BAM! FVD gaat door met crowdfunding-geweld: al meer dan 400.000 euro opgehaald voor Europese verkiezingen!

Geen categorieapr 27 2019, 18:00
Lekker bezig, zo zonder Henkje Otten.
Hoewel het Otten-fiasco nu al een week ofzo speelt gaat het Forum voor Democratie in financieel opzicht nog altijd voor de wind. Op 1 april lanceerde partij een nieuwe crowdfundingactie, dit keer om één miljoen euro in te zamelen voor de campagne voor de Europese verkiezingen. Nu, op 27 april, staat de teller al ruimschoots over de 400.000 euro.
Sterker nog, het heeft er alle schijn van dat FVD dit weekend nog naar 450.000 euro gaat, en misschien zelfs wel naar méér:
Screen Shot 2019-04-27 at 14.21.15
429.422 euro. Opgehaald vanaf 1 april. We zijn dus op de helft van de fondsenwerving, en ze zitten ook al bijna op de helft van het doel van één miljoen (wat overigens een erg hoog bedrag is als je bedenkt dat het om de Europese verkiezingen gaat). Dat is eigenlijk gewoon ongekend, zeker voor een nieuwe politieke partij, wat FVD nog steeds is.
Daarbij valt het op dat er ook nog ruim gedoneerd wordt de afgelopen week -- dus nadat de rel rond Otten begon.
Wat dat betekent? Nou, het bevestigt het beeld van de peilingen. Die gaven eerder al aan dat het vertrouwen in Thierry Baudet onder FVD-kiezers onverminderd hoog is. Dat moge duidelijk zijn, want diezelfde kiezer blijft doneren aan diens partij.
De affaire-Otten is niet prettig voor FVD, maar helemaal niets wijst erop dat dit eenzelfde impact zal hebben op FVD als interne onrust had op die andere outsiderspartij, de LPF. Belangrijke reden daarvoor is, natuurlijk, dat de LPF haar leider verloor. FVD heeft Baudet nog altijd -- laten we hopen dat dit zo moge blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten