Arnold Karskens: "Prima die OV staking, waarom werken als Grieken op hun 62e met pensioen gaan?"

Geen categoriemei 28 2019, 17:00
Journalist Arnold Karskens slaat weer eens toe! Dit keer vanwege de OV staking die momenteel overal in het land de infrastructuur heeft lamgelegd. Het aantal files nam sterk toe en daarmee is het belang van de arbeiders genaamd buschauffeurs en machinisten direct bevestigd. Volgens Karskens was de staking 'een prima actie' zeker omdat binnen de Europese Unie 'Grieken wél vroeg op pensioen gaan'.
En daar heeft Karskens natuurlijk gewoon een punt. Sowieso is het raar dat de bussen meer lijken op limousines, maar buschauffeurs relatief weinig betaald krijgen. De nieuwe snufjes zitten er soms op die bussen. Je waant je net een miljonair in een limousine: USB-aansluitingen, stroom, airco, comfortabele stoelen en beenruimte. Heerlijk. Dan is het niet vreemd dat buschauffeurs samenwerken om hun arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Communicatie mag altijd toch?
Puntje heeft Karskens natuurlijk wel. Aangezien de Europese Unie de facto een politieke unie is, denk maar eens aan de belangen die wij allen hebben in de grenshekken van Hongarije en Oostenrijk, is ook de pensioensleetijd van politiek belang. Het kan niet zo zijn dat Nederlandse arbeiders tot hun 67e moeten werken terwijl Italiaanse en Griekse vroeg op pensioen gaan en wij hun schulden ophoesten.
Overigens wist men in Amsterdam wel raad met de situatie en werd een fietssnelweg gecreëerd:
De ongemakken van de landelijke staking werden opgevangen door een aantal hartelijke en vriendelijke mensen:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten