Ronald van Raak (SP): 'belachelijk en raar dat telefoneren met de politie geld kost'

Geen categorieapr 17 2019, 19:00
Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) laat weer eens van zich horen. Afgelopen maand had hij kritiek op het grote aantal communicatiemedewerkers bij de verschillende departementen en deze week houdt hij zich weer bezig met communicatie. Zo stelt hij dat het 'raar' is dat burgers 'geld moeten betalen als zij de politie bellen'.
Van Raak vindt dat het telefoneren met de politie gewoon 'gratis' zou moeten zijn. Niets is echter gratis. Alles kost uiteindelijk energie. Zelfs het nuttigen van een maaltijd ironisch genoeg en dus bestaat een 'gratis telefoonnummer' voor de politie niet. Wel kunnen we samen de kosten delen. Als dat het voorstel is van Van Raak dan is het een prima voorstel!
Het is inderdaad wat vreemd om de politie te bellen en daar extra kosten voor te maken. Het is helemaal vreemd dat dit beleid is geworden onder de VVD van Mark Rutte dat keer op keer zegt: 'op veiligheid moet je niet bezuinigen', maar blijkbaar dus wel op telefoonkosten!
Voor personen, die een goed beveiligde villa hebben, maakt het natuurlijk geen moer uit. Maar personen en gezinnen in gevaarlijke en onveilige wijken bellen vaker de politie en zijn dus ook nog eens méér geld kwijt. Sommigen moeten zelfs lang wachten en betalen dan gewoon even 5 minuten. Voor niets. Leuk! Alsof de armoede en onveiligheid niet al voldoende vervelend zijn? Van Raak:

"Ik wist niet wat ik hoorde. De politie bellen hoort gratis te zijn, maar ik moest een starttarief van 9,51 cent betalen en dan ook nog 2,8 cent per minuut bovenop de normale belkosten."

Het feit dat de kosten niet worden afgerond maar bestaan uit decimale getallen is gewoon hilarisch. Bel de politie maar eens dan hoor je: 'dit gesprek kost x,31 cent per minuut'. Decimale getallen op de facturering, hoe bedenk je het?
Behalve telefoneren met de politie, dat dus geld kost, kampen ook studenten met problemen als ze telefonisch contact zoeken met overheidsdiensten. Zo is het taalgebruik van DUO dermate wollig dat studenten moeten telefoneren om vragen beantwoord te krijgen.
En dat duurt zo lang waardoor ze tientallen minuten wachten voordat iemand opneemt. Heel opmerkelijk allemaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten