Thierry Baudet laat eurofiele Eva Jinek met bek vol tanden staan: “Al die gekken zijn bezig om de EU tot een superstaat te maken”

“Emh.”

Het gebeurt in Nederland niet zo heel vaak, maar gelukkig hebben we Thierry Baudet van het Forum voor Democratie tegenwoordig om vanaf de rechterflank flink uit te halen naar eurofiele NPO-presentatrices die De Waarheid in pacht denken te hebben. Zie deze beelden van Jinek. De manier waarop Baudet Jineks vragen beantwoordt is ronduit inspirerend:

Gevraagd naar het Nexit-plan van FVD antwoordt Baudet heel simpel: hij en zijn partij willen een referendum over deze materie. Ja, ze zijn zelf voor Nederlandse uittreding uit de EU, maar ze willen die vraag voorleggen aan de bevolking. Het moet namelijk een democratische beslissing zijn.

Daar komt bij dat FVD niet wil dat Nederland morgen al uit de EU stapt. Dat moet op een slimme, verstandige wijze gebeuren, stapje voor stapje.

Jinek doet steeds alsof ze dat allemaal niet kan begrijpen, en alsof het met elkaar in tegenspraak is, maar doordat Baudet het zo helder uitlegt kan zelfs zij die leugen niet meer in stand houden. Ook zij begrijpt dat het voor iedereen duidelijk is wat FVD wil en waarom.

Het gevolg? Het enige dat ze er nog uit kan krijgen is: “Ehmmmmmm.”

Daar zit ze dan, het wonderkind van de NPO, totaal omver gepraat door het wonderkind van réchts.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

140 reacties

 1. Pescador

  mooi hoor, die Jinek is ook een trut eerste klas geworden, in het begin deed ze het aardig ik dacht dit wordt wel wat beter als dat slappe gelul van pauw. maar ze is blijkbaar al snel terug geroepen door de NPO die deze regering graag in het zadel wil houden want ze weten wel dat als Baudet aan de macht komt is het over met de NPO dat belasting geld verslindende orgaan.

  1. Dik

   NPO? Daar kijk ik niet naar hoor.

   1. cmsuijkerbuijk

    Oude militaire wijsheid: Ken uw vijand! Dus zo nu en dan eens kijken naar dit Goebbeliaans instituut wat de NPO is, houd je op de hoogte!

    1. Dik

     @Suijkerbuijk: Welkom terug, ik heb je gemist!

     Af en toe kijk ik als het relevant is, ik bedoel eigenlijk meer zoiets van eenmaal in de maand.

     1. hans-e-pans

      Gisteravond tijdens het gesprek tussen Jinek en de vertegenwoordigers van FVD, deed mevrouw Jinek wel heel flink haar best om het domme blondje te spelen. Natuurlijk begreep ze heel goed waar het tijdens het gesprek over ging.

      Het was ronduit stuitend om haar zo gemaakt dom te zien/horen doen, ze probeerde hiermee om de vertegenwoordigers van FVD uitspraken te ontlokken waarmee ze ze dan verbaal kon onderuithalen.

     2. Siemien

      En het mooie was dat Baudet neven de vloer aanveegde met dat domme blondjes gedrag

  2. Original NL

   Jinek is noppen in een mantelpakje.
   #zondevanjetijd!!
   # negeren!!

 2. santiago

  Alleen al het feit dat Baudet bij Jinek gaat zitten zegt al voldoende . Wat moet die lul daar of zit hij daar in opdracht. Ik denk van wel. Allemaal onderdeel van het grote toneelstuk.

  1. Henk Albarda

   Leg eens uit?

   1. santiago

    Wat wil je precies wat ik uitleg? Dat Baudet een charlatan is die in opdracht van de elite werkt? Wat bedoel je, ik leg het graag uit.

    1. Tripartite

     Ja en de aarde is plat -_-

     1. Hartenheer

      @santiago
      Wat wil je precies wat ik uitleg? Dat Baudet een charlatan is die in opdracht van de elite werkt? Wat bedoel je, ik leg het graag uit.

      We wachten op de negatieve communistische/groene milieu drammers propaganda.

  2. santiago

   Hartenheer. Gewoon op een fatsoenlijke partij stemmen . De PVV dus. Wilders knokt al 15 jaar voor Nederland Hij geeft er zelfs zijn leven voor.
   Baudet zal het met zijn vrindjes wel eventjes regelen. Lamenielache.

 3. Dik

  En ondertussen in Elseviers:

  Junckers gelijk: Nederland betaalt ondanks stoere praat toch wel

  Minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA) doet niet mee aan peperdure eurozonebegroting, zegt hij. Verstandig, maar maakt hij het waar? Uiteindelijk buigt én betaalt Nederland in Brussel toch wel, schrijft Jelte Wiersma.

  Nederland doet toch altijd mee (aan EU-integratie), zo zei Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker in 2017. Hij refereerde aan het stoere gedrag van Rutte II, vooral minister van Justitie Ard van der Steur (VVD), dat niet meedeed aan een Europees Openbaar Ministerie. Juncker, die de Nederlandse slappe knieën in de EU al sinds de jaren tachtig kent, kreeg gelijk. Rutte III heeft zich toch aangesloten.

 4. Henk Albarda

  Sluit me in zekere zin aan bij Pescador. Eva Jinek heeft het eerste seizoen WNL op zondag de begeleiding (okay, presentatie) gedaan en leek daar redelijk, centrum. Ik was nog net VVD, D66 stond toen nog voor de mini- en klein MKB ondernemer. Onvoorstelbaar zoals zij zich heeft omgedraaid naar D66 – Groen Links. Bedenk wel dat links en rechts ieder een volstrekt verschillende interpretatie hebben en zullen houden bij alle uitleg van Thierry Baudet. En ik lach nog steeds om mezelf, eraan denkend dat ik na de eerste keer Thierry Baudet op tv, meende dat hij links was….. Heer Noppen, succes met uw flauwe en kraak-grappen. Ik houd nog een vage hoop nog eens een opbouwende artikel inhoudelijk commentaar van u te lezen.

  1. Dik

   “Heer Noppen, succes met uw flauwe en kraak-grappen.”

   Negeren is écht effectief.

   1. Siemien

    #Script het is gelijk een stuk rustiger en je kunt weer normaal discussiëren..

    1. Dik

     Exact, steeds dat idiote achterlijke gezuig ertussendoor was destijds strontvervelend. Gelukkig ben ik verlost! 🙂

    2. santiago

     Met gelijken, die jou niet tegenspreken . Haha.

 5. Henk Albarda

  Ik krijg een signaal Dubbele reactie? Er zullen wel weer woorden instaan die ik eerder heb gebruikt….

 6. Meriadoc Brandebok

  Baudet is een windvaan. Eerst roept hij stellig dat er sprake moet zijn van een uittreden uit de Europese Unie. Door naar het Noorse model, roept hij. Om zijn standpunt kracht bij te zetten brengt hij de ene na de andere leugen te berde – zoals de krankzinnige beweringen over de Koude Oorlog of het Derde Rijk. Maar als het puntje bij paaltje komt, en de verkiezingen zijn in aantocht tijdens het Brexit-fiasco, begint Otten terug te krabbelen. Baudet heeft de uitvlucht al gevonden: we verschuilen ons gewoon achter de volkswil! Ja, daarmee draaien we niet en slaan we geen modderfiguur, hoewel critici doorhebben welk een draaikont hij is.

  Verder is het absurd dat hij mensen neerzet als gekken. Als we Baudet neerzetten als gek is dat demonisering en als hij dat bij Europese bestuurders doet mag het wel. De demoniseringskaart is verworden tot een kaart om harde kritiek af te wimpelen en vrijbrief om de EU kapot te demoniseren.

 7. Zouaaf

  Als altijd zeer informatief en de moeite waard geweest om te bekijken. Maar om dat te beschrijven als ‘met de bek vol tanden’ is een demonstratie van uiten van onmacht. Eva
  heeft inderdaad een mooi gebit. Alle gelegenheid heeft Baudet gekregen. Voor zijn
  aanhangers een must have seen. Goochems die zeggen geen NPO te kijken kunnen in de herhaling en dat zal heus wel gebeuren.

 8. ikweetwatikwil

  t’Ja en dat is precies wat de PVV al jaren wil. Dat het tijd kost om uit die EU te stappen, weet de PVV ook wel.

 9. rexm

  Baudet met de FvD, zou van mij een gelukkig mens maken, als die EU onzin zou stoppen.

  1. santiago

   Dan moet je toch echt PVV gaan stemmen of ben jij ook zo’n verrader die Geert in de steek heeft gelaten voor sjerrie.

   1. Gekko

    Sherry smaakt toch echt beter dan Geert.

   2. Tripartite

    VVD

 10. Jumping

  Prachtig deze Baudet is een eerlijke vent, hij heeft geen leugens nodig.
  Deze Baudet, staat ook stevig in zijn schoenen.
  Gewoon een kanjer.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Heinz

   Hier spreekt hartstocht uit. ♡♡♡ !

 11. Henk-Jansen

  Een federaal EU is in ons eigen belang. Dus wat mij betreft gaan we nu gewoon in de hoogste versnelling door.

  1. santiago

   Henkie, beste brave kerel. Gewoon je best blijven doen. Juncker zorgt wel voor jou hoor.

   1. Henk-Jansen

    Als je niets nuttigs kan je net zo goed je mond houden

    1. Henk-Jansen

     *te vertellen hebt*

     1. DeBruijn

      Henk-Jansen

      Geeft u ook uw geld aan de buren, de sleutels, haalt u ook de schutting weg, laat uw buren mee beslissen over het welzijn van uw kinderen, uw pensioen, over het plaatsen van een alarm in uw huis, enzovoorts, enzovoorts.

      Nee? Waarom dan wel als land? Omdat het waanzin is je eigen soeveiriniteit op te geven in een vrije wereld. Wij hebben 3% van het aantal inwoners van de EU, dus wij hebben net zo weinig te vertellen over de gang van zaken als het konijn in ins gezin. En geloof me die beslist niet over mijn huishoudgeld.

     2. Original NL

      DeBruijn…elke poging om henkie iets bij te brengen is tot mislukking gedoemd.
      Gewoon in zijn eigen sop laten gaarkoken!
      #eurohenkiekannietvoorzichzelfzorgenenlaatdatlieveraanzijndronkenvaderfiguurjunckerover!

     3. santiago

      Henkie woont in Boerenkoolstronkeradeel en heeft nog een touwtje uit de brievenbus hangen.

    2. Maurits Dekker

     En waarom doet u dit dan niet?

     1. bejaarde

      @ MD:
      Dat is een goeie, krijg je geen antwoord op.
      Ik ben ook nog van de tijd van het touwtje door de brievenbus, de fiets zonder slot voor de deur en natuurlijk bromsnor, waar we respect voor hadden en dat in mijn geboortestad Amsterdam. Moet je nu om komen :-))

  2. F. Domela Nienhuis

   Jij behoort dus tot dat kliekje landverraders welke kopgelden opstrijken? Want alleen zij hebben baat bij een federale EU. De Europeanen die daarvoor worden gebrandofferd niet. De EU is niet Europa. De EU is niet de Europeanen. En landverraders dienen voor het volksgericht te moeten verschijnen.

   1. Henk-Jansen

    Het bedrijf waar ik werk maar ook vele andere bedrijven waar miljoenen mensen werken handelt veel in de Europese Unie dus in die zin profiteer ik inderdaad van de Europese Unie. Het gaat er bij mij meer om welke visie ik van de wereld heb, het samen-zijn-we-sterkerprincipe.

    Dat de EU niet Europa is is maar onzin. De Commissievoorzitter komt uit Luxemburg, de overige leden uit de andere landen en er is een Europees parlement waar elk land om de 5 jaar op stemt. Dus hoezo is het niet Europees?

    1. Ego-non-solus

     @Henk-Jansen

     “Dat de EU niet Europa is is maar onzin.”

     Ik ben dat helemaal met u eens, die termen zijn 1 op 1 gelijk aan elkaar. Het is wel zo dat ik dan een land als Zwitserland in Afrika heb geplaatst want anders zouden u en ik ongelijk hebben. En dat zullen u en ik nooit toegeven. Toch?

  3. Maurits Dekker

   Nederland is al sinds de oprichting van de EU nettobetaler. We betalen dus meer dan we terugkrijgen. Dus hoezo is een federaal EU in ons eigen belang?
   Hoe eerder we er uit kunnen hoe beter het voor ons is.

   1. Henk-Jansen

    Dat is wel heel zwart-wit gedacht. Het geld wat we betalen komt meervoudig weer terug doordat Nederlandse bedrijven toegang hebben tot een markt van 500 miljoen mensen.

    De EU is geopolitiek gezien ook van groot belang. Als afzonderlijke staten hebben we niets te vertellen in de wereld maar alleen gezamelijk kunnen we een vuist maken richting de VS, Rusland en China.

    En daarnaast zijn er zaken die gewoon beter op Europees niveau geregeld kunnen worden zoals landbouw en immigratie.

    Nederland is zonder de EU maar een klein vlekje op een immense aardbol. En alleen door de samen te werken kan je de problemen te lijf gaan.

    1. DeBruijn

     Henk-Jansen

     Voordat de EU besrond dreven we al handel, zelf al 400 jaar met Japan. Helemaal zonder de EU. Noorwegen, Zwisterland, Arabische Emiraten, Singapore, Japan, geen enkel land geeft zijn vrijheid op, behalve in de EU.

     Waar kunnen zij wel overleven zelfstandig en wij zouden dat niet kunnen? Onzin!

     Landbouw beter geregeld? U zit duidelijk niet in de landbouw, anders had u beter geweten. Het meeste geld aan subsidies gaat naar de Franse landbouw, die hun eigen broek niet op kunnnen houden. We krijgen allemaal onzinnig bureaucratie vanuit DE EU waar boeren helemaal niet goed van worden.

     Singapore is nog kleiner, blijft zelfstandig, net als Zwitserland. Zelfs in de EU zijn we een vlekje van weinig betekenis. Duitsland, Frankrijk en daarna Spanje en Italië zij veel groter dan wij. Nederland 17 miljoen inwoners, Duitsland 82 miljoen.

    2. DeBruijn

     He k-Jansen

     Immigratie beter geregeld? Nu werden we gedwongen mensen op te nemen en deden anderen niets. Lekker geregeld hoor. Hoe zou u zich voelen als u gedwongen wordt door de buren om 10 vreemden in huis op te nemen?

     Ik weet het antwoord al.

     1. koeiepoep

      Neerlands karakter en standvastigheid in de eu: Geen cent meer naar de grieken; dat geld komt terug met rente, inlegvelletje, we gaan die naheffing niet betalen (dijsselbloem), de vluchtelingen gaan terug naar land van binnenkomst, wij willen geen europees leger, alhoewel, na brexit wordt de eu goedkoper, want kleiner en wij gaan niks méér betalen, etc etc. Opdoeken die zooi.

     2. DeBruijn

      @ Henk-Jansen

      Wel opvallend dat u nooit op een onderbouwde reactie ingaat. Kennelijk durft u dat niet.

    3. Kees

     Waarom maakt de eu die vuist dan niet? Omdat ze internationaal niet meetellen, ze worden uitgelachen, zijn bang van elke innovatie, de eu is op weg Europa een achterlijk gebied te maken. Gelukkig krijgen steeds meer mensen dat door.

    4. Maurits Dekker

     @Henk-Jansen
     Als u gelijk zou hebben met uw waanidee dat Europese landen welke niet in de EU zitten en dus geen toegang hebben tot een markt van 500 miljoen mensen dan zou er in landen als b.v. Zwitserland en Noorwegen bittere armoe heersen onder de bevolking.
     Het tegendeel is echter waar, in bovengenoemde landen floreert de economie significant beter dan in uw EU-paradijs.
     U zult met betere argumenten moeten komen. Helaas voor u zijn die er niet.

  4. Original NL

   Als je niets nuttigs te melden hebt kan je net zo goed je mond houden gekke henkie!

 12. Heinz

  Binnenkort in elk stadstheater of herberg, het kan niet uitblijven…

  1. Dik

   @Heinz: Niets zeggen terwijl je niet zegt, tralalie… 😛

   1. Heinz

    ☆ Beet ☆ :-C

    1. Dik

     Heinz reist de hele wereld af waarbij de meest merkwaardige figuren zijn pad kruisen. Soms belandt hij in verre landen of ergens ver in de ruimte. Dankzij een tijdmachine reist Heinz geregeld naar het verleden, waar hij onder meer de filosoof Diogenes tegenkomt. Ook ontmoet Heinz tijdens zijn omzwervingen allerlei bekende figuren uit andere strips en (teken-)films.

 13. Piet51

  Het is toch ook eigenlijk wel vermakelijk. Baudet die met droge ogen beweert, dat er in Engeland niet zo veel aan de hand is, een boel commotie om niets. Dacht hij nu werkelijk, dat al die bedrijven hun Brexit-investeringen hebben gedaan, omdat ze zich hebben laten meeslepen door die paar paniekzaaiers. Het komt op mij over, alsof hij nog nooit in een bedrijf heeft rondgelopen om zelf te zien hoe serieus dure beslissingen worden genomen. Hij zou Britten zelf eens moeten vragen, behalve die kleine groep dan die een No-deal Brexit wil, liefst morgen, hoe ze nu over Brexit denken. Zelfs de meeste voorstanders zien die bui hangen, al hebben ze het ervoor over.

  1. Onslow

   @Piet51,..Een veel geziene affiche in GB: “Back from the Future London 2044..Brexit ? They are still dealing with the matter..”

  2. Tguard

   @piet die kleine groep is echt een misvatting. De gillende minderheid krijgt meer aandacht!

 14. Florissa

  1,80 staat de benzine momenteel,men weet gewoon niet meer waar ze het geld vandaan moeten toveren om alles in stand te houden ,asielzoekers kosten kapitalen ,gezondheidszorg,wonen ,maandelijkse vergoedingen,en inbreng 0,0 ,allemaal gestuurd door Brussel met zijn idioten ,niemand wordt iets gevraagd ,alles door de strot geduwd
  Baudet heeft gelijk ,een referendum en je daaraan houden ,het is niet voor niks dat ze daar doods benauwd voor zijn,het is toch te gek voor woorden dat een clubje van 10 man ,bepalen wat goed voor u is .

  1. Dik

   @Florissa: 62% van de literprijs benzine bestaat uit accijnzen en belasting. Denk daar maar eens aan als je gaat tanken.

   1. Henk-Jansen

    Dan moet je maar met het openbaar vervoer reizen als u zich zo stoort aan d benzineprijs.

    1. Gekko

     Alsof het OV zo goedkoop is. Henk-Jansen geeft het typisch antwoord van een linkse lulhannes.

    2. Batavia

     Henk-Jansen

     U bent toch zo een wereldverbeteraar, ga dan zelf met het OV.

    3. DeBruijn

     @ Henk-Jansen

     Ik heb geen auto, dat scheelt pas geld. Goed voor de buitenlucht, spaart veel geld en veel ergenis. Lekker de buitenlucht in, dan opgesloten zitten in zo een koekblik.

    4. Siemien

     Openbaar vervoer is voor niet-studenten onbetaalbaar geworden..

    5. Bosche draak

     Als bezorger van grootmeubelen kan ik toch niks met het openbare vervoer?
     Typische egoistische redenatie weer…

  2. Henk-Jansen

   U heeft een heel merkwaardige kijk op de wereld laten we maar zeggen 🙂

  3. Florissa

   Er zijn nou eenmaal mensen die kunnen de godganse dag achter een computer zitten en op alles reageren wat er binnen komt ,dat ze niet vroeg opstaan ,geen auto nodig hebben ,en 2x in de week moeten tanken,maar met een tasje naar de aldi lopen voor de aanbiedingen .Dat de regering de benzine belast is bekend ,maar ze maken wel eerst zelf de prijzen .Doen ze ook met Gas,Electra ,nergens zo duur als in Holland ,Groen gaat voor de poen ,zolang het nog duurt .Kan niet wachten dat ze aan de geeuwhonger liggen .

 15. Rien Noppen

  Ik zag de uitzending en had te doen met Teddy die draaide als een paling in snot toen het om de Nexit ging: we zijn er voor, maar alleen als het volk het wil en bovendien niet direct want we willen eerst de EU hervormen of zoiets. Het draaikonterige gebabbel van deze charlatan was niet om aan te horen maar soms daardoor ook hilarisch grappig.

  Wat een politieke prutsers!.

  1. Meriadoc Brandebok

   We kunnen concluderen dat Baudet met alle winden meewaait.

   1. Top

    Dat doen de ouderlingen vriendjes van jou ook. Bij elke wind draaien ze mee Guusje. Maar dat vindt jij lekker. Nietwaar?

  2. Vit

   Rien Noppen

   Wat mensen allemaal niet verdraaien om iemand af te branden, hou toch op man hij deed het prima en zij van Jinek kreeg er geen speld tussen, overigens vind ik het ook behoorlijk hinderlijk als iemand mij niet laat uitpraten, meestal zeg ik er ook wat van zoals laatst tijdens een VvE vergadering.

   1. Beukman

    @Vit
    Bij de VvE laten ze je niet uitpraten omdat ze daar nu eenmaal haast hebben.

 16. Piet51

  Over selectief luisteren en weergeven gesproken. Michael van der Galien schrijft: Het enige dat ze er nog uit kan krijgen is: “Ehmmmmmm.”

  Als je het filmpje meteen daarna stopt, klinkt het inderdaad als een onzeker stopwoordje, alsof ze even niet weet wat te zeggen. Maar als je de volgende zinnen er ook bij laat horen, hoor je, dat dat stopwoordje geen slot is, maar het begin van een paar goede vragen, waar Baudet zeer terecht correct en serieus op antwoordt. Wie framet hier nu????

  Verder vroeg ik me gisteravond af, waar Eppink zijn kennis vandaan haalt. Hij is jurist en die hoeven niet overal deskundig in te zijn. Hij beweert namelijk dat de Britse economie veel beter draait dan de Nederlandse. Ik ben wel benieuwd waar hij dan naar kijkt. Het BNP is inderdaad 4 maal zoveel als dat van Nederland. Maar per inwoner is dat vergelijkbaar met Nederland. De andere parameters zijn slechter, zoals de prijzen (6% stijging), de investeringen (15% minder), vertrekkende bedrijven terwijl in Nederland bedrijven zich vestigen,
  Een aantal parameters waarop het VK beter scoort dan NL nu minder. Dus hoezo betere economie. De werkeloosheid was laag, maar ook dat verslechtert snel. En bij dat alles zijn ze nog steeds EU-lid.

  Eppink zegt, dat hij in het Euro-parlement Britten heeft meegemaakt, die er allemaal veel vertrouwen in hebben en zich inzetten om e.e.a. aan te pakken. Die Britten zijn niet zo moeilijk te vinden, dus dat zegt me helemaal niets. Veel Britten denken nog steeds dat de oude tijden nog bestaan waarin gold “Rule, Britannia! Britannia, rule the waves; Britons never shall be slaves.” Die tijden zijn al lang voorbij. Het enige wat ze nu nog kunnen proberen is af te komen van dat gevoel slaaf te zijn. Maar als ze dan verder niets te vertellen hebben, is dat toch erg karig.

  1. Beukman

   Eppink is een leeghoofd en een opportunist, een kansenparel die zich aansluit bij de hoogste bieder. Eppink kwam bij de VVD niet aan de bak, heeft vervolgens zijn felle anti-Nexit standpunt ingeruild voor een pro, en zich daarna als een h*er aangeboden aan Thierry. Een glad ventje van de elite, die alle ins en outs kent van de Haagse baantjescarrousel. Ik zou niet in hem willen zitten, zelfs niet gratis.

 17. Vit

  Moordgozer mijn held, precies zoals ik het ook zag.

  1. santiago

   Heb jij wel eens achter op een scooter gezeten?

 18. DidiMadloba

  Jinek omvergepraat? Kan best, maar blijkt niet uit het DDS artikel.

  En die Europese superstaat is een LEUGEN. Of mag ik dat niet zeggen op DDS?

  Als Baudet zo voor soevereiniteit is dan moesten de provincies ook maar onder het Haagse juk uit, zoals dat een paar eeuwen geleden was. Die knul wil sowieso terug naar de Middeleeuwen want de Verlichting vindt hij ook maar nix.

  1. Vit

   @Didi

   “Jinek omvergepraat? Kan best, maar blijkt niet uit het DDS artikel.”

   Nee dat blijkt uit het filmpje.

  2. Siemien

   Ja als je de ene kant niet wilt moet alles maar helemaal en radicaal de andere kant op en hiermee doe jij je “die Europese superstaat is een LEUGEN” verhaal compleet te niet en lach je het een beetje weg, neerbuigend zelfs.

  3. DeBruijn

   @ DidiMadloba

   Ik zeg het al vaker dat je heel selectief bent, maar Juncker, Schutz en Tusk willen wel een superstaat, met leger en alles erop en eraan.

   Dus dat ontkennen is gewoon je kop in het zand steken en naïef denken dat het niet zover komt.

   Laat ik de vraag omdraaien. Doet u uw deur op slot of mag iedereen zomaar binnen wandelen? Heeft u een schutting of hek in de tuin? Geeft u het geld aan de buren, om het via een moeilijk omweg een kwart ervan terug te krijgen, bepalen uw buren hoe u leeft?

   Nee, waarom dat dan wel in het EU verband?

   1. Siemien

    Precies Thank you

 19. Vit

  Good looking en brains, daar kunnen sommigen hier slecht tegen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Good looks is een kwestoe van opinie. Ik meen dat zijn uitstraling een zekere arrogantie in zich heeft.

   Dat hij hersenen heeft zal wel. Hopelijk gebruikt hij ze ook. Als een volleerd politicus is Thierry gaan draaien. Net een D66-er.

   1. Vit

    Niks draaien, dat het FvD een bindend referendum wil stond al in de partij standpunten.

    1. Vit

     Ps, een leider mag van mij arrogant en narcistisch overkomen.

    2. Onslow

     Stemmen kan je niet aan iedereen overlaten. Als het over populaire onderwerpen gaat kan iedereen meedoen. Aangezien analfabetisme en laaggeletterdheid ook onder de autochtone bevolking toeneemt is een referendum nou net iets wat je niet moet voorleggen als het wat verder gaat. Daar hebben wij onze gekozen bestuurders voor.

     1. Vit

      @Onslow

      Gelet op de stijging van 2 naar 28 virtuele zetels valt het met de gemiddelde intelligentie van het volk nogal mee

     2. toetssteen

      @Onslow
      U vergeet dat derde generatie allochtoon gerekend wordt bij de autochtonen….

   2. Hartenheer

    Als er zo veel onware shit over je wordt uitgestrooid.
    Je voor nazi, fascist en zelfs met de dood bedreigd wordt. Moet je wel een houding aannemen van kom maar op.

    Hij is zeker van zijn zaken, en staat achter zijn standpunten.
    En glijd niet als zovele anderen partijen onder tafel.

    1. santiago

     Hartenheer. Weet je wie ze al een paar keer voor de rechter hebben gesleept en voor alles hebben uitgemaakt. Wie al 15 jaar lang met de dood wordt bedreigd( en niet zomaar door een geestelijk beperkt meisje ) maar door de gehele moslimwereld. Die geen seconde onbewaakt kan zijn.
     Denk toch eens na voor je wat schrijft.
     Als jij blind achter zo’n corpsballetje wil aanlopen die pas net komt kijken moet je dat zelf weten, maar verkoop niet zoveel onzin.

     1. Vit

      Tis de schuld van Bea wat ik je brom.

     2. santiago

      Vitje. Juist. Als je maar goed op blijft letten en goed leest en een beetje nadenkt, kom zelfs jij erachter. Ik blijf je op de hoogte houden. Geen dank.

    2. Robert75

     Dat is nog maar afwachten of het Forum achter hun eigen standpunten blijven staan. Dat kan je nog helemaal niet zeggen aangezien de partij pas 2 jaar in de kamer zit en tot op heden nog nooit mee heeft geregeerd. Wie zou het zeggen of ze inderdaad achter hun standpunten blijven staan als ze wel mee zouden kunnen doen. Misschien worden het wel net zulke draaikonten als de rest.

     Buiten dat om. Laatst stemde ze tegen een motie van de PVV over uitreding uit de EU waar ze twee maanden eerder nog voor hebben gestemd. Precies dezelfde motie. Eerst voor en 2 maanden later ineens tegen.

    3. Meriadoc Brandebok

     Hartenheer, eerst was het de EU nazi’s, koude oorlog, en weet ik wat voor wartaal hij uitsloeg en inmiddels verschuilt hij zich lafjes achter referenda. “Tja, ik ben wel tegen, maar ik wil een referendum, en daarom stemmen we tegen een Nexitmotie van de PVV”.

     De man draait dat het een lieve lust is.

     1. Robert75

      Ach Hartenheer roept dat wel maar in Drenthe zijn ze dus ook al 180 graden gedraaid. Het Forum is namelijk fel tegen windmolens maar in Drenthe zijn ze ineens overstag gegaan omdat ze bang zijn ze anders buiten de boot te vallen en niet in het college komen.

      Voor deelname gooien ze dus wel degelijk hun eigen principes overboord.

   3. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    ‘kwestie’

    Soms moet er ook gedraaid worden, anders word je niet goed gaar.

    1. Meriadoc Brandebok

     Misschien.

     1. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Het is natuurlijk wonderlijk als Baudet star blijft, dan wordt hij daar op afgerekend, draait hij wat bij, dan wordt hij daar ook op afgerekend.

      Je kunt het nooit goed doen!

     2. Meriadoc Brandebok

      Politici kunnen het ook zelden goed doen, DeBruijn, maar ik zal hem er niet op afrekenen. Ik heb ook niet op hem gestemd, dus we zullen zien hoe z’n kiezers er tegenaan kijken.

  2. Joop Klepzeikert

   Jinek en ‘good looking’? Met die scheve mond, reetneus en tegelijkertijd 2 kanten op kijkend? Houdt op hoor.
   En Jinek ‘brains’? Ja, die van een debiele kleuter bedoel je toch…

   1. Vit

    Zou ik het over Thierry kunnen hebben hmm?

 20. Vit

  Ik mis Satty eigenlijk, hallo mop waar blijf je nou?

  1. Joop Klepzeikert

   Heb je niet genoeg aan Rien Noppen dan? Die is al debiel genoeg.

   1. Vit

    Die houdt ook al zijn klep, zo is er niets meer aan.

    1. Vit

     Ik ga maar even een siësta houden.

    2. Veteraan

     Hé @ Vit

     Rien doet wel mee hoor, heb je Henk-Jansen niets horen zeggen dan ?
     Zelfde onzin.

     1. Siemien

      #script is beter dan zie je allll die bullcrap niet meer..

  2. edoc431

   KSSSSSTTTTTTTT wat doe jij nou ???? missen doe jij die niet pas op he @Vit hahahaha

 21. Joop Klepzeikert

  Jinek doet niet steeds alsof ze dat allemaal niet kan begrijpen. Ze begrijpt het werkelijk niet.
  Jinek is het domste blondje op de Nederlandse TV. Kan alleen maar oplepelen wat haar van hogerhand opgedragen is, via briefjes en de autocue.

  1. Onslow

   Niet zo zeiken, @Joop !

  2. Gekko

   Strafpleiter Bram is er over heen geweest. En bioloog Freek. Het uitgewoonde mokkel koketteert het liefst met haar decolleté. Ja, dan ben je wel de domste op TV.

 22. struisvogelpolitiek

  Bij de provinciale verkiezingen heb ik FvD gestemd. Wat blijkt nu, waar FvD de grootste is geworden, worden zij uitgesloten door de anderen partijen. Ik noem dat in een woord schandalig. De kartelpartijen hebben hun mond vol over democratie. Als verkiezingswinnaars uitsluiten hun “democratie’ is, dan heeft hun ‘democratie’ toch veel weg van een democratie met dictatoriale trekken. Toch stem ik weer FvD, in de hoop dat het FvD echt wat kan doen tegen het partijenkartel.

 23. poldi

  Ik heb ook genoten hoe Thierry Baudet dat Jinek serpent met keiharde feiten om de oren sloeg. Vooral die verbeten blik in haar ogen zal ik niet vergeten

  Maar de onder een steen levende Rien Noppen ziet dat natuurlijk anders.

  1. Siemien

   Ja baudet was goed hè, veegde de vloer aan met Jinek..

   En dat laatste, ik ben gaan negeren, 1 geeft rust 2 je kunt normaal een discussie voeren op niveau..

 24. Peter Loosduinen

  Thierry Baudet veegt de vloer aan met dit blondje !

  1. Peter Loosduinen

   Mijn complimenten voor het bovenstaande artikel van Michael Van Der Galien !

 25. Veteraan

  Sloerie Eva [het zit ook al in de naam hé] is niet zo tevreden over kijkcijfers.
  En Baudet bashen levert haar in ieder geval wat tevreden linkse mongolen op [en ik heb respect voor Down people].
  Ik zeg Eva, rot op want je bent saai, doorzichtig en een gewone linkse sloerie.
  Voor geld en macht doe je alles.
  Toch ?

 26. Veteraan

  Go sherry, wat een kerel hé.
  Samen met Rechts Europa gaan ze een andere keiharde realiteit neerzetten en komt er een eind aan misbruikend Links bewind.
  Ze worden al angstig omdat ze al hun [zelf gecreëerde] top banen met vooral topsalarissen in gevaar zien komen.
  Wat dat is waar ze voor gaan, NL interesseert ze geen reet.

 27. C.A.Barstow

  Thierry Baudet, wat je nu zegt dat klinkt iedere rechtgeaarde Nederlander als muziek in de oren, hoelang is het geleden dat wij een politicus echt voor zijn Vaderland hebben zien gaan!
  Zorg ervoor dat Nederland van de Nederlanders blijft, dat onze eigen munt terug komt, bescherm onze eigen cultuur, sluit de grenzen, geef ons de echte democratie terug, maak ons los van die moloch in Brussel!, maak ons los van die zakkenvullende machtswellustelingen.

  Dat misleide linkse trutje wist niet meer wat ze moest zeggen, natuurlijk niet,
  mensen die door links zijn misleid en bedonderd, en dat gebeurd nog steeds, weten niet meer wat democratie is, die verkwanselen en verraden daarom land, volk en cultuur liever aan Brussel.

  Stem tegen de Moloch in Brussel,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. DidiMadloba

   Dan ben ik maar geen “rechtgeaarde Nederlander”. Uiteraard doe ik wel aangifte van belediging.

   Misschien kunt u wel wat meer variatie brengen in uw bezwaren want zo lijkt het net of u een beroepstrol bent die te lamlendig is om waar voor zijn geld te leveren. Een populist die de kantjes er af loopt, hoe diep kun je zinken?

 28. Michael M

  Thierry Baudet heeft het ongelooflijk goed en helder uitgelegd. Precies zoals het ook werkelijk is. Iets anders kun je er niet van maken. Het is zoals het is. De macht wordt te groot. Er is zelfs over gesproken om de pensioenen, de banen en de belangen in Nederland uit handen te geven aan Brussel. De supermachten gaan maar door. Daarom moeten veel mensen de vrije keuze hebben wat zij nu willen hoe Europa verder moet door referendums te houden. En een referendum is Democratie.

  1. DidiMadloba

   Baudet liegt of het gedrukt staat, een meesteroplichter die zijn drive waarschijnlijk uit een stoornis haalt. Narcisme?

 29. Jetske

  Voor een BINDEND referendum, dan ben je minstens 10 jaar verder als het niet meer is.
  Epping is een Eurofiel die opeens even is gedraaid naar een zgn. NEXIT. Deze periode van 5 jaar kon hij mooi even meepikken voor zijn pensioen. Hij zal Nexit zeker niet meemaken, ze hebben zich aangesloten bij een Alliantie die Pro Europa is. Verder kunnen ze maar over 6 zetels beschikken, meer smaken hebben ze niet. Mochten ze veel scoren, worden de overige zetels verdeeld onder andere partijen, zou zomaar Denk kunnen zijn. Dus sekteleden van Baudet, droom lekker verder!!!

  1. Rien Noppen

   Klopt, Epping is op zoek naar een lucratief inkomen tot zijn pensioen. De man heeft zijn halve leven in Brussel gezeten en ziet ook nu niets in een Gelukkig mag hij er van Baudet lekker omheen draaien dus aan die Nexit hoeft hij niet te trekken.

   Gelukkig voor hem zijn er Nederland heel wat onnozele losers die hier met beide benen intrappen.

   1. Vit

    @Rien Noppen

    Man hou toch op met die quatsch, die onnozele losers zijn nozeler dan jij dat blijkt wel.

    1. Vit

     Zondag 29 virtuele zetels, wedje maken?

     1. Heinz

      @Vit,..31 ! Het is toch maar virtueel. Heinz©

     2. Vit

      @Heinz

      Het is een teken aan de wand.

   2. Vit

    @RienNoppen

    Waar ik aan zat te denken, schrijf je nog wel eens een stukje in ‘de Correspondent’?

 30. FlyingDutchman74

  Het mooiste is dat baudet overal gaat zitten om alles op een rustige manier uit te leggen.
  Hij onderbouwd alles wat hij zegt heerlijk die man.

 31. WimSchut4U

  Ik kan er gewoon niet naar kijken die NPO, het irriteert me teveel, constant word je volk, je geslacht of je gedachten door de stront getrokken en dan moet ik steeds eraan denken wat die klootzakken dik betaald worden met belastinggeld. Ik mag elke maand pro eren met 1600 euro rond te komen en die zogenaamde linkse krijgen 20x zoveel om mij een Nazi te noemen? Weg met de NPO

 32. Piet Patat

  Jinek, het ultieme linkse snolletje van Neerlands indoctrinatieclub nr. 1 : de NOS.
  De vooringenomenheid van deze madam is werkelijk stuitend maar ja, daarom werkt ze ook bij de NOS. En nog schrijven ze op hun website : ” De NOS is als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk” Dit is echt om te gillen. ” betrouwbaar is en onafhankelijk”
  Laten we het gevarieerd maar helemaal niet hebben.
  Steed weer dezelfde uitgestreken linkse koppen op de buis met steeds weer dezelfde linkse voorgekauwde boodschappen betreffende klimaat, multi-culti og €U.
  Af en toe eens een Thierry of een Geert maar dan vaak om er gehakt van te kunnen maken wat nu dus even niet lukte. En daar betalen we allemaal aan mee, om geindoctrineerd te worden, dom gehouden te worden, voorgelogen te worden.
  Opdoeken die club.

  1. poldi

   Piet Patat, ik had het niet beter kunnen verwoorden.
   Weg met dat vreselijke linkse mens Jinek.
   Chapeau !

  2. DidiMadloba

   Misverstand: Jinek werkt voor KRO-NCRV. Ze hoeft dus niet objectief te zijn, sterker nog: dat mag ze niet eens, want een omroepvereniging heeft alleen bestaansrecht als die iets extra’s toevoegt.

 33. Toverkol

  EU ?
  Nederland ?
  Hoeveel draagvlak zou de EU nog hebben bij de bevolking ?
  En….. hoeveel draagvlak zou Nederland zelf nog hebben bij de autochtone bevolking ?
  Wordt het land nog wel gezien als iets om voor te vechten ?
  Of……
  Onze overheid heeft de afgelopen 30 jaar flink huisgehouden, met als resultaat dat we vol zitten met sprinkhanen die ons sociale vangnet kapot vreten.
  Het is niet de vergrijzing waardoor we steeds langer moeten werken (babyboomers zijn over vijf jaar allemaal dood), maar de omvolking met asliel bijstands stumpers die structueel niet aan de slag gaan.

  1. DidiMadloba

   Is “Toverkol” een geestige variant op “trol”?
   Als je betaald wordt als trol moet je dat ook waarmaken.

  2. Rien Noppen

   Op dit blog zijn er nogal wat reaguurders die Putin hoger hebben zitten dan de eigen democratisch gekozen bestuurders, Toverkol, dus je kunt met rede twijfelen aan het patriotisme van sommige Nederlanders.

 34. DidiMadloba

  Baudet liegt – zoals gebruikelijk.
  De EU mag zich nooit met puur binnenlandse zaken bezig houden. Dat heet het “subdidiariteitsbeginsel”, vastgelegd in verdragen. En als Kamerlid is hij er zelf bij dat te bewaken, als hij tenminste aanwezig is.

  Beatrix krijgt steeds meer gelijk: “de leugen regeert”.

 35. F.J.C.Vermeer

  Baudet is rustiger en inhoudelijker geworden, vroeger gooide hij er nog weleens krachttermen uit, tegenwoordig spreekt hij rustig en bedachtzaam en vanuit de inhoud.
  Forum voor Democratie is een serieuze partij gesmeed uit een solide fundament, geen partij die zomaar even is opgericht maar een serieus blok tegen links en alles waar die voor staan.Geen racistische of fascistische partij waar links en extreem links ze in proberen te drukken maar een realistische rechtse volkspartij die kritisch durft te zijn.
  Dat dit door links niet in dank wordt afgenomen is geen publiek geheim, die proberen FvD en hun kiezers op elke mogelijke manier belachelijk te maken in de media (zie de bijdrages van Prem in DWDD en Freek de Jonge bij het boekenbal. Zelfbenoemde interlectuelen die zo vol zijn van zichzelf en het gedachtengoed wat ze uitdragen dat ze stemmers op FvD en PVV wegzetten als idioten, hoe ziek ben je uberhaupt in je hoofd als je 1,1 miljoen stemmers als idioten betiteld.
  Terwijl links tijdens een betoging openlijk oproept om Baudet te vermoorden door leuzen te roepen als, als je Thierry dood wil hebben zeg dan paf.
  En werd Pim Fortuyn in mei 2002 ook niet vermoord door een linkse milieu activist.
  Men moet leren accepteren dat Forum voor Democratie een blijvertje is, in de peilingen goed voor 26 zetels (wat er ongetwijfeld nog veel meer zullen gaan worden) en nu al zijn ze de grootste partij in de eerste kamer, zo’n partij kan en mag je niet negeren.

 36. O.k.

  Jinek is nu een typisch voorbeeld van hoe iemand zich naar de top kan neuken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.