Spurs-trainer doet huiliehuilie: ‘Ajax heeft dit weekend vrij, dat is niet eerlijk’

Ach jongen, wat sneu nou toch.

Haha, kijk eens hoe kleinzielig de trainer van Tottenham Hotspur is, de Londense tegenstander van Ajax in de halve finales van de Champions League:

Trainer Mauricio Pochettino vindt het oneerlijk dat Ajax dit weekend niet hoeft te voetballen terwijl zijn club Tottenham Hotspur zaterdag een belangrijke derby speelt tegen West Ham United. “Ik klaag niet, maar ik vind het gewoon niet eerlijk.”

Je klaagt niet? Je klaagt wél, Mauricio. “Ik klaag niet maar,” en dan komt de klacht. Misschien dat je de kern van ‘klagen’ niet helemaal begrijpt. Te veel ballen tegen je hoofd gekregen ofzo?

Hoe dan ook, hilarisch genoeg voegt hij daar vervolgens aan toe dat de Premier League de Spurs óók probeert te helpen:

“Ik weet dat de Engelse voetbalbond ook ons helpt in de voorbereiding door de wedstrijd zo vroeg mogelijk plaats te laten vinden, maar de Premier League is totaal anders dan de Nederlandse competitie.”

Dat laatste klopt, en nee dat maakt helemaal niets uit. Je zou ook kunnen zeggen dat jullie, doordat jullie eraan gewend zijn ieder weekend te voetballen tegen een topteam, een ‘oneerlijk voordeel’ hebben ten opzichte van Ajax. Maar hoor je ons Nederlanders daarover klagen? Natuurlijk niet.

Afijn, laten we hopen dat dit tekenend is voor een gebrek aan zelfvertrouwen bij de Spurs!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Tman

  Dat de Premier League anders is ingericht dan onze eredivisie,daar kan Ajax en de KNVB ook niets aan doen!

 2. Rien Noppen

  Ik dacht dat Ajax een behoorlijk zwaar programma heeft, naast de Bekerfinale moeten ze ook nog twee finales in de competitie.

 3. Beukman

  Ik vind het heel oneerlijk dat the Spurs duurdere spelers hebben dan Ajax.

 4. Benny

  Fck ajks

  1. Meester Kong

   @B
   Dat is Koeterwaals, zal het ff vertalen -Hup Ajax 🙂

 5. Dik

  Opdat de beste mag winnen, want als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen. Je kunt beter ten onder gaan met je eigen visie dan met de visie van een ander. Als Ajax op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal. Dat ga je pas zien als je het door hebt.

  Er zijn veel mensen die kunnen zeggen dat een voetbalploeg slecht speelt; er zijn weinig mensen die kunnen zeggen waarom ze slecht speelt en er zijn slechts een paar mensen die kunnen zeggen wat er moet gebeuren om ze beter te laten spelen.

  (Met dank aan Johan Cruijff)

 6. Robert75

  Ik vind dat die wel een beetje gelijk heeft. Ik ben namelijk van mening dat ploegen die in de Champions League uitkomen recht hebben op net zoveel rust tussen wedstrijden door als de tegenstander. En niet om een dag of een paar uur. Maar een paar dagen of een hele week dat is wel een erg groot verschil.

  Op EK’s en WK’s gebeurd dat toch ook dus waarom niet in Europese competities?

  En buiten dat om vind ik het eigenlijk tamelijk belachelijk dat hier in Nederland voor een wedstrijd een hele competitie aangepast moet worden.

 7. leonvds

  Een complete speelronde verplaatsen is anders ook belachelijk. Ik snap zijn frustratie wel.

  1. Robert75

   Ik durf nog wel een stapje verder te gaan. Ik vind het namelijk een vorm van competitievervalsing. Niet alleen in de Nederlandse competitie maar ook in de Champions League. Ajax heeft natuurlijk een heel groot voordeel tov van de Spurs. Gewoon drie dagen extra rust. Daar klopt toch geen moer van.

 8. Abraham50

  Ik begrijp zijn mening wel.
  Als topclub moet je een brede selectie hebben om tegen het einde van het seizoen nog steeds fitte spelers te hebben voor de ‘ finales’ .
  Als ze tegen Heracles Almelo uit gewoon gewonnen hadden, dan waren ze al bijna kampioen geworden.

 9. F. Domela Nienhuis

  De Spurs doen dit weekeinde wedstrijdritme op en dat is niet eerlijk. Boehoe.

 10. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Ik kijk hier allang niet meer van op. Nergens in Europa of misschien wel in de wereld is de voetbalcompetitie zo erg verstrooit als in Nederland. Het is in en in triest dat de KNVB er 3 dagen over doet om 9 Eredivisie wedstrijden af te werken. 1 wedstrijd op de vrijdagavond om 20:00 uur. Op de zaterdagavond ongeveer 4 wedstrijden waarvan 1 om 18:30 uur, 2 om 19:30 uur en 1 om 20:45 uur. En de resterende 4 wedstrijden op de zondagmiddag waarvan 1 om 12:30 uur, 2 om 14:30 uur en 1 om 16:45 uur. Terwijl diezelfde KNVB notabene eind jaren zeventig, begin tachtiger jaren er op hamerde dat alle wedstrijden van zowel de Ere en toen nog eerste divisie allemaal naar de zaterdagavond zouden gegaan. Nou daar is anno 2019 dus helemaal niks van terecht gekomen. Vanwege de risico’s op rellen, wijken voor (voetbal) terreur dus, te zot voor woorden, dit terzijde. Eerst had je al Ajax- PEC Zwolle die werd verschoven vanwege Europese verplichtingen van Ajax en een veel gehoorde kreet in het belang van het Nederlandse voetbal Pfffffffffffffff!!!!!!!!!!!!!!!!! slaat natuurlijk helemaal nergens op. En wat als het andersom was. Dat PEC Zwolle meer rust zou krijgen voor de nacompetitie bijvoorbeeld, zou de KNVB het dan ook toestaan??? En nou we toch aan het strooien zijn kan dit er ook nog wel bij : 23 en 24 april een midweekse competitie en de laatste competitieronde op 15 mei. Ja Holland op z’n smalst. De KNVB heeft hetzelfde gebrek als de politiek : geen ruggengraat. De KNVB zouden de belangen van alle clubs even zwaar moeten wegen en niet telkens de oren laten hangen naar de grote clubs. een speelschema opstellen waar niet van wordt afgeweken. Als je als club graag in de Europese toernooien wilt spelen zal je dat op de koop toe moeten nemen. Wie zich aan de kachel brand, moet op de blaren zitten. Wat dat betreft ben ik het volledig met Pochettino, van Bommel en Advocaat eens. En er ooit eens een KNVB komt die eens een einde maakt aan dat verstrooide wanbeleid en dat alle Eredivisie wedstrijden naar de zaterdagavond gaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.