Column Jan Roos: ‘BIJ1’ers gillen hier om diversiteit, maar in Afrika dat blanken daar weg moeten. Wat een gesticht!’

Vandaag neemt Jan Roos in zijn column het BIJ1-bestuurslid Lynn Fokkens onder vuur. De politieke bondgenote van Sylvana Simons roept namelijk in Nederland op tot diversiteit, maar marcheert in Zuid-Afrika mee met virulente zwarte racisten die geweld tegen blanke Zuid-Afrikanen verheerlijken. “Dus voor de paar mensen die BIJ1 nog serieus namen lijkt het me nu toch wel tijd dit gesticht te verlaten,” concludeert Jan.

Geen zinnig mens heeft ooit Sylvana Simons’ partij BIJ1 serieus genomen. Het is een open inrichting voor lieden van verschillende pluimage. Maar ook dat soort types mogen zich natuurlijk verenigen en met allerlei onzin politiek bedrijven. Het is een beetje als die dronken vrijgezelle tante op een familiediner die zich misdraagt. Ze is volkomen bezopen, maar maakt de avond wel een beetje spannend.

Nu slaat BIJ1 nogal hard op de trom voor diversiteit. Nederland moet voor de hele wereld openstaan, iedereen een thuis bieden en daar vooral niet over zeuren. Ze noemen zichzelf dan ook anti-racisten en zien in iedereen die zich ook maar een beetje kritisch uitlaat over het multiculturele drama dat zich al decennia voltrekt als een racist. Tot zover niets nieuws onder de zon.

Alleen vandaag kwam mij een foto onder ogen op Twitter van Lynn Fokkens, voorzitter van de partij. In haar profiel staat duidelijk nogmaals vermeld dat ze een anti-racist is, voor mensen die daaraan nog zouden twijfelen. Alleen op die foto staat Lynn er net even iets anders bij. Ze draagt het rode uniform van het EFF, een rode baret en doet hun groet door een uitgestoken rechterarm met vuist de lucht in te steken.

eff petje

Lynn kijkt kwaad en strijdlustig in de camera. Er is alleen wel een probleempje met het EFF. Deze Economisch Vrijheidsstrijders van Julius Malema wil een zwart Zuid-Afrika. Alle blanken dienen het land te verlaten. Geweld schuwen deze racisten allerminst. Er worden dagelijks blanken vermoord in Zuid-Afrika uit naam van het EFF. Ook wordt er gezellig op partijbijeenkomsten het liedje “Kill the Boer” gezongen. Vrij vertaald: vermoord de blanken.

Dat juist zij daar lekker staat mee te zingen is het toppunt van ironie. In ons land, waar de oorspronkelijk inwoners blank zijn, gillen om diversiteit en in Afrika gillen dat blanken daar niet thuishoren en moeten vertrekken. Dus voor de paar mensen die BIJ1 nog serieus namen lijkt het me nu toch wel tijd dit gesticht te verlaten. En oh ja Lynn, practice what you preach. Je hebt toch wel een enkeltje geboekt, neem ik aan?

PS: Lynn, vertel maar niet aan je idool Malema dat je lesbisch bent en je moeder blank is. Dat kan je namelijk een brandende autoband om je nek opleveren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Regina

  Wij blanken dienen ons nederig op te stellen en gewoon accepteren dat wij minder rechten hebben dan zwarten. Wij maakten ons vroeger schuldig aan racisme en hebben nu niets te klagen. Wat mij betreft mag er sprake van discriminatie zijn tegenover de blanke cis-man.

  1. Trien Knoppen

   ‘vroeger’… nu niet meer dus… je begint het al te begrijpen.

   1. Dik

    #negeren

  2. Cycle25

   Wij van WC eend willen artikel 1 schrappen in de grondwet..

  3. DeBruijn

   @ Regina

   Eerst noemde jezelf Satty en was je een donkere Keniaan met Joodse grootouders en een islamitische moeder.

   Misschien teveel CO2 in het kraakpand vanwege een oude kachel?

  4. DeBruijn

   Als iemand nog twijfelt dat Regina niet Satty is, dan ben je nu toch wel wakker geworden.

   Kon niet uitblijven deze retoriek vers uit het kraakpand van slobbertruien en Che Guevara posters.

 2. jjvdberg

  Zou er nog hoop zijn voor Regina op genezing. Zodat zij zich weer vrij in de publieke ruimte kan bewegen?

  1. Dik

   @JJ: Regina is een zuigtrol, is hier met geen andere reden dan DDS te ondermijnen met zuigen en klieren in de hoop dat wij er op reageren.

   Niet doen dus.

   1. Top

    Is het hoofddoekenvrouwtje met besneden foef!

 3. Catalaanse kok

  Jan, je mag natuurlijk van alles van iedereen vinden, maar laten we een ding hier even duidelijk stellen:
  Bij1 en Sylvana hebben het verder geschopt in de politiek dan heel Jan Roos himself.

  1. Trien Knoppen

   Syl bij Denk… groot succes! Syl bij de 2e Kamerverkiezingen… groot succes!

   Tot zover de ‘prestaties’ van Syllie.

  2. Ries

   Nee hoor. Ze heeft niets geschopt. Ze is omhoog gedoogd.

   1. Trien Knoppen

    Ach… de Bijlmer is goed voor 1 zetel… en verder zal ze nooit komen… gelukkig!

  3. Bosche draak

   Maakt hun boodschap niet minder ranzig, hun ideologie niet minder stupide en jouw bijdrage niet minder nutteloos

 4. Blokkeer-Fries

  Deze extreem linkse, communistische, genderloze, racistische en discriminerende parasiet, is ook nog een autist. Dus wat doe je als alles mislukt en je niets meer kan? Dan sluit je je aan bij de hersenloze, kansloze en born to loose haatzaaiers van BIJ1.

  Lynn Fokkens (23) is student. Ze groeide op een in een door en door rood nest en is van jongs af aan politiek en maatschappelijk betrokken. Zo richtte ze op haar zevende voor een basisschoolproject ‘de Communistische Kinderpartij’ op. Het deed haar groot verdriet dat die het verloor van de ‘Partij voor Alles’. Maatschappelijk actief is Lynn als vrijwilliger bij Scouting Nederland.

  Met de Piratenpartij vond Lynn eindelijk een politieke partij waar ze actief voor wilde worden. Lynn: “De Piratenpartij is als enige klaar voor de toekomst. En als jongere weet ik goed hoe belangrijk dat is. Het is bizar om te beseffen dat de gevestigde partijen de invloed van de digitale revolutie nog steeds bagatelliseren. Dat is bijna net zo erg als serieuze volwassen mensen, of dat nou openbare figuren zijn of mijn buren, die durven uit te spreken problemen te hebben met mensen met een andere religie of seksuele voorkeur.”

  In de gemeenteraad wil Lynn zich inzetten voor burgerrechten van alle Amsterdammers. Ook wil ze haar voorbeeldfunctie als jonge gekleurde queer gebruiken voor de acceptatie van LGBQTI-ers van kleur, zowel binnen de gekleurde gemeenschap als binnen de rest van Amsterdam.

  Politieke beslissingen die effect hebben op onze privacy en het gebrekkige inzicht van politici in de technologische ontwikkelingen baren haar grote zorgen. Zij vindt het belangrijk om te zorgen dat het karakter van Amsterdam als tolerante en intieme metropool behouden blijft voor komende generaties. Naast lid van de gemeenteraad wil ze zich de komende jaren inzetten voor meer acceptatie van de gekleurde LGBTQ-gemeenschap.

  1. Original NL

   Is het een “ze” ???

   1. Blokkeer-Fries

    Het was “niks”, het is “niks” en het wordt “niksnut”.

 5. Politiek Profeet

  Uiteraard met dikke subsidie van oa. halasema.

 6. Rogerio

  De rechterarm gestrekt omhoog namens bij1….waar heb ik dat toch eerder gezien? Die zwartjoekel bewijst eens te meer dat haar communisme en het zo door haar verfoeide racisme één pot nat zijn.

 7. Suidland

  Haal alle blanken terug naar Europa en stuur alle zwarten terug naar Afrika. Kijken wie er beter van wordt. Wat hebben zwarten overigens betekend qua wetenschap, technologisch etc.voor de mensheid in het algemeen?? Niks! IQ < 70.
  Je geeft ze een welvarend land (Rhodesiė) en wat bakken ze ervan ….chaos, armoe, werkeloosheid. En nu smeken ze de blanken om terug te keren!!

  1. Blokkeer-Fries

   Deal!

   1. Original NL

    Idd ..goed plan Suidland!!

  2. Ries

   Ik was even aan het dromen geslagen en wist ineens dat er ooit een nogal krachtig gepigmenteerde was die ook niet verder is gekomen dan een ‘dream’. Maar het was maar een droom. In werkelijkheid heb ik dus niks gezegd en laat ik het daar maar bij houden, want voor je het weet heb je weer een etiket te pakken..

  3. Veteraan

   @ Suidland,
   Een heerlijk idee.
   Zou wel even wennen zijn om een miljoen uitkeringstrekkers en gewelddadige mongolen te missen en daarvoor hardwerkende blanke boeren terug te krijgen.
   Heb het idee dat die ook de islam wat beter zouden aanpakken dan die linkse slappe hap hier.
   En mag dan ook Umfufu Satya/Regina mee terug naar Afrika.
   Die jodenhaatster, terroristensnol en DDS vervuilster verandert nog wel eens van kleur, voorouders, geslacht en nickname maar is toch wel het soort dat je liever niet hebt.

 8. Tman

  “gillen om diversiteit in Nederland,en in Afrika gillen dat blanken daar niet thuishoren en moeten vertrekken.”
  Dat gillen om diversiteit in Nederland is fake!
  BIJ1 heeft de idiote wens dat autochtone Nederlanders moeten oprotten! Waarheen maakt niet uit,als we maar oprotten uit islamitisch Nederland!
  Wij bederven alle zwartjoekels en moslims het leven hier in Nederland,dat moet afgelopen zijn vinden ze!

  1. Trien Knoppen

   We kunnen beter vertrekken richting De West… daar is Zwarte Piet nog heel gewoon.

 9. Toverkol

  Lijkt een beetje op….. “sieg heil”

 10. DidiMadloba

  Afrika?
  Intussen nemen Chinezen de hele bliksemse boel over.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.