Peilingen! Nigel Farage Brexitparty wordt de GROOTSTE (38%) in het Verenigd Koninkrijk

Geen categoriemei 22 2019, 16:45
In het Verenigd Koninkrijk heeft men overduidelijk gehad met het gestuntel rondom de Brexit en lijkt de kiezer te gaan voor het scenario 'let's get bloody on with it'. De meest recente peiling van Europe Elects suggereert namelijk dat de partij van Nigel Farage (Brexitparty) de grootste gaat worden tijdens de Europese verkiezingen!
Natuurlijk volledig verrassend voor de eurocraten in Brussel, die hoopten dat de Brexit-draaiorgel zou zijn uitgespeeld. Niets is dus minder waar:
De gegevens van Europe Elects suggereren dat de Brexitparty (dat zo wel écht een feestje gaat worden onder leiderschap van Farage) nog steeds gaande is. En de afterparty lijkt nog meer drukbezocht dan het hoofdfeest.
Met ruim 38% van de stemmen zou zijn partij direct de grootste Britse fractie in Brussel worden. En daarna volgt een heel groot gat richting de achtervolgers. Met slechts 17% van de stemmen hobbelen Labour en de Social Democrats achter de Brexitparty aan. De feestjes die zij organiseren zijn voor kiezers dus veel minder interessant. Niet ver achter Labour en de Social Democrats is een tweede groep feestgangers waarneembaar. Namelijk het vehikel van Guy 'browntooth' Verhofstadt met zijn ALDE-kliek. Ze halen volgens de peilingen zo'n 15% - 18% van de zetels in Brussel.
Maar het echte afzien begint pas achter die groep. Want daar zien we de tandem van Theresa May, de huidige premier van het Verenigd Koninkrijk. May's partij de Conservatives, doet het zéér slecht en momenteel is wederom een leiderschapscrisis gaande in de partij. De opzet van het feestje is daar overduidelijk niet geslaagd. De partij van May haalt waarschijnlijk slechts 12% van de stemmen. Er broeit dus iets in het Verenigd Koninkrijk en wat aan de andere zijde van de Noordzee gebeurt is in grote mate bepalend voor de toekomst van Europa.
In de gaten houden dus!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten