Duitsland gaat kalifaat-kinderen terughalen, grote kans dat Nederland volgt

Ze schaffen zich helemaal een Üngluck daar in Duitsland. Voor het eerst verklaart de Duitse regering zich bereid om IS-kinderen terug te halen. Dikke kans dus dat Nederland binnenkort ook overstag gaat. Via het AD.

In Duitsland heerst praktisch dezelfde discussie als bij ons in Nederland. Ook daar wordt de overheid aangeklaagd en doen advocaten via de rechtbank een poging om IS-kinderen uit Syrische kampen te krijgen en terug te halen naar Duitsland.

De Nederlandse positie in deze kwestie is vrij simpel: ‘we gaan Nederlanders niet in onveiligheid brengen om IS-vrouwen en -kinderen terug te halen naar Nederland.’ De reden hiervoor is dat ‘andere landen er ook zo over denken’. Dus moeten die kalifaat-kinderen en hun moeders zelf maar het Nederlandse consulaat zien te bereiken.

Dat is natuurlijk een slecht ingedekte manier om maar geen keiharde ‘nee’ hoeven te zeggen, want dan scoor je slechte PR en krijg je nog meer rechtszaken aan je broek. Advocaten hebben dan ook een prima argument als ze zeggen dat ‘Nederlanders in die kampen nú al gevaar lopen’. Maar goed, daar kan een minister Grapperhaus nog tegen zeggen dat nóg meer mensenlevens in gevaar brengen onwenselijk is.

Afijn, doordat Duitsland nu dus wél zegt actief mee te willen werken, verandert daarmee het argument voor Nederland wellicht ook. De kans bestaat dat, als Nederland al niet de eerste is, het wellicht ook niet de laatste wil zijn die meewerkt aan de terugkeer van Syrië-gangers. Helemaal omdat Nederland ook altijd zo graag met mensenrechten loopt te pronken en hoog in het vaandel zegt te hebben. Reken er dus maar op dat de overheid binnen een maand of drie The Desperate Caliphate-wives op Schiphol staat te verwelkomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Erkenbrand

  Lekker daar laten die moslimlarven en hun ouders ook!

  1. ZiggyStardust

   Het lijkt mij ook dat de kinderen die daar geboren zijn ook niet aangegeven zijn bij de Nederlandse burgerlijke stand, dus ook niet ingeschreven zijn in Nederland en ook niet de Nederlandse nationaliteit hebben. Dus wie willen ze nu eigenlijk ‘terughalen’?

   1. Trien Knoppen

    Een laissez-passer doet wonderen… die zullen ze voor die moeders ook wel nodig hebben… kan me niet voorstellen dat die allemaal nog een geldig paspoort op zak hebben. Maar laat ze lekker wegrotten daar aub… berechten en de sleutels weggooien!

 2. Trien Knoppen

  Moeders berechten in de regio… nageslacht in weeshuizen in Syrië en Irak… en als die er niet zijn hebben we vast wel een potje ergens waar een paar extra miljoenen inzitten… hebben de NGO’s ook weer wat te doen!

  Geen tikkende tijdbommen terughalen aub!

 3. rexm

  We zijn langzaam knetter gek geworden in Nederland.

  1. tomygun

   FF tikie terug dit is Duitsland!
   Tot dat de bom valt auwhoeiiiii

 4. santiago

  Maakt dus niets meer uit. Als ze in Duitsland zijn, zijn ze ook in Nederland.

  1. tomygun

   Jij moet toch beter weten santiago .
   De laatste stuiptrekkingen van Merkel en co .
   Deze kunnen wel voor het gerecht geroeprn worden !
   Next! Macronie.

   1. tomygun

    De braadworsten en de Frambozen hebben
    met hulp van Brussel Europa in de afgrond gestort .

    1. tomygun

     En ja voor hun is het tik tak tik tak tik tak.

 5. Kapitein Haddock

  ” Duitsland gaat kalifaat-kinderen terughalen, grote kans dat Nederland volgt!”
  Natuurlijk komen die kinderen naar Nederland! Met de moordenaressen-moeders.
  En………..in het kader van gezinshereniging: de extreme westerse-haat moordenaars vaders ook!
  Gratis huis/ gratis inrichting/ tot hun dood uitkeringen en de hele rambam!
  10 tallen Miljoenen gaat dit kosten!
  Leve de almachtige asielindustrie; geworteld in alle pro-Moslim en linkse Ministeries!
  Maar,……. deze Ministeries zijn NIET in staat voor een Nederlander losgeld te betalen; lekker laten vermoorden; zat 7 jaar vast!!!
  Oeps,….foutje, Nederlander was geen Moslim! Dus…………..???

  1. victus

   Echte Hollanders die ten onrechte vastzitten in het buitenland moeten het maar lekker zelf uitzoeken. Die hoeven niet te rekenen op hulp van hun vaderland. US en UK denken daar anders over en sturen specialisten, geen eeuwig wauwelende diplomaat maar hard as nails commando’s die zo hun eigen kijk hebben op bepaalde zaken. Holland kan dat ook doen maar trekt zijn drol op tijd terug en hoopt maar dat het allemaal goed komt, vanzelf.

 6. Mars020

  Minibaardaapjes worden groot en dan gaan ze hun pa achterna. Het zijn geen Nederlanders, dus laat ze maar lekker in de woestijn zitten. Hier hebben we al genoeg ellende met dat soort volk, dus nog meer tuig kunnen we niet gebruiken.

 7. koeiepoep

  Zijn geen Nederlandse kinderen. Zijn geen Nederlandse vrouwen. Daar laten en in Irak of Syrië laten berechten. Beter daar, dan in het moslims hatende Nederland, toch? Bovendien: volgens hun eigen leer en overtuiging, zal hun god ze altijd redden en alles voor ze regelen. Of heet hun god nu opeens “nederlandse bijstand” en moeten ze 5 maal daags naar met hun hoofd en opgehouden hand naar het gemeentehuis bidden? Niks van: lekker daar blijven.

 8. Blokkeer-Fries

  Bewuste keuze = bewuste consequenties. Terrorist = terrorist. Ouders zijn verantwoordelijk voor hun minderjarige kinderen.
  Lokaal berechten en geen genade en nee, dat is niet zielig maar gerechtigheid.

 9. Duke

  Merkel stopt maar gaat Duitsland en Europa nog even verder afbreken, net als Hitler die ook van geen stoppen wilde weten en Duitsland afbrak. Schoothondje Rutte zal haar voorbeeld volgen en bij een ‘incident’ over een paar jaar zijn kartelpolitici weer ‘erg geschokt’.

 10. Peter Loosduinen

  Schokkend bericht ???
  Lees dit eens !!!

  OPMERKELIJK: NIEUWE TERRORISMEBESTRIJDER BLIJKT ZWARTE PIETHATER EN ISLAMKNUFFELAAR
  Kick Out Zwarte Piet is géén terroristische organisatie. Dat beweert de nieuwe terrorismebestrijder Pieter-Jaap Aalbersberg. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) corrigeert hiermee zijn voorganger, die juist waarschuwde voor de Zwarte Piethaters van Jerry Afriyie. Een merkwaardige rectificatie, want Aalbersberg is een berucht tegenstander van de Sint zijn knecht.

  Politieman tegen Zwarte Piet
  De rectificatie van Aalbersberg komt niet uit de lucht vallen. Als hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie verbande hij in oktober 2015 alle Zwarte Pieten van de interne Sinterklaasvieringen. Een duidelijke stellingname in een maatschappelijk debat dat niets te maken had met de veiligheid van burgers, wat normaliter de eerste zorg is van een hoofdcommissaris.

  Jerry Afriyie
  De politie had in 2015 al veel te doen met Zwarte Piethaters, die kinderfeestjes verstoren en daar op de vuist gaan met politieagenten. Kick Out Zwarte Piet-voorman Jerry Afriyie is in hoger beroep veroordeeld voor geweldpleging tegen een politieagent tijdens een Sinterklaasintocht. Nog steeds moeten bij Sinterklaasintochten veel politieagenten ingezet worden, om kinderen te beschermen tegen de gewelddadige activisten.

  Zwarte Piethaters vrijgesproken
  Begrijpelijkerwijs waarschuwde toenmalig NCTV Dick Schoof in een Dreigingsbeeld Terrorisme van november 2017 voor Kick Out Zwarte Piet. Maar Schoof werd in 2018 chef van de AIVD. Zijn opvolger werd per 1 februari 2019 Pieter-Jaap Aalbersberg. Kick Out Zwarte Piet zag zijn kans schoon en legde krap een week later een klacht neer bij de nieuwe NCTV. Die gaf de Zwarte Piethaters gelijk en rectificeerde de vermelding in Dreigingsbeeld Terrorisme.

  Op bezoek bij Moslimbroederschap
  Aalbersberg zet voortvarend zijn nieuwe koers uit als terrorismebestrijder. Daags na aantreden trok hij naar Rotterdam, voor een expertbijeenkomst over ‘rechts-extremisme’. Locatie: Centrum de Middenweg. Dat is het Nederlandse thuishonk van de Moslimbroederschap, dat van ons land een islamitisch kalifaat met sharia wil maken.

  Hoofddoek bij politie-uniform
  Ook dit is geen ongelukkige uitglijder, maar een consistent doorzetten van de politiek-correcte lijn. In Amsterdam betoonde Aalbersberg zich enthousiast voorstander van verdere islamisering. Zo stelde hij voor om het islamitisch hoofddoekje bij het politie-uniform te voegen. Cultuur onder Vuur tekende protest aan met een petitie en wist zich gesteund door politiepersoneel, dat over het algemeen weinig opheeft met het soort politiek-correct activisme wat Aalbersberg bedrijft. De chef van de nationale politie, Erik Akerboom, floot Aalbersberg uiteindelijk terug.

  Ramadan “heilige maand”
  Aalbersberg bezocht in Amsterdam graag iftar-maaltijden en noemde de Ramadan een “heilige maand”. Dit terwijl moslims de Ramadan aangrijpen om duizenden christenen en andere minderheden af te slachten. Tijdens een van de iftar-maaltijden las Aalbersberg voor uit de Koran.

  Aangifte tegen Wilders
  Het houdt maar niet op. Toen Geert Wilders in 2017 zijn ‘Minder Marokkanen’-uitspraak deed, nam Aalbersberg in eigen persoon de aangifte op van een moslim. Misschien ingefluisterd door PvdA-politica Fatima Elatik, die à 12.000 euro per maand op de loonlijst van Aalbersberg stond?

  Sympathie voor gevaarlijke groeperingen
  Pieter-Jaap Aalbersberg is een verklaard tegenstander van Nederlandse tradities en een ruimhartig voorstander van islamisering. Dat is geen aantijging, maar een feitelijke vaststelling. Het hoofd van de terrorismebestrijding heeft gevaarlijk veel sympathie voor de groeperingen waar hij Nederland tegen moet beschermen.

  Cultuur onder Vuur

  1. Kapitein Haddock

   Peter Loosduinen

   Uit alles blijkt dat, in dit geval Terrorisme bestrijder, wederom een Haags complot(?) aan het werk is/blijft om alles wat Nederlands is te verpletteren!
   Ten tijde van Aalbersberg in Amsterdam en de aanstelling van de Nederland haatster Fatima Elatik, werd de aanval van een Moslim extremist, op Centr.station. min of meer in de doofpot gestopt: deze man was verward!
   GEEN politicus heeft gevraagd hoe het werkelijk was!
   PS
   Ik blijf het volhouden:
   DOOR ALLE MINISTERIES BEZEM ER DOOR!!! Als,…als…het “kartel” het wil!

 11. Jantje

  Waanzinnigen.
  Maar, gezien de stemresultaten zijn ze in de meerderheid, vrees ik.

  1. Duke

   Als de gepresenteerde stemresultaten overeenkomen met wat er gestemd is wel.

 12. Decca

  Zijn we gek geworden. Dit zijn geen Nederlandse kinderen.

 13. Heras

  De hoeveelste gebroken belofte wordt dit?

 14. Rosasolis

  Ik heb dit rapport eerder vandaag in Trouw gelezen. En gereageerd op een DDS bericht vandaag over veel geld die over zou zijn om tegen radicaliseren te gebruiken. Ik denk dat dit extra geld moet gebruikt worden om tegen armoede van onze eigen bewolking te bestreden, en ook voor de stijgende kosten in de zorg. Kortom: een oude Engelse uitdrukking zou ook voor onze lang toepasselijk zijn: Courtesy begins at Home.
  De ex-IS bruidjes en hun kinderen zullen nooit kunnen aanpassen aan onze gewone westerse samenleving en cultuur. De vrouwen zijn al lang gehersenspoeld om naar een heel andere levenswijze en cultuur te leven. Ze hebben Nederland vergeten, om een radicale moslim te worden en te gaan wonen in een land die overwoekerd was met extreem radicaal terroristen, en kinderen voor deze criminelen te baren.
  Om hun hier te halen zou waanzin zijn. De moeders zouden meteen de gevangenis in voor een aantal jaren. Het zou veel erger voor de kinderen zijn. Waarschijnlijk kennen ze alleen de Arabische taal, de koran, en moslim tradities. Ook zijn ze getraumatiseerd, en zullen niet kunnen omgaan met onze gewone kinderen. Zij kennen oma en opa niet en weten niets over Nederland, ons taal, en cultuur. Bovendien is er de nieuwe trauma, dat zij hun moeder niet meer erbij hebben, behalve misschien 1 keer in de week een korte bezoek in de gevangenis. En wat gaat er gebeuren met de moeders als zijn eindelijk uit de gevangenis komen…zijn ze helemaal te vertrouwen. Of gaan ze met een of andere fanatieke salafist moslim trouwen en alweer zwanger worden?
  Dat de kampen in Iraq heel erg zijn, is een feit. Maar het is de taak van of de VN of de Rode Kruis om deze vrouwen en kinderen uit die kampen te krijgen.
  En ze te plaatsen in een of meerdere veilige moslim landen, waar zij Arabisch kunnen blijven spreken…vooral de kinderen, en kunnen door het leven gaan als moslims.

 15. Rud56

  Men wil en zal dat satanisch addergebroed hierheen halen, zo door- en door verrot is het hier al!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.