Ex-NOS-hoofdredacteur Hans Laroes gaat los op EU-sceptische SP: ‘Populisme!’

Deze man is tegenwoordig de voorzitter van het Europese Netwerk van Hoofdredacteurs. Maar is gewoon keihard een PvdA’er.

Gisteren berichtten wij dat de SP een hilarische spoof had gemaakt over Frans Timmermans, de lijsttrekker van de PvdA bij de Europese Verkiezingen en de waarschijnlijke nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. De parodie gaat over ene “Hans Brusselmans” die een grote Europese superstaat wil. De SP denkt daar natuurlijk anders over, en maakt op deze manier duidelijk dat linkse mensen die kritisch zijn over de groeiende macht van Brussel hun heil vooral niet moeten zoeken bij de PvdA.

Het is een prima filmpje — dat zullen zelfs tegenstanders van het euroscepticisme moeten toegeven.

Of toch niet? Ik vraag dat omdat Hans Laroes woedend gereageerd heeft op het filmpje. Lees deze tweet maar, waarin hij de SP beschuldigt van “populisme” en wat dies meer zij:

Meneer Laroes is oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal. Tegenwoordig is hij — wat journalistiek betreft — voorzitter van het European Editors-in-Chief Network, en netwerk van, voor en door alle ‘hoofdredacteuren’ in Europa.

Met andere woorden, hij heeft nog altijd flink wat invloed én contacten.

Deze man maakt nu dus duidelijk dat al die kritiek die hij de afgelopen jaren te verwerken kreeg — over dat hij een linkse nepjournalist was die stiekem propaganda verspreidde voor de PvdA — helemaal klopt. En dat is niet alles. Niet alleen is hij een PvdA-activist pur sang, hij is ook nog eens een radicale eurofiel. Zó radicaal, dat hij zelfs satirische video’s gemaakt door mensen die ietwat sceptisch zijn over de groeiende macht van Brussel ab-so-luut niet kan accepteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. edoc431

  Kijk hem daar staan met zijn typewriter hahahaahaha ,wat een kansloos ventje is het ook.

  1. Joop Klepzeikert

   Hij zou z’n naam in Tienus Tiepmasjien moeten veranderen. Nog te debiel om te kunnen bedenken dat we al een aantal decennia op heel andere apparaten typen.

 2. Meriadoc Brandebok

  Het is natuurlijk een feit dat de nazaten van de Sovjet-Unie met geen enkele baanbrekende visie op het bestaan van de Europese Unie zijn gekomen. Ze schoppen ertegen omdat het neoliberaal, rechts en kapitalistisch is.

  Maar in de kern hebben ze geen flauw idee.

  Zelfs de populisten hadden zich niet verlaagd tot dit filmpje. Iemamd zo aanvallen is benedem alle peil.

  1. Sealgaire

   Pisvlekkenvriendje en sadomasochist, je zit een beetje met het onderwerp in de maag. Is sadomasochisme een afwijking, vrucht van een belabberde jeugd, iets zondigs of een onschuldig spelletje waar kerken ruimte aan moeten bieden?

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik zou niet weten waarom kerken er ruimte aan moeten bieden, Dik.

  2. Niet L niet R

   Een waarheid, die dit filmpje weergeeft, over niet alleen hem, maar over heel veel anderen van het linkse EU kartel!

 3. Buzz68

  Het is een ontzettend leuk -en raak filmpje van de SP! Wat mij betreft de spijker op de kop over de corruptieve verleidingen die ontstaan als je mensen macht geeft. Als je niet een beetje sterk in de schoenen staat dan trekt het geld toch harder aan je dan je idealen. Anders dan zijn lidmaatschapspasje blijkt uit werkelijk niets dat Frans Timmermans een PvdA achtergrond heeft; maar ja… daar hebben ze bij de PvdA sowiezo een handje van… ik zeg Wim Kok (commissaris bij ING).

 4. Rien Noppen

  Los van het feit dat het spotje van de SP een smerige persoonlijke aanval op Timmermans is, klopt het verhaal inhoudelijk ook van geen kanten. Enerzijds omdat er aantoonbare feiten in worden vermeld die lasterlijk leugenachtig zijn en anderzijds omdat Marijnissen zichzelf recent in een lezing over Europa nog afzette tegen de eurosceptici en een pro-Europees standpunt innam.

  Hier is een platte reclamejongen voor veel geld op de loop gegaan met de wens van de SP om de campagne agressiever in te steken zonder enig idee te hebben met welke inhoudelijke opstelling je dat moet doen.

  Laten we hopen dat de SP zwaar wordt afgestraft op deze domme en immorele klotestreek.

  1. Trien Knoppen

   Lasterlijk EN leugenachtig… wakker worden Rientje!

   1. Rien Noppen

    Dat kan ook. Ik liet de ‘en’ echter bewust weg omdat het twee achter elkaar geplaatste adjectieven betreft, bijvoorbeeld zoals ik jou een zieke achterlijke leugenachtige trol noem. Ik kan je natuurlijk ook een trieste, achterlijke, leugenachtige en inhoudsloze trol noemen.

    Taalkundig is er dus veel mogelijk.

    1. Sealgaire

     Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder, door de meerderheid gehaat. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

     1. Peter Oudshoorn

      Ik dacht dat Sealgaire de seniele Top was, maar het blijkt de psychopaat Dik/Lugar/Capo te zijn. Fijn, weten we ook weer.

     2. Sealgaire

      Tikketakke, tikketakke, koekoek grootbek en pisvleksupporter.

    2. Trien Knoppen

     Dan had je er een schrap tussen moeten zetten meneer wereldkampioentaalverbeteren…

    3. Peter Oudshoorn

     Onjuist taalnazi: tussen meerdere adjectieven achter elkaar, horen altijd komma’s. Het moet dus zijn: Rien Noppen is een domme, immorele, humorloze trol.

     1. Trien Knoppen

      Rientje just got burned!

      Vervelend hè Rienus? Als het alleen maar over taalvaardigheid gaat en niet over de inhoud. Zo irritant! 🙂

     2. Rien Noppen

      De laatste komma kan, naar mijn bescheiden inzicht, ook vervangen worden door ‘en’.

      Verder zijn we het eens, beste Peter. Mooi dat we de Nederlandse taal met elkander zo hoogachten en tot een hoge graad van verfijning begeren te ontwikkelen.

     3. Peter Oudshoorn

      🙂

     4. Sealgaire

      Tikketakke, tikketakke, koekoek grootbek en pisvleksupporter.

     5. Rien Noppen

      Zo is het, Sealgaire,: Alles is veel voor wie niet veel verwacht.
      Het leven houdt zijn wonderen verborgen
      Tot het ze, opeens, toont in hun hogen staat.

     6. Sealgaire

      Aldus de pisvlek en masochist , een zelfkastijder. Hij ervaart het gekweld worden als prettig. Nadeel van die aandoening is dat de vele klappen en beledigingen die hij hier krijgt alleen maar stimulerend werken. Daarnaast, en dat is ook al vele malen genoemd, zit er een parafile kant aan dit gezwel. Als er door deze parafilie grote problemen ontstaan tussen de masochist en de omgeving, is er sprake van een psychische aandoening. Deze aandoening of stoornis is psychotisch van aard en gaat in zijn geval gepaard met narcisme.

     7. Trien Knoppen

      Lul d’r maar overheen Rientje.
      Jij hypocriete- en narcistische struisvogel!

      Zo goed Peter? 🙂

  2. Regina

   Links en EU wordt vaak onterecht in een adem genoemd. Daaruit blijkt dat mensen incl. linkse stemmers niet meer weten waar links voor staat. Het wereldbeeld van de huidige EU en de socialistische partij liggen mijlen ver uit elkaar. Logisch dus dat de SP deze aan het bestrijden is

   1. Sealgaire

    Tjoektjoeke, tuuttuut… lunatic en forumvervuiler

  3. Niet L niet R

   Dat filmpje geeft kompleet het egocentrisch karakter van Timmermans weer, en ik heb geleerd de waarheid mag altijd verteld worden!

 5. EnDanDit

  Zucht.. daar heb je dat woord weer: populisme. Inmiddels is dat woord al zo vaak gebruikt dat het hand-in-hand gaat met zeurderige, zuur kijkende linkse mensjes die boven alles graag willen deugen. Religie is in de ban gedaan en deugen is er voor in de plaats gekomen, om zo de leegte van hun bestaan op te vullen.

 6. Bolkestein

  Hoeveel Euro’s zou die Laroes eigenlijk geschoven krijgen? Ook net zo’n salonsocialistische cleptocraat als Timmerfranzje?

 7. Regina

  Hans wie??? Nooit van gehoord. Denk niet dat een meninkje van een of ander verdwaalde journalist zoveel verschil gaat maken

  Verder kan ik er alleen het volgende eraan toevoegen. Links en Eurofiel wordt vaak onder een adem benoemd maar wie zich echt verdiept in wat precies de oorsprong is van links, het socialisme en Karl Marx en dit plaatje neerlegt naast het huidige beeld van de EU zal niet anders dan tot de conclusie kunnen komen dat er weinig overeenkomst is.

  Waarom zijn tegenwoordig veel linkse stemmers en linkse politici pro EU? Simpel! Een groot deel van links heeft in de jaren 80 hun denkbeelden verloochend en ingeruild voor neoliberale denkbeelden. (Lees, Wim Kok, Tony Blair, Gerhard Schröder).

  Wat de SP hier doet is haar onvervalste linkse geluid laten horen en die is uitgesproken anti EU. Het feit dat velen de SP op basis hiervan aanvallen zegt dat een groot deel van het linkse electoraat geen enkel benul heeft waar ze voor staan en wat/wie ze vertegenwoordigen.

  Ze zijn ideologisch failliet!

 8. Bolkestein

  Hoe meer moraal claimend links over elkaar heen buitelt om van de daken schande te spreken over het filmpje, hoe beter het bekeken wordt. 🙂 Moraal claimend links doet weer eens een beetje dom. En eerlijk is eerlijk: De helder boodschap in het filmpje is gewoon waar.

 9. Regina

  Het feit dat velen op links de SP op basis hiervan aanvallen laat duidelijk zien dat geen idee hebben waar ze voor staan en wie ze vertegenwoordigen. De SP doet niets anders dan haar onvervalste linkse stem te laten horen en die is uitgesproken anti EU. Bovendien heeft SP de schandalige behandeling en schofterige gedrag van haar Griekse zusterpartij nog goed in beeld

  1. Sealgaire

   Piep, piep, piep, tikketakke, lunatic

 10. Bolkestein

  Laroes, is dat ook niet die linkse moraalclaimer die graag collega journalisten die niet helemaal of niet genoeg politiek correct zijn van de sociale media af wil censureren?

 11. poldi

  Ja dat doet de PVDA-hartjes pijn deze SP-satire.
  Het is een hele goede satire.
  Het is een gebrek aan intelligentie als je nu, na al die jaren, nog niet door hebt, dat Timmermans de grootste politieke egotripper is die Nederland ooit gehad heeft en weinig of niks presteert dan alleen maar aanwezig zijn.
  De man laat zich zgn. voor “zijn kiezers” voorrijden in een grote bolide, zit bij sponsors in de skyboxen van voetbalclubs en heeft in Brussel niet allen een misplaatst top salaris en vergoedingen, maar ook een top leven van recepties en diners.
  Timmermans, PvdA: een lachertje. we hebben hem niet eens gekozen, want hij is er door zijn partij neergezet.
  Wie op hem gaat stemmen, financiert alleen maar het ego van hem

 12. Regina

  Het zal niemand een verrassing zijn dat de liefde tussen de SP en PvdA niet heel erg groot is, en dat is nooit het geval geweest. De een heeft het socialisme in de jaren 80 verloochend terwijl de ander standvastig is gebleven. Een fundamenteel verschil lijkt me

  1. Sealgaire

   Blablablabla, tjoeketjoeke pieppiep mafklapper.

  2. Peter Oudshoorn

   Het was in de jaren ’90 (Wim Kok gooide zijn ‘ideologische veren’ af), maar voor de rest heb je gelijk.

  3. DidiMadloba

   De PvdA zijn sociaaldemocraten, de SP is voortgekomen uit een puur socialistische, ja communistische beweging. Zoals bekend is communisme niet met democratie te verenigen, want naar de “klassevijand” wordt uiteraard niet geluisterd.

   Zoals gebruikelijk waren de Duitsers het meest consequent. Zij maakten van de DDR de grootste gevangenis van Europa. Wie elders meer dacht te kunnen verdienen en probeerde te ontsnappen beging een zwaar misdrijf, als hij niet al bij de muur werd doodgeschoten.

   De opvattingen van de SP over arbeidsmigratie doen erg aan de DDR denken.

 13. Benny

  Zeer goed filpje van de sp. Kop spijker ze maar…. Wat ik ook zeer goed vind is dat dus blijkbaar niet alleen wilders en baudet euro sceptisch zijn, maar ook een linkse partij als de sp….. En helemaal leuk en vermakelijk is dat rientje overstuur is geraakt……. Whaha wat een loser die gast. ik zou me ophangen als ik zo zou leven, iedere dag op de dds om te trollen en mensen af te zeiken op taalfouten

 14. Joop Klepzeikert

  Hans Laroes is PvdA’er omdat de NSB niet meer bestaat. Anders had hij daar erelid van geweest. Die man is levensgevaarlijk knetterend gestoord. Net als helaas steeds meer van die extreem socialistische trollen op DDS, waar de redactie helaas niets tegen doet.
  Best zonde, want daardoor gaan steeds meer mensen die wel serieus reageerde hier weg.

 15. Roughwood

  Laroes is uitgerangeerd. Niet relevant. Doet er niet meer toe. Werkelijk niemand zit op zijn ongevraagde digitale scheten te wachten. Zo’n diep tragisch stukje eigengeilerij om z’n gecrashte ego weer enigszins in de steigers te zetten. Zelden zo’n droeftoeter gezien. Filmpje is eenvoudigweg briljant, geen enkel woord aan gelogen. Dat vraagt om meer, meer, meer! Het volgende over In ’t Veld of zo? Lijkt me geweldig!

  1. Original NL

   Ach..laroes…dacht dat je het over noppen had!

   1. Roughwood

    Quisling Noppes zit in de buitencategorie. Daar helpt geen therapie meer aan, kan zo de psychiatrische longstay op!

 16. Niet L niet R

  Dat hij een rode PvdA journalist is, dat is al heel,heel,lang bekend!
  Daarom doe dit filmpje dat de waarheid weergeeft zo, pijn!

 17. DidiMadloba

  De SP vindt vanouds dat de EU te veel aan de belangen van multinationals denkt.

  Nu is dat niet waar, want als voormalig medewerker van een multinational weet ik nog dat wij huiveren voor het strenge mededingingsbeleid van de EU.

  Maar los daarvan: het is LINKS om op multinationals te spugen. En dit was toch een rechtse site?

 18. Buzz68

  Jaha,… De PVDA is er ook voor de veel verdieners die € 30.000 per maand toucheren (Hansje Brusselmans,).
  Alleen zo jammer dat hij het niet op eigen kracht kan. Hij wordt betaald uit de algemene middelen (net als vele andere PVDA’ers).

 19. Pescador

  ik snap wel dat hij gaat lopen janken, straks ziet hij zijn inkomen verdampen.

  1. Bolkestein

   Tsja, hoeveel subsidie beurt Hans Laroes eigenlijk? Mogen wij dat als belastingbetalers ook weten?

 20. fanof43

  Je weet het toch: het debiteren van een andere mening dan die wordt gehuldigd door de mainstream media = populisme.

 21. Ome Wim

  Zoals bij zoveel van dit soort figuren, “wiens brood men eet, wiens woord men spreekt”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.