Tweets bewijzen voor de zoveelste keer: Amerika-correspondenten RTL en NOS liegen en bedriegen over Trump

Je wordt er zo moe van.

Gisteren werd bekend dat de minister van Binnenlandse Veiligheidsdienst van de VS vertrekt. Dat kan gebeuren. Minister Kirstjen Nielsen was behoorlijk streng op dat gebied, en had er tijdens haar dienstjaren weinig moeite mee om ‘het kwade gezicht’ te zijn van Trumps regering — degene die regelmatig onder vuur werd genomen door de linkse media omdat ze Trumps verkiezingsbeloftes op immigratiegebied zowaar probeerde uit te voeren. Volgens conservatieve media heeft ze haar ontslag ingediend omdat ze het niet eens is met Trumps beslissing om een nóg strenger immigratiebeleid (en dan met name op asielgebied) te implementeren.

Afijn. Het meest interessante aan haar opstappen is hoe linkse Nederlandse Amerika-correspondenten ermee omgaan. Hier is Erik Mouthaan van RTL:

Wat Erikje er niet bij vertelt is dat het “scheiden van ouders en kinderen aan de grens” óók gebeurde toen Barack Obama president was. Je zou denken dat zoiets toch wel van belang is, maar nee, wat hem betreft is Nielsen het gezicht van dat beleid. Geen enkele Amerikaan die daar aan denkt als hij Nielsens naam hoort, maar hé… Erik moet toch wat negatiefs over haar te melden hebben he.

Uiteindelijk zette Erol (lees verder, geen typo) zijn gebrek aan transparantie enigszins recht, maar dat gebeurde alleen nadat ik hem erop aansprak:

Vervolgens had meneer de euvele moed om te stellen dat hij daar voorheen een reportage over maakte… wat bewijst dat hij héél kritisch was over Obama. Let wel: in de beschrijving van de video staat “een tik op de vingers voor Obama…” Juist. Het scheiden van kinderen en ouders is dus VRESELIJK VERSCHRIKKELIJK OHNEEWATERG als het gebeurde onder Trump, maar toen het gebeurde onder Obama was het niet meer dan een “tik op de vingers” waard. Oké dan.

En dan is Arjen van der Horst er nog. Volgens Nielsen én conservatieve media besloot ze zélf om de handdoek in de ring te gooien. Maar wat impliceert de NOS-correspondent? Juist, dat ze ontslagen is door Trump.

Het merkwaardige is dat ze dit nieuws gewoon op objectieve, eerlijke wijze kunnen brengen, zonder dat het meteen Trump presenteert als een neutrale, vriendelijke, milde man. Maar blijkbaar is het echte verhaal toch wat te soft voor ze. Want Trump moet zwarter dan zwart gemaakt worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Meester Kong

  Schitterend, maak het zwarter dan zwart- het motto van DDS…

 2. Jumping

  Inderdaad de NOS=FAKE NEWS.
  Volledig, in dienst van de Linkse wegkijkclub.

  Stem in Mei een anti EU partij.

 3. lIN-T

  De NOS heeft alang alle geloofwaardigheid verloren.

  1. F. Domela Nienhuis

   NPO = Nederlandse Propaganda Organisatie

   1. Vliegenvanger

    NPO= Nederlandse Populistische Omroep.

 4. umhnz

  Het gaat weer als vanouds met Michael Bannon.

  1. Meester Kong

   Nu opgeleukt met zijn ”mijn strijd” tweets.

   1. umhnz

    De lijst met opgestapte en ontslagen ministers blijft groeien.
    En natuurlijk ook de lijst met veroordeelden medewerkers.

    1. DeBruijn

     @ umhnz

     Hillary kan ook nog wel een proces verwachten trouwens. En Obama heeft geen van de schuldigen van de bankencrisis laten opsluiten, zoals wel beloofd. Sterker nog een aantal kwamen zelfs in zijn kabinet.

     Misdaad loont.

     1. Satty

      En trump heeft juist de mensen aangenomen die hij beweerde niet te zullen aannemen. Trump is een geplaatste gek om het volk af te leiden.

     2. Peter Oudshoorn

      Satty is duidelijke een aluhoedje: complotdenken is haar lust en leven.

 5. Jantje

  Heeft Mouthaan het al over de “treason” van Clinton en Obama gehad i.h.k.v. Russiagate?

 6. F. Domela Nienhuis

  En wat zullen die politiek correcte meningsstuurders in 2020 weer met elkaar in verbazing over elkaar heen gaan buitelen als Donald Trump wordt herkozen en hoe het kan dat ze dat niet hebben kunnen aan zien komen.

 7. Korporaal Monty

  “Trump presenteert als een neutrale, vriendelijke, milde man.”

  ???
  Toch niet Donald Trump.

 8. F. Domela Nienhuis

  Het staat mij nog bij hoe sommige twitteraars groot huilie huilie deden over scheiden van ouders en kinderen en er naar huns insziens schrijnende foto’s bij plaatsten. Die foto’s brachten ze in verband met Donald Trump. En toen ze er op werden gewezen dat de foto’s uit 2014 onder het heerschap van de door hen bejubelde Barack Obama dateerden stonden ze met een mond vol tanden. Als een soort damage control probeerden ze nog ons wijs te maken dat ze dat ook veroordeelden. Een simpel gangetje door hun tijdlijn wees echter anders uit. Niets verontwaardiging hierover in die tijd. Alleen maar lof- en jubelzang op Barack Obama. Zo zie je maar weer hoe de handel en wandel van hypocriet links is.

 9. Ritter

  Scheiding vind plaats omdat veel “ouders” niet de ouders blijken te zijn maar personen die de kinderen gebruiken om de VS binnen te komen.

  Ook vond dit beleid plaats onder Obama zoals de Border Patrol ook vele keren heeft uitgelegd en ook foto’s uit 2014 en 2016 laten zien.

  Obama werd gesteund door de media dus maakten de media er toen geen stennis om.

  Dezelfde media haat Trump en maakt dus stennis om zowat alles wat Trump doet.

  Twee jaar lang hebben de media het idee gepromoot dat Trump tijdens de verkiezingen met de Russen zou hebben samengewerkt. Dat bleek dus de zoveelste hoax te zijn van de z.g “serieuze” media.

  Maar deze media blijven aan de gang om Trump negatief neer te zetten.

 10. Dik

  Standaard geloof ik geen enkel negatief nieuwsbericht over Trump. Logisch want de msm moet en zal hem weg krijgen. Gaat niet lukken, maar ze proberen het natuurlijk wel 24/7.

  1. Meester Kong

   @Dik
   Jij als diepgelovige ?

   Ja, weet wel dat je dit leest 🙂 🙂 🙂

 11. TD

  De muur van Trump komt er in elk geval,ondanks alle perikelen en zwartmakerij!
  Trump verwacht bijna tweehonderd kilometer klaar te hebben binnen ongeveer twee jaar, dat is veel,400 mijlen zullen het grootste deel dekken,zei hij op de rondetafelvergadering en beloofde dat een barrière langs de grens resultaten gaan opleveren.
  Want ze zijn hoog,en zullen een enorme impact hebben.
  Grenspolitie-agenten stelden Trump voor met een plaquette op een deel van de grensmuur en bedankten hem voor het trots verdedigen van de Amerikaanse grens: en voor zijn “niet-aflatende steun voor de mannen en vrouwen” aan de frontlinies.

  1. Korporaal Monty

   In de middeleeuwen was een muur nog wel een onneembare barrière.

   Tegenwoordig niet meer.
   Met een beetje denkwerk kom je daar tegenwoordig zo overheen, zelf jij kan iets bedenken. Zeker als deze erg lang is.
   Zoniet kan je alsnog langs.

 12. DeBruijn

  RTL en NOS gaven Trump de schuld van de pijpbommen die naar oa CNN gestuurd waren vorig jaar. Maar zij gaven zichzelf niet de schuld van het demoniseren van Fortuyn en respectievelijk zijn moord.

  Ik betrap NOS en RTL zo vaak op onjuistheden. Ik volg het nieuws in de VS en dan zie je hoe ver ze er vaak naast zitten.

  Te denken valt over de Convington Highschool, boze blanke Trump aanhangers zouden een indiaan lastiggevallen hebben. Was niets van waar, maar dat was wel groot nieuws. Dus moeten die kinderen tot vandaag beveiligd worden, dankzij CNN, NY-times enzovoorts. NOS en RTL namen het ook zonder onderzoek over.

  1. Dik

   @DeBruijn: Soms gaat het niet eens opzettelijk. Gister nog een bericht gestuurd naar de redactie van een krant, ze gebruikte een link die zou verwijzen naar het onderwerp van het artikel, toen ik de link aanklikte ging het over een ander onderdeel van het artikel. Wellicht niet expres maar wel onjuist.

 13. Regina

  Wat is die trump toch een vies lelijk en ranzige asbak. Echt om mijn reet af te vegen onwaardig!

  1. DeBruijn

   Je hoeft niet zo te schelden Satty

   1. Peter Oudshoorn

    Regina is niet Satty, DeBruijn. Regina is voorheen Eugenie de la Fleur, alsmede Svetlana. Een extreemlinkse trol die op missie is tegen het beschaafde rechtse volksdeel.

    1. DeBruijn

     @ Peter Oudshoorn,

     Mijn zoon dacht het, dus ik dacht zal eens kijken of het klopt. Maar je krijgt nooit reactie.

     Satty is over het algemeen wat netter, maar veel mensen doen zich hier anders voor. Dat gebeurd overal op internet.

  2. Maurits Dekker

   Dat klinkt wel heel erg dreigend. Ik vermoed dat u over een zeer smerige reet beschikt?

 14. Meester Kong

  “Een geweldige dag in het Witte Huis!” Nee, van chaos is geen sprake, twittert president Donald Trump. Dat zijn nieuwe hoofd communicatie Anthony Scaramucci – net tien dagen binnen – alweer is ontslagen.

  We hebben in het Witte Huis te maken met een vol idioot.

  1. Kees

   Toch wordt die volgend jaar gewoon weer herkozen!

   1. stellendam

    @KEES yep en terecht!

  2. DeBruijn

   @ Meester Kong

   Hoezo, ben je verhuisd naar het Witte huis?

 15. fusilier

  Odrama was dit weekend weer voor de zoveelste keer op bezoek in Berlijn bij zijn mutti stasi merkel. Lekker achter de rug om van Trump proberen om Trump kwaad weg te zetten. En vergeet ook niet dat deze voormalig oud president twee jaar lang op een islamitische school zat , en weet je wat zijn honorarium was voor een paar uur links lullen en rechts de zakken vullen , precies vierhonderd duizend dollar. En toch vindt mouthaantje dit vrij normaal voor een oud president. De pers mocht niet aanwezig zijn in Berlijn, het voormalig hoofd kwartier van nazi Duitsland. Dit zijn verontrustende feiten om het gezag van Trump te ondermijnen.

  1. Dik

   @Fuslier: Links is niet alleen fascistisch, ze zijn ook progressief, kunnen niet tegen hun verlies en blijven maar stoken. Typisch linksch fascisme.

 16. santiago

  Wie vertrouwt de media nog. De spreekbuis van de elite , die ons laat horen en zien wat zij willen dat we mogen horen en zien.
  Goeie journalisten worden ingelijfd door de elite. Voor geld is iedereen te koop. Syp Wynia, Wierd Duk en vanmorgen was hij nog te zien bij de meisjes van WNL , onze Arendo Joustra. De stront zit ze tot voorbij de ellenbogen. De overheid( lees bea-elite) zorgt dat bekwame mensen uit het bedrijfsleven worden ingelijfd. Voor geld is iedereen te koop en ze hebben geld zat. Hans Weyers, Herman Wijffels etc etc de stront zit ze tot voorbij de ellenbogen. Ik zie nog die grote Weyers dat lullige koningsboekje aanbieden aan onze dikke prins. Schaamteloos.
  Nederland is geen democratie meer. We mogen stemmen, maar dat heeft geen enkele zin.

  1. Korporaal Monty

   Waar haal jij dan je politiek neutrale informatie vandaan?
   Welke nieuws site is objectief in zijn berichtgeving?

   1. santiago

    Gewoon zelf nadenken en je niet laten beinvloeden door de media. Ik zie en hoor wat ik zelf wil en niet wat jinek of van nieuwkerk mij zegt.
    Logisch nadenken helpt.

    1. Korporaal Monty

     “Gewoon zelf nadenken”

     Maar waar haal jij de feiten en waarheden vandaan als iets over iemand geschreven wordt.

     Met zelf nadenken kan je dit niet met zekerheid bepalen, alles berust dan op eigen aannames.

     Jij leest toch ook kranten en nieuws sites?

 17. santiago

  Trump is de beste president die de USA ooit heeft gehad.

 18. Rien Noppen

  Ik zie in de tweets van Mouthaan en van der Horst geen enkel feit dat niet op waarheid berust. Het gekleurde commentaar komt van Michael.

  1. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Ze zijn zo vaak gekleurd van RTL en heel selectief. Gebeurd hier ook, maar RTL doet het ook met grote regelmaat. Pas werd een verslaggever boos op een van de demonstranten bij een abortuskliniek en zei gepikeerd dat hij niet snapt waarom ze daar stonden.

   Objectiviteit is vaak ver te zoeken.

  2. Joop Klepzeikert

   Dan moet je toch eens terug naar de lagere school. Daar kunnen ze je leren lezen.

 19. Peter Loosduinen

  Want Trump moet zwarter dan zwart gemaakt worden.
  Neen ,Trump heeft gelijk en is als president goed bezig
  Zwarter dan zwart moeten de Zwarte Pieten bij de NOS en RTL gemaakt worden.

 20. Joop Klepzeikert

  Erikje en Arjannetje zijn de 2 meest zielige figuren op de wereld die zich Amerika correspondent mogen noemen. Zelfs CNN en MSNBC maken het niet zo bond als die 2 zielige eikeltjes.
  Valt mij nog mee dat Erikje jou antwoordde. Dat doet hij bijna nooit.

 21. shimeon

  Dit hoef je niet te vertellen ,dit weten we al lang dit begon al met de voorrondes van de presidentsverkiezing. Hoewel….? de gestage druppel….

 22. Niet L niet R

  Deze heren zijn familie van Rutte!
  Liegen is hun taalgebruik, als zij op het scherm komen draai ik de knop om!

 23. Bolkestein

  Ex-CIA medewerker: Trump In “Historisch gevecht”met de “Verraderlijke” Deep State

  Voormalig CIA-functionaris en klokkenluider Kevin Shipp zegt dat wat er in Washington DC speelt met het ‘verraad’ tegen Trump anders is dan alles wat we ooit als natie hebben gezien.

  Shipp legt uit: “Dit is een historische strijd tussen de president van de Verenigde Staten en wat ik de ‘Shadow Government’ noem.

  “Sommigen noemen dit de ‘Deep State’, en dat omvat de CIA, de FBI en de NSA. President Trump is de eerste president die opkomt tegen deze schaduwregering. Ze bespioneren Trump sinds hij presidentskandidaat was. Dit is dus enorm, het is historisch en zoiets heeft nog nooit plaatsgevonden in een westerse regering…

  De schaduwregering heeft het Congres gecontroleerd, de rechterlijke macht gecontroleerd en de president van de Verenigde Staten gecontroleerd. Niemand heeft tegen hen opgestaan tot Donald J. Trump. Ze hadden hier niet op gerekend en hij is niet gebonden aan deze schaduwregering of hun dreigementen. Trump laat ze in hun schoenen trillen omdat ze bezig zijn met illegale surveillance. Ze zijn bezig geweest met een valse contra-intelligentie tegen de Trump-campagne, letterlijk spionnen planten in de Trump-campagne.

  Ik kan je garanderen dat ze klauteren als ratten die proberen van een schip af te komen. Comey wijst naar Clapper, hij wijst naar Comey, er is Loretta Lynch en zo verder en verder. Ze zijn bang omdat als dit spul wordt vrijgegeven, het Amerikaanse volk zal zien wat ze hebben gedaan. Voor sommige van deze mensen komt dit neer op verraad. Ze hebben geprobeerd een staatsgreep te plegen tegen een behoorlijk gekozen president van de Verenigde Staten.

  Vergis je niet, wat president Trump overkwam met de “hoax” van de heimelijke verstandhouding met Rusland, was een klus om hem uit zijn ambt te krijgen. Trump heeft dit ‘verraad’ genoemd en wanneer hij dit zegt, zwijgt de reguliere media en zal men dit niet melden.”

  Shipp zegt,

  “Ze weten het, en ze proberen op het hoogste niveau deze Shadow Government / Deep State-spelers te ondersteunen, omdat de media medeplichtig was aan deze valse Rusland-samenspanning. Er is geen manier waarop ze informatie zullen rapporteren die hun rol daarin zal blootleggen…”

  Ze schoten en ze misten, en het was een slechte misser omdat ze hun hand overspeelden.

  Volgens Shipp is de nieuwe procureur-generaal William Barr de juiste man voor het vervolgen van verraad. Shipp zegt: “Barr was een voormalige CIA-advocaat… In het begin was ik sceptisch, maar nu sta ik achter Barr.”

  “Ik denk dat het feit dat Barr een CIA-advocaat was, hem een inside view geeft… Dus Barr heeft een voorsprong op de CIA en de FBI. Hij weet hoe dat systeem werkt. Hij weet hoe ze hem in de steek zullen laten. Hij weet hoe ze classificatie gaan gebruiken om te proberen te verbergen wat ze hebben gedaan. Ze hebben de voor hun slechtste president en de slechtste procureur-generaal om te laten zien wat ze doen. Barr heeft de macht om te dagvaarden en ze trillen in hun laarzen omdat dit nog nooit eerder is gebeurd. Ze zijn nog nooit zo uitgedaagd als nu.”

  Dit is gewoon een kwestie van spioneren om chantage-informatie te krijgen tegen politieke tegenstanders. Het gaat terug tot 2012 en stond volgens Shipp onder leiding van president Obama. Shipp legt uit: “Dit was binnenlandse bewaking door de NSA, en het gebeurt al vóór 9/11. Het is toegenomen na 9/11.”

  “Wat ze deden, Comey en anderen zoals Brennan, ze gingen naar binnen en verzochten informatie die al op NSA-supercomputers bestond en gebruikten die informatie om de Trump-campagne te bespioneren… Ze bespioneerden Donald Trump en het was uitgebreid. Het was crimineel en bestond uit bestaande systemen die de NSA al had…

  Dit leidt helemaal terug tot Barack Obama en, natuurlijk, Hillary Clinton. Hillary Clinton wordt de extraordinaire chanteur en Barack Obama… Ze gebruikten deze macht om anderen te intimideren en waarschijnlijk om anderen te chanteren… dat is precies wat ze deden… Ze waren allemaal betrokken bij flagrante criminele activiteiten. Ze dachten allemaal dat de wereldprinses verkozen zou worden, en ineens. Het ondenkbare gebeurde voor hen. Donald Trump is gekozen en ze zijn in paniek geraakt.”

  Sluit je aan bij Greg Hunter als hij een-op-een gaat met de voormalige CIA-officier en klokkenluider Kevin Shipp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.