Eerste Kamer jast de Klimaatwet van Jesse Klaver het wetboek in: dit zijn mogelijke scenario’s

Jesse Klaver en zijn groene kornuiten kunnen in de handjes klappen. De Eerst Kamer stemde vandaag namelijk in met de Klimaatwet. Deze wet bevat verregaande doelstellingen waaronder het doel dat de overheid ervoor zorg draagt dat de broeikasgassenuitstoot in 2050 met 95% is gedaald. Enkel de Partij voor de Dieren (!), PVV en SGP stemden tegen de Klimaatwet.

Trots waren de heren en dames politici natuurlijk! Eindelijk is het Klimaatbeleid gerechtvaardigd, want het is nu officieel een doelstelling van de overheid om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Het doel is bij deze vastgelegd in de Nederlandse wet en dus handhaafbaar en afdwingbaar door de staat. Nou dames en heren, gefeliciteerd!

Eerder nog was er sprake van twijfel bij de Senaatsfractie van 50Plus, maar de vertegenwoordigers van deze partij zijn het nu dus toch eens met de doelstelling. Maar maak u vooral geen zorgen om de implicaties hiervan op onze welvaart. Het komt helemaal goed. Er komen allerlei groene innovaties en energie wordt helemaal gratis.

Oké, voldoende sarcasme. De impact van de wet is anno 2019 moeilijk in te schatten. Het kan alle kanten opgaan. Afhankelijk van de welwillendheid van de overheid om de wet te handhaven gecombineerd met de technologische innovatie. Er zijn dan ook een aantal denkbare scenario’s. Hieronder staan ze:

Scenario 1: groene euthanasie

Het groene euthanasie scenario is erop gebaseerd dat de innovatie niet in staat is om vervangingen te vinden voor CO2-verbrandingsmotoren en de Rijksoverheid ervoor kiest de wet strikt te handhaven. Dit betekent dat reizen vanaf 2030 uiterst duur wordt en vanaf 2050 dat vrijwel elk economisch verkeer stil komt te liggen. Honger zal velen aanzetten tot een vrijwillige euthanasie en gebruik te maken van de Sarcos modules.

Scenario 2: groene revolutie

Door de onstuitbare innovatie en samenwerking tussen bedrijfsleven en de overheid ontstaat een synergie als nooit te voren. Producten worden goedkoper, beter en vooral efficiënter. Er wordt een vervanging voor CO2-verbrandingsmotoren gevonden. De CO2-uitstoot neemt van nature af. Nederland wordt een walhalla en energie is gratis! Door het succes van de klimaatprogramma’s ontstaat eenheid en mensen genieten meer van de natuur dan ooit tevoren.

Scenario 3: groene deceptie

De innovatie blijkt trager te gaan dan gedacht. Met elke oplossing komen er niet twee, maar vier nieuwe problemen bij. Hierdoor stijgt de complexiteit van de innovaties dermate dat de kosten niet langer opwegen tegen de baten. De politiek besluit de Klimaatwet weer in te trekken om het scenario ‘groene euthanasie’ te voorkomen.

Hoe het zal lopen? Dat weten we niet. Wat we wel weten is dat de discussie in de politiek even gedaan is. Waarschijnlijk worden nu alle pijlen gericht op het klimaatbeleid. Dus de concrete activiteiten definiëren en modellen vinden om dus die doelstellingen te halen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. goldenhands44

  NASA weerlegt IPCC-wereldklimaatrapport: Antarctische ijskap groeit
  Posted op mei 17, 2019 door Rommel in Aanbevolen, Artikelen // 37 Comments

  Al in 2015 bevestigde een NASA-studie dat de Antarctische poolkap sterk groeit. NASA kwam zelfs tot de conclusie dat de onderzoeksresultaten van het IPCC-rapport (World Climate Report) in tegenspraak zijn met de resultaten van het NASA-onderzoek. Volgens de studie is de voorspelling van het IPCC dat de poolkappen zullen smelten en de zeespiegel zal stijgen onjuist.
  Volgens de laatste satellietgegevens is de ijskap tussen 1992 en 2001 met 112 miljard ton ijs per jaar toegenomen. Tussen 2003 en 2008 is de ijskap jaarlijks met 82 miljard ton ijs toegenomen. De belangrijkste gletsjeronderzoeker van de NASA, Dr. Jay Zwally, zei dat de NASA-studie in wezen consistent was met andere studies dat de ijskap op het Antarctisch schiereiland en West-Antarctica aan het toenemen was. Het goede nieuws is dat Antarctica momenteel niet bijdraagt tot de stijging van de zeespiegel, maar deze met 0,23 millimeter per jaar verlaagt.

  In 2008 rapporteerde de “Welt” over het uitsterven van de ijsberen op Arktis. Dit verslag is echter een “mythe”, aangezien de ijsberenpopulatie zich volgens het NASA-rapport momenteel op een recordniveau bevindt. In het licht van deze cijfers lijkt de theorie van het broeikaseffect zeer “onwetenschappelijk”: de atmosfeer van de aarde bestaat voor 78% uit stikstof, 21% uit zuurstof, 1% edelgassen en 0,028% CO2. De natuur zelf produceert ongeveer 96% van deze CO2. De overige 4% wordt door de mens geproduceerd, d.w.z. 0,00152% CO2 van de gehele atmosfeer. Het is niet alleen onwaarschijnlijk dat dit kleine percentage verantwoordelijk zal zijn voor een globale klimaatverandering, maar het is ook complete kwats.

  Feit is echter dat de huidige klimaatpolitiek duizenden mensen laat sterven. De productie van bio-ethanol leidt tot hogere voedselprijzen en kost de armste mensen in de wereld eenvoudigweg hun leven. De meerderheid van de mensen die geloven in de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, weet niet dat de theorie van de antropogene opwarming van de aarde niet wetenschappelijk bewezen is. Het is een pure theorie. Het Protocol van Kyoto en het beleid van de Duitse regering en de Groenen zijn dus gebaseerd op het verslag van het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering dat niet is bewezen. Talrijke wetenschappers die ooit hun naam aan dit rapport hebben gegeven, zijn inmiddels van gedachte veranderd. In 1995 heeft Angela Merkel, de toenmalige federale minister van Milieu, met haar “Berlijnse mandaat” een beslissende bijdrage geleverd aan deze fraude.

  Het onderwerp “klimaatbescherming” heeft al tot talrijke scheeftrekkingen geleid. Achtergronden worden meestal genegeerd.

  Bron:
  NASA widerlegt Weltklimabericht: Antarktis-Eis-Polkappe wächst
  NASA Study: Mass Gains of Antarctic Ice Sheet Greater than Losses (h/t Rutger)

 2. Dragonmaster969

  WAT EEN NACHTMERRIE. Nederland van gas los, in Duitsland premie als je aan het gas gaat. kolencentrales dicht, China bouwt er wekelijks honderden bij. maar wacht: de CO2 uitstoot van China blijft netjes daar hangen. Nederland zal hierdoor economisch failliet gaan. zit je daar in de winter met je voor 10-duizenden eurietjes opgepimpte huisje in het lawaai van je warmtepomp die maar tot 20 graden kan stoken. op vakantie, een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer: gaat allemaal niet. geld is al opgegaan aan de verbouwing. de eerste bedrijven zullen hier snel door om gaan vallen: de zogenaamde klimaatwerklozen wordt het nieuwe begrip hiervoor. en dat alles voor een meetbaar resultaat van 0,00000222. KLIMAATHYSTERIE.

  1. Meester Kong

   @D
   Sluit je aan bij de groep fantasten, geleidt door opper fantast Joop K, ook wel genoemd Lugar.

   Helaas is Lugar’s leger gedeserteerd en zijn script door een virus gedeleted .
   Maar zijn vertrouwen in een opperwezen blijft groot en hij gaat het evangelie binnenkort verkondigen vanuit een heel ver land.
   Vermoedelijk Friesland 🙂

   1. Dragonmaster969

    alle info die ik vermeld is correct. wat je er mee doet moet je zelf weten.
    als jij net als al die andere linkse groene mafklappers denkt dat je er met 10 euro per maand bent: droom lekker verder. hoe moeten mensen met een jaren-30 woning hun huis klimaatvriendelijk krijgen en tegen welke kosten. of betaald GroenLinks dit uit hun eigen portemonnee?

    1. Meester Kong

     @D
     Je fantaseert er maar wat op los, bedrijven vallen om enz. enz.

   2. logisch denken

    zoveel argumentatie is natuurlijk niet te overbluffen. U toont aan dat de mens verantwoordelijk is voor de groots mogelijke onzin op klimaat gebied.

  2. Ragmilla

   Dus jij wilt de rekening doorschuiven zodat jij op vakantie kunt? Betaal dat lekker zelf.

   1. Dragonmaster969

    moeilijk he: lezen.

   2. DeBruijn

    @ Ragmilla

    Jullie vliegen ook erop los. Waarom stoppen jullie er dan niet mee, als de tijd dringt?

    Een tientje of twee belasting stelt natuurlijk niets voor. Herrie van vliegtuigen, fijnstof, stikstof en CO2 worden niet verminderd.

    Vliegtax is als een zo aflaat voor een goed geweten, beter is gewoon niet of veel minder vliegen, net als ik.

    1. Ragmilla

     DeBruijn

     Belast het maar hoor. Geen probleem mee. Ik vraag me alleen af waarom niet nu beginnen te betalen, desnoods met belasting die opzij wordt gezet voor komende generaties, ik zie het nut in de huidige maatregelen niet helemaal maar er moet nu wel meebetaalt worden.

     Ik vind het een prima zaak als vliegen duurder wordt.

     1. Sealgaire

      Motorpak

     2. DeBruijn

      @ Ragmilla

      Waarom vlieg je gewoon niet minder? Dat is de vraag. Maar niemand wilt echt inleveren, 50 euro per jaar maakt voor jou niet uit, dus je leeft toch op dezelfde voet door. Moet je ook niet zeuren over de enorme droogte in Afrika als je op deze voet doorgaat.

      Vliegtax is een aflaat, niet meer, niet minder. We moeten ons gedrag veranderen, niet een paar tientjes in een pot doen om ons geweten te zuiveren.

     3. DeBruijn

      @ Ragmilla

      En weer geen antwoord, want je wilt je luxe leventje niet aanpassen.

  3. Siemien

   Klimaat Nederland stelt op mondiaal (wereld) niveau helemaal niets voor, wij zijn gelijk aan een stofje op de weegschaal.
   Toch wil ‘onze’ regering voorop lopen in een peperduur spel, geïnspireerd door de klimaatgelovigen op links.

   Dan nu het verlossende antwoord, je mag zelf bedenken wat ik ermee bedoel:

   Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland

   Samen zijn deze landen 1731 x groter dan Nederland.

   1. Sealgaire

    hear, hear

  4. bejaarde

   En als dat klavertje 3 nu eens het goede voorbeeld zou geven, trouwens de rest van de plucheplakkers niet te vergeten,. Yasar is laatst verhuisd van den haag naar Roosendaal. Hoe gaat hij naar zijn werk? Is zijn huidige woning wel al klimaatneutraal. Hij heeft drie kinderen op deze wereld gezet, betekent 5 man tezamen CO2 uitstoot etc etc.
   Hoe verplaatsen de boven ons gestelden zich. Pinokkio reist zich ook een slag in de rondte en echt niet op de fiets, evenals de O ran jes. Ze vliegen allen wat af en wij de ondergeschikten hebben ons te schikken in de waanzin van de dag, moeten ons diep in de schulden steken om ons dak boven ons hoofd klimaatneutraal te krijgen etc etc.
   Ik ben al van het gas af, heb een goed geisoleerde woning, rijd al hybride etc etc, treft kunnen ze de boom in. Maar wat mijn vakantie betreft, ik vlieg van hier naar de andere kant van de aardbol. Wat ben ik blij van 1944 te zijn. Het zal mijn tijd wel uitduren wanneer de waanzin op zijn hoogtepunt is.
   Arme, arme kinderen en kleinkinderen, daar heb ik medelijden mee.

   1. F.C. Labrouste

    “Ik ben al van het gas af, heb een goed geisoleerde woning, rijd al hybride etc etc”

    U illustreert het feit dat de klimaatdiscussie in Den Haag onderschat dat de klimaattransitie op duizenden plaatsen in ons land allang gaande is. De burger volgt zijn eigen portemonnee en kiest voor elektrische auto, warmtepomp, isolatie en zonnepaneel. De Overheid kan het een beetje stimuleren maar feitelijk is dat niet eens nodig.

    1. Sealgaire

     Blaaskaakje, inderdaad, Blablabla. En verzin gewoon je eigen waarheid. Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

    2. bejaarde

     FC. L: jij draait het weer helemaal naar je eigen interpretatie.
     In Almere Stad hebben wij al geen gas maar stadsverwarming en ikzelf dan ook nog eens vloerverwarming en mijn huis is van 1997, goed geisoleerd etc etc en ik begon hybride te rijden, omdat het in 2011 BPM en Wegenbelasting vrij was en ben dit blijven doen. Dat is t.o.v. benzine rijden ook duurder in wegenbelasting, want de grote accu wordt naar gewicht meegeteld. Geheel electrisch rijden is volgens mij de waanzin ten top. Waar komt de stroom vandaan???? gebruik je hersenen eens. Wat is de actieradius? Ga jij met de auto op vakantie? Laadpalen???? Groene waanzin. Warmtepomp: zo’n lawaaikreng die je niet van echte warmte voorziet indien nodig (maximaal 20 graden) wil je niet in je huis hebben als het nog niet MOET, in Vak K en hun medewerkers zijn echt van het padje. Overbevolking van moeder aarde: Er zijn religies die aanmoedigen om nog meer kinderen op moeder aarde te zetten. Waanzin. Veeteelt: het grootste deel is voor de export, terwijl wij uit verre landen importeren. Waar hebben we het over. Bio-centrales stoken o.a.houtpallets, waar komen die vandaan (Canada), waar de bossen worden vernietigd en worden per zware olie gestookte schepen hierheen getransporteerd. Ik kan nog even dorgaan, maar weet ook dat ik tegen het achtereind van een knol praat. Ik zal dus nooit aan die waanzin toegeven. Wanneer staat er eens een sterk persoon op, die er tegenin gaat

     1. F.C. Labrouste

      Ik neem aan, bejaarde, dat op het moment dat een elektrische auto goedkoper is dan een traditionele brandstofmotor u die zult gaan aanschaffen. Ik neem aan dat u op dezelfde wijze calculerend zult zijn als u voor de beslissing staat zonnepanelen of een warmtepomp aan te schaffen.

      Die situatie zal de komende jaren gaan ontstaan: de traditionele vervuilende verbrandingsauto zal duurder worden dan de elektrische auto en om die reden zal het wagenpark in Nederland elektrische worden.

      Uw overige opmerkingen terzake de klimaattransitie tonen een pijnlijk gebrek aan inzicht. Ik zal u niet proberen te overtuigen.

     2. Sealgaire

      Blaaskaakje, inderdaad, Blablabla. En verzin gewoon je eigen waarheid. Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

     3. toetssteen

      @Bejaarde
      Door isolatie (en wel goede ventilatie), verbruiken wij het meeste aan koken en vastrecht. Nee, geen warmtepomp, give me a break!!!
      Wel driedubbel glas, vloer was al 100% geïsoleerd, dus appeltje eitje.

      Ja ook hier stadsverwarming. Je betaalt er een bizar bedrag voor terwijl het veel beter en goedkoper is. Nooit begrepen!

    3. Cycle25

     Jaja, heel Nederland is al om behalve DDS reaguurders. De burger volgt…dat is de ware “echte hobby” van een bureaucraat, controle en nog eens controle. En zo te zien aan je post’s heb je belangen c.q aandelen in deze transitiemarkt.

     Enfin, de ijskappen op Mars zijn straks ook weg, wat dan ? Heb je Elon Musk al gebeld of hij ook al bezig is met warmtepompen ? Zijn auto is al onderweg, bedoel maar…

     https://www.space.news/2015-10-06-entire-solar-system-is-heating-up-scientists-blame-solar-warming.html

    4. logisch denken

     stop dan alle stimulatie want de arbeider betaalt dit gelach

   2. Julian

    Helemaal gelijk bejaarde….. Arme arme kinderen, kleinkinderen en…… Als we niets doen hebben jullie een klotewereld straks…

  5. Siemien

   Nog een mooie DM969

   Het punt is dat burgers altijd op kosten zullen worden gejaagd.

   Klimaathysterische religieuze liegen alles bij elkaar.

   Wat wij nu aan CO₂-uitstoot moeten terugbrengen (tegen zo’n 1.000 miljard aan kosten, wat dus de totale ineenstorting van onze economie betekent), is wat China in vijf dagen uitstoot.
   En de komende vijf jaar alleen al bouwt China nog eens 700 nieuwe kolencentrales bij. WAANZIN….

   De “consensus van 97%” vd klimaatwetenschappers.

   Deze claim is feitelijk volstrekt onjuist.

   forbes.com/sites/alexepstein/2015/01/06/97-of-climate-scientists-agree-is-100-wrong/#27d6c5243f9f

   “maar toen het onderzoek publiekelijk werd uitgedaagd door econoom David Friedman, berekende een waarnemer dat slechts 1,6 procent expliciet stelde dat door de mens veroorzaakte broeikasgassen ten minste 50 procent van de opwarming van de aarde veroorzaakten.”

   Onze atmosfeer bestaat voor:
   – 78% uit stikstof
   – 21% uit zuurstof
   – 1% uit edelgassen
   – 0,038% is CO₂

   Van deze 0,038% produceert de natuur 96% zélf.
   De mens staat voor de andere 4%.
   De invloed van de mens in zijn geheel op CO₂ staat dus welgeteld voor 0,00152%

 3. F.C. Labrouste

  De Klimaatwet is een geweldige nationale prestatie die ons land de komende tijd in een koppositie kan brengen in de klimaattransitie. Een mooie prestatie van polderbeleid.

  De wettelijke vastlegging betekent ook dat komende regeringen er niet zomaar vanaf kunnen. We leggen ons als land vast op deze doelstellingen en dat is nuttig en nodig.

  Dit is reden voor een feestje.

  1. Sealgaire

   Dopper/Noppen/Ernst/Labrouste en uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder. Blaaskaakje, inderdaad, Blablabla. En verzint gewoon zijn eigen waarheid. Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

  2. DeBruijn

   @ Rien

   Als de rest van de wereld niet mee doet, dan kunnen we over 50 jaar zeggen ‘jammer van die 1000 miljard, nu verzuipen we toch ondanks alles’.

   1. Sealgaire

    supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

  3. Cycle25

   Feest jij maar…straks in een leeg land, grote bedrijven gaan anticiperen en verdwijnen uit Nederland. Maasvlaktes maken we strand van, Schiphol een grasveld en IJmuiden geven we terug aan de zee.

   Reden voor een feestje, logistiek Nederland gaat volledig op de schop.

   1. Joop Klepzeikert

    @Cycle25: Niet alleen bedrijven zullen Nederland gaan verlaten. Iedereen die de mogelijkheid en financiële middelen heeft zal met een rotgang gaan vluchten, voor onze laatste spaarcentjes ook nog door de roverheid verkwist worden.
    De stroom hoogopgeleide emigranten werd al elk jaar groter, maar dit zal nu helemaal tot massa-emigratie gaan leiden.
    In combinatie met de massa-immigratie, waar de roverheid ook niets tegen doet, zal Nederland binnen 5 jaar een officieel 3e wereldland worden. Dan heeft dom links exact wat ze willen. Iedereen gelijk, iedereen aan de geewhonger.

    1. Cycle25

     @Joop Klepzeikert, klopt, niet alleen bedrijven gaan er vandoor, gezinnen pakken ook de biezen. En moet je eens opletten hoeveel landen hierop gaan anticiperen en Nederlanders gaan paaien tot een overstap. Nederland zal het eerste land op de wereld worden die aan deze grap volledig onderdoor gaat, want deze generatie mag niet alleen betalen, nee…ze moeten bloeden.

  4. Joop Klepzeikert

   @Trol Rien: je hoeft echt niet bij elk onderwerp zo overduidelijk te etaleren dat en hoe gruwelijk geestelijk gehandicapt je bent hoor. Wordt onderhand heel erg vervelend. We weten het nu onderhand wel.

   1. Sealgaire

    Hij is Dopper en is uit hetzelfde soort hout gesneden als Volkert van der Graaf. Opruien opstoken beledigen en als het hem niet bevalt feiten verdraaien naar eigen gewin en als deze dan onderuit worden gehaald geen reactie meer geven. Het feit dat hij nog geen permanente ban heeft, omdat hij bij vrijwel elke post die hij hier plaatst complete onzin uitslaat en de boel opstookt, mag gezien worden als een wereldwonder.

  5. logisch denken

   Kennelijk is voor linkse kwelgeesten de snelheid van het klimaatgedram de enige maatstaf. Of het werkt , nuttig is en noodzakelijk is allemaal onbelangrijk voor klimaatidioten

 4. Joop Klepzeikert

  Een bestaand rijtjeshuis voorzien van voldoende zonnepanelen kost €20.000,- een warmtepomp daarbij €20.000,- isolatie om die warmtepomp rendabel te maken €30.000,- + thermopane glas €30.000,- maakt samen €100.000,-
  Daarnaast willen ze ons ook nog een dure elektrische auto in jagen. Minstens €30.000,- en €20.000,- extra zonnepanelen en laad apparatuur.
  Komt samen op €150.000,-
  Daarvan zullen de zonnepanelen, warmtepomp en auto geen 10 jaar mee gaan.
  Kortom: €150.000,- investeren en elk jaar €9.000,- op die rommel afschrijven.
  Wie kan dat betalen? Juist, alleen de elite. De rest van Nederland gaat daar binnen een paar jaar failliet aan.
  Heb ik het niet over de bedrijven die het helemaal niet kunnen betalen.

  1. Meester Kong

   @Lugar
   Dat noemt een ander zwakzinnig,…

  2. F.C. Labrouste

   Rekenen lijkt me niet uw grootste kwaliteit.

   1. Sealgaire

    Zwak hoor, nog minder impact dan een ‘vlindervleugeltje’. Meer een ‘natte scheet’! Maar, dat kan ook niet anders, gezien je leeftijd. Blablabla blaaskaak/pisvlek.

   2. Kapitein Haddock

    F.C. Labrouste

    Voor de vaste reageerders:
    F.C.Labrouste is……………..u mag raden:
    Noppen/Beukman/ etc,.
    Hij/zij/iets/dier/ of iets wat daarop lijkt, valt door de mand door gebruik van taal!

    1. Sealgaire

     Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

   3. logisch denken

    doe het is beter dan of kun jij helemaal niet rekenen ?

 5. J.Rademaker

  De politiek gaat niet meer over feiten maar een goed gevoel in eigen kring.
  Zeer onfatsoenlijk om als vertrekkende 1e kamerleden deze trap na te geven, past wel in de politieke mores.
  De belastingbetaler is de idioot die de rekeningen krijgt en zijn populistische extreem weet ik veel mond moet houden.

 6. Behold My Negativity

  Hallo Putin,
  1 gerichte ICBM op de Eerste Kamer graag.
  30 minuten of eerder? Graag.
  Hoeveel voor de extra assassinatie van deze personen op de foto? Hmm, okay. Da’s goed.

  Bedankt.

 7. logisch denken

  Ziekelijk

 8. Blokkeer-Fries

  ONVOORSTELBAAR, dat dit extreem linkse, beroepsleugenaars en kneus-pruts-kartelkabinet TRUTTE 3, ondanks een net democratisch gekozen andere Eerste Slaapkamer, dit “klimaat” gedrocht en moord op het rationele verstand van de belastingbetaler, er nog eventjes extreem (s)links, door de strot van de burger douwt. ONGELOFELIJK zeldzaam staaltje links wensdenken, met als enige doel door deze terreurdaad in de geschiedenisboekjes te verschijnen voor “eeuwige” linkse kerkroem en op de korte termijn baantjes carrousel. Men heeft daar in o.a. Den Haag, werkelijk geen enkel benul waar ze mee bezig zijn. Falen, na falen is het nieuwe adagium en de rekening gaat naar de klimaatwerklozen in wording die nu, aangemoedigd door linkse leraren en deugmensjes “ouders”, spijbelend hun armoe tegemoet staken. Volgevreten met CO2 vlees, lekker lang gedoucht op Gronings gas, en reizend op extreem CO2 uitstotende biomassa treinen, al dromend van de 3e CO2 vliegvakantie. Dit land is in en in verrot en gesloopt, door extreem linkse, communistische deugmensjes.

  Hypocretie ten top:

  www dagelijksestandaard.nl/2019/05/nederlandse-staat-in-klimaatrechtszaak-ingrijpen-vanwege-urgenda-leidt-tot-0000045-graden-minder-opwarming/

  De Roverheid zal gaan voor Scenario 1, omdat dat nu eenmaal “collectief” zo is besloten en je je daar als individuele groeps-kleun-prutser-deuger, makkelijk achter kan verschuilen, en pas als alles volledig uit de hand is gelopen, zal er héél misschien, iemand het licht aandoen om Scenario 3 op te starten. ALS, het al niet te laat is.

 9. Jantje

  Zelf ga ik er niet vanuit dat de mensheid over 30 jaar nog bestaat:
  – Fukushima
  – steeds meer landen met kernwapens
  – de rond de 1 miljoen soorten die uitsterven de komende jaren (dit is alleen maar het deel waarvan we het weten)
  – De ellende die wordt veroorzaakt met het vermengen van culturen.

 10. Godefroy France

  YASSAR DE KUTMOCRO MET Z’N CRIMINELE GROENE KMER TOONT Z’N MOCRO-GENEN

  PVV EN FVD INGRIJPEN EN DOORPAKKEN!!!!!!!!

 11. Bes Tolen

  De eerste de beste stap is de massa immigratie stop te zetten. Dat geldt zeker ook voor maatschappelijk onrendabele arbeid van immigranten en die is er veel en is de laatste paar jaar al geëxplodeerd. De werkgeversorganisatie heeft op het onderwerp een veel te grote invloed.
  Uitbreiding van de tuinbouw in kassen, die warm gestookt worden, geeft een averechts miieu effect en wordt zwaar gesubsidieerd.
  Waar bijvoorbeeld in krimpgebieden nodig is, is kwalitatieve hogere arbeid. Maar wat zie je daar? Dat de opleidingen gaan naar asielzoekers, die kort geleden zijn binnen gekomen. En verder asielzoekers van 2014 en later (nou ja, dat zijn dan geen asielzoekers maar kunnen familie zijn, bijvoorbeeld een broer, die twee jaar later komt. Andere familie, de ouders zijn ook net binnen) zelfs bestaande grote (auto)bedrijven ter overname worden aangeboden. Waar de autochtone bevolking dan niet in is gekend.
  Het klimaatbeleid is ongerechtvaardigd nu er massa immigratie is. Dus stoppen met massa immigratie of stoppen met CO2-beleid en overig energiebeleid.

 12. Bes Tolen

  Stoppen met massa immigratie en dan broeikasgassenuitstoot beperken. BIj massa immigratie heeft beperking van broeikasgassenuitstoot totaal geen zin.

  Van die foute VVD’er in de Eerste Kamer, die daar zit namens 50PLUS kun je niet anders verwachten. Dat zul je steeds zien. Veel ouderen op deze partij zullen niet blij met hem zijn. Slecht voor 50PLUS.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.