Klimaatcoalitie stort in! 50Plus heroverweegt Klimaatwet: ‘geen garantie op resultaten’

De Klimaatcoalitie in de Tweede Kamer staat onder druk! 50Plus laat weten dat zij heroverwegen of de partij nog voorstander is van de Klimaatwet. Bij monde van Henk Krol (50Plus) zou de verkiezingsuitslag van de Provinciale Statenverkiezingen voldoende aanleiding zijn om hun opvatting opnieuw tegen het licht te houden, zo lezen we in de Volkskrant

Dat is natuurlijk uitzonderlijk goed nieuws en stiekem in lijn met de verwachtingen natuurlijk!

Eerder al meldde analist Maurice de Hond dat de klimaatmaatregelen een electoraal mijnenveld zijn en schreven we op DDS dat de ‘klimaatdrammers’ (lees: voorstanders van de Klimaatwet) een ‘zwaard van Damocles boven het hoofd hangt’.

En dat zwaard lijkt bijzonder losjes te hangen. Of is reeds gevallen tijdens de verkiezingen afgelopen maand! In ieder geval lijkt het draagvlak voor de Klimaatwet af te brokkelen nu de 50Plus-fractie mogelijk tegen de Klimaatwet gaat stemmen in de Eerste Kamer!

De partij ziet echter niet af van haar visie om Nederland ‘schoon achter te laten voor volgende generaties’, maar lijkt zich bewust dat het bij wet vaststellen van de doelstellingen in de Klimaatwet wellicht onverstandig is. Zeker omdat er geen enkele garantie is op succes, zo lezen we in de Volkskrant:

‘Als je ziet hoe snel er nu ineens gerend wordt, terwijl over de resultaten geen enkele garantie kan worden gegeven… De twijfel is bij ons steeds groter geworden.’

Niets mis om iets te doen voor dierenwelzijn en het milieu, maar om de temperatuurstijging te begrenzen middels overheidsbeleid lijkt gekkenwerk. En dat bewustzijn lijkt aanwezig bij de partij van Krol. Volgens de partij is het electorale succes van FVD (dankjewel Thierry!) eveneens een factor om de Klimaatwet te heroverwegen.

Omdat de stemming van de Klimaatwet in de Eerste Kamer gepland staat voor 14 mei klinken ook geluiden om de stemming uit te stellen zodat ook FVD haar invloed kan aanwenden. Dat laatste zou een respectabele oplossing zijn. Hoe zou Jesse Klaver (GroenLinks) reageren als hij het nieuws verneemt?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Gekko

  Ha, ha, ha, die Henkie Krol. Uitgekookt baasje hoor. Hij ziet de VVD stuntelen en draaien rond klimaat. En ziet nu zijn kans schoon om met zijn 50+ ook wat kiezers van Rutte en Dijkhoff af te snoepen.

  Ik mag hem wel, die oude kontneuker.

 2. TD

  In het EU voorbeeldland Duitsland is de kritiek op het klimaatakkoord even groot zoniet groter dan in Nederland,daar lees je in Nederland verdomd weinig over!
  De Duitse media en pers is immers Merkel minded!

  1. Heinz

   Bündnis 90/Die Grünen denken er anders over. Henk Kroll is een leugenachtig type, goed om te onthouden.

   1. Original NL

    Quote….Bündnis 90/Die Grünen denken er anders over. …….
    Tja dan moet het wel waar zijn ..toch heinz.
    #Stem AFD!!

   2. DeBruijn

    @ Heinz

    Die Grüne vinden het ook goed dat straks de Duitser in minderheid zijn in al hun grote steden. Dus hoe serieus kun je die zelfhatende meute nemen?

    youtube.com/watch?v=rMDWAaxFnCA

    Verbazend hoe sommigen denken, het is goed dat je eigen volk de minderheid wordt. Hoe gek wil je het hebben? Dus die partij neem ik niet echt serieus.

   3. Tguard

    Als liegen uw standaard is om goed te onthouden dan wens ik u veel sterkte met stemmen op de huidige partijen.

 3. Heinz

  Die verkiezingen afgelasten en de 1e kamer afschaffen. Dat is pas spijkers met koppen slaan.

  1. Top

   Jawohl, mein Gruppenführer!

  2. Dik

   @Heinz: Met of zonder bakfiets?

 4. DeBruijn

  Ik denk dat we het klimaat aan moeten klagen. Hoe durft het te veranderen, foei!

 5. Zouaaf

  Het valt te hopen dat hij vasthoudt aan 65 jaar voor de AOW leeftijd. Met deze schijnbeweging t.a.v. het milieu zet hij de kiezer op het verkeerde been. Rare padvinder !

 6. umhnz

  Met het electoraat dat 50+ vertegenwoordigt is deze partij natuurlijk een van de steunpilaren van het klimaatoverleg.

  1. Gekko

   Lul ben je, kok. Breng eens iets constructiefs in, in plaats van alleen maar lopen afzeiken.

 7. Pescador

  goeie zet van Henk gewoon door zetten kerel haal die idioten maar van tafel

 8. Arie B

  Die 50+ stemmers worden al gekort op hun pensioenen. Als ze dan ook nog electrisch moeten gaan rijden en tienduizenden euri’s moeten gaan investeren in warmtepompen e.d. is het maar de vraag of ze de terugverdientijd van 70 jaar gaan halen..

 9. biggeorge

  Ik heb er geen twijfel over die klimaatwet dit willen voornamelijk linkse partijen door onze strot rammen. Om er dan na een paar jaar achter te komen dat het allemaal weer niet werkt en alleen geld heeft gekost (zoals het altijd gaat ) . Burgers financieel leegtrekken is wat dat politieke tuig doet we zouden beter af zijn zonder linkse partijen.

 10. Veteraan

  Welk klimaat ?
  Lente begint weer goed en ik verwacht een warme zomer, niets mis mee.

 11. Dik

  Natuurlijk heroverweegt 50Plus de Klimaatwet! Het is een gedrocht dat zo snel mogelijk tafel moet! Onbetaalbaar en volstrekt nutteloos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.