Monatoetje Keijzer (CDA) misgunt postbodes werk: wil 'brieven bezorgen met drones'

Monatoetje Keijzer (CDA) misgunt postbodes werk: wil 'brieven bezorgen met drones'

Het wrangste Monatoetje van kabinet Rutte 3 slaat weer eens toe! Eerder al faalde Mona Keijzer (CDA) hard met berekeningen en bleek ze incompetent. En dit keer doet ze voorstellen om de Postwet te wijzigen. De staatssecretaris wil namelijk 'brieven digitaal inscannen en aanbieden per mail' en misgunt postbodes werk door postbezorging middels 'drones' te bepleiten.

Het is weer een onzinnig plan.

Iedereen kent de achterlijke bestelzuilen bij de McDonalds ondertussen wel. Een gevolg van een té hoog minimumloon én ongebreidelde gierigheid zijn debet dat ik heden ten dage mijn hamburgers moet bestellen voor een beeldscherm.

Wat een 'vooruitgang' is dat zeg! Nou, nee. Eigenlijk niet. Het bestellen bij zo'n bestelzuil kost mij méér tijd dan het uitspreken van mijn order tegenover een olijke kassamedewerker. Noem mij conservatief, maar ik spreek liever met een kassameisje dan een robot. En zie liever de postbode langs mijn huis rijden terwijl het mij iets meer kost dan dat een 'drone' op bezoek komt.

Staatssecretaris Mona Keyzer stelt verder voor dat postbedrijven 'brieven inscannen' en deze 'digitaal laten bezorgen per e-mail'. Met andere woorden: het kabinet wil af van de traditionele post! Volgens het kabinet 'zitten steeds minder mensen te wachten op post in de brievenbus' aldus de Telegraaf.

Oh?

Op basis waarvan denkt de staatssecretaris dit te weten? Of zuigt ze dit uit haar dikke anorexiaduim? Dat de postmarkt sinds de komst van het internet een neerwaartse spiraal kent is logisch, maar dat betekent niet dat deze zich moet aanpassen aan 'moderne standaarden'.

De argumenten van Mona Keijzer (CDA) getuigen van domheid én neurotisch Anglosaksisch denken:

"Tien jaar na de liberalisering ziet de wereld er anders uit, met een postvolume dat meer dan gehalveerd is."

Alsof de 'liberalisering' en de daling van postvolumes een directe relatie hebben met elkaar? Nee natuurlijk niet! Maar voor logica moet je niet bij de postduif van het CDA zijn. E-mail is gewoon sneller, daarom dalen de postvolumes.

Post bezorgen met robots? En digitale brieven? Nee, laat maar zitten Mona! Ik ga wel verhuizen naar een ontwikkelingsland waar ze normaal doen. Waar mensen in de opbouwfase zitten in plaats van de afbraakfase.

Het kabinet lijkt van plan om alle Nederlanders hun visie op postbezorging door de keel te willen drukken. Waarom eigenlijk? Ik zie de argumenten niet. En zit u te wachten op een 'zoemende drone vol elektronica' die wekelijks uw huis aandoet en mogelijk zelfs opnamen maakt? Of heeft u liever een goedlachse postbezorger?

Ik weet wel wat ik zou kiezen. Maar kiezen bestaat niet in dit land. Alles wordt bepaald door de overheid. Zelfs hoe post wordt bezorgd.

Ten slotte is het plan geen goed idee voor de postbodes. Het kan mogelijk leidden tot baanverlies voor lageropgeleiden. En deze mensen hoeven we toch niet nog verder uit te kleden of wel soms? Laat de postbodes lekker hun werk doen.

En Mona ga terug naar het aanrecht of zo.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Mona Keijzer Postwet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties