DENK faalt: wil dat EU-voorzitter en lidstaat Roemenië toetreedt tot de Europese Unie

Geen categoriemei 04 2019, 15:00
De Turks-Nederlandse partij DENK wil graag dat de Roemenen toetreden tot de EU. Maar Roemenië is dus al lid en zelfs voorzitter van de Europese Unie! De partij stelt dat zij een hele reeks landen willen toevoegen aan de Europese Unie vanwege de 'Brexit'. Maar nazoeken welke landen al lid waren was teveel werk.
Lekker intelligent weer van de jongens en meisjes van DENK! Maar, een foutje zit natuurlijk in een klein hoekje. Wanneer we kijken naar de visie van DENK dan zien we het onderstaande bij de tiende stelling: 'De EU moet afzien van verdere uitbreiding van het aantal lidstaten':

"Met het mogelijke wegvallen van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, ontstaat een groot gat in de inkomsten van de Europese Unie en de omvang van de gemeenschappelijke markt. Wij zijn daarom voor toetreding tot de EU van de westelijke Balkan landen, Albanië, Turkije, Bosnië, Bulgarije en Roemenië indien aan de voorwaarden voldaan is."

Nou, de jongens en meisjes van DENK slaan weer toe hoor. Hoeveel inkomsten vallen eigenlijk weg als het Verenigde Koninkrijk uittreedt? Even zien, als we gewoon een simpel scenario's voorstellen dan verliest de Europese Unie 9 miljard aan inkomsten van het Verenigd Koninkrijk. Over 2017 gaven de Britten zo'n 13 miljard ponden aan Brussel. Slechts 4 miljard daarvan werd weer gespendeerd op het eiland.
DENK heeft het dus bij het juiste eind dat de EU inkomsten verliest, namelijk zo'n 9 miljard ponden per jaar door het wegvallen van het Verenigd Koninkrijk. Dat mogen de Nederlanders natuurlijk weer ophoesten als één van de rijkere landen van de crypto-unie van de EU. Crypto unie? Jazeker! Crypto in die zin dat het socialistisch noch kapitalistisch, vrij noch autoritair is. Het is vooral juridisch bedrog. Een molensteen aan de nek van de Europeanen.
Wat is dan de oplossing volgens DENK om de weggevallen inkomsten van het EU-bedrog op te vullen? Juist, maakt Turkije gewoon lid! Of de Roemenen dus! Nou, alsof het daar beter van gaat worden! Het toont maar weer eens aan dat men bij DENK geen benul heeft van wat de Europese Unie precies is. En dat is logisch. Niemand weet het precies. En de inhoud van de EU-verordeningen zijn naar juridische maatstaven ook al ver beneden maat.
En lidmaatschap van de Roemenen gaat echt niets extra's toevoegen. Zeker niet als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat. Alsof die landen met elkaar te vergelijken zouden zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten