Arnold Karskens: “Prima die OV staking, waarom werken als Grieken op hun 62e met pensioen gaan?”

Journalist Arnold Karskens slaat weer eens toe! Dit keer vanwege de OV staking die momenteel overal in het land de infrastructuur heeft lamgelegd. Het aantal files nam sterk toe en daarmee is het belang van de arbeiders genaamd buschauffeurs en machinisten direct bevestigd. Volgens Karskens was de staking ‘een prima actie’ zeker omdat binnen de Europese Unie ‘Grieken wél vroeg op pensioen gaan’. 

En daar heeft Karskens natuurlijk gewoon een punt. Sowieso is het raar dat de bussen meer lijken op limousines, maar buschauffeurs relatief weinig betaald krijgen. De nieuwe snufjes zitten er soms op die bussen. Je waant je net een miljonair in een limousine: USB-aansluitingen, stroom, airco, comfortabele stoelen en beenruimte. Heerlijk. Dan is het niet vreemd dat buschauffeurs samenwerken om hun arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Communicatie mag altijd toch?

Puntje heeft Karskens natuurlijk wel. Aangezien de Europese Unie de facto een politieke unie is, denk maar eens aan de belangen die wij allen hebben in de grenshekken van Hongarije en Oostenrijk, is ook de pensioensleetijd van politiek belang. Het kan niet zo zijn dat Nederlandse arbeiders tot hun 67e moeten werken terwijl Italiaanse en Griekse vroeg op pensioen gaan en wij hun schulden ophoesten.

Overigens wist men in Amsterdam wel raad met de situatie en werd een fietssnelweg gecreëerd:

De ongemakken van de landelijke staking werden opgevangen door een aantal hartelijke en vriendelijke mensen:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Siemien

  Dat komt omdat Nederlanders niet meer weten hoe van zich af te bijten…

 2. WWW

  Prima die staking, er worden ons steeds meer sociale zekerheden afgenomen. Misschien moeten ze morgen staken omdat dan de versoepeling van het ontslagrecht er in de eerste kamer doorheen wordt gejast. Wanneer je na jaren trouwe dienst eruit wordt gegooid, wordt je ontslagvergoeding gehalveerd door deze wet.
  Het excuus: flex en vaste baan moeten minder ver van elkaar af staan, meer gelijkheid.
  Me hoela, het is weer gewoon een extra bezuiniging.

  1. DidiMadloba

   Wilt u op deze rechtse website geen linkse opvattingen ventileren?

   1. marco1

    Rechts of links wat maakt het uit wie goede ideeen heeft als het goede maar uitgevoerd word.

 3. plakband

  Doorwerken in NL. Je lijkt wel gek. Laat de politici maar doodvallen. Verover een uitkering. Lukt zelfs moordenaars. Trek lekker met een dieselcamper door het grenzenloze Europa. Vooral in het Oosten is het goedkoop. Kom je in de problemen? Neem dan ergens de Syrische nationaliteit aan. Dan ben je verzekerd van een probleemloze terugkeer en luxe opvang in Nederland.

 4. NoDoubt

  Uit de EU, levert ons honderden miljarden op. Hebben we onze eigen stemrecht weer terug dan alleen maar af tedragen jaarlijks. Grenzen dicht, de huizen weer naar de eigen bevolking. Eigen rente en eigen valuta zodat we weer vat hebben op onze economie, pensioenen blijven op koopkracht en worden niet leeggezogen door de ECB. Geen idioterie over massa immigratie want de afspraak was dat het land van binnenkomst verantwoordelijk was. Geen ondersteuning van Griekenland, geen marakesh, Geen geld naar Turkije.

  1. Kapitein Haddock

   NoDoubt

   No doubt about that! Gaat echt gebeuren wat je benoemt!
   Ik ben het volledig met je eens!
   Maar, ……. (biologische bepaald) het Westen gaat aan hun eigen verwoestende correctheid ten onder!

  2. DidiMadloba

   Wilt u hier s.v.p. niet de “populistische canon” herkauwen?

  3. Julian

   “levert ons honderden miljarden op” ………Tsja als je zo denkt ben je niet meer te redden.

 5. Ome Wim

  Dat komt omdat wij in het land wonen van “gekke Henkie” en de kiezer stemt op partijen die liegen en bedriegen graag sinterklaas spelen van òns geld om in het gevlei te komen van de kliek in Brussel voor baantjes, de kiezer interesseert ze alleen een paar maanden voor de verkiezingen.

 6. Kapitein Haddock

  Karskens heeft gelijk!
  Nederlanders langer werken!
  En als ze een eigen extra pensioen (ZELF betaald!) hebben opgebouwd, wordt deze niet meer geindexeerd, laat staan verhoogd! Deze NIET-indexatie gaat naar ja,…ja… landen die tot 62 jaar werken!
  Dijsselbloem(PVDA) en Draghi (ex-sjoemelaar Goldman-Sachs) hebben dit zo beslist. Ten faveure Middellandse-zee banken/landen!
  Leve de EU!
  PS
  Pensioengerechtigden zijn allemaal ” schatrijk” (Samson PVDA) . Veel armoede slaat toe, maar deze generatie is niet geneigd tot klagen! ” Vroeger hadden onze ouders dit niet!”
  En het erge…. valse/misbruiken/etc,. argumenten, worden door “onze alles verwoestende correcte, Moslim-knuffelend politici gebruikt om genoemde groep te negeren! Het liefst allemaal een Drion-pil (D66)
  Men kan tegenwoordig geen woord uiten of het woord sociaal komt te voorschijn, waar?: bij indoctrinatie-fabriek; Hilversum (NOS/NPO), de “Gutmenschen”, NRC, Volkskrant en overheidspersoneel! Dit geldt altijd voor “nieuwkomers” , Moslims, etc,. deze zijn sociaal waardig!
  Maar…..pensioengerechtigden zijn niet “SOCIAAL WAARDIG!!!!”

  1. Duke

   Mee eens.

  2. Ragmilla

   Onzin u wilt indexeren met geld van anderen.

   1. Kapitein Haddock

    Ragmilla

    Ga fietsen stelen of oude vrouwtjes beroven!
    In die klasse, gelet op je reacties, zal je thuishoren!

    1. Ragmilla

     Kunt u niet inhoudelijk reageren? U wilt indexeren met geld van anderen.

   2. Mars020

    Het is ons geld. Opgebracht door de belastingbetalers. Dat links ons geld weggeeft aan klaplopers en gelukzoekers, zodat er straks geen geld meer in de pensioen en AOW pot zit en wij mogen doorwerken tot ons 70ste is belachelijk. Verder is indexeren een normaal verschijnsel, bij salarissen en uitkeringen. Wij betalen vergeleken met andere landen al veel te veel belasting, dus mogen wij daar ook wel eens iets van terugzien. Het is natuurlijk ook asociaal, dat ze in Zuid Europa veel eerder met pensioen mogen, dan bij ons. Het is toch zogenaamd 1 Europa?. Eigenlijk moeten wij het hele land een keer platgooien en afdwingen, dat iedereen met 65 jaar met pensioen kan. Verder zijn er nog de zware beroepen en mensen in ploegendienst. Die houden het echt niet vol tot 65 a 66 jaar, dus horen die mensen met ongeveer 63 jaar te kunnen stoppen. Dat geld is er, maar dat wordt nu over de balk gesmeten en gebruikt om Afrika te sponsoren. Verder is de PVV helemaal niet rechts, want als je hun programma leest, zijn ze net zo sociaal als de SP. Ze zijn alleen tegen klaplopers en uitvreters uit moslimlanden, die hier de boel lopen te terroriseren. Aangezien ik het daar volledig mee eens ben en ook nog gek ben op dieren, stem ik PVV. Wat anderen daarvan vinden, boeit mij geen ene reet.

 7. DeBruijn

  Waarom werken als 89% statushouders na 4 jaar nog niet werken kun je ook afvragen.

  Waarom krijgen ze die mensen niet aan het werk? Zeg niet de taal, want hier werken 12.500 Polen, waarvan 98% ook geen Nederlands spreekt.

  Waar een wil is…

 8. Ragmilla

  Op dit moment lijkt er een meerderheid te bestaan die de zware beroepen op een vergelijkbare pensioen leeftijd wil zetten met Frankrijk. Dat lijkt ergens op.

  Wel grappig dat rechts zo voor linkse maatregelen is. Linkse rakkers hier.

  1. Kapitein Haddock

   Ragmilla

   Ga fietsen stelen of oude vrouwtjes beroven!
   In die klasse, gelet op je reacties, zal je thuishoren!

   1. Ragmilla

    U heeft geen verstand van zaken en roeptoetert maar wat.

  2. Tguard

   @rag Goh wordt je wakker, rechts is niet meteen extreem en staat ook zeker voor ons sociale stelsel alleen moeten de parasieten uit het systeem verwijderd worden!

   1. Ragmilla

    Tquard

    Wat zijn volgens u parasieten?

    Rechts is inderdaad niet altijd extreem. Het is gewoon opvallend dat op echt rechtse blogs een heel ander geluid heerst.

    1. Mars020

     Parasieten zijn bijvoorbeeld, figuren van Antifa, beroepswerklozen, gelukzoekers enz.

 9. Henk-Jansen

  In Griekenland is de pensioenleeftijd ook gewoon 67 hoor.

  1. Ruiter

   Formeel misschien wel, Henk-Jansen, maar geen Griek werkt nog na zijn/haar 60e. Weinig Grieken betalen trouwens belasting. Wist je dat het vermogen van de gemiddelde Griek hoger is dan van een Duitser? Desondanks had Griekenland 100en miljarden euro’s nodig tijdens de Eurocrisis. Die zij ook gekregen hebben van het IMF en van Brussel (Eurogroep, van Jeroen Dijsselbloem weet je wel). En Brussel, ja dat is geld uit Nederland en Duitsland.

  2. Peter Oudshoorn

   “De gemiddelde Fransman gaat op zijn zestigste met pensioen. De Belgen en Luxemburgers werken iets langer door, maar vinden het op hun 61ste wel mooi geweest. De Grieken daarentegen stoppen op hun 62ste met werken. Dat concludeert onderzoeksinstituut Nidi dat de pensioenleeftijden van alle OESO-landen onder de loep legde.”

 10. DidiMadloba

  Analytisch is de bejaarde Karskens niet sterk.
  De paradox is dat veel (rechtse) mensen dolgraag willen doorwerken na die vervloekte pensioenleeftijd, want daarna voel je je hopeloos nutteloos.
  Tenzij je altijd al nutteloos was.

  1. marco1

   Idd als je je werk leuk vind en het lichaam laat het toe dan zou ik niet weten waarom je er mee zou stoppen op een bepaalde leeftijd.

  2. DeBruijn

   @ DidiMadLoba

   Het lijkt of u uit ervaring spreekt of niet? De linkse mensen willen graag van de wieg tot aan het graf, correctie tegenwoordig tot in het graf, dat de overheid alles regelt. Alles moet de overheid doen, verdien ik te weinig: schuld van de overheid en de rijken. Ik heb geen zin om te werken: ik heb recht op hulp.

   Mijn gevoelens worden gekwetst: overheid moet ingrijpen.

   Enzovoorts…

 11. santiago

  Allemaal gelul in de ruimte. Mensen mogen blij zijn als ze over 10/15 jaar nog mogen werken tot hun 60 ste.

 12. Matig rechts

  Velsen heeft het kort geding verloren om de pont toch te laten varen voor de fietsers.

  Reden, zijn alternatieven om aan de ander kant te komen.
  Weer een dwaling van de {linkse}rechter.

  De weg over de sluizen zijn al meer dan een jaar afgesloten i.v.m. de bouw van een sluis.
  Door de Velsertunnel mag je niet met de fiets.

  Naar de overkant zwemmen mag je ook niet is te gevaarlijk.
  En dat gaat niet lukken met de fiets.

  Hoezo zijn de rechters totaal niet op de hoogte hoe bij hun rechtspraak.?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.