Trieste beelden! Walgelijke doodsbedreigingen aan adres Geert Wilders, boos op OM

Geert Wilders (PVV) heeft geen goed woord over voor het Openbaar Ministerie vanwege de doodsbedreigingen die de PVV-voorman uit het buitenland ontvangt. De teksten liegen er niet om! Zo schrijven ze ‘we gaan je vermoorden, je hoofd eraf snijden’, ‘je zal afgeslacht worden’ en ‘tel maar af tot je dood want we komen eraan’. 

Dit soort walgelijke bedreigingen krijgt Geert Wilders (PVV) dus vrijwel dagelijks over zich heen. Een schande. Het gaat hierbij niet alleen om bedreigingen via symbolische karakters zoals taal, maar soms reizen daadwerkelijk radicalen naar Nederland om Wilders geweld aan te doen. Het risico is dus reëel.

Volgens het OM reizen de meeste personen, die Wilders bedreigen, echter niet naar Nederland, maar bovenstaande feit getuigt dat dit niet juist is. In veel gevallen weet het OM evenmin wat de identiteit van de bedreigers is. Dat laatste is een groot risico.

Als de identiteit niet kan worden achterhaald dan is het onmogelijk voor de veiligheidsdiensten om in te grijpen zodra een radicaal naar Nederland afreist om Wilders aan te vallen. Een goed voorstel van de PVV’er is dan ook om op z’n minst de identiteit van de internationale bedreigers in kaart te brengen.

Op termijn zou zo’n werkwijze ook andere politici in Nederland kunnen beschermen wanneer de instabiliteit en onveiligheid in Europa verder toeneemt en het aantal bedreigingen verder toeneemt. Minister Ferdinand Grapperhaus (CDA) sprak de juiste woorden, maar lijkt het OM vooralsnog weinig aan te sporen.

Dat kan natuurlijk ook niet vanwege de zogenaamde ‘onafhankelijkheid van de rechtspraak’:

“Politici moeten gewoon in vrijheid kunnen functioneren in een democratie”

Uiteraard!

Dan gaat er in Nederland dus behoorlijk wat mis. Niet alleen Wilders wordt bedreigd, maar andere politici evenzo. Denk aan onze Turks-Nederlandse politici, Thierry Baudet en natuurlijk Wilders zelf. Wilders sloot zijn betoog met de veelzeggende woorden af:

“We weten dat u meer kunt en moet doen”

Ronald van Raak (SP) stelde intelligente vragen tijdens het debat. Volgens hem zouden de digitale bedreigingen ‘sporen’ achterlaten en zou men mogen verwachten dat de identiteit wel te achterhalen is. Maar dit is dus niet zo. Door de complexiteit van IT-systemen lopen veel onderzoeken ten einde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Tja, als Achmed middels een VPN ergens in een verre Pakistaanse zandbak een dreigtweetje de wereld inslingert, hoe spoor je die Achmed dan op? Even los van dat 200 Pakistanen aan Nederland laten uitleveren om alhier 180 uur te schoffelen geen aanlokkelijk vooruitzicht is. Want Pakistan gaat ze na het uitvoeren van dat taakstrafje natuurlijk never nooit terugnemen.

  1. Zozo

   Daar is het l*lletje van de tegenpartij weer, in veel woorden niets zeggen.

   1. Heinz

    Bekend taalgebruik van @Dik

    1. Siemien

     Adolf Heinz Hitler hou je mond..

     1. Gekko

      🙂

  2. Appelstroop

   helaas mee eens

  3. Punt50

   Achmed zegt u, uit Pakistan? Volgens mij weet u er verdachte veel van.. AIVD hallo !!!

   1. Meriadoc Brandebok

    Het is een denkbeeldige achmed, Punt.

  4. Siemien

   Misschien moet jij gewoon even je mondje dichthouden occult fantasietje

   1. Gekko

    Guus denkt graag mee met de overheid. Zou hij er soms werken?

    1. Meriadoc Brandebok

     Gekko schreef eerder: “En aan Guus heb ik echt de schurft. Die raak ik waar en wanneer ik maar kan.”

     Zou hij dit zieke gezuig nooit moe worden?

  5. Teunis Dokter

   Jij snapt het Meriadoc. Justitie kan nauwelijks iets doen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Precies. Als ze eenmaal in een ver Afrikaans land zitten krijg je ze niet meer voor een Nederlandse rechter.

    Hopelijk kan men wel bedreigers binnen Nederland of Europa traceren, tenzij deze zich ook niet veilig hebben weggestopt achter een dynamisch IP dan wel een VPN die de afzender bijna onvindbaar maakt.

   2. Gekko

    Gelul Dokter, Justitie kan veel meer doen dan nu, Maar zij heeft er gewoon geen zin in. En loop dat schaamteloos rond te bazuinen.

    Het is een godgeklaagd schandaal dat een gekozen parlementariër in ons land dagelijks tientallen tot honderden dreigmails en tweets krijgt en dat het OM de andere kant op kijkt. In het debat gisteren namen zelfs GroenLinks en SP het voor Wilders op. (D’66 en PvdA hielden zich muisstil, zoals verwacht van ratje Jetten en hypocriet Asscher).

    Grapperhaus probeerde zich et van af te maken. Hij werd door de Kamervoorzitter tot de orde geroepen. En Meriadoc bestaat het om deze incompetente minister nog te gaan te verdedigen ook.

    Dokter en Brandebok, jullie zijn beiden geen knip voor je neus waard.

    1. Meriadoc Brandebok

     Het Openbaar Ministerie kijkt helemaal niet de andere kant op, maar het spoor van de tweehonderd Afrikanen die Wilders van buiten Europa hebben bedreigd is gewoonweg doodgelopen. Daarom gaan de aangiften op de plank: sommige zaken blijven nu eenmaal onopgelost en daar moet ook Wilders zich mee kunnen verzoenen.

     Waarom de minister incompetent is blijft een raadsel en ook heeft de kamervoorzitter hem nergens tot de orde geroepen. Je kunt zeker een citaat geven waar Justitie zou rondbazuinen dat ze er geen zin in heeft?

     De situatie ligt anders bij bedreigingen binnen Nederland: men kon de dader van de opruiïng ten opzichte van Baudet vlug in de kraag vatten, die van Sylvana Simons, alsmede de bedreigers van premier Rutte en Alexander Pechtold.

     Je bent zelf geen knip voor de neus waard. Dat was je al niet toen je beweerde me te raken waar dat kon en dat ben je nog steeds niet.

     1. Gekko

      Snotneus ben je, Geluk, je weet niks, je bent nog te dom om te poepen.

      Grapperhaus wilde geen antwoord geven op vragen van Drost (CU). Daarop werd hij door de Kamervoorzitter (Arib) gedwongen om toch op de vraag in te gaan.

      Grapperhaus ging gisteren in het debat af, als een gieter. Niet alleen CU, SP en GroenLinks vielen de minister af, zelfs zijn eigen CDA vond dat hij wel wat actiever achter de bedreigers van Wilders aan mocht gaan. Zelfs al wonen ze in Afrika of Pakistan.

     2. Meriadoc Brandebok

      Je bent zelf een snotneus, gezien je eerdere toezegging mij te raken waar je kan. Als er één op dit forum de snotneus is, dan ben jij dat wel.

      Je reageert vanuit je onderbuik. Het Openbaar Ministerie kijkt nergens voor weg. Continu worden bedreigers van politici door het OM aangepakt en voor de rechter gebracht. Laatst is er nog een werkstraf geëist tegen de opruiende opmerkingen wat betreft het doodschieten van Baudet.

      Waar het hier om gaat is dat het Openbaar Ministerie niet meer kan doen en dat legde de minister in het vragenuurtje (geen debat) correct en zakelijk uit aan de Kamer.

      Iedereen die een beetje logisch nadenkt kan begrijpen dat digitale sporen kunnen doodlopen. Dan kun je wel blijven ploeteren, maar op den duur is er geen eer meer aan zo’n aangifte te behalen.

      Je zal wel weer blijven roepen dat het OM wegkijkt, maar aan dat paranoïde idee kan ik niets doen.

 2. Tman

  Bij rechterlijk bevel moeten VPN diensten alle betrokken IP adressen vrijgeven,zeker weten!
  Het is voor overheden niet bepaald moeilijk omdat voor elkaar te krijgen.
  Ik denk dat onze overheid slap en inconsequent en niet op zulke taken is berekend!
  De Nederlandse regering is schaamteloos afwijzend mbt rechtse partijen en helpt stevig mee met het demoniseren van FvD en de PVV.

  1. Dik

   “Bij rechterlijk bevel moeten VPN diensten alle betrokken IP adressen vrijgeven,zeker weten!”

   Zeker weten van niet! Je gaat de broodnodige VPN-diensten niet opheffen omdat er politici worden bedreigd. Ik heb namelijk álles te verbergen en dat gaat niemand wat aan.

   #art10grondwet

 3. Kleptomaantje

  Wilders en de meeste Kamerleden hebben hier een goed punt.

 4. Siemien

  Het is schandalig dat zo’n minister dan nog excuses zoekt om niet in beweging komt…

 5. Marija

  Geert Wilders is niet te benijden.
  Het is om wanhopig van te worden dat je in je eigen land door je eigen politici niet afdoende beveiligd kan worden.
  Dan toch maar grenzen dicht en alle moslims terug naar hun thuisland.
  Dat is ook een onuitvoerbaar gegeven, dus Geert krijgt geen poot aan de grond.
  Ik vraag mij af wat er gaat gebeuren indien hij inderdaad voor volk en vaderland sneuvelt.
  Er zou een grote protest demonstratie kunnen worden georganiseerd, alleen al om hem een hart onder de riem te steken en hem te laten weten dat wij achter hem staan.
  Dat zou mooi zijn en verdient hij ook.

  1. Korporaal Monty

   Gewapende islamieten stonden in zijn huis en beveiliging.
   En wat deden ze met hun heilig jihaat?

   Helemaal niks.

 6. Roel van de Laak

  Slappe hap; meer kwestie van niet echt willen dan niet kunnen! Maar als er echt iets verschrikkelijks gebeurd hebben ze er natuurlijk alles aan gedaan!

 7. Nuts

  OM is Deep State Partijkartel…..werkt in opdracht van de Bilderberggroep Illuminatie.

  Bertus,

 8. Brazil

  Ja Geert ,wat je oogst zal je zaaien.

  1. marco1

   Voor te oogsten zal je eerst moeten zaaien Brasil.

 9. Godefroy France

  Ik zie ze nog staan op het bordes tijdens de begrafenis van Pim Fortuyn,
  smerig links, antisemitisch, fascistisch krokodillentranen jankend geteisem!

  Een hunner had meteen na de moord de PC van Volkert gewist, het geschreven scenario was onvindbaar, ze wisten dat ze vrijuit gingen wegens gebrek aan bewijs, datzelfde tuig en erger trekt nog steeds aan de touwtjes.
  Wachten is op volkert 2

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.