"Compleet bezopen!" - VVD, CDA en PVV keren zich tegen plannen auto-hatende 'Tesla-elite' Amsterdam

Geen categoriemei 03 2019, 16:00
In de Tweede Kamer schopte men toch even flink tegen de plannen van gemeentebestuur Amsterdam om de stad emissievrij te maken. Kabinetspartijen VVD en CDA, maar ook de PVV, hekelen deze 'Tesla-elite', zoals Wilders de voorstanders van deze plannen noemt.
De linkies-op-steroïden in Amsterdam willen benzine- en dieselauto's per 2030 uit de stad hebben. Middels uitbreiding van milieuzones wil men de auto's binnen een tijdsbestek van zo'n elf jaar, steeds verder uit de stad drukken. Daar schrapen de coalitiepartijen de keel voor: "Het moet niet zo zijn dat iedere stad zelf gaat bepalen," zegt CDA-Kamerlid Von Martels. Bij de VVD is datgene wat hun tegen de borst stoot meer het feit dat het er nu op lijkt dat Amsterdam behoorlijk af gaat wijken van milieuzones zoals deze in andere gemeenten zijn opgesteld.
PVV-leider Wilders draait er niet omheen en laat zien wat er echt aan de hand is: "Vanaf 2030 is Amsterdam echt alleen nog voor de subsidieslurpende Tesla-elite van GroenLinks en D66." En mag de rest van de burgers voor deze subsidies opdraaien.
Het verbaast dan ook niemand dat GroenLinks hier wel een hard, groen stengeltje van krijgt omdat, zo zeggen zij: "Amsterdam een heel duidelijk doel stelt." Daar voegen ze nog doodleuk aan toe dat elektrische auto's hierdoor op den duur voor iedereen een optie gaan worden. Want terwijl je gaat betalen voor subsidie richting rijke GroenLinks- en D66-stemmers, hou je natuurlijk nog genoeg over om er zelf ook één aan te kunnen schaffen.
GroenLinks ziet daar geen problemen in, want die gaan gewoon de verborgen potten goud, waarvan we allemaal weten dat bedrijven die hebben, extra belasten. Zo krijgt iedereen straks een Tesla. En als bedrijven dan dreigen te vertrekken, gaan we er gewoon met morele verhevenheid afkeurend naar wijzen terwijl ze ons uitzwaaien! 1-0 Voor een groen Nederland...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten