Oud NOS-correspondent Charles Groenhuijsen: 'PVV en FVD willen een boreale muur om Nederland bouwen'

Geen categorieapr 27 2019, 17:00
Die man mocht zich dus jarenlang Amerika-correspondent voor de NOS noemen.
Als je wilt weten waarom heel rechts Twitterend Nederland een enorme pokkenhekel heeft aan Charles Groenhuijsen, nou, lees dan deze tweet even. In -- wat, 200? -- karakters wordt die vraag heel snel beantwoord.
https://twitter.com/chgroenhuijsen/status/1122087273300934656
"Terwijl PVV en FvD een boreale muur om NL bouwen, wil de wereld juist zaken met ons doen," schrijft hij. Daarna citeert hij uit een artikel waarin gesteld wordt dat Nederland ongekend populair is en gezien wordt als 'Engels sprekend' alternatief op... het Verenigd Koninkrijk. Zeker nu de Britten dus uit de EU stappen (aangenomen dat Theresa May dat daadwerkelijk doorzet, want daar heb ik onderhand echt zo mijn twijfels bij).
Natuurlijk is het misleidend dat hij net doet alsof FVD en PVV geen zaken willen doen met de rest van de wereld -- laat staan met de rest van Europa -- maar die oneerlijkheid is niet het ergste aan deze tweet. Dat soort bedrieglijkheid is min of meer 'normaal' in de mainstream media.
Nee, wat écht triest is, is dat hij het woord "boreaal" er weer bijhaalt, natuurlijk in een poging om met name FVD weg te zetten als extreemrechts. Hij kán het blijkbaar niet laten. Baudet heeft nu al duizend keer aangegeven wat hij met die term bedoelde, maar dat maakt Charles niets uit. Het is immers een ideale stok om FVD mee te slaan.
Vermoeiend.
Het goede nieuws? Gelukkig nam niemand Groenhuijsen nog serieus, dus ach, laat hem maar lekker twitteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten