Peiling onder FVD’ers – Vertrouwen Baudet onverminderd hoog: meer dan 90 procent staat achter partijleider

Het opiniepanel van EenVandaag werd, naar aanleiding van de tumult omtrent Henk Otten, gevraagd om hun mening. Moet Otten weg? Praat Baudet te filosofisch? Vertrouwt u de partijleider nog wel?

Over Henk Otten
Bijna driekwart van de ondervraagden is het eens met Ottens’ besluit om te stoppen als partijbestuurder. De voornaamste reden is natuurlijk de greep uit de partijkas.

40 Procent van het panel vindt dat Otten de partij uit moet worden gezet, zelfs als dit FVD een zetel zou kosten. Een even groot percentage vindt dat Otten juist wél in de Senaat moet komen.

De stijl van Baudet
Slechts 16 procent vindt FVD te rechts worden. Een derde deelt de mening dat Baudet zichzelf teveel in de schijnwerpers zet en de helft vindt dat hij teveel filosofische taal uitslaat.

Steun aan Baudet
Ondanks alles blijft de steun voor Thierry Baudet als partijleider onverminderd hoog! Méér dan 90 procent van de ondervraagden zegt nog steeds vertrouwen te hebben in de partijleider, ondanks alle gedonder van afgelopen week. Sterker nog, dit heeft voor hen geen invloed op hun stemgedrag bij de Europese verkiezingen. Een schamele 10 procent van de stemmers zegt wel een andere partij te overwegen. Dit zou kunnen zijn vanwege het Nexit-sentiment of vanwege een algeheel gebrek aan vertrouwen door afgelopen week.

Iets minder dan de helft is er echter wel van overtuigd dat het nog lang niet afgelopen is met interne ruzies en conflicten. Een kwart van de stemmers wijt dit aan de snelle groei van de partij.

Het panel
Het panel bestaat uit zo’n 2000 FVD-stemmers. Doorgaans respondeert zo’n 50-70 procent van een panel. De totale pool bestaat uit zo’n 50.000 leden, waarvan er dus per peiling ongeveer 1.000 respondenten meedoen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

152 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Tja, Wout, juist dit is het probleem dat Otten aanstipte. Alles draait in FvD om Baudet.

  Ik ga ervan uit dat als Baudet zichzelf morgen in zijn blote kont fotografeert de steun nog onverminderd hoog zijn.

  O wacht.

  1. Ries

   Ik ben meer geinteresseerd in zijn verstand dan in zijn kont.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik ook. Maar ik probeerde iets uit te drukken.

    1. F. Domela Nienhuis

     Baudet heeft meer verstand in zijn pink dan jij in je donder.

    2. Bosche draak

     Daar zijn toiletpotten voor, vergeet niet naderhand je handen te wassen.

    3. Vraagtekentje

     Volgens mij heb jij al iets “uitgedrukt” je grijze massa uit je anus.

     https://opiniez.com/2019/04/25/baudets-conservatisme-nader-beschouwd/henkstratingprive/

    4. Vraagtekentje

     Dat “uitdrukken” is mijns inziens al lang geschiedt, de grijze massa langs de anus.

  2. Bart

   Het boeit de kiezer echt helemaal niets dat domme mensen als jij dit als probleem blijven aanmerken.
   En ook deze campagne van de media zal totaal geen enkel resultaat hebben op het stemmen op fvd. Het is eigenlijk gewoon genant dat de media nog steeds denkt dat ze dit kunnen beinvloeden, het toont uiteindelijk alleen maar nog meer aan dat de oude media zijn rol is verloren en steeds minder mensen boeit.

   1. Rien Noppen

    Baudet zal, als het goed is, stevig afgerekend worden op de incompetente manier waarop hij deze crisis liet ontstaan en in het honderd liet lopen.

    De man is bestuurlijk en politiek onbekwaam en dat werd deze dagen pijnlijk duidelijk.

    1. Meester Kong

     Kom kom, de man had een buikgriepje, was ff de grip op het gebeuren kwijt 🙂 🙂 🙂

    2. Peter Oudshoorn

     Met veel dedain en aplomb poneert Noppen voor de 37ste keer krek dezelfde woorden alsof hij een bezwerende toverformule uitspreekt.

     Nee sukkel, je ziet toch dar het de FvD stemmer geen ene malle moer uitmaakt.

     1. Rien Noppen

      Daar heeft de heer Oudshoorn een goed punt, een groot deel van de stemmers op Baudet is inderdaad niet geïnteresseerd in zijn politieke en bestuurlijke capaciteiten.
      Dat is een mazzeltje voor deze charlatan.

     2. Meriadoc Brandebok

      Baudet heeft verstandige oud-VVD-ers kennelijk zo in de greep dat ze met de boreale flank van de partij smoorverliefd achter Baudet aanlopen. Die tijdens de zwaarste crisis in zijn partij overigens op bed lag met buikgriep. Op dot punt ben ik het met Oudshoorn eens: het haalt hen allen geen mallemoer uit.

     3. Dik

      @Oudshoorn: Zolang je maar op de zuigtrol reageert heeft hij je aan het lijntje, hij lacht je spugend in je gezicht uit!

     4. Meriadoc Brandebok

      Ik voelde de klodders speeksel in mijn gezicht na jouw laatste comment, Dick.

     5. Siemien

      Weet jij dat zeker?, in het donker zie je namelijk niet occult fantasietje

     6. Meriadoc Brandebok

      Dat je in het donker niet kunt zien is een open deur, Siemien.

    3. Meester Kong

     “Een derde deelt de mening dat Baudet zichzelf teveel in de schijnwerpers zet en de helft vindt dat hij teveel filosofische taal uitslaat.”

     Tja, een narcist gaat dit zelf niet zien ……

    4. Nelson1

     haha Baudet wordt niks afgerekend! Pinokkio zal worden afgerekend!! Wij blijven allemaal stemmen op Baudet!! Stem ze weg#STEM FVD/PVV!!

  3. Nelson1

   jazeker!!

 2. Rien Noppen

  De helft van de kiezers geeft in deze peiling aan moeite te hebben met het boreale gezwatel van Baudet. Die geven Otten dus gelijk in zijn kritiek.

  1. Buzz68

   Sta mij toe uw woordgebruik even nader te duiden (voor de gemiddelde Groen Links trol)
   GEZWATEL, o. geruisch van boombladeren

   1. Dik

    @Buzz: Maakt niets uit, zolang je maar op de zuigtrol reageert heeft hij je aan het lijntje, hij lacht je spugend in je gezicht uit!

    1. Peter Oudshoorn

     Dik, jij bent langzamerhand net zo irritant en vervelend als de trollen. Zou je misschien een keer willen opsodemieteren met je moralistische vingertje?

     1. Siemien

      Nou peter het zou fijn zijn als je dit eens tegen echte trollen zegt, men wordt er nogal zat van namelijk dat er hier een stel achterlijke islamimbecielen en haatdragers van Nederland zo’n podium krijgen…

     2. Dik

      @Oudshoorn: Je bent uit exact hetzelfde hout en net zo erg als de zuigtrol zelf, hypocriet en scheldend ga je af als een gieter. Je wordt midden in je kanis uitgelachen. Je heult met de trollen, ze houden van je, je bent hun vriend en verzorger!

     3. Peter Oudshoorn

      Dik wordt hysterisch. Is er een dokter in de zaal?

     4. Beukman

      Lazer toch op, @Siemien. Jij en ouderling Dik hebben helemaal geen interesse in het wisselen van gedachten.

      Met mijn vriend Peter Oudshoorn ben ik het zelden eens, maar hem respecteer ik als gesprekspartner, om de eenvoudige reden dat hij niet alleen intellect heeft, maar het ook gebruikt. Bovendien komt hij hier met de juiste intenties. Dat kan ik van jou en de trut Dik niet zeggen.

     5. Siemien

      Uiteraard spreek ik voor mijzelf, dank u

      Nee Beuksülzün, het zijn islamimbecielen die structureel hier de boel lopen te zieken omdat er hier een paar zwaar geestesziek zijn.
      Weet je en als jij dat vrienden noemt en het prima vindt moet je dat lekker zelf weten, maar jullie sporen gewoon niet, jullie zijn helemaal niet uit op het wisselen van gedachtes integendeel zelfs, jullie doen niets anders dan de hele dag de boel zieken en irriteren structureel tegendraads reageren gewoon om de boel op te naaien..en dit is jouw definitie van intellect..

     6. Beukman

      @Siemien schrijft:
      het zijn islamimbecielen…

      Ik haak af, @Siemien. Er zit bij jou, zoals dat heet, een steekje los. Ga iets doen om van de wrok af te komen die jouw hart aanvreet, je geest vertroebelt en je gemoed verbittert. Ik hoop je daarna hier weer in goede gezondheid terug te zien. Het beste.

     7. Peter Oudshoorn

      Siemien, ik ben het zelden of nooit eens met Beukman, Noppen en Brandebok. Ik ben PVV-stemmer en overwegend rechts georienteerd. Maar ondanks de permanente onenigheid met de drie heb ik nooit het idee dat ze hier komen om te trollen – ze hebben alleen een diametraal tegenovergestelde mening. En dat mag.

      Daarbij komt dat Beukman en Noppen sterk kunnen formuleren en goed geinformeerd zijn. Daardoor delven hun opponenten al gauw het onderspit wat natuurlijk kwaad bloed zet. Die machteloosheid baant zich een weg door de ander als trol weg te zetten. En dus niet meer serieus te hoeven nemen.

      Dik/Lugar/Capo zet zichzelf buiten spel met zijn script. Dat is zijn eigen keus en goed recht. Maar hij heeft niet het recht om anderen permanent op hun rug te zitten om dat bij hen ook af te dwingen. Het is een obsessie aan het worden en dat is niet gezond.

     8. Siemien

      Dat doe je bij mij gelukkig al vrij snel Beuksülsün, omdat ook rustig de vloer word aangeveegd met gasten die pretenderen hier discussie te voeren maar het niet doen.

     9. Siemien

      Tuurlijk Peter, je maakt jezelf volledig belachelijk door te stellen dat Nopje en Beuksülsün sterk kunnen formuleren en goed geïnformeerd zijn, het zijn tegendraadse reaguurders die hier niets anders doen dan tegen de draad in gaan…
      Het is jammer dat jullie gezellig allemaal even afhaken dan zou het hier een stuk prettiger worden…

     10. Rien Noppen

      Sportief, Oudshoorn.

     11. Dik

      @Peter Oudshoorn: Zo, nog een laatste reactie voor jou. Je bent hypocriet, schreeuwt en krijst en vloekt alles bij elkaar en ondertussen voor je het trollenleger. Je bent geen haar beter en schrijft met een ‘dubbele tong’.

      Gelukkig ga jij voortaan in het script, trollenvoerders zijn gelijk aan de trollen.

      #script

     12. Isengrijn

      @Dik,

      Ik ben het er ook wel mee eens. Jij was de grote strijder tegen de dubbele nickname. Vervolgens ben jij tot op de dag vandaag de enige die meerdere gebruikersnamen hanteert. Het afgelopen halfjaar zit je lezers het script op te dringen, in een hevig autistische vorm, wel te verstaan.
      Peter Oudshoorn kan zich snel druk maken, maar heeft vaak gelijk zeker in deze.

  2. Patinho

   In de laatste peiling (26 april) is FvD niet meer de grootste…

   I&O Research
   VVD 28 Zetels (+5)
   FvD 24 Zetels (-4)

   Een verlies van 9 zetels t.o.v. VVD…

   Wellicht het Otten-effect?

   1. Meriadoc Brandebok

    Zowel de VVD als de PVV zullen van dit drama hebben genoten en ik sluit niet uit dat ook Jetten in zijn hsnden heeft gewreven.

    We zullen zien hoe de zaken zich verder ontwikkelen.

    Jammer trouwens dat Geert niet genadeloos heeft toegeslagen met zijn verbale trucendoos. Dit was een gigantische kans voor hem: hij kon Baudet met zijn buikgriepje voor gek zetten.

   2. Piet51

    @Patinho
    Ik zou wensen, dat je gelijk hebt, maar twijfel sterk. Welke cijfers vergelijk je hier? I&O Research peilt eenmaal per maand. En ze zeggen zelf, dat de interne verwikkelingen bij het FvD nauwelijks zijn meegenomen.
    Ik heb de indruk, dat je de peiling van Maurice de Hond van het afgelopen weekend en de laatste peiling van I&O Research tegen elkaar afzet. Maar dat mag je nooit doen. Je mag alleen de peilingen van dezelfde peiler vergelijken. En dan laten VVD en FvD beide grote winsten zien t.o.v. maart, de voorlaatste peiling van I&O Research.

   3. Saskia Haan

    Piet 51 zegt m.i. terecht dat het verschillende peilbureau’s zijn..dus als we peilingen krijgen van 1 bureau, dan kan ik het als feitelijk zien.. Maar mocht je op jouw manier redeneren, dan zou de PVV er drie zetels bijgekregen hebben.. VVD 5 zetels erbij..dat is na het verwijderen van die VVD mevrouw uit de Tweede kamer..? Het lijkt me een merkwaardige beloning .. Ik let bij de volgende peiling op de stijging van PVV, als de PVV stijgt dan geeft dat volgens mij heel veel aan..dat FvD het vertrouwen heeft verspeeld bij pakweg 25% van de FvD achterban..maar goed het zijn slechts peilingen, maar het gefet wel een trend aan.

  3. Nelson1

   haha….Rientje is zielig!! En je conclusie….’die geven Otten dus gelijk’….wat ben jij een domme eikel zeg…..
   Tjee…elke x probeer ik je te negeren….maar mijn god wat ben jij een EIKEL…en een heel zielig mannetje!!! Jij moet echt nodig klappen krijgen…..

   1. Bosche draak

    Dan te bedenken dat je hier nog demente zwakkzinnigen hebt die denken dat die droplul
    “Goed geïnformeerd en welbespraakt is”
    Allemaal trollen die elkaar een beetje lopen te tongen hier.

 3. Siemien

  Dat is logisch voor ieder normaal denkend mens, nou zijn er hier een paar die het maar niet kunnen verkroppen dat FvD het zo fantastisch doet.

 4. Caro

  @ Wout
  Het linkje in je artikel geeft blijk hoe methodologie een beetje subjectief kan zijn. Gesloten vragen etc.
  De vraag is hoe objectief uitkomst is.

 5. Saskia Haan

  Hoe weet men of iemand FvD-stemmer is? 10 % keurt het af..dus bij volgende peiling minimaal 2-3 zetels eraf?

  1. Caro

   Dat dus. Goede toevoeging op methodologie Saskia.

  2. Tguard

   @saskia tja en die er dan weer bij dankzij het gestuntel van de VVD. Ach waar gaat het over. Het fvd gaat gewoon door en is groter dan Otten met ze nare uithalen in de media. Bevuil het bord niet waar je van eet zou ik zeggen!

 6. Beukman

  Ik lees net in een aanpalend stukkie op DDS (over nexit) dat peilingen zwaar worden gemanipuleerd door de linkse omroep.
  We kunnen gevoegelijk aannemen dat dit hier ook is gebeurd. Geen normaal mens gaat uiteraard nog FvD stemmen, de linkse omroep verhult dit om zand in de raderen te strooien.
  Zo te zien slaagt men aardig in die opzet.

  1. Vit

   @Beukman

   “Geen normaal mens gaat uiteraard nog FvD stemmen, de linkse omroep verhult dit om zand in de raderen te strooien.”

   Nou dan ben ik een abnormaal mens want ik heb nog steeds het volste vertrouwen in mijn held, je wordt bedankt.

   Het was gewoon een teringstreek van Otten om de vuile was buiten te hangen waardoor het zaakje is gaan rollen.

   1. Beukman

    Nou @Vit, de heer Hiddema vond het anders een constructieve bijdrage aan de discussie, al had Otten dan niks nieuws gezegd.
    En jouw eigen held, de heer Baudet, noemde het gewoon onderdeel van een gezonde discussie.

    Was het eigenlijk een teringstreek van de heer Baudet (als hij het was) om dit geld-akkefietje van Otten precies op dit moment te openbaren?

    1. Vit

     @Beukman

     Ik vrees dat ik hetzelfde zou reageren als ik zo afgebrand werd.

     1. Beukman

      @Vit
      De heer Baudet laat zich dus kennen als een rancuneuze man, en drukt ook zijn snor nog eens wegens vermeende (voedsel)vergiftiging.

      Het ware staatsmannelijk geweest en een leider waardig als hij zijn aanhang had toegesproken met een duidelijke, krachtige boodschap.

      Maar goed, de man is nog jong. Laten we hopen dat hij die trainingen in mannelijkheid die hij een tijdje terug nog aanbeval, spoedig zelf gaat volgen.

     2. Vit

      @Beukman

      “Het ware staatsmannelijk geweest en een leider waardig als hij zijn aanhang had toegesproken met een duidelijke, krachtige boodschap.”

      Dat ben ik wel met je eens, zoals ‘Rerum omnium magister usus’ bijvoorbeeld.

     3. Beukman

      Yep @Vit, Thierry is natuurlijk nog een broekie in de politiek. Het probleem is alleen dat je niet altijd een tweede kans krijgt, waardoor ervaring vaak niet te gelde kan worden gemaakt.

 7. Lugar

  100%

 8. Jumping

  Voor leden van het Linkse Demoniserende Rutte kartel, Rutte heeft een draagvlak van 24% onder zijn Linkse vriendjes.

 9. Tman

  Lavendel snuiver,pianospelende filosoof,narcist,fascist,boreale wereld,alle tegenwerpingen mbt zijn persoon,interesseert niemand van zijn aanhang geen ene moer en hemzelf al helemaal niet! Zijn kijk op de politiek vinden velen juist,Rutte is uitgerangeerd.
  Baudet is het vertrouwen niet kwijtgeraakt tot grote spijt van de linkse sukkels,dus alles gaat nog steeds in de goede richting.
  In vergelijk met de halve en geslachtsloze mannen partijlei(ij)ders is Baudet de enige echte kerel met ook nog charisma.
  Hij wordt Minister President,let maar op!

  1. Heinz

   Hij moet het zelf nog willen. Als er een kabinet geformeerd kan worden, dat is nog maar de vraag.

  2. Tguard

   @tman
   Je weet het 100+++

  3. Dik

   “Hij wordt Minister President,let maar op!”

   100%

 10. Caro

  Wat top de enorme inhoudelijke reacties.
  Ik vraag mij af waarom op persoon, ipv inhoud.

  1. Dik

   “Ik vraag mij af waarom op persoon, ipv inhoud.”

   Dat antwoord heb je al eens gekregen. Er hangen hier een paar zuigtrollen rond en zolang die hier rondhangen blijft het zeuren. Daarnaast heb je nog een paar gasten die ze dagelijks voorzien van voer, die zijn in feite net zo erg.

   1. Bosche draak

    Daar betrap ik mezelf ook met regelmaat op.
    Maar je moet ook rekening houden met de groep “kijkers” die elke fora rijk is.
    Mensen die wel meekijken maar nog niet hebben besloten lid te worden.
    De fora’s moeten wel met regelmaat een beetje knetteren, anders wordt het al vlug saai.
    Dus negeer/pareer de trollen met regelmaat Dik, je kan het!

    1. Dik

     @Draak: Nee hoor, ik draai nu zo’n anderhalf jaar mee en ik heb álle methoden uitgeprobeerd en getest. Ik ben met je eens dat er kijkers zijn, ook kijkers die hier misschien wel mee willen discussiëren.

     Maar ik heb in die anderhalf jaar ook gezien en geleerd dat er hier al meer dan tien jaar een notoire zuigtrol rondhangt die enkele medestanders heeft en die hier zeven dagen per week, gemiddeld dertien uur per dag, de boel probeert te ontwrichten, het bloed bij goed bedoelende forummers onder de nagels vandaan haalt en onophoudelijk zuigt, liegt en besodemieterd.

     Pareren, discussiëren of afstraffen heeft geen enkele zin, het is kansloos en ik ben tot de conclusie gekomen dat de zuigtrol het liefst heeft dat je op hem reageert. Het maakt hem niet uit hoe je reageert, zolang je maar reageert. Je kunt hem verrot schelden, dreigen, z’n NAW-gegevens openbaar maken, het maakt allemaal niets uit, en zelfs als hij wordt geband komt hij gewoon terug onder een andere naam.

     Ik ben tot de slotsom gekomen dat, zolang DDS deze zuigtrol toelaat en/of gedoogd, de enige manier om hier wat tegen te doen is: negeren. Alle andere methoden zijn kans- en zinloos, je voedt en onderhoud alleen zijn aanwezigheid. Voeden en onderhouden is wat mij betreft net zo erg als trollen.

 11. Regina

  #blotebillenliefhebbers

  1. Siemien

   Rientje

 12. Vit

  Voor Thierry is het “Je maintiendrai”

  1. Rien Noppen

   Voorlopig lijkt het meer op “luctor et submergo”.

 13. Catalaanse kok

  Quote : Bijna driekwart van de ondervraagden is het eens met Ottens’ besluit om te stoppen als partijbestuurder. De voornaamste reden is natuurlijk de greep uit de partijkas.
  .
  Volkskrant Vandaag:
  Maakte Henk Otten zich schuldig aan een ‘greep in de kas’ van Forum voor Democratie, of blies de partij de interne kwestie op om definitief met het ruziënde bestuurslid af te rekenen?
  Wie Theo Hiddema hoort, neigt naar het laatste. ‘Ik heb net met de man van de kascommissie gesproken’, vertelt het Kamerlid vrijdag, ‘en die zegt ook dat de term ‘een greep in de kas’ niet klopt. Die term kunnen ze niet velen. En ze hebben mij gevraagd dat recht te zetten. Daarom moet ik ook met Thierry spreken.’

  Otten verdient ‘rehabilitatie’, gaat hij verder. ‘Maar dat zeg ik vanuit mijn menselijke hart. De precieze cijfertjes ken ik natuurlijk niet.’ Het vertrokken bestuurslid, voor wie Forum drie jaar lang alles was, is er volgens Hiddema ‘heel erg slecht aan toe’. ‘Als iemand hecht aan zijn statuur als eerlijk zakenman, dan is hij het. Hij is er emotioneel onder. Zijn kinderen lezen ook de krant. Het is een menselijk drama.’

  1. Vit

   @(vul maar in) kok

   “”Otten verdient ‘rehabilitatie’, gaat hij verder. ‘Maar dat zeg ik vanuit mijn menselijke hart. De precieze cijfertjes ken ik natuurlijk niet.’ Het vertrokken bestuurslid, voor wie Forum drie jaar lang alles was, is er volgens Hiddema ‘heel erg slecht aan toe’. ‘Als iemand hecht aan zijn statuur als eerlijk zakenman, dan is hij het. Hij is er emotioneel onder. Zijn kinderen lezen ook de krant. Het is een menselijk drama.”

   Erg aardig van Hiddema om de boel te sussen, maar hij heeft gewoon als penningmeester zichzelf betaald voor bewezen diensten wat niet echt de bedoeling was, hoe je het ook wendt of keert.

   1. Rien Noppen

    Otten is verneukt over een financieel akkefietje uit 2016 dat nu ineens wordt opgeworpen omdat Otten zo brutaal was de boreale zwetsmeierij van Baudet te hekelen.

    Het lijkt erop dat Otten laaghartig onderuit is gehaald. De komende dagen zullen de feiten wel boven water komen.

    1. Tguard

     @rientje de geweldige,
     Na een jaartje of twee is het me duidelijk waar jij allemaal tegen bent maar is er ook iets meer dan alleen het parasiterende negatieve becommentariëren. Wat is jouw partij en wat vind jij goede bestuurders of is het echt alleen maar dwars tegen de stroom in om jezelf goed te voelen.

     1. Rien Noppen

      Als je me gevolgd hebt had je kunnen weten dat ik veel respect en waardering heb voor met name de twee laatste kabinetten van Rutte. Over het algemeen vind ik dat Nederland door fatsoenlijke en professionele partijen heel netjes wordt bestuurd.

    2. Siemien

     Moet jij eens doen Regientje €30.000,– bij je baas uit de kas halen…

   2. Catalaanse kok

    @Vit
    Over de betaling van Hiddema zijn zorghotel en 25.000,00 euro Rooken zijn bedrijf zwijgt u liever ?

    1. Vit

     @(vul maar in) kok

     Ik heb geen idee waar je het over hebt, vertel!

     1. Catalaanse kok

      Lees de Volkskrant via Internet.
      Is dus geen sprake van greep uit kas, jammer voor de FvD stemmers.
      Hiddema en Rooken zijn ook “extra” betaald uit de FvD kas.

     2. Vit

      Hoogst waarschijnlijk met medeweten denk je niet? Dan ligt het even anders.

     3. Catalaanse kok

      Ik ben er van overtuigd dat Otten permanent cart blanche had omdat de rest er geen verstand , geen tijd, geen zin in had.
      Kijk naar Hiddema zijn reactie op zijn onjuist ontvangen vergoeding.

     4. Vit

      Hiddema heeft schurkachtige trekjes, ja hoor hij wist van niks, make it a little.

     5. Beukman

      Die dekselse Hiddema. Als ik nog eens een advocaat nodig heb, dan klop ik bij hem aan.

      Otten trok zijn conclusies toen Forum hem donderdag op de eigen website van een greep in de kas betichtte. Toch was hij niet de enige FvD’er die wat extra’s kreeg, stelt Hiddema. Ook woordvoerder Jeroen de Vries kreeg geld ‘voor zijn royale overuren’. ‘Henk vond dat hij daar recht op had, dat hij dat verdiende.’

      Voor Hiddema is het zorghotel betaald waar hij herstelde van zijn heupoperatie. ‘Ik wist helemaal niet dat dat vanuit de partij was betaald, maar ik vind het heel vriendschappelijk, heel ruimhartig. Als dat al niet mag, als kranten daar nu ook al over gaan soebatten, dan wil ik mijn oude heup terug.’

      Bestuurslid Rob Rooken, dat samen met Baudet en Otten het Forum-triumviraat vormde, levert met zijn bedrijf ENEM de hostingdiensten die de partijwebsite in de lucht houdt. In 2017 kreeg hij daar zo’n 26 duizend euro voor (het jaarverslag over 2018 is nog niet gepubliceerd).

     6. Meriadoc Brandebok

      Ik neem aan dat geen van de leden die hun zuurverdiende centjes inlegden ooit op de hoogte is gesteld van de gemakkelijke manier waarop Otten, Hiddema en Rooken graaiden en graaiden.

     7. Catalaanse kok

      Inderdaad Beukman, de zogenaamde greep in de kas wordt door Hiddema en collega’s steeds genuanceerder.
      Ben benieuwd wanneer Baudet op zijn onterechte beschuldigingen terugkomt en excuses aanbiedt aan Otten.

     8. Rien Noppen

      We gaan de komende weken nog veel ranzige details aanhoren over dit corrupte clubje kleine krabbelaars.

      Het beste is dat die langzaam en gedetailleerd over een lange tijd worden uitgesmeerd, zodat het ook gedoseerd kan doordringen tot de geesten van de verstokte gelovigen in Sint Baudet.

     9. Beukman

      Thierry begint zo onderhand de Mark Rutte van Forum te worden: de enige (financieel) onkreukbare van zijn partij. Vooralsnog.

     10. Rien Noppen

      Het is zowel pijnlijk als onthullend dat Thierry zich al drie dagen verstopt en de rotzooi laat opruimen door Hiddema.

      Zijn leiderschap lijkt gekenmerkt door management by walking away.

      🙂

     11. Beukman

      Achter Thierry’s aanstekelijke sprezzatura gaat een pijnlijk gebrek aan leiderschap schuil, @Rien. Hij zal daadkracht moeten voorkomen om niet als poseur door de mand te vallen.

 14. Piet51

  In de laatste alinea heeft Wout Willemsen belangrijke informatie weggelaten, die zijn interpretatie van de enquêteresultaten minder vanzelfsprekend maken. In de toelichting van EenVandaag word namelijk het volgende geschreven: “Er deden ruim 2000 mensen mee die bij de Statenverkiezingen op Forum voor Democratie stemden. Het onderzoek is na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.”
  Het gaat natuurlijk om de representativiteit voor de politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Toen haalde FvD 2 zetels. Wat dit voor de interpretatie moet betekenen, weet ik zo gauw niet.

 15. Heras

  In elke partij is gerommel. Maar dit incident wordt breed uitgemeten door de media om baudet negatief af te schilderen. Zou dit in een andere partij voorkomen, groenlinks ofzo, dan voldoet 1 berichtje.

  1. Dik

   @Heras: GroenLinks heeft zaterdag 16 februari 2019 officieel het BDS-programma omhelst. ’Koopt niet bij Joden’ is nu een aanvaardbare opvatting in die kringen.

 16. poldi

  Vertrouwen Baudet onverminderd hoog: meer dan 90 procent staat achter partijleider.

  Zure druiven voor Rien Noppen en al die andere TB-haters.
  Heerlijk !

  1. Nelson1

   Poldi +1

 17. Vit

  Hans Wiegel in Telegraaf extra:

  “Aanstaand senator Otten is Baudet te lijf gegaan. Die had volgens hem op de avond van de verkiezingen „andere mensen binnen de partij een plek op het podium moeten geven”. Misschien wilden ze dat niet eens. Zomaar voor het eerst in je leven op een toneel, toegejuicht worden. Daar kun je verlegen van raken. Of doelde Otten op zichzelf? Was hij er niet bij, of stond hij achterin de zaal of in de coulissen?

  Ook Thierry’s speech na de overwinning had minder academisch gekund, vond Otten. Eerder had hij al laten doorschemeren dat hij achter de schermen de man was met de macht. Zeker als je dat zelf zegt, is dat wat typisch. En het helpt ook niet, want de ’gewone’ kiezer van Forum voor Democratie kent hem nauwelijks.”

  En zo is het.

  1. Vit

   Het is btw de moeite waard om het hele artikel te lezen.

   1. Beukman

    @Vit
    Heb ik gedaan. Begrijpt Wiegel er werkelijk niks van, of doet hij maar alsof?
    Otten levert in het NRC-interview opbouwende kritiek op Baudet. Wiegel loopt een beetje te muggenziften over podiumangst, maar mist fundamenteel het punt dat Otten maakt.

    1. Rien Noppen

     Ik weet nog niet waar ik het meeste geloof aan moet hechten, de boreale bellenblazerij van Baudet of het rechtse middenstandsopportunisme van Otten.

     Voorlopig is het vergelijkbaar met de vraag of je beter door de kat of de hond kunt worden gebeten.

     1. Beukman

      @Rien
      Zoals ik het zie zijn het twee uitersten die niet zonder elkaar kunnen.
      Ze zitten beiden op dezelfde wip. Zoals je je zult herinneren is afstappen geen optie. Slechts elkaar centimeter voor centimeter al voortschuivend benaderen zorgt ervoor dat die wip niet doorslaat.
      Misschien kan de charmante leugenaar Hiddema een bemiddelende rol spelen.

     2. Rien Noppen

      @Beukman,

      Het zal dezelfde wip zijn maar wat mij betreft hebben beide wipwappers weinig met serieuze en praktisch toepasbare politiek te maken. Ze maken naar mijn inzicht alleen maar duidelijk waarom het goed is dat ons land wordt bestuurd door professionele polderpolitici die ook bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen voor noodzakelijke maatregelen waar de burger niet altijd blij van wordt.
      Baudet en Otten zijn scharrelaars in de marge en laten we hopen dat ze zich in die bandbreedte blijven bewegen.

     3. Nelson1

      Rien Noppen jij bent zo walgelijk. Karma zal je uiteindelijk pakken…volgens mij nu al….! haha nikszeggend dom mannetje…..!!

    2. Vit

     @Beukman

     Opbouwende kritiek is leuk maar niet en public.

     1. Beukman

      @Vit
      Het lijkt erop dat de opbouwende kritiek aanvankelijk binnenskamers plaatsvond, maar dat Thierry meende dat het een oneman show was.
      Bottomline is uiteindelijk niet of Otten plaats en timing klopten, maar of hij gelijk heeft.

      Als Thierry een vent is – en hopelijk is hij dat de afgelopen dagen alsnog geworden – gaat hij met zijn oude vriend Henk een biertje drinken en legt ie het bij, waarna het tweetal een publieke verklaring aflegt waarin het gezonde dualisme binnen de partij wordt bezongen.

     2. Vit

      @Beukman

      Otten had zich niet met het NRC in moeten laten, hij wist wat er van kwam dat het volledig uitgemolken zou worden, duidelijk is er opzet in het spel wellicht is hij daarvoor door deez of gene benaderd.

     3. Rien Noppen

      Harry Mens ziet het naar mijn idee wel scherp:

      “Makelaar en televisiepresentator Harry Mens draagt Forum voor Democratie al jaren een warm hart toe en overweegt in 2017 zelfs om voor de partij senator te worden in de Eerste Kamer. Hij vindt de situatie met Otten diep triest. “Dit is kwajongensgedrag. De ‘greep in de kas’ van Otten is een alibi, een manier om hem te lozen.”

      Mannen van 36 zijn vaak wat manisch

      De problemen tussen Otten en Baudet zijn volgens Mens ontstaan op de avond van de verkiezingsoverwinning. “Henk Otten was teleurgesteld in de toespraak van Baudet. Hij miste in de toespraak waarderende woorden van dank voor de partijleden, die achter de schermen hard hebben gewerkt.”

      Volgens Mens vindt Otten dat Baudet de aandacht teveel op zichzelf richt, iets waar meer 36-jarigen last van hebben. “Op die leeftijd zijn mannen wat manisch en denken ze dat ze Napoleon zijn. Dat hoort bij de leeftijd. Otten probeerde Baudet hierin bij te sturen, maar dat is hem duidelijk niet in dank afgenomen.” Dat Mens deze uitspraken doet is opmerkelijk, want in een eerder interview noemde hij Baudet nog ‘mijn tweede liefde na Pim Fortuyn’.”

     4. Beukman

      Kap nou toch eens met die onzin over “opzet in het spel”, @Vit. NRC heeft gewoon een onthullend interview gehouden, zoals het een kwaliteitskrant betaamt. Het is een uitstekend stuk geworden met een hoge nieuwswaarde. Dat is nog eens wat anders dan die kritiekloze bagger van Jensen. Ik heb niet de indruk dat Otten er spijt van heeft. De man staat voor wat hij zegt.

      En nogmaals: het gaat niet om de vorm maar om de inhoud. Otten had gewoon een punt met zijn kritiek.

     5. Beukman

      Volgens Mens vindt Otten dat Baudet de aandacht teveel op zichzelf richt, iets waar meer 36-jarigen last van hebben. “Op die leeftijd zijn mannen wat manisch en denken ze dat ze Napoleon zijn. Dat hoort bij de leeftijd.

      Die Mens toch!
      Dat Napoleontische gedrag wordt bij Thierry natuurlijk nog versterkt door een paar andere eigenschappen, waarvan ik vrees dat deze op zijn 37e nog niet verdwenen zullen zijn.

     6. Vit

      @Beukman

      “Kap nou toch eens met die onzin over “opzet in het spel”, ”

      Nee ik kap niet met ‘opzet in het spel’ want dat interview in het NRC was nergens voor nodig, Otten wist wat het voor impact zou hebben en ook op de partij, zo achterlijk is hij nu ook weer niet. Of het op waarheid of feiten berust wat hij vertelde laat ik hierbij in het midden.

   2. Dik

    Doen we niet moeilijk over:

    Vriendschap
    Dat doet mij denken aan mr. Harm van Riel, ooit fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer. Ik was toen lid en voorzitter van de liberalen in de Tweede Kamer. Wij waren het niet altijd eens. We waren ook verschillend. Maar tussen ons was er echte vriendschap en we waren vooral bezig van de VVD een grote partij, met een brede laag van kiezers, te maken. Zo doe je dat, althans probeer je dat. Want de politiek is ongewis en kiezers kunnen komen en gaan.

    Waarom heeft Otten zo’n tekst uitgesproken? Waarom zei hij over Baudet dat hij „onze mensen niet nodeloos in de wind moet zetten”? Omdat FvD door tegenstanders beticht wordt van racisme? Waarom niet gezegd dat die lieden Baudet fors beschuldigen om hem zwart te maken? Waarom niet zien dat bij de onderhandelingen over de collegevorming hun partij zo wordt aangepakt, omdat de concurrentie FvD buitenboord wil zetten? Meer is het niet. Gelukkig zijn er in het land ook politici van andere partijen die daar doorheen kijken en proberen FvD een faire kans te geven. Een gelegenheid een inhoudelijk program met hen te maken, waarmee hun provincie de komende jaren kan worden bestuurd.

    Nu zullen sommigen zeggen: het is een beginnersfout van die Otten. Dat kan. Maar voor iemand zo geprofileerd, mag dat eigenlijk niet. Of zit er iets anders achter? Past deze actie van Otten in een poging op weg naar de macht? Zou best eens kunnen. Maar je kunt organiseren en regelen, dat is iets anders dan charisma. Een vonk over laten slaan. Met durf en uitstraling.

    We weten nog wel dat, toen Baudet pas lid van de Tweede Kamer was, hij het parlementaire debat niet in zijn vingers had.

    De vergaderzaal van de Tweede Kamer is vaak een slangenkuil.

    Als je de kans krijgt, ga je je tegenstander te lijf en probeer je hem weg te zetten. Zeker als je een concurrent bent, van wie de anderen nog niet weten of je overeind weet te blijven. Of – veel belangrijker – de kiezers weet te boeien. Die denken en zeggen dan: wat misselijk van die politici, die al jaren aan de macht zijn en zo’n nieuwkomer proberen te grazen te nemen.

   3. Dik

    “Het is btw de moeite waard om het hele artikel te lezen.”

    Vertrouweling
    Terug naar Henk Otten. Ik heb het hele vraaggesprek twee keer doorgelezen. Daarin staat ook dat Otten ooit actief was bij de LPF. Die groep viel na de moord op Pim Fortuyn uiteen en verdween. Otten heeft altijd gewaarschuwd voor de wijze waarop die partij door interne conflicten uit elkaar spatte.

    Zijn interview ging niet over het program van zijn partij. De speerpunten, de belangrijkste beleidspunten. Dat was het niet. In de ene passage na de ander wordt onomwonden Baudet gekritiseerd. En dat door iemand die bekendstond als een vertrouweling van Thierry. Donderdag verscheen ineens het bericht dat Otten zelf zo’n 30.000 euro uit de partijkas naar zijn eigen bureau had overgemaakt. Hij kon daarna niets anders doen dan opstappen.

    Hij is tot lid van de Eerste Kamer gekozen. Daar moet hij goede inhoudelijke betogen over de stand van het land houden, zonder negatieve beoordelingen van zijn politiek leider in de Tweede Kamer. Begin april schreef de senator in hope een brief aan Kamervoorzitter mr. Broekers-Knol waarin hij vroeg de behandeling van een initiatiefwetsontwerp uit te stellen tot na de installatie van de nieuwe leden van de Eerste Kamer. Mevrouw Broekers antwoordde koel dat de Kamermeerderheid besloten had dit voorstel al in mei te behandelen en dat de voorzitter dit besluit niet kan negeren. Dat was het dan.

    Bron: telegraaf.nl/columns/3503151/actie-otten-poging-op-weg-naar-macht

    1. Vit

     @Dik

     Bedankt voor de rest.

     1. Dik

      Tuurlijk vriend! <–

 18. Nelson1

  Algemeen bericht voor alle haters: FVD wordt/is groot ongeacht het akkefietje Otten. Volgens mij heeft de VVD een groter probleem. Maar maakt niet uit… Wij willen dat de klimaathysterie stopt…met je 0,0007 gr. en dat de grenzen dicht gaan. Onbetaalbaar!
  Stem ze weg: stem FVD/PVV

 19. Vit

  Per partij is er geen een die volledig voldoet qua standpunten, voor mij is het FvD degene met zo’n 90%, PVV ook wel maar dat populistische als kopvoddentax en de crowd laten scanderen ligt mij niet zo. Baudet moet nog wel een hoop leren zoals over het klimaat bijvoorbeeld.

  Maar die jongen komt er wel, hij krijgt in ieder geval voldoende steun.

 20. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De vraag is en blijft: Is Baudet een afleidingsmanoeuvre van de Cabal / Deep State / Schaduwregering / Gladio / Bilderberg om Wilders de wind uit de zeilen te halen of is hij een originele goed uitziende intelligente erudiete goedgebekte oprechte politicus ? Voor zover een politicus oprecht kan zijn natuurlijk…

 21. Cootje

  Voor mij hoef hij niet bekwaam te wezen , dat zijn en waren de laatste 40 jaar er geen een , in de politiek , alleen zijn deze hoog opgeleide idioten achterhaald door de snelle informatie bron het internet, kijk in Europa wat een spoor van vernieling het socialisme heeft na gelaten , in de zuidelijke landen tot België toe, zakkenvullen, declareren zit in de gene van bestuurders onder het mom voor het goede doel, de christelijke hebben hun macht tot in de kerken misbruikt, over individuele liberalen kan je hele boeken schrijven om hun misbruik van de macht , dus welk verstand moet je hebben om politici te worden , voor mij was die van jan maat, fortuin , wilders, en baudet genoeg, mogen andere naar de zogenaamde oud politici kijken

 22. Henk Albarda

  Vandaag is het slechts de heer Noppen die me een lachbui bezorgt. Natuurlijk wilde ik gister eens horen wat onze linkse vrienden van de NPO tijdens 1Vandaag zouden beweren. Tot mijn verrassing durfde de NPO het kennelijk niet aan het voorbeeld van Sheila Sitalsing in de Volkskrant te volgen, kennelijk bang nog meer propaganda voor FvD te maken, zoals de heer Noppen hier vandaag weer heel trouw doet. Natuurlijk moest Joost Vullings ‘subtiel’ melden dat 1Vandaag had ‘gemeten’ dat 50 % filosofische speeches afwijst. Heer Noppen weet dat die 50 % de filosofische speeches niet nodig vind……

  1. Catalaanse kok

   Wat geweldig dat u uw spaarzame tijd wil besteden met het verrijken van deze site met uw mening.
   Helaas, of eigenlijk zoals gebruikelijk, geeft u uw wereldvisie betreffende een mede-reageerder.
   Wat jammer dat u, in tegenstelling tot de door u gekapittelde reageerder, geen mening over het hier behandelde onderwerp heeft.
   Mocht u, ondanks uw drukke bestaan, toch nog ergens een momentje vinden om ons te verblijden met uw visie, zullen meerderen alhier uw woordenbrij absorberen als een spons.

  2. Dik

   “Vandaag is het slechts de heer Noppen die me een lachbui bezorgt.”

   Het maakt hem niet uit wat voor reactie je geeft, als je maar op hem reageert. Waarom zou je hem dat plezier doen? Negeren is het meest effectief.

 23. poldi

  Benepenheid en kleingeestigheid is weer volop aanwezig bij de ranzige media kanalen. Nieuwsuur en de rest van de linkse talkshows in hun vileine poging Baudet te laten struikelen is misselijkmakend, hopelijk levert het nog meer stemmen op.
  Het Forum met Baudet is een verademing, de uil van Minerva, meer dan geweldig tussen al het grijs en chagrijn.

  1. Dik

   @Poldi: +1

  2. Rien Noppen

   Zo had ik het nog niet bekeken, poldi, de problemen bij het FvD zijn natuurlijk veroorzaakt door de media.

   🙂

 24. Beukman

  Baudet sprak over zijn Forum voor Democratie als volgt:

  Wij zijn de Partij van de Liefde.

  Ik merk daar zo verdomd weinig van bij de leden en aanhangers.

  1. Bosche draak

   Je krijgt wat je geeft Beukman, als je zelf eens wat beter uit de verf komt dan zou het zomaar anders kunnen zijn.

   1. Beukman

    Ik hou van jou, @Draakje. Je bent charmant, erudiet, geestig, maar bovenal heb je een mooie ziel.

 25. Rien Noppen

  Is de politieke leider van het FvD al uit zijn schuilkelder gekomen om voor het Nederlandse volk verantwoording af te leggen voor de ontstane chaos bij zijn partij?

 26. Saskia Haan

  Volkskrant bericht nu dat de nieuwe heup van Hiddema ook door de partijkas is bekostigd. Hiddema geeft dit toe…

  http://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/de-kas-van-forum-priv%c3%a9-gebruiken-was-heel-normaal/ar-BBWlb0p?li=BBoPOOe&OCID=HPDHP

 27. Saskia Haan

  De heup van Hiddema is ook betaald uit de Partijkas. Theo geeft dit toe in artikel volkskrant de andere bestuurder liet zich ook betalen voor hostingdiensten website.. Otten moet er uit, waarom die andere bestuurder dan niet.. wederom minimaal twee gezichten bij FvD…is het niet het inhoudelijke beleid, dan is het wel weer verschil in handelen en goedkeuring of afkeuring over hetzelfde..eigenlijk een gespleten partij.

  1. Beukman

   Aangezien zo’n heup feitelijk door de leden wordt opgehoest, vraag ik me af of zij inzage hebben in de financiële verantwoording. Als ik lid was dan zou ik denken: Waarom zou ik voor die heup betalen. Bovendien kan Hiddema dat heus wel zelf betalen.

  2. Vit

   @Saskia

   Onzin, heupoperaties worden gewoon betaald door het ziekenfonds waar iedere Nederlander aan betaald via ‘verplichte’ premie.

   1. Rien Noppen

    Het gaat hier niet om de heupoperaties maar om de revalidatie in een luxe hotel.

   2. Vit

    Ps, dat Theo niet wist wie het zorghotel betaalde geloof ik niets van, maar dat is wat anders.

    1. Rien Noppen

     Dat denk ik ook, Vit, net zoals hij donders goed in de gaten had veel te veel reiskostenvergoeding op te strijken.

     Het is een slimme krabbelaar.

   3. Vit

    Saskia de Haan schrijft:

    “De heup van Hiddema is ook betaald uit de Partijkas”

    Dat is dus niet waar.

    1. Vit

     Beukman doet er nog eens een schepje bovenop:

     “Aangezien zo’n heup feitelijk door de leden wordt opgehoest”

     1. Dik

      @Vit: Jij als oudgediende weet inmiddels heel goed dat de zuigtrollen hier alleen maar rondhangen om DDS te ontwrichten en vol te storten met linksvuil. Waarom besteed je nog aandacht aan dat schuim? Je weet dat het kansloos is, je weet uit ervaring dat er niets is dat ze tegenhoudt dan alleen negeren.

      Als je reageert op de zuigtrol(len) werk je ook mee aan hun aanwezigheid, je loopt aan hun lijntje en helpt mee aan het vergallen van de sfeer en de kwaliteit op DDS. Stop daar toch mee joh!

     2. Vit

      @Dik

      Zoals je leest reageer ik alleen op Saskia de haan en voor de rest in het algemeen.

     3. Rien Noppen

      Vit verontschuldigt zich jegens Obersturmführer Dik.

      🙂

     4. Vit

      @Dik

      Maar op Beukman en (vul maar in) kok reageren vind ik nog wel geinig, omdat deze weliswaar doorzichtig intelligenter zijn dan hun baas.

     5. Catalaanse kok

      Sorry Vit, ik heb geen baas.
      Ooit had ik een werkgever, nu diverse uitkeringsinstanties, waaronder een bekend bureau.

     6. Dik

      @Vit: Ik ben met je eens dat er nuances zijn en dat Beukman van een anders ‘soort’ is. Maar het zijn acht handen op één buik, hetzelfde geldt voor de andere, jou welbekende, zuigers die de hoofdtrol alleen maar steunen en aanmoedigen.

      Natuurlijk moet en mag jij doen wat je zelf wil, jij en ik kunnen natuurlijk gewoon door één deur, maar de zuigtrol, en zijn nadrukkelijke opzettelijk aanhang, faciliteren door met ze in gesprek te gaan is volgens mij nog steeds parels voor de zwijnen.

      #script

     7. Vit

      @Dik

      Hopelijk schrijft onze hoofdtrol nog eens een stukje in ‘de Korrespondent’ kunnen we weer eens lachen (ik schrijf het met een hoofdletter K anders komt het niet door de ballotage).

     8. Catalaanse kok

      Ah, lief.
      Vit krijgt een schouderklopje incl veer van zijn baasje.
      Echt schattig.

     9. Beukman

      @Vit
      Dat van die heupoperatie had ik al eerder gecorrigeerd.
      Ik heb je ook voorgerekend hoeveel dat kost: twee maanden revalideren in een zorghotel in Noordwijk.
      Prachtig gebaar dat dit is betaald uit de kas van FvD! “Een vriendendienst”, aldus meester Hiddema.
      Begrijpelijk derhalve dat je 100 pop hebt geschokt na het lezen van dit bericht.

 28. Godefroy France

  Deze affaire is een gouden kan voor De leiding van FDV, nu kunnen ze doorpakken, zuiveren die hap, een WAARDIG LEIDER STAAT NU OP EN TOONT Z4N KUNSTEN!!!

  1. Beukman

   Er moeten inderdaad hoognodig zuiveringen plaatsvinden bij Forum.

   1. Rien Noppen

    Misschien is een nieuwe lijsttrekker met leiderschapskwaliteit een idee?

    1. Beukman

     @Rien
     Alles afbreken en helemaal opnieuw beginnen met ander materiaal.

   2. Peter Oudshoorn

    ‘Zuiveringen’ vinden plaats onder dictatoriale, communistische en socialistische regimes, Beukman. Het Politbureau is gelukkig niet meer bestaand.

    1. Beukman

     Leg dat even uit aan Godefroy, @Peter :-).

     1. Peter Oudshoorn

      Ik begrijp nu je reactie, ik zag Godefroy helemaal over het hoofd.

 29. Lex

  Ik vind Baudet een arrogante ijdeltuit, hij verschilt echt niet veel met de PVV alles draait om 1 persoon en dat is Baudet.

  Als je samen een politieke partij begint dan moet je ook samenwerken en samen tot ideeën komen en de koers bepalen.

  Baudet lijkt mij niet iemand die openstaat voor ideeën, het is een eigenaardig mannetje, als je het niet precies doet zoals hij het wilt dan vlieg je eruit zelfs als mede oprichter van de partij.

  Of Otten nu geld heeft gestolen daarover gaan ook diverse verhalen rond. Hoorde ook iets van geld dat hij in de partij had gestoken dat hij wel eens terug wilde hebben. Ook las ik iets van achterstallige betalingen.

  Kortom allemaal heel erg vaag.

  Ik houd het bij de PVV.

  1. Rien Noppen

   “Of Otten nu geld heeft gestolen daarover gaan ook diverse verhalen rond. Hoorde ook iets van geld dat hij in de partij had gestoken dat hij wel eens terug wilde hebben. Ook las ik iets van achterstallige betalingen.”

   Daar gaat nog een lang verhaal achter vandaan komen, Lex.

   Mijn hypothese is dat Otten zich niet schuldig maakte aan zelfverrijking maar de vergoeding voor zijn arbeid voor het FvD regelde zoals dat in zijn kringen gebruikelijk is. Dit werd door bestuur, inclusief Baudet, prima gevonden, zoals ze het ook prima vonden dat de luxe revalidatie van Hiddema uit de partijkas werd betaald, maar aangegrepen voor een mes in de rug toen Otten het waagde kritiek te uiten op het boreale gezwets en het narcisme van Baudet.

  2. Dik

   “Ik houd het bij de PVV.”

   Prima besluit!

   FvD en PVV (of andersom) zullen, in tegenstelling tot het zittend pluche van het partijkartel, wél met elkaar samenwerken.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.