Video! Falende Rob Jetten (D66) over subsidiekolder elektrische auto’s: “Ik begrijp je vraag niet?”

Wie wil er nu niet voor duizenden euro’s subsidie ontvangen om een peperdure Tesla te rijden? Probleem is echter wel dat slechts weinigen de middelen hebben om tot de aanschaf van een elektrische auto over te gaan. Toch geeft de overheid miljoenen, zo niet miljarden, uit aan het grapje. Mooi voor lieden als Rob Jetten (D66) die flink in de slappe was zitten en rondtoeren in door u betaalde elektrische auto’s.

Maar als Rob Jetten (D66) vervolgens kritische vragen krijgt over de kosten van het subsidieprogramma voor elektrische auto’s dan begrijpt hij ineens niets! Op de beelden is te zien hoe hij niet alleen onzin verkondigt: ‘we kijken heel kritisch naar het programma’, maar doet alsof zijn neus bloed: ‘ik begrijp je vraag niet’. Tja.. Er zit voor Jetten blijkbaar geen prijskaartje aan.

Diverse Kamerleden slaan een flater tijdens het interview, terwijl anderen zoals Henk Krol (50Plus) zien wat er mis gaat. Een flater sloeg ook Tweede Kamerlid Yeşilgöz-Zegerius (VVD), die blijkbaar eenzelfde persadviseur als Rob Jetten heeft: ‘We willen wel dat het zinnig is dus we zijn er erg kritisch op’.

Schattig, want het waren VVD en PvdA die samen onder de vlag van kabinet Rutte 2 de constructie hebben opgezet! En daar kwam Henk Nijboer (PvdA) ogenschijnlijk pas deze week achter. Nijboer, die op sommige gebieden competent is en op andere gebieden weer niet, leek verrast toen de journalist aanstipte dat ‘het vorige kabinet het programma opzette’.

De PvdA maakte toch echt deel uit van het kabinet toen. En dat moet schrikken zijn voor onze rooie rakker Nijboer. En nu blijven de kosten maar stijgen. Ondertussen ontdekte Pieter Omtzigt (CDA)  schimmige constructies.

Zo gaf de overheid meer dan € 800.000,- uit aan het doorrekenen van de impact van elektrische auto’s op het klimaat. Door een bedrijfje dat haar methode niet wil delen met de Tweede Kamer. Zei iemand subsidiehazen?

Het moge duidelijk zijn: het subsidieprogramma is volledig doorgeslagen. Dat partijen VVD en PvdA die het programma hebben opgezet zijn diskwalificeert voor ’s lands bestuur in de komende tijd. Overduidelijk. Want besturen is vooruitzien!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Pedrito

  Rob Jetten begrijpt wel meer niet en daarom het boegbeeld van D(om)66!

  1. Gekko

   🙂

  2. edoc431

   hahahahahaha die klaver lissssspeld aardig of zal het kwijl zijn ?????

 2. Jumping

  Prachtig, dit Nederland is in deze nieuwe eeuw, geregeerd door liegende lapzwansen.
  Ga zo door Linkse demoniserende wegkijkclub.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Vliegenvanger

   @Jumping
   ++++

 3. Dik

  D66 zal bij de volgende verkiezingen misschien nog 6 zetels overhouden. IJskoningin en antidemocraat zal dan aan het roer komen van deze ultralinkse klimaatschreeuwers. Een fusie met GroenLinks is het enige dat dan nog wat soelaas zal bieden.

 4. poldi

  We leven in een land, dat geteisterd wordt door politieke correctheid en klimaathysterie, (lees geestelijke dictatuur).
  Wanneer je zelfdenkend bent en niet meegaat met eurofilie, weg-met-ons, zwarte-piet-fobie, verplichte orgaandonatie, groene hysterie, vliegschaamte, vleeseetschaamte en meer van dat fraais, kun je jezelf nog alleen in het openbaar vertonen, wanneer je je kiezen op elkaar houdt.

 5. Brazil

  Rob Jetten geknipt voor MP.

  1. Rien Noppen

   Ik denk inderdaad dat we deze man nog wel eens als premier zien aantreden. De kas daarop in in elk geval vele malen groten dan dat onze nationale lavendelsnuiver voor dit ambt wordt gevraagd.

   1. ZiggyStardust

    Een dag geen onzin uitgekraamd, is een dag niet geleefd.

   2. ZiggyStardust

    Kans.

    1. Rien Noppen

     correct.

     Excuses.

   3. Tman

    @RN
    nationale=Nationale
    kas =kans

   4. Joop Klepzeikert

    Trolollollollollol

   5. DeBruijn

    @ Rien Noppen en Brazil

    Zo hebben we allemaal dromen die niet uitkomen.

   6. DeBruijn

    @ Rien Noppen

    En dan zeg je nog dat ik niet mag trollen.

   7. toetssteen

    Groten of groter?

   8. Dddddd

    Nou, dat zou lachen worden!
    Die Jetten kan nog geen 10% van wat Rutte presteert en communist Klaver loopt alweer op z’n end!

  2. Janna47

   @Brazil
   Ja vind ik ook hoor…liegt precies als Rutte en is even dom, dus helemaal mee eens…
   sufferd

 6. Rien Noppen

  Het stukje van Teunis is weer in kreupel Nederlands gesteld maar daar staat tegenover dat er deze keer maar één dt-fout in zit. Het gaat de goede kant op.

  1. ZiggyStardust

   Vergeet niet op de juiste plaats een komma te plaatsen.

  2. Joop Klepzeikert

   Ga jij eerst eens je lagere schooltje afmaken, voor je weer dom krommentaar op anderen hebt.

 7. Regina

  Het klimaatakkoord is een grote flop. Uiteindelijk betaalt de hardwerkende burger de rekening. Pak vervuilende bedrijven aan of landen die het meest vervuilen zoals USA of China

  1. Joop Klepzeikert

   Het klimaatakkoord is bedoeld om hard werkende mensen nog verder leeg te zuigen dan nu al gebeurd, zodat er hier nog meer klaplopers gratis kunnen leven.

 8. Eric 1

  Ze beter mensen geld geven die geen auto rijden zo als ik heb ik veel meer aan

  1. Joop Klepzeikert

   Juist. Laten ze het OV gratis maken. Pas dan zul je zien dat veel automobilisten wel voor het OV gaan. Dat is veel beter dan dure auto’s, die alleen de 10% van Nederland die boven 3x modaal verdienen kunnen betalen, blijven subsidiëren.

 9. Meester Kong

  “Want besturen is vooruitzien”

  Ja vertel dat eens aan het FvD, meedoen met de provinciale verkiezingen en niet weten wat er leeft in de provincie..

  1. ZiggyStardust

   Haha, jaren lang is Groningen misbruikt door partijen die zogenaamd wel wisten wat er speelde in Groningen.

   1. Regina

    Blotebillengezicht en zijn trawanten willen Groningen leegzuigen 🙂

    1. ZiggyStardust

     Maar het verschil is dat blotebillengezicht de gasbaten WEL voor het grootste deel aan de Groningers wil geven, en ze dus niet berooid achterlaat en van de compensatie van de geleden schade een grote puinhoop maakt zoals de afgelopen tientallen jaren gebeurd is.

    2. Joop Klepzeikert

     Nog zo’n trol. Of is Regina het zoveelste account van werkschuwe Rien?

  2. Joop Klepzeikert

   Trollollollollollol.

 10. Joop Klepzeikert

  Ook dit is weer het gevolg van decennia lang wegkijken, pappen, nathouden en maar belastingen blijven verhogen en er nieuwe bij verzinnen, door zwaar incompetente linkse kneuzen, die zich politici mogen noemen.
  We hadden dat linkse tuig in de jaren ’60 al moeten stoppen. Nu zijn we onderhand veel te laat. Nu is de schade die dat hersenloze krakerstuig heeft aangericht al veel te ver gevorderd om het nog op een nette manier terug te draaien.

  1. Dik

   “We hadden dat linkse tuig in de jaren ’60 al moeten stoppen.”

   Toen is het begonnen…

 11. C.A.Barstow

  Nou ja, in ieder geval kan de burger de eerder door de Haagse roversbende
  gestolen euro’s gedeeltelijk als subsidie terug vragen.

  Overigens, D’666 is een toxic waste die je eigenlijk niet in je maatschappij moet willen hebben laat staan dat zij die maatschappij ”besturen”.

  Stem tegen de elite,
  Stem in mei ook op FvD!

 12. Benny

  Nederland is om te lachen geworden.de eerste westerse bananenrepubliek is geboren,,, genaamd nederlandistan met uiteraard islamsterdam als hoofdstad en een nieuwe vlag van rood wit blauw naar grasgroen met een windmolen erop. alle wegen gaan linksaf, en zelfs het woord rechts word verboden.

 13. Rud56

  Die Nijboer is een achterbakse grote lul, een duurbetaald leeghoofd eerste klasse! Excuses voor het woordgebruik maar hij behoort op de hoogte te zijn van wat zijn leiders Asscher en Klijnsma voor ellende hebben uitgestort over de maatschappij tijdens hun regeerperiode! Die Asscher, heeft bijvoorbeeld het mooie Sinterklaasfeest om zeep geholpen, heeft idioten met een achterlijk gedachtegoed een podium gegeven, heeft de islam gefaciliteerd in plaats van te laten aanpassen aan o n z e maatschappij, die Klijnsma heeft met haar inmiddels achterhaalde idioterie zwakbegaafden uit de hun beschermde werkplaatsen gehaald en gedumpt, heeft het zeggenschap over onze pensioenen overgedragen aan Brussel, etc. etc.
  Dus, als ik dat al weet, hoe die PvdA functioneerde, ik een volstrekte buitenstaander…..

  1. Rien Noppen

   “ Die Asscher, heeft bijvoorbeeld het mooie Sinterklaasfeest om zeep geholpen”

   Het moet niet gekker worden!

   🙂

 14. Florissa

  Zitten werkelijk alleen maar debielen in Den Haag .

 15. Hartenheer

  De klimaat drammers is een sekte geworden.

  1. Siemien

   Klimaathysterie = klimaatkassa

 16. Hendrik_Groen

  Wel balen voor Baudet. Die wil natuurlijk ook een Tesla, maar ja dat kan hij niet maken.

 17. J.Rademaker

  Hij begrijpt het niet, nu snap ik hoe je lijsttrekker wordt.

 18. Godefroy France

  Plaspop Jette is bijna uitgeplast, binnenkort veel vrije tijd om met z’n holmaatje lekkere vliegreisjes te maken,,,, vreselijke onbetrouwbare ranzige relicreep!!!

 19. Arie B

  Elektrische auto zijn asociaal duur. 45k voor een autootje die conversioneel nog geen 30k kost qua luxe, uitvoering, ruimte etc. Ook dat moet je meenemen in de vergelijking.
  Sowieso is de beprijzing van de auto hier volledig doorgesnoven. Van Brussel moet dit zus en dat zo, tm ouderschapsverlof aan toe.. maar de beprijzing van bijtelling, bpm, accijnzen op brandstof e.d. ho maar. Misschien dat de EU wat credits krijgt als het die ongelijkheid eens agendeert. Dat selectieve winkelen moet stoppen.

 20. Moh de pedo

  Wat ik als simpele doorsnee burger niet begrijp is dat de overheid met geld smijt als het om klimaat gaat, de meeste maatregelen moet men trouwens nog bepalen, maar als je logisch denkt is het volgens mij veel effectienter om in wereldwijd verband de kap van de oerwouden tegen te gaan. Dat zijn de longen der aarde lijkt me veel effectiever en goedkoper.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.