Video! Eurocraat Sjoerd Sjoerdsma (D66) gelooft in imaginaire 'banenmachine' van de Europese Unie

Geen categorieapr 09 2019, 22:00
Volgens Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma van D66 zijn partijen als FVD en de PVV een 'gevaar voor onze veiligheid' en acht hij de Europese Unie als noodzakelijk om 'energie-onafhankelijk' te worden en 'migratie op een ordentelijke manier vorm te geven'. Maar het allermooiste is wel dat Sjoerdsma gelooft in een Europese 'banenmachine'. Zou hij het baantjescarrousel bedoelen?
Sjoerdsma stelt dat 'een sterk Europa cruciaal is voor onze veiligheid, de klimaatproblemen en om de migratie op een goede manier aan te pakken'. Daar voegt het D66-Kamerlid nog even aan toe dat de EU ook nodig is voor het 'garanderen van onze banen'.
Wiens banen? Die van het partijkartel? De uitspraak van Sjoerdsma doet denken aan wijlen Pim Fortuyn:

"De politiek gaat niet over banen. Politici eigenen zich dat alleen maar graag toe. Ik heb weleens gevraagd waar die banenmachine dan zou moeten staan. Op een zolder in het Binnenhof?" - prof. dr. Pim Fortuyn

In het geval van Sjoerdsma staat de banenmachine dus in Brussel. Maar voor wie zijn die banen dan? Voor hemzelf en Mark Rutte (VVD) of voor de hardwerkende Polen in de kassenbouw van Klazienaveen terwijl de Nederlanders thuis een uitkering trekken? Ik heb de banenmachine nog nooit gezien, maar Sjoerdsma gelooft er heilig in.
Tevens stelt hij onzinnige zaken over de partij Forum voor Democratie. Zo stelt hij dat dergelijke partijen 'een gevaar voor onze veiligheid zijn'. Nu is het waar dat de partij van Baudet gezond sceptisch is tegenover de huidige koers van de EU, maar een gevaar voor onze veiligheid? Dat is echt overdreven!
In tegenstelling tot D66 laat FVD het eindoordeel daarover aan de kiezer door te pleiten voor een referendum over het lidmaatschap de Europese Unie. Iets dat het 'democratische D66' met het ontzeggen van een referendum over het Verdrag van Lissabon (2007) naliet te doen.
D66 drukte het verdrag van Lissabon erdoor terwijl de Nederlandse bevolking eerder middels een referendum duidelijk 'nee' heeft gezegd tegen een juridische overeenkomst tussen EU-lidstaten. Een duidelijk voorbeeld van het ondemocratische karakter van de partij.
Het negeren van de referendumuitslag en de juridische truc die volgde verdwijnt langzaam uit het collectieve geheugen, maar de stichting Nationale Bond Overheidszaken maakt er werk van en daagt de Nederlandse overheid voor de rechter.
Terwijl dat proces wordt gestart gaan wij hard op zoek naar de 'banenmachine van Brussel'! Mocht u weten waar hij staat, laat het ons vooral weten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten