snapshot1

Femke Halsema besluit: geen vlees meer voor Amsterdam! Hapjes en lunch vanaf 2020 helemaal vega

Geen categoriemei 18 2019, 17:00
In het linkse Amsterdam weten ze van wanten. De gemeente zal tijdens haar evenementen vanaf 2020 enkel nog vlees en vis aanbieden als men daar expliciet om vraagt. Werk je bij de gemeente dan kun je de lappen vlees voortaan op je buik schrijven en ga je vanaf 2020 dus op vleesrantsoen.
Tot dit besluit kwam het college van B&W in haar wijsheid. Een prachtig besluit natuurlijk want hiermee komt het Groene Walhalla nog een stukje dichterbij voor de Amsterdammers. Maar of het besluit ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd hangt af van een ander orgaan: de gemeenteraad. Reken er maar op dat daar nog wel enige kritiek gaat komen vanaf de zijde van de vleeseters.
De Partij voor de Dieren kwam met het reversal-voorstel afgelopen jaar. De grap is natuurlijk dat vlees gewoon beschikbaar blijft, maar dat de rollen even omgekeerd worden. Wil je een Vega-menu dan zit je bij de Gemeente Amsterdam vanaf 2020 standaard aan de 'juiste kant'. Wil je vlees dan moet je daar eerst expliciet om vragen. Net zoals Vega's nu expliciet in taal moeten vragen om een hapje zónder vlees.
Waar gaat dit eigenlijk over zie ik u denken? Nou ja, welkom in de wonderlijke politieke wereld van de Amsterdammers zou ik zeggen! En de wonderlijke wereld van de Nederlandse politiek. Waar prioriteiten stellen érg moeilijk lijkt te zijn.
Ook taalkundig gaat men in Amsterdam zaken veranderen. In plaats van de uiting 'zijn er ook vegetariërs?' wordt het binnenkort 'zijn er soms vleeseters?' zo lezen we op de website van NOS.nl. Dit zijn dus de grote besluiten waar men anno 2019 op zit te wachten: discussie over hoe men in taalkundige rituelen om gaat met het fenomeen vlees.
Overigens zal de menukaart niet volledig veganistisch zijn zoals de Partij voor de Dieren voorstelde, maar vegetarisch. Dus nog wel met zuivel, eieren en dat soort lekkere zaken. Dit is waar ons belastinggeld aan wordt besteed. Eigenlijk is het diep triest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten