zegt meer over de kiezers dan over tjerrie. Toch wel heel bijzonder dat half mongool Nederland op zo’n charlatan wil gaan stemmen.

  1. Ries

   De totaal mongolen bevinden zich in de andere 50%.

  2. simonelzinga

   In de eerste plaats zegt het woordje mongool genoeg over uw mentaliteit.
   In de tweede plaats wil je toch niet geloven dat wij in staat zijn het klimaat te beheersen of te beïnvloeden.
   In de derde plaats ben ik in ieder geval niet iemand die achter elke hype of populist aanloopt.
   Persoonlijk denk ik dat ik weet wat er aan de hand is. De kiezer heeft namelijk genoeg van alle beloftes die acheraf onder het mom van: we moeten water bij de wijn doen, een compromis bereiken. Beloftes die nooit waar gemaakt worden. En dan nog het kiessysteem. Een systeem nog dat niet werkt en de enigen die dat kunnen veranderen zitten in de 1e en 2e kamer van de Staten Generaal en juist die mensen willen dit systeem niet veranderen omdat ze er een dikke boterham van eten.

 3. santiago

  Een verstandig en fatsoenlijk mens stemt PVV.

  1. Gekko

   Slecht nieuws voor Santiago: De verwachting van MdH is nu dat een verdere groei van het FvD ten koste van de PVV zal gaan. We gaan het zien op 23 mei.

   1. Rien Noppen

    Ja, ze vissen in dezelfde vijver van 20% van het electoraat. Meer zit er niet in.

    1. Top

     Blablabla. Blaaskaak.

     1. Meester Kong

      Ah gelukkig, een teken van leven uit het tijdperk Oldenbarnevelt, toen andijviesoep nog zo gewoon was.

    2. Dddddd

     Geen windmolens en zonneparken, herstel van koopkracht, indexering van pensioenen en referendum terug!! Dat wil het FvD!
     Vandaar dat ze zo enorm stijgen!

   2. santiago

    Gekko. Jij hebt het eindelijk door. Dit was aanvankelijk ook de reden waarom het fvd werd opgericht. Helemaal gelukt dus. Chapeau baudet. Maar wat nu? Fvd gaat samen regeren met de vvd. En wat nu.
    Heb je het nu eindelijk door.

    1. Gekko

     Santiago: Het FvD gaat enkel met de VVD regeren als Rutte opstapt en de VVD een veel rechtsere koers gaat varen. Dat wil zeggen: 1. afstand nemen van het waanzinnige klimaatakkoord 2 een rem op de immigratie en 3. een pas op de plaats met overdracht bevoegdheden naar de EU.

     1. Rien Noppen

      Denk je nou werkelijk dat CDA en VVD zin hebben om de idiote en rampzalige gedoogconstructie die ze beleefden met de PVV te herhalen, laat staan dat ze met het FvD in een Kabinet zullen stappen?
      Dat is politieke zelfmoord voor die partijen (en uiteraard rampzalig voor het land).

      Wordt wakker, Gekko.

     2. santiago

      Gekko. Je bent nu toch wel helemaal van het padje af beste jongen. In het begin riep je samen met al je geestelijk beperkte vriendjes dat Tjerry met Geert samen zou gaan regeren en dat het de bedoeling was om elke partij, behalve de PVV leeg te eten. Nou vriend de PVV is bijna leeg en het FvD gaat gewoon zoals de bedoeling was, samen met de VVD en of dat nu Rutte is of Dijkhoff maakt hem echt niet uit hoor.
      Het plannetje van de Minerva corpsballen is helemaal gelukt. Succes.

     3. Gekko

      De achterban van de VVD wil verder met FvD en niet met GroenLinks. Dus dat is duidelijk genoeg. En het CDA: ach, dat draait toch met alle winden mee. Zolang ze maar kunnen blijven meeregeren.

      Democratie is soms heel simpel, Noppen, maar je moet het willen zien.

     4. santiago

      Gekko. Democratie? Welke democratie. Word toch eens wakker man.

     5. Tman

      @Gekko
      Helemaal gelijk!
      Stem FvD of PVV

 4. Gekko

  Leuk hoor, zo veel vertrouwen in Van der Staaij. Binnenkort verliest zijn SGP de 2e zetel in de Eerste Kamer en houdt er nog een schamele 1 over.

  Maar oh, wat is Keesje Nashville toch populair.

 5. umhnz

  Op peil.nl staat nogmeer info, welke op DDS niet welkom is.
  Selectief winkelen noemen we dat.

  1. Ries

   De totaal mongolen bevinden zich in de andere 50%.

   1. umhnz

    Arm Riesje.

 6. santiago

  Gelul. Echte PVV stemmers hebben helemaal niets met de door de elite gesponsorde charlatan baudet.

 7. Rien Noppen

  Veel interessanter is dat er sprake is van een opmerkelijke stijging van het aandeel kiezers dat wil dat kabinet eindstreep haalt.

  Het vertrouwen in Rutte is onverminderd hoog en dat komt de stabiliteit in dit land ten goede.

  In de tussentijd krijgt Baudet ruim de kans zichzelf op te branden.

  1. umhnz

   Precies, het gedeelte van het onderzoek waarbij DDS liever een andere kant opkijkt.

   1. Teunis Dokter

    Cruciaal in de peilingen is de formuleringen van de vragenitems. Er staat “hopen”.
    Tevens zijn de details enkel te zien over VVD, CDA, en D66 kiezers. Voor hen gelden nog aanvullende redenen waarom zij geen vervroegde verkiezingen willen. Bijv. verlies van politieke invloed. Een reden waarom anderen wellicht hopen op vervroegde verkiezingen.

 8. victus

  Jammer om te lezen dat het nivo gaandeweg daalt tot ordinaire scheld en provoceer partijen als het gaat om het wanhopig gelijk proberen te krijgen en op te dringen. Voorbeelden in met name de praatshows zijn talrijk. Met het schuim in de mondhoeken worden goedwillende burgers en hun gewenste vertegenwoordiging neer gezet en uitgemaakt voor alles wat ranzig en slecht is. Alleen omdat deze het niet hartstochtelijk eens zijn met bepaalde meningen en drammerige droombeelden van de op hol geslagen en schuimbekkende beterweters. En maar verbaasd zijn als de geloofwaardigheid en vooral respect met de dag drastisch afneemt.

  1. Dik

   “Jammer om te lezen dat het niveau gaandeweg daalt…”

   Geen last van, ik draai een fantastisch script waardoor de reacties van zuigtrollen niet zichtbaar zijn, zo kan ik lekker discussiëren met DDS’rs als ‘Piet51’, ‘Echt links’ en andere ‘anders denkende’ die hier niet de hele dag rondzwalken om te zuigen, te treiteren, te klieren en te trollen.

 9. Korporaal Monty

  Na jaren van falen schijnt Maurice de Hond nu opeens een top opiniepeiler te zijn.

  1. Rien Noppen

   Klopt, tot voor kort werden zijn peilingen hier niet serieus genomen maar als ze de goede kant opgaan voor Baudet dan stijgen ze in geloofwaardigheid.

 10. Markie

  Stem tegen Islam mensen. Kom op

  1. santiago

   Markie. Koop maar vast een hoofddoek voor je vrouw.

   1. Bosche draak

    En jij noemt jezelf een PVV’er?
    1.dat moet ten eerste een kopvod zijn
    2. Je sterft nog liever dan dat je meegaat met de barbaarse onzin

  2. Hartenheer

   @markie
   De Islam is niets mis mee, alleen die extreme idioten.

   Als we het de Islam algemeen gaan verwijten hebben we ook nog een appeltje te schillen met de Katholieken en Protestanten.
   Of ben je al vergeten hoe die Ierland jaren lang geterroriseerd hebben.

   1. Gekko

    Hartenheer, p90% van de moslims vindt dat de sharia boven de nationale wetten gaat. Er is dus heel veel mis met de islam, niet alleen met de extremisten.

 11. umhnz

  Gezien de personen welke hoger scoren dan Baudet, betwijfel ik of er van enige positieve prestatie sprake is.

 12. Markie

  Dat hoeft niet Santiago mijn vrouw heeft hier een eigen keus in. Net zoals mijn kinderen. En die hoeven ook niet bang voor inteelt te zijn. Dat is bij de islam wel anders hee.

  1. santiago

   Markie. Je praat wel anders als de imam met zijn vriendjes is langs geweest. Sorry Teunis.

   1. Markie

    Stem FvD

 13. HenkenIngrid

  SGP krijgt het hoogste cijfer van kiezers van andere partijen: een 7,8. En ook van de eigen achterban krijgt Kees het hoogste cijfer: een 9,5.

  1. DidiMadloba

   De SGP heeft haar eigen Koran, de Bijbel, die ze minstens zo fanatiek volgen.

   1. Dik

    @DidiMadloba: De Bijbel en de Koran. Wat zijn de verschillen en zijn er overeenkomsten?

   2. DeBruijn

    Didmadloba

    En jij volgt fanatiek het socialisme.

 14. C.A.Barstow

  Een mooie en volkomen terechte score voor Baudet,
  de ogen van de kiezers gaan langzamerhand open,
  zij beginnen steeds meer in te zien dat de zittende politieke elite volstrekt onbetrouwbaar is, vooral D’666 is een piece of shit waar weinig kiezers nog mee geïdentificeerd willen worden.

  Stem tegen de elite,
  Stem ook in mei op FvD!

  1. santiago

   Barstow. Gefeliciteerd joh. Gaat het verder goed met je?

 15. Raveltje

  De ellende is dat waar de bevolking op stemt
  door Rutte 111 bij de vuilnis wordt gezet.
  De bevolking wilde de EU niet, al moet er wel
  handel zijn, maar geen Mensensmokkel.

  1. DidiMadloba

   Feitenvrije kletspraat.
   De immigrant anno 2019 is een blanke niet-moslims.

   1. Raveltje

    Kletspraat? De moslim is de immigrant, hoort hier
    niet thuis, waardoor Europeanen MOETEN emigreren.

 16. Dik

  Rob Jetten? Nee hoor, die gaat finaal naar de knoppen met zijn D66. Antidemocraat Ollongren gaat het roer overnemen en Jetten verdwijnt totaal buiten beeld. Ze mogen hopen dat ze 6 zetels halen.

  Forum voor Democratie, ja die is als een komeet gegaan, niemand die dat nog kan ontkennen, behalve misschien degene die God dankt voor het doodschieten van politici. Logisch dat je zulk schuim volkomen negeert, waarom zou je dat soort fascisten het plezier van een reactie gunnen?

 17. DeBruijn

  Toen ik de kop las dacht ik ‘zo, zo’

  Daarna las ik dat het om de Hond ging.

 18. DidiMadloba

  Baudet is een uiterst bekwame meesteroplichter.

  Met zijn ideeën over het klimaat zal het westen van Nederland spoedig onderlopen, maar dat is niet erg want tegen die tijd woont alleen nog een handvol straatarme FvD “gelovigen” in Nederland en is de rest gevlucht voor de armoede en het gebrek van de Nexit.

  Want Baudet is overtuigd dat hij zo briljant is dat hij een Nexit wel geordend weet te laten verlopen.

  Te hopen is dat ook hier hoogmoed voor de val komt.

  1. Dik

   “Baudet is een uiterst bekwame meesteroplichter.”

   Ben benieuwd naar jouw gestaafde voorbeelden, drie is voldoende.

  2. DeBruijn

   Wat een onzin weer, dus Nederland zal overspoelen, als Baudet het voor het zeggen krijgt?

   Zelfs als wij het milieuvriendelijkste land worden en de rest gaat op de oude voet voort, dan nog zal Nederland onder water verdwijnen volgens de experts.

   Dus weer een onzinnige reactie. Het hangt juist van de rest van de wereld af en nauwelijks van onszelf. 7 miljard mensen tegenover 17 miljoen. Reken maar uit.

 19. Piet51

  Een beetje selectieve beoordeling, lijkt me. Baudet scoort inderdaad hoog en sinds 2017 ook in een gestaag tempo steeds ietsje hoger. Maar dan vergeet de schrijver Segers, die met zijn paar zetels wel het hoogste scoort van allemaal. En ook Dijkhoff en Asscher komen er niet slecht uit. Minder zetels dan Baudet, maar hogere scores. Mij lijkt het een mooi verdeeld speelveld, waarin een aantal partijen goed uit de verf komen. Niet alleen Baudet.

  1. DeBruijn

   @ Piet51

   Ik vind het heel lastig politici te beoordelen, want 99% van wat zij doen dat blijft buiten beeld. Dus je moet het alleen doen met wat de media naar buiten brengt. En dat moet dan ook nog kloppen ook. Dan haal ik, zoals kortgeleden, Balkenende weer aan. Hij kon geen goed doe in de media, maar volgens mij heeft hij zijn werk echt wel goed gedaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.