Tuurlijk! Judith Sargentini gaat weer los op Hongarije: 'schendt mensenrechten van asielzoekers'

Geen categoriemei 22 2019, 16:00
Judith Sargentini (GroenLinks) continueert vandaag één dag voor de Europese Parlementsverkiezingen haar campagne tegen Hongarije en Viktor Orbán. Ze citeert de Europese Raad die stelt dat Hongarije de rechten van asielzoekers schendt. Een flinke sneer dus en geheel in lijn met haar haatcampagne tegen de Hongaren.
Sargentini kennen we onder andere van haar legendarische Tweet waarin ze haar gezond verstand even uitschakelde en overging op de robotmodus van informatie-input-verwerking-output. En vandaag deelt ze dus een bericht waarin wordt gesteld dat 'Hongarije de mensenrechten van asielzoekers schendt'. Dit keer geen Sargentini-rapport, maar het zogenaamde Mijatovic-rapport.
De ironie wil dat het rapport van Dunja Mijatovic ook over haar eigen land had kunnen gaan. De focus ligt gewoon wéér op Hongarije, maar had net zo goed kunnen gaan over de Catalanen in Spanje of de Gele hesjes in Frankrijk. Dát is de hypocrisie van deze mensen. Ze ondermijnen Viktor Orbán, maar komen niet consistent op voor mensenrechten getuige hun cherrypicking-methoden.
Het is algemeen bekend dat de mensenrechten in Servië nou ook niet echt 'je van het' te noemen zijn. Een typisch geval dus van 'de splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen'. Sneu. Toch opent Sargentini wel een interessante discussie met haar Tweet en de eerste reactie waarover kan worden nagedacht is dan ook binnen:
Een zeer terechte vraag natuurlijk.
Wat nu als het onvoorwaardelijk toelaten van asielzoekers tot het territorium van een land kan leiden tot moord, verkrachting en andere misdrijven? Wat nu als de relatie tussen deze fenomenen al lang en breed is bewezen? Welke rechten zijn dan belangrijker voor nationale politici? De rechten van vreemdelingen of de rechten van de inwoners van het land door wie zij zijn verkozen? Een discussie die ongetwijfeld zal losbarsten zodra het door Henk Krol (50Plus) gewenste debat over asiel- en migratiebeleid wordt gevoerd.
En dan weten we nu al waar waar Sargentini staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten