Ex-NOS-hoofdredacteur Hans Laroes gaat los op EU-sceptische SP: 'Populisme!'

Geen categoriemei 09 2019, 10:00
Deze man is tegenwoordig de voorzitter van het Europese Netwerk van Hoofdredacteurs. Maar is gewoon keihard een PvdA'er.
Gisteren berichtten wij dat de SP een hilarische spoof had gemaakt over Frans Timmermans, de lijsttrekker van de PvdA bij de Europese Verkiezingen en de waarschijnlijke nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. De parodie gaat over ene "Hans Brusselmans" die een grote Europese superstaat wil. De SP denkt daar natuurlijk anders over, en maakt op deze manier duidelijk dat linkse mensen die kritisch zijn over de groeiende macht van Brussel hun heil vooral niet moeten zoeken bij de PvdA.
Het is een prima filmpje -- dat zullen zelfs tegenstanders van het euroscepticisme moeten toegeven.
Of toch niet? Ik vraag dat omdat Hans Laroes woedend gereageerd heeft op het filmpje. Lees deze tweet maar, waarin hij de SP beschuldigt van "populisme" en wat dies meer zij:
https://twitter.com/hanslaroes/status/1126240857831686145
Meneer Laroes is oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal. Tegenwoordig is hij -- wat journalistiek betreft -- voorzitter van het European Editors-in-Chief Network, en netwerk van, voor en door alle 'hoofdredacteuren' in Europa.
Met andere woorden, hij heeft nog altijd flink wat invloed én contacten.
Deze man maakt nu dus duidelijk dat al die kritiek die hij de afgelopen jaren te verwerken kreeg -- over dat hij een linkse nepjournalist was die stiekem propaganda verspreidde voor de PvdA -- helemaal klopt. En dat is niet alles. Niet alleen is hij een PvdA-activist pur sang, hij is ook nog eens een radicale eurofiel. Zó radicaal, dat hij zelfs satirische video's gemaakt door mensen die ietwat sceptisch zijn over de groeiende macht van Brussel ab-so-luut niet kan accepteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten