snapshot8

Video! Falende Rob Jetten (D66) over subsidiekolder elektrische auto's: "Ik begrijp je vraag niet?"

Geen categorieapr 13 2019, 17:00
Wie wil er nu niet voor duizenden euro's subsidie ontvangen om een peperdure Tesla te rijden? Probleem is echter wel dat slechts weinigen de middelen hebben om tot de aanschaf van een elektrische auto over te gaan. Toch geeft de overheid miljoenen, zo niet miljarden, uit aan het grapje. Mooi voor lieden als Rob Jetten (D66) die flink in de slappe was zitten en rondtoeren in door u betaalde elektrische auto's.
Maar als Rob Jetten (D66) vervolgens kritische vragen krijgt over de kosten van het subsidieprogramma voor elektrische auto's dan begrijpt hij ineens niets! Op de beelden is te zien hoe hij niet alleen onzin verkondigt: 'we kijken heel kritisch naar het programma', maar doet alsof zijn neus bloed: 'ik begrijp je vraag niet'. Tja.. Er zit voor Jetten blijkbaar geen prijskaartje aan.
Diverse Kamerleden slaan een flater tijdens het interview, terwijl anderen zoals Henk Krol (50Plus) zien wat er mis gaat. Een flater sloeg ook Tweede Kamerlid Yeşilgöz-Zegerius (VVD), die blijkbaar eenzelfde persadviseur als Rob Jetten heeft: 'We willen wel dat het zinnig is dus we zijn er erg kritisch op'.
Schattig, want het waren VVD en PvdA die samen onder de vlag van kabinet Rutte 2 de constructie hebben opgezet! En daar kwam Henk Nijboer (PvdA) ogenschijnlijk pas deze week achter. Nijboer, die op sommige gebieden competent is en op andere gebieden weer niet, leek verrast toen de journalist aanstipte dat 'het vorige kabinet het programma opzette'.
De PvdA maakte toch echt deel uit van het kabinet toen. En dat moet schrikken zijn voor onze rooie rakker Nijboer. En nu blijven de kosten maar stijgen. Ondertussen ontdekte Pieter Omtzigt (CDA) schimmige constructies.
Zo gaf de overheid meer dan € 800.000,- uit aan het doorrekenen van de impact van elektrische auto's op het klimaat. Door een bedrijfje dat haar methode niet wil delen met de Tweede Kamer. Zei iemand subsidiehazen?
Het moge duidelijk zijn: het subsidieprogramma is volledig doorgeslagen. Dat partijen VVD en PvdA die het programma hebben opgezet zijn diskwalificeert voor 's lands bestuur in de komende tijd. Overduidelijk. Want besturen is vooruitzien!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten