CBS toont dramatische cijfers baankans vluchtelingen: na 2 jaar 7 procent aan het werk

De cijfers met betrekking tot vluchtelingen en werk zijn ronduit dramatisch. Het gaat hier over statistiek, dus moeten we scherp zijn op nuance. Zelfs dan is het eindoordeel dit: dra-ma-tisch! Via de NOS.

Het CBS toont cijfers over vluchtelingen met een verblijfsvergunning die zij in 2014 kregen. Twee jaar na het krijgen van een verblijfsvergunning is slechts 7 procent van de vluchtelingen tussen de 18 en 64 jaar, aan het werk.

Om in te burgeren moet binnen drie jaar het inburgeringsexamen worden gehaald. Lukt dat, dan wordt de lening die hiervoor is verstrekt kwijtgescholden. In die drie jaar maken ‘veruit de meesten’ gebruik van een bijstandsuitkering. In die periode geldt er ook geen sollicitatieplicht.

Dat een vluchteling dus de eerste drie jaar niet werkt, is niet zo gek. Hij is dan nog bezig met z’n inburgering en mist in de meeste gevallen de nodige kwalificaties. Hieronder zien we  cijfers van de periode voorafgaand aan het behalen van het inburgeringsexamen:

1008x567

Vlak na het behalen van het inburgeringsexamen (3 jaar) is dus zo’n 75-80 procent nog steeds werkloos. ‘Nou, 26 procent na 3,5 jaar aan het werk, da’s toch goed?’ hoor ik u denken. Dat lijkt inderdaad wel zo, ja. Ware het niet dat 81 procent van die 26 procent met een deeltijdbaan zit opgescheept. In 89 procent van de gevallen gaat het om een tijdelijk contract. Omdat het werk vaak te weinig verdient, krijgt ‘een flink deel’ ook nog eens een aanvullende bijstandsuitkering.

En hoe vergaat het andere vluchtelingen dan in de periode voor 2014? Nou, dat is ook niet om over naar huis te schrijven:

1008x567

Na tien jaar ligt dat percentage op 50 procent. Ter vergelijking: autochtoon Nederland zit op 74 procent. De grootste oorzaak in het verschil lijkt hem te zitten in het bezitten van een diploma (joh!). Daarmee schieten de percentages met 30 procentpunt omhoog en gaat het vanaf 6 jaar na het krijgen van een verblijfsvergunning ineens prima, met percentages rond de 75-88 procent.

1008x567

Nou, dat ziet er toch mooi uit? Dikke rode balken die de 90 procent bijna aantikken! Jammer genoeg gaat het hier om slechts 8 procent van het totaal aantal werkende vluchtelingen met een verblijfsvergunning in die periode. 8 Procent van 56 procent dus.

Om dit hele drama nóg wat meer kracht bij te zetten, en dit is iets waar de NOS juist enthousiast over is, is het feit dat gemeenten hun best doen om baankansen van statushouders te verbeteren. Er zit dus een heel ambtenaren- en consultancyapparaat achter deze ‘werkbegeleiding’ waar >75 procent van de gemeenten aan meedoen. Resultaten moeten nog blijken maar de VNO-NCW en MKB Nederland menen allebei dat werkgevers “staan te springen om mensen die aan de slag willen”, want tot voor kort was dat kennelijk niet het geval. Maar goed, we zijn wel lekker divers, multicultureel en inclusief, dat is ook wat waard! Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Rien Noppen

  De discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt blijft een groot probleem.

  1. DeBruijn

   @ rien Noppen

   Altijd weer die linkse onzin, wat te verwachten. Wat jij en de goegemeente houdenniet van feiten en al helemaal niet van eigen verantwoordelijkheid.

   Als er zoveel discriminatie was, waarom werken hier dan 300.000 Oost-Eruopeanen?

   Een reden: die willen werken en nee, ook van hen spreken de meeste geen Nederlands.

   Er zijn mensen die willen en mensen die niet willen, zo simpel is het. Er is zat werk!

   1. Top

    Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
    Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

   2. Rien Noppen

    “Als er zoveel discriminatie was, waarom werken hier dan 300.000 Oost-Eruopeanen?”

    Wat denk je zelf, DeBruijn?

    Hint, het heeft met afkomst en huidskleur te maken.

    1. Trien Knoppen

     Ik dacht met instelling en gedrag?

    2. DeBruijn

     @ Rien Noppen

     Hint terug: heeft niets met afkomst te maken, je hebt geen benul Rien!

     Hoe kan het anders dat er honderdduizenden Trukse en Marokkaanse moslims hier zijn komen werken in de jaren 80 en 90. Beide getinte volken en beiden bijna allemaal moslim.

     Wij hebben ook tientallen van hen in dienst gehad, zowel vast als via het aanneembedrijven. Niemand interesseert zich hier in de kleur, als het werk maar goed gebeurd en de mensen eerlijk zijn.

     Als deze mensen willen werken, dan kunnen zij morgen gelijk aan de slag in mijn streek.

   3. F. Domela Nienhuis

    Rien Noppestrol is een beetje dyslectisch. Hij heeft moeite met de begrippen discrimineren en diskwalificeren uit elkaar te kunnen houden.

    De significant lage (arbeids-)participatie in onze samenleving onder asieleisers is geheel en al te wijten aan hun eigen zichzelf diskwalificerende houding.

  2. van Urk

   “De discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt blijft een groot probleem”. In vaktaal noemen wij dat gebrek aan vakkennis en motivatie.

   1. F. Domela Nienhuis

    Dus gewoon diskwalificatie en geen discriminatie.

  3. Trien Knoppen

   Ja al die Chinezen komen maar moeilijk aan een baan…

   1. F. Domela Nienhuis

    Daar staat Rien Noppestrol dus voor paal met zijn gejank over afkomst en huidskleur. 🙂

  4. hoolie295

   ze komen niet om te werken prutser maar voor t graaien , welk bedrijf wilt dat uitschot in dienst hebben ? met doekje op de kop en ongewassen bah

   1. Rien Noppen

    “welk bedrijf wilt dat uitschot in dienst hebben ?”

    Hoolie is zo vriendelijk mijn stelling even te bevestigen.

  5. Arie B

   Je draait het om. Het bedrijfsleven doet aan kansberekening en risico-inschatting. Bepaalde etnische afkomsten hebben grote moeite met het in een gezagsverhouding opereren. Dat maak je een paar handvol keren mee, en dan ga je ze gewoon overslaan. Met Koreanen, Wit Russen, Zweden e.d. geen enkel probleem. Ik noem het geen discriminatie maar een te groot cultuurverschil om normaal zaken mee te doen.

  6. Hartenheer

   Ik had 10 nationaliteiten op de 80 personeel leden.
   Toch laag zou je denken, als je weet dat in mijn buurt de nieuwe Nederlander zeer ruim vertegenwoordigd is.

   Maar weer door hun cultuur en gewoontes werden vele na hun proeftijd afgewezen.
   Enige vorm van tempo of aanpassen zit er niet in. En dat heb je wel nodig wil je een bedrijf draaiende houden.

   En dat heeft niets met discriminatie te maken.

   1. Joop Klepzeikert

    Bij het bedrijf waar ik voor werk zie ik ook zeer regelmatig allochtonen aangenomen worden. De niet westerse gaan er allemaal in hun proeftijd alweer uit, omdat ze niet op komen dagen, zich vaker ziek melden dan komen werken en als ze al komen werken zijn ze niet vooruit te branden, snappen niets en hebben nog grote bekken ook.
    En het dan maar gek vinden dat ze er binnen de kortste keren uitvliegen… En maar ‘racisme’ brullen.
    De Oost Europeanen houden het vaak net iets langer vol, tot ze een vast contract krijgen. Dan melden de meeste zich voor maanden of zelfs jaren ziek. Zelfde geintje als wat de eerste ‘gastarbeiders’ flikte dus.

  7. Mars020

   Dat hebben ze aan zichzelf te danken. Hun gedrag is de oorzaak, waarom niemand ze wil hebben. Verder vinden ze het natuurlijk prima, dat ze lekker op hun nest kunnen blijven liggen stinken. In het asielzoekerscentrum voelen die gasten zich al te goed om hun eigen teringzooi op te ruimen.

 2. Vit

  Werken? Ja maar dat werd ons niet verteld dat het de bedoeling was, weet je wat we maken er een zooitje van dan hoeven ze ons vanzelf niet, zoiets.

 3. Joop Klepzeikert

  Je moet tegenwoordig al een havo diploma hebben om de kassa in de supermarkt te mogen bedienen.
  In de landen waar die ‘vluchtelingen’ vandaan komen zijn de hoogst mogelijke opleidingen lager dan onze basisscholen.
  Alleen zwakzinnig links noemt dat ‘hoogopgeleid’.
  Met enkel lagere school kom je in Nederland haast niet meer aan het werk. Het zal dus nog heel lang duren voor er meer dan 10% van die gratis geld zoekers aan het werk gaan.

  1. DidiMadloba

   schoonmaker? koffersjouwer op Schiphol? Die hoeven weinig geleerd te hebben. Buschauffeurs moeten wel verantwoordelijkheidsgevoel hebben, maar worden door het bedrijf opgeleid.
   Ik ben een keer geknipt door een vluchteling. Geen kapperspraatjes.

   En anders kun je altijd nog trol worden op DDS.

 4. edoc431

  Niet meer reageren op de trollen is veruit het beste,negeren daar hebben ze een bloedhekel aan. Wel happen levert alleen maar smiley’s op dat moet je niet willen .
  Wees wijzer met zijn alleen lees gewoon niet wat ze neer plempen .

 5. F. Domela Nienhuis

  Staan degenen die roepen dat we ze nodig hebben toch even voor paal zeg.

 6. Tman

  Ik heb uit de EU politiek begrepen dat de immigranten/illegalen welkom zijn in Europa,immers zij zouden de voortrazende vergrijzing ondervangen?
  Dat schiet dus niet erg op,maar 7% van die klaplopers aan het werk!
  Tja,dat wordt een jarenlange reeks van fikse bezuinigingsrondes,uitkeringen,nutteloze scholing werkonwilligen,klimaat onzin,COA’s,moslimscholen,boerka drammers.
  Timmermans had voorheen de mond vol over hoogopgeleiden die de economie in ons land kwamen versterken en alsook verrijken met hun cultuur, haha,die stomme lul!

  1. Joop Klepzeikert

   Dom links vind alles hoger dan peuterspeelzaal ‘hoogopgeleid’ en alles met een IQ hoger dan 60 ‘hoogbegaafd’.
   Het vreemde is echter dat ze iedereen met een IQ boven de 100 dan weer ‘dom, racistisch, xenofoob, nazi, fascist’ en meer van die narigheid vinden.
   Dat je vergrijzing totaal niet oplost met volwassenen binnenhalen, ook al zouden die gaan werken, kan dom links ook al niet bedenken.
   Vergrijzing los je enkel op met baby’s.

   1. Nog1

    @ Joop

    Op zich klopt dat laatste. Maar migranten maken meer babies dan autochtonen, waardoor het per saldo toch weer klopt.

    Overigens ben ik van mening dat de vergrijzing geen probleem is en dus ook niet opgelost hoeft te worden.

    1. Joop Klepzeikert

     De zogenaamde ‘vergrijzing’ bestaat inderdaad ook niet. We worden gemiddeld inderdaad ouder dan in het verleden, maar dat komt niet doordat we langer leven, maar vooral doordat baby sterfte, doden door ongelukken onder jongeren en mensen tot middelbare leeftijd ernstig is afgenomen.
     Ook het zogenaamde tekort aan arbeidskrachten bestaat niet. Alleen een tekort aan arbeidskrachten die voor minder dan het minimumloon willen werken. Daarom halen werkgevers liever mensen uit het buitenland dan uit de ‘sociale’ uitkeringen.

  2. Raveltje

   Ga maar bij Japie wonen zeggen ze in b.v Afrika.
   En de bureaucratie heeft werk, vreet geld.

 7. tomygun

  De discriminatie van outochtonen ten aan zien van allochtonen
  is het grootste probleem voor jong en oud.
  Dat is de omvolking in volle glorie .
  Stem anti Brussel.

 8. Ries

  Onbegrijpelijk dat al die neurologen, atoomwetenschappers, chirurgen en tandartsen maar niet aan het werk komen.

  1. Trien Knoppen

   Vergeet de apothekers en gynaecologen niet!

  2. Arie B

   Dat was de (s)linkse leugen om het verhaal goed te kunnen verkopen. Goed dat je dat nog eens onder de aandacht brengt.

 9. Nog1

  Statushoudende asielzoekers hebben hun verblijfsvergunning niet gekregen hebben vanwege hun mogelijke aandeel aan de economie, maar omdat de IND en/of de rechter meende dat ze gevaar liepen bij terugkeer.

  Ik zou graag willen dat we andere migranten strenger op het economisch rendement afrekenen (ook de EU-migranten), maar voor de groep waar deze statistiek over gaat geldt dat niet.

  1. Tman

   @Nog1
   “IND en/of de rechter meende dat ze gevaar liepen bij terugkeer.”
   Weet je hoeveel procent dat is van alle import?
   In 2009 waren het 100000 illegaal,en momenteel weet men het niet meer,de tel kwijt!
   In de illegaliteit,het zwarte circuit,ondergedoken!
   Het wél een enorm aantal “ongedocumenteerden”1

  2. DidiMadloba

   U wilt ook migratie tussen EU landen beperken?
   Toen ik er aantal jaren geleden (als Nederlander) een half jaartje in München ging wonen moest ik een verblijfsvergunning regelen. Kreeg ik gratis maar ik moest wel aantonen voldoende middelen van bestaan te hebben plus een zorgverzekering, want ze willen niet dat je meteen in hun sociale vangnet valt.

 10. Ruiter

  Mijn zoon werkt zich de schompes. Kon zich een fiets aanschaffen, een tweedehands barrel, voor zo’n 100 euro. En dan zie je een asielzoeker op een gloednieuwe e-bike langskomen, 3000 eurootjes meneer.

  Alles krijgen ze voor nop: huis compleet ingericht en wel, zorg, ov, zakgeld. Waarom zou je dan nog gaan werken? Het is hier luilekkerland voor hen.

  1. Rien Noppen

   Het moet niet gekker worden!

   1. Reganto

    Blablabla, blaaskaak, pisvlek, glibber, antisemiet en aarsmade.

  2. Nog1

   @ Ruiter
   Dat is een broodje aap. Een alleenstaande asielzoeker krijgt 12 euro zakgeld per week plus 45 euro eetgeld. Een gezin met 2 kinderen krijgt 111 euro per week.

   1. Ruiter

    Ja nog1, maar als ze alles gratis krijgen (ook eten, via de voedselbank) dan houdt een migrantengezin dus per maand 450 euro over om vrij te besteden. Nederlandse bijstandsgezinnen zouden al blij zijn als ze per maand 100 euro over houden. Niks broodje aap, het is gewoon de realiteit!

    1. van Urk

     Tja, gelukszoekers die jonge allochtone Nederlanders in zo,n gloednieuwe BMW zien rijden, zitten er namelijk niet te wachten om jarenlang eerst gebruik moeten gaan met dezelfde vervoermiddel die zij in Afrika ook gebruikten. Net zoals vroeger in de Bijlmer beloont criminaliteit beter dan een baantje en heb je gauw een BMW onder je kont.

    2. Nog1

     @ Ruiter

     De bijstand voor gezinnen is 1465 per maand. Daar komen dan de huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden toeslagen (kinderbijslag ed) boven op.

     Daarnaast kennen gemeenten ook nog een scala van regelingen die bv in de gemeente Den Haag op kunnen lopen tor 6000 euro per jaar.

     Wat je stelt is dus gewoon niet waar.

     1. Ruiter

      Je hebt echt geen idee nog1, hoe het in de praktijk werkt.

      Bijstandsgezinnen zijn 65% van hun inkomen kwijt aan vaste lasten. Dus van die 1465 euro gaat al 925 euro op aan v.l. Houden ze per maand 540 euro over. Daarvan moet eten gekocht worden en kleding en af en toe iets voor de kinderen.

      Wat ik al zei: een bijstandsgezin is blij als ze 100 euro overhoudt per maand. Een migrantengezin daarentegen houdt zomaar 450 euro over, want voor hen wordt alles betaald. Tot aan nieuwe fietsen toe!

     2. Joop Klepzeikert

      Je hoeft inderdaad absoluut geen medelijden met bijstandsgezinnen te hebben. Die hebben vaak meer vrij te besteden dan een gezin met een modaal inkomen. Hoeven geen kosten te maken om naar en van werk te geraken en verslijten ook veel minder kleding, maar hebben netto wel bijna net zoveel als een gezin met modaal inkomen.
      Zie daarvoor das kapital: daskapital.nl/3760341/kijk_geld_verdienen_in_de_bijs/

   2. Shadow1100

    ‘Vluchtelingen krijgen voorrang op een huurwoning’
    ‘Asielzoekers krijgen tot 10.000 euro zakgeld om hun nieuwe huis in te richten’
    ‘Gemeenten betalen de eerste twee jaar de woninghuur voor statushouders’
    ‘Asielzoekers krijgen 850 euro leefgeld per maand’
    ‘Asielzoekers hoeven geen zorgpremie te betalen en geen eigen risico te hebben’
    ‘Twee derde van alle bijstandsuitkeringen gaat naar allochtonen’​

 11. Ome Wim

  Ik snap er niets van dat die “hoogopgeleide asielzoekers” zoals ruimtevaartdeskundigen, atoomgeleerden, hersenchirurgen, professoren en ingenieurs niet aan een baan kunnen komen want zoals Rutte ons indertijd wijs probeerde te maken zaten we daar met smart op te wachten en hadden we die hard nodig, maar ja, die Rutte liegt al als hij fluit.

 12. poldi

  Onze toenemende multiculturele “verrijkers” zijn goed voor de werkgelegenheid in de uitkerings-, -zorg en bijstandinstanties.

 13. Ritter

  De meeste z.g. “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen maar illegale migranten die onder het mom van “vluchteling” naar Noord/West Europa reizen vanwege het “gratis geld” ( = ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

  Als ze hun verblijfsvergunning hebben gekregen gaan velen weer op vakantie naar het land dat ze zijn “ontvlucht”.

  Ik denk dat veel van de z.g. “vluchtelingen” ook niet de intentie hebben om hier te komen werken. Het is vooral het “gratis geld” dat een aanzuigende werking heeft op deze illegale migranten.

  1. Nog1

   Dat is gewoon niet waar. Het berkrijgen van een status is in Nederland bijzonder lastig. In geval van twijfel krijg je deze niet.

   Er is wel een probleem bij het uitzetten; om principiële redenen meent Nederland dat afgewezen asielzoekers dit zelf moeten regelen. Met als gevolg dat afgewezen asielzoekers nog heel lang kunnen blijven.

   1. Ritter

    Nog1

    In geval van twijfel krijgt de asielzoeker vaak een verblijfsvergunning. En zelfs krijgen groepen een verblijfsvergunning uit bepaalde landen.

    Daarbij zijn de verhalen die worden verteld door de asielzoeker moeilijk na te trekken. Een tijdje geleden is daar een doc over geweest. Asielzoekers weten ook precies wat ze moeten vertellen.

  2. tomygun

   Ritter , de blanke S African lachte zich al een paar jaar terug
   de ballen uit z,n broek om die idioten in de EU.
   Alles wat gratis is daar staat een Afro voor aan met twee handen.
   En ja ook die mo slims zijn Afro`s.

 14. victus

  Met arbeid discriminatie krijgen de meesten nooit wat mee te maken. Die peinzen er niet over om maar iets positiefs te gaan ondernemen. Liever hand ophouden die goed gevuld wordt door zeer welwillende instanties en zeuren over de witte boze mannen en lastige zelfstandige vrouwen die hier ook wonen.

 15. Suidland

  Midden jaren 90 kwamen veel Bosnische Serviërs en Kroaten naar Nederland. Ander slag volk dan wat nu ons land “verrijkt”. Veel met deze mensen gewerkt, prima gasten, harde werkers.

  1. van Urk

   Oost-Europeanen tellen dan ook niet mee in dit artikel. Die hebben ondanks een andere logica bijna dezelfde vakkennis en kwaliteiten als de West-Europeanen.

 16. Jumping

  Kijk de Links Demoniserende Wegkijkclub, behandeld de anders denkende, als rasisten
  Het blijkt dat Wilders ondanks het DEMONISEREN van Links, gewoon al die jaren de waarheid heeft verteld.
  Links belazerd de boel al jaren.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 17. DidiMadloba

  Hier in Duitsland ontmoet ik met name in de horeca regelmatig mensen met een mij onbekend accent, en dan kan ik de verleiding niet weerstaan re vragen waar ze vandaan komen. Dat blijken vaak Syriërs. Zij hebben dus wel een baan.

  Bedenk wel dat vluchtelingen niet worden toegelaten om hier te komen werken, maar omdat ze in nood zijn. Verder is goed denkbaar dat die Syriërs terugkeren als de situatie in hun land genormaliseerd is.

  Een heel ander verhaal is dat migranten bewust kunnen worden aangetrokken om moeilijk vervulbare vacatures te vullen.

  Het Mareakesj pact beoogt te gaan werken aan een samenhangende aanpak van migratievraagstukken. Maar dat wil rechts Nederland niet. Dat wil chaos.

  1. van Urk

   Vluchteling of migrant zijn twee verschillende begrippen. Een vluchteling dat een baan heeft en een migrant dat weigert te werken is bij veel mensen nogal onbegrijpbaar.

 18. pejoar

  Ik had ook geen andere cijfers verwacht.Waarschijnlijk zijn ze ook nog eens rooskleuriger gemaakt om niet al te negatief over te komen.
  Dit is ook al lang bekend.
  De meeste vluchtelingen kunnen meestal na enkele jaren weer terug naar hun regio.Maar wat doen ze meestal in het westen?
  We geven deze mensen paspoorten en uitkeringen.
  Turkije had ruim 3 miljoen Syriërs maar de meeste zijn al weer terug naar hun land.
  De links p.c. mens wil pamperen en zoveel mogelijk vluchtelingen hebben en dus is tijdelijke opvang een vies woord.

 19. Ritter

  Om asielzoekers aan het werk te krijgen is een “leger” van hulpverleners nodig die de asielzoeker begeleiden. En zelfs dan helpt het in veel gevallen niet.

  Omdat veel asielzoekers niet naar Noord/West Europa zijn gekomen om te werken maar vanwege het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) dat hier is te krijgen.

  Zonder een cent bij te dragen krijgt de asielzoeker een huis; ziekenzorg; onderwijs voor de kinderen; enzovoorts.

  Er is dus geen enkele motivatie om te gaan werken omdat ze alles toch gratis krijgen.

  Als morgen het “gratis geld” niet meer was te krijgen in Noord/West Europa zou meer van 90% van de asielzoekers niet meer naar Noord/West Europa reizen.

 20. victus

  Allemaal hele ruime marges. Zet er maar meer druk op en verkort het naar een jaar. 3 jaar 1 keer in de week 2 uurtjes “ les” slaat ook nergens op. Laat maar zien dat je het Nederlanderschap waard ben. Eigen burgers worden ook keihard aangepakt als ze tussen wal en het schip vallen door scheiding, ontslag enz.

 21. Heras

  “Wij zijn hier niet gekomen om te werken” zei een buitenlander tegen iemand. En zo is het. Daarom, maak een wet dat werkgevers verplicht worden om te werven onder statushouders en bij AZCs. Geen werk? Geen uitkering.

 22. Dirkje60

  Het zijn volgens rutten toch allemaal hoogopgeleiden

 23. Blokkeer-Fries

  De echte cijfertjes komen o.a. van Dr. Jan van de Beek. Hij werkt nu ook aan een rapport over de kosten van immigrate. De harde waarheid zal nog wel eens voor een schok kunnen zorgen, temeer als duidelijk wordt wie die kosten allemaal betaald en hoe onhoudbaar dat is.

  twitter.com/demo_demo_nl

  www. demo-demo.nl

 24. PMG

  Ophouden met iedereen vluchteling te noemen, ze zijn ALLEMAAL enkel gekomen om te profiteren, al was het maar van onze vrijheid (die behoorlijk ingeperkt begint te worden door eigen regering en EU).

  Elke cent die aan deze mensen besteed wordt zou door hunzelf moeten worden terugbetaald, net als de studie lening die een student moet aflossen.

  Artikel 1 zegt dat mensen niet voorgetrokken mogen worden, waarom deze groep dan wel? Er zou een aanpassing moeten komen die zegt dat anderen niet mogen opdraaien voor anderen!

 25. Brazil

  Geeft aan dat er nog volop wordt gediscrimineerd op de arbeidsmarkt.

  1. PMG

   Nee, geeft aan dat deze groep te beroerd is om te werken!!!! Moet jij toch wel weten met je duitse bloed, want: Arbeit macht Frei!

  2. Mars020

   Ze vluchten uit hun land, omdat ze niet willen werken. Daar krijgen ze geen uitkering, dus zoeken een land uit, dat graag kansparels sponsort. Krijgen ze in Afrika dezelfde uitkering, als in Nederland, dan bleven ze gewoon daar. Jammer genoeg wonen er hier teveel linkse idioten, die dat niet inzien. Ze moeten de verkoop van roze brillen verbieden, want daardoor zien ze niet, wat er om hun heen echt aan de hand is.

 26. Bes Tolen

  Het doet er waarschijnlijk allemaal niet meer toe. Degenen, die de westerse wereld nu grotendeels in handen hebben, zijn oppermachtig geworden. Die beslissen nu over ons en we zijn de klos. We worden dieper in de ellende getrokken. We worden misbruikt.
  In Nederland waren we van dat soort ons volledig bedreigende vijanden lang bevrijd maar dat betekende naast vrijheid om die te beleven waaronder de persoonlijke ontwikkeling te bevorderen, ook heel veel inspanning die vrijheid te handhaven. Dat kon omdat het volk in grote meerderheid betrouwbaar was en achter de uitgangspunten als strenge handhaving van eigen volk en land stond en zich in dagelijkse gang van zaken op politiek, maatschappelijk en privé terrein niets van de uit het land verdreven vijanden hoefde aan te trekken. Het was altijd al pure noodzaak om op eigen benen te staan en dat begrip is nu verlaten.
  Maar dezelfde vijanden van vroeger zijn nu terug, in andere moderne gedaante maar met wezenlijk dezelfde veroveringsideologie. Met heel veel beschikbare methodes. Die veelheid aan methodes zijn er nu zoveel dat naar de bedoeling ook is, onder de bevolking verwarring en onnozelheid dominant zijn. Het hele begrippenapparaat gevaarlijk eenzijdig en verder willekeurig toegepast met maar één doel, het oude doel, namelijk alle tegenstand uit te schakelen, heeft een groot deel van de bevolking achter zich, dat te geïndoctrineerd en dom is om hun eigen situatie door te hebben. Het echte leiderschap ontbrak ook al veel te lang. Uitgeschakeld. Helden voeren een ongelijke strijd. Dat ze zullen winnen is niet te verwachten. Wie de grote winnaars zijn? Zij, die hun strijd van uit de deep state voeren. De oude krachten als ik al aangaf, die altijd alle methodes hebben ingezet. De taboes van eeuwen daaronder begrepen. Hun grote menigten knechten zijn onder ons. Ze zitten overal en beheersen de situatie. Ook uw situatie is dat.

 27. Bes Tolen

  ”Vluchtelingen” of te wel asielzoekers moet geen werk in het vooruitzicht worden gesteld. (1)
  De meeste ”vluchtelingen” of te wel asielzoekers moeten terug naar huis omdat ze naar hier komen voor immigratie en ze daarom geacht worden de Nederlanders in hun bestaan te bedreigen dan wel Nederland op onnodige kosten jagen. (2)
  Zij, die hier langer verblijven dan is toegestaan dus illegaal krijgen gevangenisstraf. Zij die hier met dat langere verblijf helpen evenzo. Bovendien moeten dezen door de staat gemaakte kosten vergoeden en daarenboven krijgen dezen boetes. (3)
  Iedereen moet hier minstens drie jaar verblijven met een geldige voorlopige vergunning voordat een definitieve verblijfsvergunning wordt afgegeven. Om administratieve reden kan deze termijn (testperiode) eenvoudig worden verlengd. (4)
  Zij, die hier voor kortere tijd met een geldige reden verblijven, mogen geen werk krijgen. Zoals de Syriërs. Die moeten allemaal terug en hun eigen land opbouwen. (5) Slechts een kleine groep kan na een aantal jaren testperiode in de gelegenheid worden gesteld hier te werken. Dat na een zware procedure als te erkennen echte vluchteling te hebben doorlopen en dat als er geen uitzicht is op verbetering in de situatie in het thuisland. Jongere mensen van beneden de veertig jaar moeten altijd terug als de situatie in het eigen land van oorsprong normaal is. (6)

  het hele asielzoekerswezen is de opzet van vooral kwade krachten in het christendom. Zo doet vijfentachtig procent van de 1600 protestantse kerken hieraan mee. 24% van de leden spannen zich voor ”vluchtelingen” in. Hieronder valt het verbergen van asielzoekers en illegalen. Bij de Rooms katholieke kerk liggen de cijfers ook hoog. Internationaal trouwens. Men bracht eerder vooral illegalen hier naar toe. De term asielzoeker was toen nog minder ”ingeburgerd”. De leermeesters zaten in Amerika waar cursussen werden gevolgd door kerkelijken van hier. De Oost Europese communisten hielpen ook mee de gang er in te krijgen. Het werk van Hillary Clinton in Libië en Syrië zou echt moeten worden onderzocht door onpartijdige internationale rechtbanken. Ook de dadendrang en uitvoering door het officiële christendom zou zo moeten worden onderzocht. Er komen overigens evenveel christenen als moslims hier naar toe als asielzoeker..

  1. DidiMadloba

   Voor u zijn de Zwitsers zeker een voorbeeld, die voor en in de oorlog geen Joodse vluchtelingen meer toelieten.
   In Auschwitz waren ze nog wel van harte welkom.

 28. DidiMadloba

  Sommige niet-westerse allochtonen hebben er moeite mee voor een “witte” baas te werken, en starten dan een eigen bedrijf. Het schijnt een significant percentage van de nieuwe ondernemers te zijn.

  1. F. Domela Nienhuis

   In dat geval zouden ze zich niet ophouden in het uitkeringsgebouw. Het klopt dus niet dat ze economisch onafhankelijk zijn. Die parasieten zijn een blok aan ons been en moeten hier weg.

  2. marco1

   Dat is dan alleen maar toe te juichen ,Dibi al ruikt het eigen onderneming beginnen om niet voor een blanke baas te werken wel een beetje naar racisme. Ik hoop dat ze een eigen onderneming beginnen om dat ze daar de kwaliteiten voor hebben en in het hart een ondernemer zijn.

 29. Rien Noppen

  Gelukkig laten we in ons beschaafde land de vraag of we vluchtelingen opvangen niet afhangen van de kans die men heeft op vast werk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.