Video! Eurocraat Sjoerd Sjoerdsma (D66) gelooft in imaginaire ‘banenmachine’ van de Europese Unie

Volgens Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma van D66 zijn partijen als FVD en de PVV een ‘gevaar voor onze veiligheid’ en acht hij de Europese Unie als noodzakelijk om ‘energie-onafhankelijk’ te worden en ‘migratie op een ordentelijke manier vorm te geven’. Maar het allermooiste is wel dat Sjoerdsma gelooft in een Europese ‘banenmachine’. Zou hij het baantjescarrousel bedoelen? 

Sjoerdsma stelt dat ‘een sterk Europa cruciaal is voor onze veiligheid, de klimaatproblemen en om de migratie op een goede manier aan te pakken’. Daar voegt het D66-Kamerlid nog even aan toe dat de EU ook nodig is voor het ‘garanderen van onze banen’.

Wiens banen? Die van het partijkartel? De uitspraak van Sjoerdsma doet denken aan wijlen Pim Fortuyn:

“De politiek gaat niet over banen. Politici eigenen zich dat alleen maar graag toe. Ik heb weleens gevraagd waar die banenmachine dan zou moeten staan. Op een zolder in het Binnenhof?” – prof. dr. Pim Fortuyn

In het geval van Sjoerdsma staat de banenmachine dus in Brussel. Maar voor wie zijn die banen dan? Voor hemzelf en Mark Rutte (VVD) of voor de hardwerkende Polen in de kassenbouw van Klazienaveen terwijl de Nederlanders thuis een uitkering trekken? Ik heb de banenmachine nog nooit gezien, maar Sjoerdsma gelooft er heilig in.

Tevens stelt hij onzinnige zaken over de partij Forum voor Democratie. Zo stelt hij dat dergelijke partijen ‘een gevaar voor onze veiligheid zijn’. Nu is het waar dat de partij van Baudet gezond sceptisch is tegenover de huidige koers van de EU, maar een gevaar voor onze veiligheid? Dat is echt overdreven!

In tegenstelling tot D66 laat FVD het eindoordeel daarover aan de kiezer door te pleiten voor een referendum over het lidmaatschap de Europese Unie. Iets dat het ‘democratische D66’ met het ontzeggen van een referendum over het Verdrag van Lissabon (2007) naliet te doen.

D66 drukte het verdrag van Lissabon erdoor terwijl de Nederlandse bevolking eerder middels een referendum duidelijk ‘nee’ heeft gezegd tegen een juridische overeenkomst tussen EU-lidstaten. Een duidelijk voorbeeld van het ondemocratische karakter van de partij.

Het negeren van de referendumuitslag en de juridische truc die volgde verdwijnt langzaam uit het collectieve geheugen, maar de stichting Nationale Bond Overheidszaken maakt er werk van en daagt de Nederlandse overheid voor de rechter.

Terwijl dat proces wordt gestart gaan wij hard op zoek naar de ‘banenmachine van Brussel’! Mocht u weten waar hij staat, laat het ons vooral weten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Brazil

  Dit heeft Sjoerd Sjoerdsma goed gezien, het gevaar komt van rechts.

  1. uil van minerva

   Hoeveel alter-ego’s heb je ondertussen al opgebouwd? Knap dat je de hele dag de tijd hebt om te reageren hier. Heb je een hoge fraude-uitkering of heb je de loterij gewonnen?

  2. DeBruijn

   Rechts heeft gelukkig voorrang.

   1. AS210854

    DB, +++++++

 2. Michael M

  Weer zo een droppie die Sjoerd Sjoerdsma van D66 ( ook nooit van gehoord houden zo ) dat denkt dat ie de wereldverbeteraar is maar dan alleen voor zichzelf om zijn zakken te vullen en het liefst over de ruggen van anderen. Qua denkvermogen zitten zulke personen op een IQ van 0% en polariseren graag anderen. Wie discrimineert wie?

 3. Michael M

  Tot slot: Het is nu partij 66. De D staat namelijk voor Democratie. Dus daar staat deze partij al heel lang niet meer voor helaas.

  1. Dik

   @Michael: Met het afschaffen van het (raadgevend) referendum is D66 definitief door de politieke mand gevallen. De D66 stemmers zijn massaal overgestapt naar het daadwerkelijk democratische alternatief: FvD.

   D66 zal decimeren en mag hopen dat ze nog 6 zetels halen.

   #stemzeweg

 4. Raveltje

  Mensen zonder inkomen zetten daar heeft de overheid
  een handje van en alles duurder maken, zodat je
  Alles kwijtraakt wat je hebt. Is ook discriminatie.

 5. Raveltje

  Al die verdragen ect. Waar de bevolking tegen was
  werden ontvankelijk verklaart, democratie heet dat.

 6. Piet Klein

  In de wereld is Europa door de EU geen partij meer. De Chinezen komen uit beleefdheid langs, maar zaken doe is er niet bij omdat Europa geen partij is. In het Midden Oosten is en was Europa geen partij. Europa deed een beetje mee als calimero. D66 heeft een charismatisch verlangen naar een sterke EU die schone beloften gaat waar maken. Hoe dat moet gaan lukken daarover heeft D66 geen idee. Ze groeien in zelf vertrouwen doordat ze het gevoel hebben het beter door te hebben dan hun tegenstanders die ze als een Don Quichot te lijf gaan. Ze gaan blind achter hun ideaal aan en zijn totaal blind voor het falen en het laten liggen van kansen door de EU. Het meest trieste is dat D66 daarmee nog het meest in de weg gaat staan voor een sterk Europa. Hun ik wil bolletje EU benadering met geen enkele kritiek. Ze claimen voor een sterk Europa te zijn, maar door nu domme infantiele benadering zijn ze vooral een tegenstander van een sterk Europa. Je kan dan wel geloven in een banenmotor, maar in de productie die dit zou moeten opleveren had de Chinezen geen interesse.

 7. Regina

  Kritiekloze Europese integratie is ook een bedreiging en eentje van jewelste. Was de Europese Unie verstandig integer en democratisch geweest dan was er niets aan de hand en waren we op dit moment niet opgezadeld met cryptofascisten peppi en kokkie (Wilders en Baudet) die ons land moeten “redden”. De EU en wegkijkers als Sjoerdsma zijn hier voor medeverantwoordelijk

 8. Rien Noppen

  Sjoerdsma spreekt helemaal nergens over een banenmachine, dat apparaat ratelt en knerst alleen maar in het hoofd van malle Teunis.

  1. Punt50

   Neem nog een snuifie CO2 Rientje.

 9. Pescador

  Weer zo´n leipo van D66 zou die dit zelf bedacht hebben of zou die snotneus hem dit ingefluisterd hebben

 10. J.Rademaker

  15000 ambtenaren mag je best een geldverslindende banenmachine noemen.

 11. NoDoubt

  De EU was op zich een goed plan door vrijhandelsverkeer en verkeer van mensen binnen Europa (voorheen het model EEG). Echter als er iets is wat de EU goed verknald heeft, is het wel de immigratie en veiligheid. Vervolgens worden mensen monddood gemaakt door de censuurpolitiek (beperking van meningsvrijheid voor andersdenkenden) het in de doofpot stoppen van wat nu heet ‘verwarde mensen’. Het neerschieten van demonstranten.

  Het niet benoemen van het integratiegevaar maar er aan toegeven want anders ben je islamofoob:

  Een school in Frankfurt, Duitsland, is onder vuur komen te liggen nadat de schooldirecteur een jong meisje had verteld dat ze haar Duitse nationaliteit moest verloochenen en een hijab moest dragen als ze niet gepest wilde worden.
  De moeder van het schoolmeisje vertelde de krant Bild dat haar dochter door een groep moslimmeisjes “op weg naar school geslagen en verbaal aangevallen werd”. Ze legde uit dat haar dochter het doelwit was omdat “ze blond haar heeft, geen hoofddoek draagt, een Duits-Hebreeuwse naam heeft en wij christenen zijn”. De intimidatie was zo erg dat het de vijfdejaars met een “enorme angst om naar school te gaan” achterliet.

  Toen ze haar zorgen met de schooldirecteur deelde, kreeg ze te horen dat haar dochter “haar hoofdhaar moest bedekken” als ze niet gepest wilde worden.

  “Uw dochter hoeft niet te zeggen dat ze Duitser is. Bovendien kunt u haar een hoofddoek geven”, zei de directeur tegen haar.

  De school in kwestie reageerde niet op Bild’s verzoek om commentaar, maar de moeder bevestigde dat hun situatie een stuk beter is nu ze haar dochter van de school heeft verwijderd.

  Er zijn andere recente gevallen van religieuze intimidatie in andere scholen in Duitsland geweest. De Bild citeerde ook een vader in Beieren waarvan zijn zoon en dochter op een dag in paniek thuiskwamen omdat een moslimkind hen had verteld dat hij hun hoofden eraf zou hakken omdat ze christen zijn.

  In Bonn vertelde een andere moeder dat haar dochter een soortgelijke gebeurtenis had meegemaakt: “Onze dochter en enkele klasgenoten van de derde klas werden door een klasgenoot onder druk gezet. Zij werden bedreigd met de woorden: “Jullie ouders zullen in de hel branden als zij niet in Allah geloven”.

  Vooral in Berlijn, waar veel scholen een hoge concentratie van leerlingen met een migrantenachtergrond hebben, is er sprake van religieuze intimidatie.

  In 2018 sprak een groep Berlijnse leraren zich uit over religieuze pesterijen en verklaarden dat Duitse leerlingen gepest worden voor zo weinig als het meenemen van een broodje ham voor hun lunch, omdat varkensvlees verboden is in de islam.

  De groep pleitte voor de Pro Berlijnse Neutraliteitswet, die de bestaande wetgeving ondersteunt om religieuze symbolen, zoals de hoofddoek, uit de klaslokalen te verbieden om religieuze intimidatie te bestrijden.

  Oostenrijk heeft inmiddels een hoofddoekverbod op kleuterscholen ingevoerd en overweegt ook een dergelijk verbod op basisscholen in te voeren.

 12. NoDoubt

  Hoe verklaart deze man dan de vele duizenden no-go-zones in EU en de dagelijkse (groeps)verkrachtingen door de kansenpareltjes. De vele voedselbanken. Het achterstellen van de autochtone bevolking op asielzoekers. De knieval voor de islam waarvan duidelijk is dat het buitenlandse inmenging is. Dat geen D’66 geen asielzoeker opvangt. De vele messen en wapens en de dagelijkse steekpartijen. Geen halt toeroepen aan de al dichtstbevolkte land als Nederland. Niet beseffen dat de islam nimmer zal integreren omdat de koran niet bekritiseerd mag worden volgens moordenaar Mohammend. De islam kent alleen maar haat.

  Professor, hier wordt met onze toekomst gespeeld.

  Giovanni Sartori:

  – Hierover worden veel domme dingen gezegd.

  In Frankrijk beginnen linkse intellectuelen hierover als een rechtervleugel te praten. Ze zeggen dat het multiculturalisme mislukt is, dat de migratiestromen uit de moslimse landen onhoudbaar zijn, dat de islam zich niet met het democratische Europa kan assimileren …

  – Dat zijn dingen die ik al tientallen jaren zeg.

  Praat u nu zoals de rechtervleugel?

  – Rechts of links maakt mij niets uit, wat mij interesseert is het gezond verstand. Ik praat uit ervaring want ik bestudeer deze dingen al jarenlang omdat ik de politieke, ethische en economische systemen tracht te begrijpen die de betrekkingen tussen islam en Europa regelen, om oplossingen voor te stellen voor de ramp waarin wij terechtgekomen zijn.

  Welke ramp?

  – Onszelf wijs maken dat men een grote moslimse gemeenschap die trouw is aan een theocratisch monotheïsme dat geen politieke naast de religieuze macht aanvaardt, vreedzaam kan integreren met de westelijke democratische samenleving. Door dit misverstand is de oorlog waarin wij ons bevinden losgebarsten.

  Waarom?

  – Omdat de islam die in de laatste twintig-dertig jaar hevig ontwaakt is – opgezweept en klaar om los te barsten, door nieuwe en steeds gevaarlijkere technologieën bijgestaan – is het een islam die niet in staat is om zich te ontwikkelen. Het is een theocratisch monotheïsme dat bij onze middeleeuwen is blijven stilstaan. En het is een islam die met het westelijke monotheïsme onverenigbaar is. Gedurende lange tijd, vanaf de strijd om Wenen en daarna, hebben deze twee realiteiten elkaar genegeerd. Nu zijn zij weer in botsing gekomen.

  Waarom kunnen zij niet samenleven?

  – Omdat de vrije samenlevingen, zoals het Westen, op democratie gebaseerd zijn, d.w.z. op de volkssoevereiniteit. De islam daarentegen baseert zich op de soevereiniteit van Allah. En als de islamieten dit principe in de westelijke landen willen toepassen, is het conflict onvermijdelijk.

  Zegt u dat de integratie voor de moslim onmogelijk is?

  – Ik zeg dat vanaf 630 na Chr. de geschiedenis geen gevallen vermeldt waarin de integratie van islamieten binnen de niet islamitische samenleving geslaagd is.
  Denk maar aan India en Indonesië.

  Dus als in hun islamitische landen de muzelmannen onder de soevereiniteit van Allah leven, gaat alles goed, maar als …

  – … maar als de immigrant bij ons aankomt en dit principe blijft aanvaarden en onze ethisch-politieke waarden blijft weigeren, dan betekent dit dat hij nooit zal kunnen integreren. In Engeland en Frankrijk vinden wij dan ook een derde generatie jonge islamieten die fanatieker en kwaadaardiger zijn dan ooit.

  Maar het multiculturalisme…

  – Wat is het multiculturalisme? Wat betekent het? Het multiculturalisme bestaat niet. De linkervleugel die met het woord multiculturalisme zwaait, weet niet wat de islam is en volgt domme ideeën. U moet er maar eens over nadenken. De chinezen, blijven chinezen ook na tweeduizend jaar en leven rustig met hun tradities en gebruiken in onze steden. Zo ook de joden. Maar de moslims niet. In het privéleven kunnen en moeten zij hun eigen religie blijven belijden, maar in het politieke leven moeten zij onze regels over de volkssoevereiniteit accepteren, anders moeten zij weggaan.

  Als een conservatief van links u zou horen, zou hij u voor een xenofoob houden.

  – De linkervleugel is schandalig. Het heeft de moed niet om het probleem aan te pakken. Het heeft zijn ideologie verloren en om zijn mooie progressieve figuur te slaan klampt men zich vast aan de funeste zaak van de deuren die voor iedereen openstaan. Solidariteit is goed. Maar het is niet voldoende.

  Wat is er nodig?

  – Regels. De immigratie naar Europa heeft onhoudbare aantallen. Wie er ook binnenkomt, moet een visum hebben, regulaire documenten en een identiteit die zeker is. Wie illegaal in een land woont, moet uitgewezen worden. En wie blijft mag geen kiesrecht hebben, anders stichten de islamieten een politieke partij en krijgen met hun verschrikkelijke geboortecijfers de absolute meerderheid. En wij moeten dan onder de wet van Allah leven. Ik heb dertig jaar in de USA gewoond. Ik had alle rechten, behalve het kiesrecht. En het ging mij uitstekend.

  En het massale aan land gaan van de immigranten voor onze kusten?

  – Elke noodtoestand heeft verschillende crisisstadia. Wij zijn nu aan het laatste, het oorlogsstadium – wij zijn de belaagden, laat dat duidelijk zijn – en in de oorlog verdedigt men zich met alle wapens die ter beschikking staan, vanaf de drones tot het torpederen.

  Wat zegt u?

  – Ik zeg dat in het oorlogsstadium men de territoriale wateren niet respecteert. Men stuurt vliegtuigen naar de Libische kusten en men brengt de schuitjes tot zinken voordat ze vertrekken. Uiteraard zonder de mensen erin. Dat is het enige afschrikkingsmiddel tegen de bestorming van Europa. Twee tot drie zinkingen en ze zien ervan af. En om Europa binnen te komen zullen ze andere wegen moeten zoeken die gemakkelijker te controleren zijn.

  Als één van die intellectuelen volgens wie de schuld altijd bij het Westen ligt u zou horen …

  – Domme intellectuelen en zelfverminkers zijn het. Ik weet ook dat de Inquisitie iets afschuwelijks was. Maar die fase van het fanatisme heeft het westen al eeuwenlang achterhaald. De islam niet. De islam heeft geen evolutiecapaciteit. Het is en zal altijd zijn wat het tien eeuwen geleden was. Het is een onbeweeglijke wereld die nooit in de industriële samenleving binnengedrongen is. Zelfs de rijkste landen, zoals Saoedi-Arabië niet. Zij hebben petroleum en heel erg veel geld, maar ze fabriceren niets en kopen van buiten af ieder eindproduct. Het symbool van hun beschaving is dan ook niet de industrie, maar de markt, de soek.

  Men zegt dat het contact tussen verschillende beschavingen een verrijking voor allebei is.

  – Als er wederzijds respect is en de wil om samen te leven, dan wel. Anders is er geen verrijking maar oorlog. Een oorlog waarin het machtigste wapen het demografische is, dat geheel in hun voordeel is.

  En wat doet Europa?

  – Europa bestaat niet. Men heeft nog nooit een dwazer politiek bouwwerk gezien dan dit Europa. Het is een monster. Het is zelfs niet in staat om de immigratie te stoppen van mensen die voor tien procent van de Europese arbeidskosten werken en de economie van het vasteland verwoesten. Dit is mijn Europa niet.

  Wat is uw Europa dan wel?

  – Een confederaal Europa, dat slechts uit de eerste zes/zeven lidstaten bestaat, wier president tevens het hoofd van de Europese Bank moet zijn zodat hij zowel de politieke als de financieel-economische macht in handen heeft, en een enkel Hooggerechtshof, zoals in de USA. Het Europa van Brussel met 28 landen en 28 verschillende talen is een dode entiteit. Een Europa dat zich wil uitbreiden tot aan de Ukraine…. Belachelijk. Het kan zichzelf niet eens verdedigen tegen het islamitische fanatisme.

  Hoe zal het met de islam aflopen?

  – Als wij de mens-bom bereikt hebben, de martelaar voor het geloof die zich tussen de burgers laat ontploffen, dan betekent dat dat het conflict zijn hoogste graad bereikt zal hebben.

 13. poldi

  Sjoerdsma moet blijkbaar benadrukken wat de EU ons allemaal brengt.
  Voorlopig lijkt dat vooral op een hoop bemoeienis vanuit Brussel.
  Een WW-uitkering mag voor zes maanden worden meegenomen naar het eigen land, de pulsvisserij wordt de nek omgedraaid, de EU-bureaucratie verhuist elk jaar een maand naar Straatsburg, het beheer van onze tot de nok toe gervulde pensioenpotten is in handen van de EU en zo is er nog een waslijst van andere weinig populaire maatregelen op te sommen.
  Het zal dus een schier onmogelijke taak worden om de voordelen van het EU-lidmaatschap te benadrukken.
  Volgens mij weet Baudet ook best dat een Nexit er niet zomaar van komt, maar dat een kritisch lidmaatschap, zoals de Denen dat hebben, bespreekbaar moet zijn.
  Het beeld is in ons land veelal dat we braaf aan de leiband van Brussel lopen, terwijl grote landen als Frankrijk en Italië telkens de hand boven het hoofd wordt gehouden. Ik verwacht een flinke winst voor FVD c.s.

  1. poldi

   Frankrijk heeft al jaren zijn begroting niet in orde, maar is nooit ter verantwoording geroepen. Italië ook nooit, maar omdat er nu geen sociaal, christelijk, democratische partij aan de macht is, wordt het nu ter verantwoording geroepen.
   De EU kan het niet tolereren, dat er nog een land uit de EU stapt.
   Juncker & kornuiten willen ten koste van alles hun positie behouden.
   De EU heeft ook niet in de gaten, dat er een ander geluid en wind door Europa waait.
   De EU staat veel te ver van hun Eigen Europese burgers.
   Het wordt tijd voor veranderingen !!

 14. biggeorge

  Alles wat in het EU parlement werkt en er aan vast hangen die vreten op grote schaal belastinggeld van de Europese burger op. Ze hebben hele hoge salarissen en secundaire vergoedingen waar een normale werknemer alleen van kan dromen. Weg met die overbodige zakkenvullers !

 15. Toon Boekman

  Positieve berichten over de EU komen alleen maar van zelfzuchtige en belanghebbende politici. De werkelijkheid over de EU zie je terug in lege portemonnee, je eigenwaarde en je afnemende rechten. Weg met de EU.

 16. Michael M

  Senatoren laten zich niet dicteren door verkiezingsuitslag…
  De Eerste Kamer legt het verzoek van Forum van Democratie (FvD) om de behandeling van de Klimaatwet uit te stellen, naast zich neer. De stemming over het wetsvoorstel dat de Nederlandse klimaatdoelen voor 2030 en 2050 vastlegt is ingepland op 28 mei, de allerlaatste reguliere vergadering van de huidige Eerste Kamer. Dus er bestaat helemaal geen Democratie voor deze senaten de doordrammers in de houding voor Brussel. De machthebbers welke Europa willen besturen doen ze totaal niet op een democratische wijze, dit is schijndemocratie en alles iedereen door de strot te rammen. Waar dwalen we af met Europa? Als een zinkend schip. Eens kijken wie er als laatste uitspringen, dat zijn dan toch de Eurofielen.

 17. Michael M

  Weg met de EU macht en terug naar onze oorspronkelijke EU waar we toen wel trots waren met Europa, maar geldproevers, zakkenvullers zullen er altijd zijn en koste wat het kost zullen ze de macht in Brussel blijven vasthouden omdat ze hun rijkelijke banen en functies niet willen opgeven en dat over de ruggen van alle landen om zich rijkelijk te voeden met al dat geld wat alle Europeanen moeten inleveren. Er komt een dag dat het systeem als een kaartenhuis in elkaar zakt en een sterk land de stekkers eruit trekt. Zou een bevrijding wezen voor veel Europeanen en hun portemonnee gezien elke Europeaan door de invoering van de euro in 2012 al een schuld had van 20750 euro per hoofd van de bevolking is het nu weer flink opgelopen.

  1. Rien Noppen

   De Brexit laat zien waarom het een reuzegoed idee is om uit de EU te stappen.

   🙂

 18. Heras

  Veel mensen zijn EU moe, het systeem heeft op praktisch alle gebieden gefaald; i.p.v.
  een veiligere samenleving te maken is het geweld verviervoudigd, zijn er miljarden verspeeld aan verkeerde dingen, heeft de bevolking nog minder te zeggen over zaken, zijn er duizenden asielzoekers hierheen gekomen terwijl dat de meeste mensen hier nooit een baan zullen vinden, hebben de uitkeringsinstanties gefraudeerd, zijn er miljarden door brievenbussen/banken witgewassen, en ga zo maar door.
  D66; ga eerst hier eens orde op zaken stellen.

  1. Rien Noppen

   Waaruit blijkt dat het geweld is verviervoudigd?

 19. PMG

  Allerhande figuren die op hoog politiek niveau meedraaien menen dat ze boven het volk staan en dat wij blij moeten zijn dat zij het allemaal voor ons regelen en ons veilig houden omdat wij daar te dom voor zijn.

  Nou lulletje Sjord Sjoerdsma, je hebt in je hele leven nog nooit een fulltime baan gehad in het bedrijfsleven en doet alleen maar leuke dingen zoals reizen op kosten van de samenleving DUS, hou je bek, je hebt geen idee waar je over praat!

  Banen worden geschapen door ondernemers en dat zijn meestal geen politici maar mensen die wegen vinden om geld te verdienen door anderen geld te laten verdienen. Politici zijn alleen maar bezig met afpakken, te beginnen met hun eigen inkomen!

 20. Jantje

  Dit zijn banen die worden opgehoest door de belastingbetaler.
  Het zijn geen waarde toevoegende banen, eerder waarde afbrekende banen.
  “The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
  w.g. Margret Thatcher.

 21. Thom

  We staan als 1 Europa veel sterker. Ik heb niks met grenzen of naties. Een sterk bestuur met volledig gezag vanuit Brussel dient ook ons belang. De banengroei zal bv. sterk toenemen als we een voertaal gaan invoeren binnen Europa. Nederlands zal uiteindelijk een ‘dode taal’ blijken. We zien ook bv dat veel Nederlandse bedrijven heel blij zijn met de Poolse vrachtwagenchauffeurs. Het argument dat ze minder verdienen gaat domweg niet op. De Nederlandse arbeider is gewoon verwend en de rijkdom in Nederland is in de toekomst niet vol te houden. Socialisme is o.a. eerlijk verdelen, waarmee we uiteindelijk met zijn allen een stuk gelukkiger zullen zijn.

  1. Dik

   “Ik heb niks met grenzen of naties.”

   Jammer, maar ook onverstandig. Ik neem aan dat je ook blij bent met vader Juncker?

   Ik ben trots op mijn land, op mijn taal en op mijn grenzen. Daarom ga ik op 23 mei stemmen op Forum voor Democratie. Ook hoop ik dat het Kabinet, dat onze land belangeloos uitlevert aan Brussel, zo snel mogelijk valt zodat mijn partij de bonus (de verkiezingswinst) van haar harde werken, in het belang van het volk en het land, in ontvangst zal nemen.

   Ik heb niets met globalisten als jij, mondialen die mijn land het liefst bij de vuilnis zetten. Van dat soort vuilnismannen moet ik niets hebben.

  2. Joop Klepzeikert

   @Thom: Ik neem dus aan dat jij de deuren van je huis en auto altijd open hebt staan, zodat iedereen binnen kan lopen en alles mee kan en mag nemen wat die wil?
   Als je niets met grenzen hebt moet je ook consequent zijn.
   Doe even je adres, dan kom ik even bij je weghalen wat ik kan gebruiken. Net zoals migranten nu door die door jou zo geliefde open grenzen doen.

  3. Siemien

   Maar we zijn niet 1 Europa, ik heb niets met de EU.

   Banengroei voor wie? precies de Polen en straatcriminelen uit Roemenië.

   En wat jij ook even lekker moet doen is opflikkeren als jij zegt dat Nederlands een dode taal is, ik krijg altijd bepaalde neigingen als mensen zoals jij hier hun anti-Nederlandse sympathieën spuien

   1. Dik

    @Siemien: Het is een beetje éénrichtingsverkeer met die Thom… ik denk dat hij kandidaat is voor mijn script. 😉

 22. poldi

  Weer zo’n eurofiel watje . . . . en er zijn nog hele grote watjes die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan.
  Ik schaam me diep voor dit soort nederlanders.
  Wilt u in dit land nog overleven ? Stem ze weg !

  1. Siemien

   En terecht

  2. Dik

   @Poldi: +1

 23. Thom

  Junker is een hardwerkende man, een groot leider, die vorm geeft aan de ontwikkeling van een ‘onze staat’ (Europa), waarin uiteindelijk iedere inwoner zijn weg zal vinden. De unifomiteit die hieruit voortvloeit in taal, wetten, doelen, gebruiken, bouwstijl huizen, etc. geeft ons als mens de benodigde houvast voor de toekomst. Je identiteit nu tijdelijk inleveren is een kleine opoffering, waarmee we de decennialang ons gelukkig voelen.

  1. Joop Klepzeikert

   Whahahahaha. Clown.

  2. Dik

   “Junker is een hardwerkende man, een groot leider…”

   Volgens mij snap je het niet helemaal hoor. Juncker is een ongekozen voorzitter die dingen bedekt die ik niet wil.

  3. Siemien

   “Uitspraak Juncker der spiegel 1999

   We beslissen ergens over, laten het liggen en wachten af wat er gebeurt.
   Als niemand zich druk maakt, omdat de meeste mensen niet begrijpen wat er is besloten, gaan we stap voor stap verder totdat er geen weg meer terug is.”

   De EU speelt een vies spelletje over onze ruggen Thom, de EU is er niet voor jou en mij die is er voor zichzelf, het is een machtswellustig ding geworden die EU.

   “Je identiteit nu tijdelijk inleveren is een kleine opoffering”

   En dat woordje tijdelijk is natuurlijk niet waar net als dat het een kleine opoffering is, je hebt werkelijk geen idee wat er gaande is natuurlijk…

 24. Joop Klepzeikert

  Sjoerd snapt duidelijk het verschil tussen EU en Europa niet.
  Ik blijf het bijzonder vinden dat zulke domme figuren in de politiek plaats mogen en kunnen nemen.

 25. Thom

  Links denkende mensen zijn qua IQ, ethisch denken en handelen altijd superieur aan rechts. De wereld wordt alleen opgebouwd door een socialistisch kader. Een partijwinst van de FVD doet daar niets aan af.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.