Column Jan Roos: ‘Mannelijkheid? Tegenwoordig heb je knullen met een knotje op hun kop… slappe happen!’

Jan Roos breekt vandaag in zijn column een lans voor mannelijke waarden. “De overgefeminiseerde samenleving,” aldus Jan: “bekijkt alles met een beetje testosteron met argusogen.” Daarom wordt het wat hem betreft tijd dat “mannen weer mannen mogen zijn.” Want: “dat softe gedoe heeft namelijk alleen maar slachtoffers gemaakt.”

In mijn gisteren uitgekomen boek (bestellen kan hier) beschrijf ik het leven van de Europese man in de toekomst. Uitgekleed van al zijn mannelijkheid, verworden tot een slap aftreksel wat wij ooit waren. Algehele nietskunners zonder trots en eergevoel. Natuurlijk is het fictie, maar zorgen maak ik me wel. De overgefeminiseerde samenleving bekijkt alles met een beetje testosteron met argusogen. Man zijn is voor hen gelijk aan iets negatiefs. Iets gevaarlijks.

Terwijl mannen voor een primaire levensbehoefte zorgen. Dan heb ik het niet over hun arbeid waarmee voedsel en onderdak worden gefinancierd, want dat kunnen vrouwen immers ook, maar over veiligheid. Iets waar in de samenleving steeds meer een gebrek is. Vroeger ging je als kerel met een stuk hout naar buiten als een stel rotjongens de buurt aan het terroriseren waren.

Tegenwoordig zitten ze met een knotje op hun kop op de bank te hopen dat het een keer voorbij gaat. Slappe happen zijn het. En áls je een keer iets doet, word je direct door de politie opgepakt. Zo verdedigde ik mezelf tegen een groep jongens die mij aanvielen. Daardoor heb ik nu een strafblad en die knul een dikke schadevergoeding in zijn zak.

Of wat te denken van die agressieve asielzoekers uit veilige landen, die allang al het land uitgeschopt hadden moeten worden? Daar gaan nu drie “ketenmariniers” heen om ze rustig te houden. Je weet nu al dat deze mannen niets mogen doen als ze worden aangevallen, bespuugd en uitgescholden. De-escaleren heet dat tegenwoordig. Vroeger heette dag nog lafheid.

Het wordt tijd dat mannen weer mannen mogen zijn. Dat softe gedoe heeft namelijk alleen maar slachtoffers gemaakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Erkenbrand

  “Kerels” met een knotje, kan het walgelijker?

  1. Ragmilla

   Studiegenootschap Erkenbrand. Achterbakse huftertjes met opleiding van het hoger beroepsniveau en in volledige anonimiteit hun grote taal bezigen. Aaahhh doe mij maar gewoon de kerels die openlijk bij de rechtse nazi optochten meelopen. Poesje……

   1. DeBruijn

    @ Ragmilla

    Dat doe jij toch ook in anonimiteit? Anders geef je je echte naam maar.

    1. Ragmilla

     DeBruijn

     Ik heet Ragmilla. Mijn naam is niet erg algemeen en die van mijn zus al helemaal niet, zeker niet voor een vrouw. Wat ben je nog meer nodig?

     Ik ben overigens ook geen studiegenootschap dat zich in anonimiteit hult.

     Begrijpt u overigens wat panafricanisme is? Dat is waar mijn vader en zus zich mee bezig houden. Ik begin het ook interessant te vinden. In tegenstelling tot u beroepen wij ons op waarheden. U speelt slachtoffer, niet wij.

     1. DeBruijn

      @ Ragmilla

      Je bent grappig ‘U speelt slachtoffer’

      Kom met bewijzen en citaten. Die heb je niet, jij speelt slachtoffer met steeds die arme, arme Afrikanen.

      Jullie namen zijn geen Afrikaanse namen, heel vreemd voor iemand die uit Afrika beweert te komen. Satya of Aytas is Hindoestaans.

      Ik begrijp wat panafrikanisme is. Je spelde het fout en dat maakt dan weinig indruk als je iets aan mij vraagt of ik het weet en dan vervolgens fout spelt.

      ‘In tegenstelling tot u beroepen wij ons op waarheden. ‘

      Dat is helemaal grappig, je beroept je op gevoelens, niet op waarheden. Jij zegt dat er net wordt gedaan of er onder Nederlanders geen pedofilie was. EEN GROTE LEUGEN! Je doet of die nooit aangepakt worden, ook niet in het buitenland: WEDEROM EEN GROTE LEUGEN.

      Je reageert volledig op emotie, heel de tijd als er wat gezegd wordt, dan reageer je ‘maar de Nederlanders dan’. Dus omdat er onder asielzoekers pedo’s zijn, dan mogen we volgens jou niets zeggen van asielzoekers die hun eigen mensen misbruiken, omdat er ook slechte Nederlanders zijn. Omdat er hier armoede is, mogen we niet zeggen, omdat er ook armoede in Afrika is.

      Dat is geen waarheid, dat is 100% emotie.

      Als jij aangerand wordt (ik hoop en bid dat het nooit gebeurd), dan zeg ik toch ook niet ‘niet zeuren, in Afrika gebeurd het door Nederlanders ook). Maar zo redeneer jij. Op de vorige reactie ging je ook niet inhoudelijk in, moet ik wat Googlen van jou.

      Jij doet of wij of ik pedofilie van Nederlanders ontken, waar is je bewijs dat ik of anderen dat doen? Heb je niet: DUS WEER GEEN WAARHEID. En kom niet met vage website, baseer je op de overheid en Interpol.

      En jij hebt het over pedo-Nederlanders in het buitenland, maar dat er veel meer Afrikanen elkaar misbruiken, daar ga je volledig aan voorbij. Want dat past niet in jouw wereldbeeld, omdat jij hen als lieve, vriendelijke slachtoffers ziet van de Europeanen.

      De Nederlandse staat jaagt samen met Afrikaanse-, Aziatische landen én Interpol jacht op Nederlandse pedo’s in het buitenland. Pas ook weer een netwerk opgerold, gelukkig. Van mij mogen ze de doodstraf krijgen.

      Maar het heeft weinig zin om eigenlijk op jouw reacties in te gaan, want je blijft vasthouden aan dat slachtoffer gedrag. Jij plaatst je in de rol van een Afrikaan en ziet jezelf als hoeder van hen. Iedere keer is er iets mis in Nederland en roep jij ‘ja maar Afrika dan’. Ja, wat Afrika dan? Dus als hier iets ergs gebeurd, mogen we niets zeggen?

      Jouw reacties zijn pure emotie.

   2. tonna

    @Ragmilla
    Je geeft hier een niet kloppende beschrijving van blanke Nederlandse mannen,daartoe heb jij niet recht en de autoriteit!
    Jij mag hoogstens aansluiten in een rij van Afrikaanse bedelaars wachtende op het vliegtuig met voedsel!
    Meningen over autochtone Nederlanders zijn voorbehouden aan Borealen!

   3. Bosche draak

    Toetsenbord-tutsi moet d’r waffel houden en maar lekker een boom gaan aanbidden in slaapfrika.

  2. Jackpot

   Verder geen vooroordelen?

 2. Juriaan

  Ja hoor een kerel met twee vlechten

 3. victus

  Natuurlijk zijn er nog echte kerels! Echter komen die niet in de msm uit de verf. Daar stopt het bij verwende voetballertjes die hun oorbelletjes van 20.000 euro showen en hipsters met vettige knotjes en vlassige baardjes die keurig aan de muntthee zitten. In de reclame zijn ook hoofdzakelijk van die hopeloze afgerichte koorknaapjes te zien die altijd uit de drek worden getrokken door een of ander feministisch wijf. Of precies op een wijf lijken en handelen.

  1. Isengrijn

   +1!!

  2. Ragmilla

   Joloers omdat u financieel afhankelijk bent van mensen met doorzettingsvermogen?

   1. victus

    Dat klopt helemaal Ragmilla. Ik moet eind elke maand weer van de bank af om met mijn lelijke bijstandswijf zakken snoep, frisdrank en okselreiniger te halen bij de Action. Dan is haar uitkering gestort.

    1. Ragmilla

     Dat klinkt geloofwaardig.

   2. DeBruijn

    Jaloers

 4. Marija

  Jan Roos, weer helemaal raak.
  Schatjes hoor die kerels met knotjes, ken er ook.
  ALs de deur bij hen open staat komt de stank je tegemoet uit het vervuilde huis, waar ze met een aantal andere “studentjes” wonen.

  Links verdwijnt niet.
  Mannen zijn mietjes aan het worden.
  Nederlanders tot op het bot laf.
  Opgevreten door opvreters uit verre landen, waarvan het meeste tuig.

 5. Rosasolis

  Ach de mode tradities komen en gaan voor zowel mannen als vrouwen. Wat nu “in” is of “cool” is, is binnen een jaar of twee verleden tijd. Ik herinner de 90 er jaren toen vele kerels liepen rond met een Irquois (Indiaan) kapsel, vaak rood, groen, of paars geverfd.
  Onder dit rare kapsel, werd de rest van de hoofd helemaal kaal. Dit ging ook gepaard met diverse piercings op de wenkbrauwen, neus, en oren met diverse oorbellen. Vele van deze beau’s hadden zeer lange vingernagels met op ieder nagel aan andere kleur nagellak. Blijkbaar alles wat over van dit “punk” tijdperk is, is de tatoo’s

 6. Ragmilla

  Jan Roos

  Komt u eens uit uw safe space waar echte mannen gewoon bestaan die niet met pubers op de vuist gaan. Ik kan u in Groningen een aantal plekken aanraden waar heerlijke blanke mannen rondlopen die u uw ongelijk bewijzen in hun manier waarop zij de wereld aan gaan. Eigen verantwoording hoog in het vaandel hebben en geen zondebok nodig zijn om hun mislukkingen op af te schuiven, die verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kinderen nemen. Kortom ze beschikken wel over een volledig ontwikkeld brein. Zich de blubber werken om hun gezin te onderhouden en niet op zoek naar een excuus.

  1. DeBruijn

   ‘Eigen verantwoording hoog in het vaandel hebben en geen zondebok nodig zijn om hun mislukkingen op af te schuiven, die verantwoordelijkheid voor de opvoeding van hun kinderen nemen. Kortom ze beschikken wel over een volledig ontwikkeld brein. Zich de blubber werken om hun gezin te onderhouden en niet op zoek naar een excuus.’

   Jij doet precies hetzelfde over Afrika. Altijd anderen de schuld geven en altijd de blanke Europese man als zondebok maken voor het falen van Afrika.

   Afrikanen kunnen zelf ook verantwoordelijkheid nemen, maar de meeste mannen bezwangeren de vrouwen aldaar en lopen dan hard weg. Daarom heb je daar zo verrekte veel alleenstaande moeders.

   Petje af voor de vrouwen overigens.

   1. Ragmilla

    Blanke man? Is er iets mis met uw leesvaardigheid? Ik heb het over het westen. Dat is al lang geen rasgebonden zakelijke filosofie meer. Misschien eens iets minder emotioneel reageren? Ik ken genoeg blanke mannen die die manier van zaken doen verafschuwen, ik ben met één getrouwd. Het westen blank, pfff. Panafricanisme is ook een filosofische grondslag die over het algemeen door mensen met Afrikaanse roots wordt bedreven maar er zijn ook blanken die er aan mee denken.

    Ik denk dat u veel en veel beter had moeten laten doordringen wat Satya schreef, alsof alleen blanken wat voorstellen in de zakelijke markt. Het westen is denk ik niet eens meer gedomineerd door blanken, misschien dat dat ook iets is waar u over kunt denken.

    1. DeBruijn

     @ Ragmilla

     Hoeveel je het ook haat, ja het westen is grotendeels blank, net zo goed als Afrika grotendeels donker is.

     ‘Ik denk dat u veel en veel beter had moeten laten doordringen wat Satya schreef, alsof alleen blanken wat voorstellen in de zakelijke markt. ‘

     Blijkbaar wel, want jullie blijven maar doorzeuren dat het geld uit Afrika naar het westen gaat.

     Weer bewijs dat je Satty bent, want hoe kun je anders weten wat zij tegen mij gezegd heeft? We hebben honderden keren op elkaar gereageerd.

     ‘Het westen is denk ik niet eens meer gedomineerd door blanken, misschien dat dat ook iets is waar u over kunt denken.’

     Hoe verzin je ze toch?! Wie domineert Europa dan? Waar zijn dan al die Afrikanen in bedrijven en de politiek? Of Aziaten? Waarom heeft Denk maar een paar zetels?

     Dus weer geen waarheden: pure emotie en afgunst.

  2. edoc431

   Kom er net vandaan schijtstad

  3. Bosche draak

   Nou raggebol, als je die boodschap ook eens verkondigd aan je zussie.
   Dan hoeft ze d’r waardeloze bestaan niet langer te verwijten aan “den blanke supermensch”
   Of ben je daar een te grote toetsenbord-tutsi voor?

 7. m.van.rosmalen

  Moet je horen wie het zegt homoitje Jantje met z’n ziekelijke voorkeur voor Derrie.
  Voor echte kerels moet je bij Wilders zijn

 8. Siemien

  Roos heeft natuurlijk groot gelijk, net als olaz for men of nivea for men, het moet niet gekker worden.

 9. Piet51

  Ik verlang ook weer naar vroeger. Om de paar jaar een flinke oorlog, heerlijk om je eens flink uit te leven. Als man werkte je je uit de naad op het land of in één of ander zwaar beroep, zodat je vrouw en kinderen tenminste wat te eten kregen. We werkten natuurlijk voor een tirannieke baas of landheer, maar dat was niet erg, want dan hoefde je tenminste nergens over na te denken. Behalve misschien hoe je onder al dat geweld in leven kon blijven. En het mooiste was nog, dat we niet zo oud werden, een jaar of vijftig, zestig, zodat al die ellende ook nog eens niet zo heel lang duurde. Maar meestal bezweken we aan de één of andere ongeneeslijke ziekte, zoals griep, longontsteking, malaria of de pest. Inderdaad een tijd om op terug te zien. Die “slappe hap” van tegenwoordig maakt het mannen veel te gemakkelijk.
  Alleen dat knotje vind ik niet zo sterk als kenmerk van de moderne man. Lang geleden hadden alle mannen lange haren, kappers waren er immers nog niet, en veel van hen droegen het haar in een knotje. En zo niet, dan waren ze kaal.

  1. DeBruijn

   @ Piet51

   Wat is er mis met je uit de naad werken? Wij hebben niet anders gedaan, 60-90 uur in de zomer was normaal.

   Wij waren in ieder geval eerder tevreden met wat we hadden, dan die verwende generaties van vandaag de dag. We hadden meer voor elkaar over, kwamen elke zondag bij (groot)ouders, voeden onze kinderen behoorlijk op, vechten voor onze huwelijken en hadden ondanks alles een goed leven, ondanks dat we heel weinig hadden.

   Nu zie ik alleen maar ondankbaarheid, boosheid, afgunst, steeds meer kinderen met psychische problemen, veel te veel scheidingen (een oud buurmeisje heeft haar 30ste relatie inmiddels), buren die elkaar niet meer kennen en als je ziek bent, dan rennen je vrienden zo hard weg, dat je stofwolken ziet.

   Vroeger was niet alles beter, maar mensen hadden wel meer ruggengraat en klaagden niet zo.

   1. Piet51

    @DeBruijn
    Je schetst een heel negatief beeld van tegenwoordig. Ik herken dat niet, hoogstens een enkel detail. Die ellende is er nu zeker en was er vroeger ook. Maar ik weet 100% zeker, dat er heel weinig mensen zijn die het heden tegen het verleden willen inruilen. En dan het verleden inclusief alle ellende uit achterbuurten, ziekten, bittere armoede, geen AOW of bijstand, alleen hulp van buren en familie die ook niets te besteden hadden, geen ziektekostenverzekering, geen of zwaar werk, alcohol, (te-)veel kinderen, vastgemetseld zitten in de zuilen, niets te vertellen hebben of je vliegt eruit. Ik heb dat alleen van horen zeggen, mijn ouders, die er ook heel romantisch over deden. maar als je doorvroeg was het toch ook voor een groot deel doffe ellende, die ze, heel gelukkig voor hen, voor een groot deel vergeten waren. In die tijd man te zijn was geen lolletje, vrouw-zijn overigens ook niet. En er werd wel degelijk geklaagd, tot straatprotesten en revoluties aan toe, die vervolgens hardhandig werden neergeslagen, met veel doden als gevolg. Dat is ook een vorm van klagen, alleen een paar graadjes sterker.

    1. DeBruijn

     @ Piet51

     Nou bij ons was het geen doffe ellende, volgens mij is dat vooral het beeld van de jongere generaties. En een aantal zaken die je aanhaalt zijn van ver voor de oorlog, niet daarna.

     Bij ons waren ze met zijn twaalven, veertien met ouders erbij. Was het altijd makkelijk? Nee, maar de saamhorigheid was groot. Er werd echt niet zomaar iemand het huis uitgeknikkerd of weggestuurd. En de achterbuurten? Ik kan je vertellen dat de Schilderswijk vroeger een leuke volksbuurt was zo een 50 jaar terug. Er was geen rijkdom, maar het was echt een gezellig boel. Nu niet meer, nu woont er nauwelijks nog een Nederlanders. Is Nederlands niet de voertaal en wordt je als Jood uitgescholden en als een Nederlandse vrouw met een korte rok daar loopt, heb je kans ook dat zij voor h.oer wordt nageroepen.

     En de verzuiling, dat viel op de meeste plekken wel mee. Er waren uitzonderingen, maar dat heb je nu ook nog. De straatprotesten die er waren, dat waren van die hippies die niets beters te doen hadden. Dat was tuig, niets meer, niets minder.

     Ik zou zo terugwillen, niet omdat alles beter was, maar het sprak me meer aan dan nu. Er was veel meer ruimte, rust (ondanks dat er hard gewerkt moest worden), mensen hadden vaak meer respect voor elkaar, de buren kenden elkaar allemaal. Nu komen er mensen wonen die iedereen negeren of mensen wonen die het verrekken om Nederlands te spreken.

     Er was veel meer vrijheid, nu heb je zoveel regeltjes wat erg verstikkend is. Voor de jeugd was er meer ruimte om te spelen, enzovoorts.

     Ik vind er weinig meer aan zo, alles wordt volgebouwd. Hier om 50 kinderen een speeltuintje van 30 m3, geweldig. Willen ze een hut bouwen, dan wordt de politie gebeld.

     1. Piet51

      @DeBruijn
      We praten, lijkt me, over verschillende tijden en verschillende regio’s in Nederland.

     2. DeBruijn

      @ Piet51

      Volgens mij zit je inderdaad veel verder terug dan ik, ik zit na de oorlog en jij ervoor.

      100-150 jaar terug was er een hoop armoede, hoewel na de oorlog ook. Maar in de grote steden had je wijken wat één groot riool was. Enorme kindersterfte, uitbuiting, misbruik, enzovoorts.

      Daar had ik ook niet graag geleefd, hoewel ik nu ook niet in een stad wil wonen. Niets voor mij, hoe kleiner hoe beter.

    2. DeBruijn

     @ Piet51

     Maar ik blijf er wel bij dat ik de samenleving erg oppervlakkig geworden vindt, erg egoïstisch. Met alle gevolgen van dien….

 10. Caro

  De zgn. keten mariniers…
  Gekker moet het niet worde i.d.d.

  Over uw verleden wat u schetst heb ik te weinig info, liever link van de rechtspraak in casu

 11. Jumping

  Kijk Roos, Nederland is een keiverrot land geworden, zeker in deze nieuwe eeuw.
  Maar ik geloof niet, dat het keiverotte, iets met de mannelijke haardracht heeft te maken.
  Vlgs mij zit het probleem onder, de wel of niet aanwezige haardracht.
  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

  1. Caro

   Ha ha Jumping,

   Mss heb je punt

 12. Meriadoc Brandebok

  Vies stukkie.

  1. Bosche draak

   Stupide reactie

 13. Mar

  Met een matrozenpetje op je kop rondlopen, dan ben je echt een man.

  1. Nye

   Raak!!!

 14. Piet51

  @DeBruijn
  We praten, lijkt me, over verschillende tijden en verschillende regio’s in Nederland.

  1. Piet51

   @DeBruijn
   Tweemaal gepost, foutje, excuus.

 15. Cilka

  Ik denk dat de meeste mannen het niet leuk vinden dat vrouwen proberen mannen te zijn…. Door de mannelijke rol over te nemen…. Als ze dat proberen gaat dat samen met fysieke veranderingen, ze krijgen een lage harde stem en verliezen hun vrouwlijkheid….. Betekent meteen dat ze niet meer in staat zijn om kinderen te krijgen…. En geen man ze meer als vrouw wil nemen… Moet het daar heen met onze samenleving, ik denk het niet…..

 16. sander007

  Snap niet waarom Jan Roos niet naar FVD komt , ik zie hem wel zitten in de FVD .

  1. PMG

   Ik denk dat Jan het gehad heeft met de politiek en kan dat begrijpen!

 17. DidiMadloba

  De kalende Jan Roos is stink jaloers dat hij geen knotje meer kan produceren.

 18. Nye

  Generalisatie is het begin van veel slechts. Een knotje bij mannen is niets meer en niets minder dan een modieus iets. Ik ken genoeg mannen met knot die meer testosteron in hun pink hebben dan Roos in zijn hele lijfje. Die knot gaat er net zo makkelijk weer af maar fascistische ideeen zitten diep geworteld. Als Roos toch iets tegen de vervrouwelijking wil doen, laat hem dan zijn puur vrouwelijke achternaam veranderen.

  1. Bosche draak

   Roos als puur vrouwelijk zien (terwijl het ook gewoon een bloem is) is net zo goed generaliseren.
   Dhr Roos gaat de confrontatie niet uit de weg en dat is wel zo dapper van hem.

 19. J.Rademaker

  Als je vroeger een appel van de buurman jatte, kreeg je een draai om je oren.
  Dat kreeg je thuis nog een keer.
  De jeugd is nu onaanraakbaar en dat weten ze, dus Jan een strafblad.
  Ongelimiteerd pesten is dus toegestaan, deze jongelui willen niet mee op vakantie naar het dorp van de grootouders want daar krijgen ze wel een draai om de oren.
  Geweldsmonopolie bij de staat is waar in theorie, de praktijk kennen we.
  Laat dat stuk hout maar op de bank wachten heeft niets met je haar van doen maar er is geen andere optie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.