Boeren voor Nexit! “Als we afstevenen op een politieke unie moeten we uit de EU”

Boerenslimheid is écht.

De door het linkse volk gehate Telegraaf-journalist Wierd Duk heeft vandaag weer eens een bijzonder interessant artikel afgeleverd voor de krant voor ‘wakker Nederland’ (die overigens echt een puinzooi maakte van de aanloop naar de halve finale in de Champions League, maar goed, dat geheel terzijde). Hij sprak namelijk met een Friese (Fryslan boppe, dat sowieso!) melkveehouder die eigenlijk best het wat ziet in Nexit. Dit terwijl hij denkt dat het hem mogelijk persoonlijk wat geld kan kosten.

“Als we afstevenen op een politieke unie, en daar ziet het naar uit,” zegt Sjoerd de Vries, “moeten we uit de EU.” En, even later: “Ik vrees echt voor een federaal Europa. Zo’n politieke unie zal in de toekomst als een kaartenhuis in elkaar storten.”

Let wel, dit zegt hij terwijl hij maar liefst 50.000 euro subsidie krijgt van Brussel. “Die zou ik bij een Nexit moeten missen.”

Maar, maar, maar… het ligt allemaal dan ook weer niet zo simpel als je zou verwachten:

“[V]anaf 2020 moet ik voor dat geld allerlei verduurzamingsmaatregelen treffen, waarvan ik nog niet weet hoe die eruit zullen zien. Dan stapelen regels zich op regels.”

Een voorbeeld van Europese regelgeving zijn de derogatie-afspraken. Die gaan over “de maximale hoeveelheid stikstof die uit dierlijke mest per hectare grond mag worden opgebracht.” Die afspraken slaan helemaal nergens op. “Een Franse koe poept officieel minder dan een Nederlandse. Waarom? Omdat Frankrijk met Duitsland in Europa de dienst uitmaakt.”

Knettergestoord, maar zo werkt het écht in de Europese Unie. Er wordt onderscheid gemaakt tussen koeien, en dan puur alleen op basis van de vraag waar de koeien leven. In het machteloze Nederland? Dan poepen ze de godganse dag. In het machtige Frankrijk? Er komt bijna niets uit man!

Dat zijn praktische reden voor deze boer om uit de EU te willen stappen, maar er zijn er veel meer. Zo maakt hij zich net als iedere andere weldenkende Nederlander druk om het ondemocratische gehalte van het Europese project, de gedwongen ‘identificatie’ als ‘Europeanen’, en natuurlijk de enorme geldverspilling. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de transferunie waar De Vries zich óók zorgen over maakt.

Boeren? Tja, die zijn helemaal zo gek nog niet. En we mogen Duk én De Telegraaf dankbaar zijn dat ze dan toch in één mainstream-krant de ruimte krijgen om hun mening te delen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Jumping

  Kijk deze Agrarische Nederlander snapt het helemaal.
  Frankrijk en Duitsland maken de dienst uit en Nederland betaalt.
  En dit is op velerlei gebied van toepassing.
  Dus stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 2. Meriadoc Brandebok

  Als men mails van Nexitters gaat afdrukken in de krant kan men gerust van journalistiek prutswerk spreken. Om nog maar te zwijgen over het volslagen gebrek aan objectiviteit.

 3. Rien Noppen

  Nederlandse boeren hangen al decennia aan het subsidie-infuus van de EU.

  Moet ik meer zeggen!

  1. tomygun

   Nee jij kan beter helemaal niks zeggen Ruk Knopje .
   Nederlandse boeren ? juist de enigste boer
   en niet een boer uit een anderland mafklapper .
   Yep links tegen draads en oerstom , Ja toch?

   1. Rien Noppen

    Niet zo schelden, tomygun, dat komt zo dom over.

    1. edoc431

     Over dom overkomen gesproken hahahaahah NIEMAND MOET JE .NIEMAND MOET JE NIEMAND MOET JE NIEMAND MOET JE
     Flikker hier eindelijk eens op met je balk voor je harses idioot.

  2. Siemien

   Precies Rientje, en daar willen ze vanaf en terecht want Nederland kan al die miljarden die ze naar Brussel overmaken beter aan deze boer(en) geven achterlijke staatsimbeciel dat je bent..

 4. Catalaanse kok

  Quote: Boeren voor Nexit!
  Quote: Hij sprak namelijk met een Friese melkveehouder

  1. Rien Noppen

   Hij sprak met één Friese melkveehouder!

   🙂

  2. Siemien

   Dat is 100% namelijk van de ondervraagde dus ja het is waar..

 5. Hans Brusselmans

  Met moge toch wel opmerkelijk zijn dat een lid van een beroepsgroep die al jaren Europese subsidies ontvangt de gevaren van een Federaal Europa erkent en ook ziet dat de salarissen die die megalomane ambtenaren in Brussel zich denken toe te kunnen eigenen abnormaal hoog zijn.

  Inderdaad moeten we een Federaal Europa niet willen en het oprichten ervan tot iedere prijs bestrijden, desnoods met geweld!

  1. Meriadoc Brandebok

   De volgende toetsenbordheld heeft zich met zijn verbale hooivork bij de digitale revolutionaire strijdkrachten aangesloten. “Desnoods met geweld!”

   1. Hans Brusselmans

    Dacht jij dat een Europees leger wat die EUrofielen zo graag willen er niet op gericht is om geweld richting hun eigen burgers te betrachten bij verzet tegen hun megalomane plannen?

    1. Meriadoc Brandebok

     Nee, het Europees leger is een stokoud idee dat al uit de jaren ’50 stamt. Sterker nog: we hebben ooit eens bijna een Europees leger gehad, maar de Fransen schrokken op het laatste moment terug en hebben het toen afgeschoten.

     Vroeger was daarvoor het belangrijkste doel om de Europese eenwording – en de verzoening tussen Duitsland en Frankrijk – te bestendigen en de Russische dreiging het hoofd te bieden. Nu wil men ook een eventuele terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Europa met zo’n leger het hoofd bieden.

     Dat het bedoelt zou zijn om de Europeanen onder de duim te houden is een paranoïde waanbeeld.

   2. edoc431

    De wapens gaan wel kletteren en niet met een hooivork dombo, maar ach je komt er vanzelf wel achter. Ga rustig slapen hihihih

  2. DidiMadloba

   U snapt ook niet dat het woord “federaal” gekaapt is door leugenachtige populisten.

   “Federaal” klinkt Amerikaans en dan denkt men aan de “Verenigde Staten van Europa”, maar ik herinner er aan dat sommige landen zoals Spanje en België de afgelopen decennia juist speciaal verdergaand gegeneraliseerd zijn om de deelstaten meer onafhankelijkheid te geven.

 6. Baron von Munchhausen

  De term boerenslimheid is niet voor niets ontstaan.
  Laten zich niet alles wijs maken door ervaren (*veelvuldig kinderboerderij bezoek, Artis*) veehouderij-politici?!

 7. DidiMadloba

  Die “boer” herkauwt zo getrouw de “populistische canon” dat Donald pardon Wierd Duk duudelijk zelf aan het woord is, in vermomming.

  Als er nu één bedrijfstak is die per definitie internationaal is dan is het de agrarische sector, en vervalst het de concurrentie als elk land andere regels heeft.

  Het alter ego van Dik herkauwt ook weer de angst voor een federaal Europa. Terwijl wat iedereen wil – een EU die zich alleen bemoeit met zaken die beter gemeenschappelijk gedaan kunnen worden – per definitie een “federale” structuur is. Omdat Nederland geen federatie is snappen veel Nederlanders dat niet, maar voor Duitsers, Amerikanen en België is het begrip “federatie” gesneden koek: op allerlei beleidsterreinen hebben “Berlijn”, “Washington” en “Brussel” (ditmaal als hoofdstad van België) helemaal niets te vertellen. En voor “Brussel” als EU “hoofdstad” geldt hetzelfde. Dat staat in het EU verdrag.

  De EU is dus anders georganiseerd dan de voormalige USSR, waar de “opperste Sovjet” wél aan alle touwtjes trok.

 8. Angelica de Sance

  Dat ze in Parijs en Berlijn de dienst uitmaken, is helaas een feit. Dat de andere 25 landen niets te vertellen hebben, is eveneens waar. Dat ze idiote regels bedenken is triest. Waanzin zelfs. De boeren zijn het slachtoffer. Het is van levensbelang dat NL genoeg akkerbouwproducten levert. Als er elders iets misgaat, kunnen we onszelf nog bedruipen. En de wereld is zeer instabiel.
  Brussel: Overbetaalde graaiers die alleen vanwege hun herverkiezing je toelachen op posters. Verder is het schimmig… Terug naar de EEG zegt mijn vader altijd. Alleen handel drijven vanuit de kracht van je eigen land, met behoud van je eigen regelgeving, cultuur en karakter. NL was een visserijnatie. Hollandse nieuwe komt nu uit Denemarken. Fransen hebben geen pulsvissers. Economisch slim en goed voor het milieu/visstand: verboden want Frankrijk he… Ooit barst de bom. Door de massa-immigratie is er woningnood. Door de CO2 wetgeving gaan we failliet. Door de EU raken we onze identiteit kwijt, ons recht op zelfbeschikking en ons geld. Bejaarden in een 24-uurs luier want de Franse landbouw kost ons miljarden. Dat moet iemand betalen en demente bejaarden staken nooit… Het onderwijs ligt op zijn gat… Enorme problemen en leerkrachten durven niet meer, zeker niet voor een slecht loon. Dus: we kweken nog meer achterlijkheid, salafisme en onveiligheid. Want in die wijken ontstaat het. Het is ons door de strot geduwd en wie klaagt is een racist/populist/fake-nieuws verspreider en moet monddood gemaakt worden. (Zie de journalisten die over een AZC wilden schrijven: muilkorven als je tegen de gevestigde orde ingaat: 1984!)
  Boeren en vissers: laat je horen!!!

  1. tomygun

   Hear hear Angel +10

  2. Ragmilla

   U hoeft zeker niet monddood te worden gemaakt, er is ook niemand die dat wil. Uw verhaal staat vol met bijzaken waarvan u ook nog vaak niet de oorzaak kunt benoemen. U bent vakkundig afgeleid door door de media gecreëerde hysteie. Voor ieder een smaak hysterie.

   Ondertussen gaat rood kapitalisme samen met neocons. Dat is dan mijn zorg. Hoe gaat dat voor mijn dochter uitpakken?

   1. Angelica de Sance

    Door de EU is NL enorm veranderd. De vissersvloot is fors ingeperkt, de boeren hebben het veel moeilijker dan als we onze eigen weg hadden uitgestippeld. Ons geld gaat naar Franse landbouwers. We zijn overlopen door mensen die vooral geld kosten, veel ruimte innemen en nauwelijks iets bijdragen. Ook hun kinderen zullen als een blok aan het NLse been blijven hangen. Onoplosbare problemen die we niet eens mogen aanpakken vanwege ‘Marrakech’. Deze problemen zijn niet door de media geschapen maar door verkeerd beleid dat ons is opgedrongen. Tijdens referenda zei NL NEE. Het werd JA. We zijn dus monddood gemaakt. Deze problemen gaan onze toekomst volledig beheersen en de lijst is nog veel langer. Dat u zich zorgen maakt over de toekomst van uw kinderen vind ik volkomen juist en terecht. Ik zal er zelfs niet aan beginnen. (Ik studeer hopelijk binnenkort af en ga dan als het lukt voor een PhD naar het buitenland. NL zeg ik vaarwel) Dat neemt niet weg dat ik het met lede ogen aanzie wat er hier gebeurt. Hier wonen mijn familie, vrienden enz.

    1. Ragmilla

     Ik ben zelf donker mijn dochter is dubbelbloed. Ik vind uw reactie inhoudelijk niet kloppen, het is niet hard te maken. Marrakech stopt u nergens in, het rechtse geluid wordt steeds luider u kunt gewoon zeggen wat u wilt dus waar heeft u het over. Tevens is het een pact en geen verdrag. Ik heb zelfs moeite met bepaalde aspecten van integratie en benoem dit gewoon.

     Mijn familie heeft woningen over de hele wereld. Veel beter gaat u het niet vinden.

     Ik denk dat u beter op zoek gaat naar het ontstaan van problemen en daar de oplossing ook zoekt. De problemen op de huizenmarkt kunnen niet aan migratie liggen.

     1. Angelica de Sance

      Marrakech is een pact waarover de Belgische regering viel: het heeft wel degelijk consequenties. Mensen worden als ze illegaal in NL zijn, niet uitgezet. Helaas wel degene met kinderen die perfekt NLs spreken en wel de gelijk een bijdrage kunnen leveren (Armeense gezinnen) Veel vaak agressieve jongemannen blijven of ontspringen de dans en komen terecht in de criminaliteit.
      Zij zijn het die veel wijken onleefbaar maken. Ik woon in een probleemwijk in Utrecht omdat er elders geen kamers te krijgen zijn die enigszins betaalbaar zijn. We fietsen met meerdere tegelijk in de donkere uren maar ook overdag worden we uitgescholden. Ik niet alleen, bijna alle vrouwen maken dat mee en dat is zeer onaangenaam. Je voelt je voortdurend bekeken en onveilig.

      Er komen jaarlijks vele tienduizenden nieuwkomers bij. Nieuwbouw is daar niet tegen opgewassen. De huizenmarkt zit volledig op slot en wie kan er nog betaalbaar wonen? Sommige studenten wijken zelfs uit naar Den Bosch waar de huurprijzen ook enorm zijn gestegen. 900,- tot 1100,- voor een klein appartement. Daar zitten ze dan met drie en kunnen elke dag een uur met de trein.

      Het rechtse geluid wordt steeds harder… Ik denk dat veel mensen tegen onoverkomelijke problemen aanlopen en steeds bozer worden. Huren onbetaalbaar, niet kunnen sparen, hypotheek onbetaalbaar, geen woning te vinden. Daar sta je dan. Mensen die wezenlijk iets bijdragen aan NL zijn ook wat mij betreft hartelijk welkom maar stuur de profiteurs, criminelen en mensen die ons op geen enkele wijze respecteren terug. Mensen die naar je sissen en vieze opmerkingen maken horen hier niet thuis en het zijn niet de bouwvakkers waar de grapjes over gaan. Over deze mensen mag je geen grapjes maken. Dat durven de ‘dappere’ cabaretiers ook niet.
      En ik weet zeker dat er landen zijn waar je wel nog veilig over straat kunt. Mijn droom is Australie. Hopelijk komt mijn droom uit.

     2. Ragmilla

      Allereerst succes met uw droom, dat hij mag uitkomen.

      Theo Francken heeft marrakech altijd verdedigd als onderdeel van rabat, wat gericht is op terugnemen inwoners. Pas toen hij het succes van FvD zag draaide hij.

      Het huisvesting probleem is veel te groot om migratie van invloed te laten zijn. Het is slecht bestuur geweest wat niet op een veranderende gezinssamenstelling heeft ingespeelt.

     3. Angelica de Sance

      Ragmilla (25) U heeft zeker gelijk dat het niet alleen immigratie is waardoor er woningnood is ontstaan. Verkeerd bestuur (en dus de overheid) is voor een zeer groot deel schuld aan de woningnood. Er zijn te weinig mensen geschoold als bouwvakker en na de crisis zijn er velen afgehaakt. Sociale woningbouw blijft achter hoewel de huren juist daarom ook zouden zijn verhoogd. Leugen 3.555.999 van de Rutte kabinetten.

   2. Siemien

    Gaan we nou de immigratie bagatelliseren hier, vluchtelingen die voorrang krijgen op de woningmarkt, naast het feit dat er huizen opkopers zijn die vervolgens de huizenprijzen de pan uit laten vliegen, mooi voorbeeld is die van Oranje met zijn Duitse bril, daarnaast is het zo dat wooncorporaties bak-ken met geld moeten betalen aan Den-Haag, die vervolgens weer doorberekent wordt aan de huurder, de crisis die na dendert.
    Deze regering die de belastingdruk van 35% naar 40% heeft doorgedrukt.
    Woningnood ontstaat doordat iedere corporatie in Nederland geldziek is…

  3. Raveltje

   Precies zo ziet het eruit, niets niet democratisch
   Maar communistisch

  4. Joop Klepzeikert

   Helemaal met jouw relaas eens Angelica.
   Ook onze vissers worden volledig naar de kloten geholpen door de EU. Ooit waren wij de grootste vissersnatie van Europa. Daar is nu nog maar bar weinig van over. Ze mogen geeneens meer in ONZE eigen wateren meer vissen, omdat de EU dat weggegeven heeft.
   Boeren krijgen hier en daar wat soepsidies voor, maar die dekken bij langer na niet de kosten die ze daarvoor moeten maken en al helemaal niet de verliezen die ze draaien doordat boeren uit het oostblok, met veel lagere kosten voor vastgoed, belastingen, premies en personeel ze kapot concurreren.

  5. Bosche draak

   Zeer juist!, +10

  6. Pjotter

   Angelica de Sans@ Ja triest de Hollandse nieuwe komt uit Hirsthals in Denemarken maar de Denen moeten geen nieuwe haring en zodoende zijn ze in Denemarken niet te koop.

 9. Baron von Munchhausen

  Angelika de Sance

  Uitstekend verhaal en het klopt ook nog! U bent een van de weinige op dit forum met klinkende reacties.
  Op dit forum zijn enkele die DDS een pootje willen lichten, door onafgebroken negatief te zijn. Hierdoor verdwijnen serieuze reageerders. Een voorbeeld is RN met zeer vele nicknames.

  1. Ragmilla

   Is dit uw niveau. Hier waarschuwde mijn zus me al voor.

  2. Zouaaf

   U bent gauw tevreden met een verhaaltje, Baron. Wonderlijke vertellingen gaan er in bij u als koek.
   Nederland in z’n eentje kan nergens meer vissen als het uit de EU stapt. Alleen voorntjes in de Sloterplas.

   1. Baron von Munchhausen

    Zouaaf
    Mijn iq is 60. Dus hou ik van simpelheid en ,vooral, waarheid. Dat ontbreekt bij invloedrijke organen, b.v. de Volkskrant (eenzijdige informatie), NOS (manipulerend nieuws), NPO (links), CBS (cijfers zoals de regering het wil), enzovoort, enzovoort.

   2. Angelica de Sance

    Zodra het VK uit de EU is gestapt, heeft het enorm veel viswateren voor zichzelf. NL kan dan niet meer daar vissen maar als NL ook uit de EU stapt, zijn de eigen visgronden weer volledig NLs.
    Wonderlijk verhalen komen van u en gaan over de Sloterplas.
    Is het u nooit opgevallen dat de succesvolste landen in Europa NIET bij de EU zitten?
    Maak van de EU een EEG. Nu werkt de dictatuur verstikkend en gaan landen failliet. Enig idee hoeveel het NL kost als Italie valt?

    1. Ragmilla

     Op dit moment kost de Brexit 600 miljoen pond per week.

     Bron goldman sachs.

     1. Peter Oudshoorn

      Ach ja, Goldman Sachs. Satty je zou toch beter moeten weten: GS is de grootste financiele manipulator ter wereld en de veroorzaker van de grote crisis 2008. Natuurlijk kammen ze de Brexit af met gelogen cijfers.

    2. Meriadoc Brandebok

     Zonder EU kunnen de Nederlanders ook niet meer in Franse, Deense en Belgische wateren vissen. Dan zit je toch met een probleem.

     1. Sealgaire

      Aldus sprak de glibber, de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   3. van Urk

    Alsof het nu ook kan. De Fransen hebben liever dat de Nederlandse vissers uit hun kanaal oprotten en onze gebieden worden volgebouwd met windmolens.

   4. Ruiter

    Wat een onzin Zouaaf. Dus de Britten kunnen straks nergens meer vissen? Integendeel, als ze willen vissen zij straks de hele Noordzee leeg. Want het VK heeft na de Brexit niks meer te maken met al die beperkende visserijmaatregelen van de EU. Zul je net zien, gaan de Britten straks nog lekker met het pulsvissen aan de haal.

    1. Meriadoc Brandebok

     De Britten waren tegen de pulsvisserij, evenals de Fransen. Duitsland steunde ons aanvankelijk, maar onthield zich van stemming.

     Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid was de pulsvisserij zonder EU ook verboden. Als de twee Europese grote mogendheden zich er tegen kanten heeft een kleiner land zich te schikken.

     En Duitsland geeft Frankrijk toch altijd haar zin.

     1. Sealgaire

      Aldus sprak Guusje, de hypocriete parasiet van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

     2. Meriadoc Brandebok

      Dik is sinds kort geobsedeerd met piesvlekken.

     3. Peter Oudshoorn

      Ja Guus, Sealgaire is het luierstadium nooit ontgroeid. Dat zie je ook aan de eindeloze herhaling van steeds dezelfde scheldwoordjes. Nooit eens iets nieuws.

     4. Sealgaire

      Aldus sprak de hypocriete grootbeksupporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

   5. Siemien

    Wat een onzin kraam jij hier toch uit Zouaaf, stemmingmakerij/bangmakerij, Nederlanders laten zich niet de les lezen en de Noordzee is niet van Brussel, domme jongen..

 10. Ruiter

  Boeren willen Nexit. Zo zo. Toen had Buma en zijn partij een probleem. En kan Hoekstra het toekomstig partijleiderschap wel op zijn buik schrijven. Net goed, een arrogantere eurofiel is er bij het CDA niet te vinden.

 11. Heinz

  Als Nederland uit de EU wil stappen, prima! Duitsland maakt er graag een provincie van. Grens bestaat niet meer, alleen op oude prentbriefkaarten. Luxe jachten liggen al in Enkhuizen en in het Veerse meer te dobberen.

  1. van Urk

   De EU is allang niet meer het overkoepelende orgaan waar het voor opgericht is. De EU is gewoon een nieuwe bovenlaag aan bestuurders die anoniem de lakens uitdelen. Beslissen over hele volken, maar hoeven aan niemand verantwoording af te leggen.

 12. Joop Klepzeikert

  De ellende is dat Nederland veel meer hersenloze stedelingen dan boeren heeft.
  Een boer kan wel nuchter en zakelijk nadenken. De gemiddelde stedeling denkt dat alles in de stad gebeurt en dat alles om de stad draait, waar heel veel gratis geld voor ze te krijgen is.
  Dat er ook mensen buiten de steden wonen en werken kunnen die GroensLinks, SoewaksinnigenPartij en PvdAllah stemmers niet bedenken.

  1. Heinz

   Tot welke subcategorie rekent u uzelf, @Joop K.?

 13. RvdBe

  Afstevenen op een politieke unie…..
  Het probleem is niet dat we daar op afstevenen, het probleem is dat we daar al tot onze nek inzitten, jammer dat de meeste mensen daar nog niet eens achter gekomen zijn.

  1. Siemien

   Stem PVV stem FvD

 14. J.C.

  Nee, de Europese Unie-identiteit heb ik niet gevonden…………

 15. Politiek Profeet

  Zodra de Engelsen onder het brussels juk zijn,en weer als vrije mensen leven,gaat de nederlandse pulsvisserij naar Engeland.
  Hun schepen en expertise onderbrengen bij Engelse ondernemingen.
  Voordeel voor de investeerders,bemanningen en gezinnen.
  Stem daarom PVV de komende nexit-verkiezingen.

 16. Politiek Profeet

  Onder het brussels juk VANDAAN zijn…..

 17. Godefroy France

  BOERENVERSTAND IS BETER DAN HAAGS GEZEIK!!!

  PVV EN FVD VOOR PLATTELANDS-WELZIJN

 18. Pjotter

  Ruim 70 jaar geleden spraken we nog van boeren-wijsheid, maar ja aangezien duizenden boeren het voor gezien hielden is het wijsheid-peil van NL enorm gedaald.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.