Geert Wilders keihard over 'wegkijkend OM' bij dreigementen: ''pak hem maar, wij kijken de andere kant op"

Geen categorieapr 13 2019, 16:00
Geert Wilders (PVV) maakt zich ernstig zorgen om de wijze waarop het Openbaar Ministerie omgaat met bedreigingen aan het adres van Nederlandse politici. Volgens Wilders doet het OM te weinig. Het signaal aan criminelen is volgens hem ijskoud: "prima, geen probleem, dreigen mag, pak hem maar, wij kijken wel even de andere kant op."
Het klopt dat het OM inderdaad weinig onderneemt tegen de internationale bedreigingen waarmee Wilders te maken heeft. En er is weinig zicht op terroristen en criminelen die tussen de migratiestromen naar Europa komen.
En dat leidt tot geweld. Zo pleegde Jawed S. onlangs een aanslag op twee Amerikaanse toeristen in Amsterdam en beweerde hij 'Wilders te willen doden'. En als we kijken naar wat er te lande gebeurt moeten we Wilders gelijk geven op dit punt: het OM doet te weinig.
Zo zijn er meer gevallen bekend en een drugscocktail doet daar niets aan af. In andere gevallen onderneemt het OM wel actie tegen bedreigers, maar onvoldoende. Bijvoorbeeld tegen Baudetdreiger Mila van den B., maar is de strafeis veel te laag.
Tegen de Utrechtse Volkert-docent ondernam het OM (terecht, red.) geen actie, maar kreeg de Volkert-docent alsnog een flinke tik op de vingers van zijn werkgever, waardoor hem de komende twee jaar oneervol ontslag boven het hoofd hangt.
Maar voor het OM is het een patroon aan het worden: lage straffen voor bedreigingen, terwijl de strafeisen hoger mogen. Het zou raadzaam zijn als het OM iets met het advies van Wilders doet. Of in ieder geval iets laat horen.
De bedreiger van Sylvana Simons kreeg bijvoorbeeld ook wel straf, maar deze was lekker laag. Het Openbaar Ministerie lijkt overduidelijk te rommelen met doodsbedreigingen. De vraag is dan ook wanneer het duidelijk is voor het OM dat iemand de intentie heeft geweld te plegen, een belangrijk vraag.
Want anders spreekt men niet van 'dreigementen', maar 'intimidatie'. Huiswerk dus voor het OM!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten