Fleur Agema beledigt DDS (mogelijk onbewust) tot op het bot… UPDATE: Ze bedoelde het NIET verkeerd

“Dank daarvoor!”

PVV-Kamerlid Fleur Agema deed gisteren een frontale aanval op de mainstream media. Ze beschuldigde onze ‘vrienden’ (ahem) ervan dat ze klakkeloos reclameplaatjes van ministers overtikken, en hun werk als journalisten dus eigenlijk niet doen.

Onze eigen Tim Engelbart schreef over de kritiek van Agema, en prees haar voor haar inzet. Ze deed, schreef hij, “goede zaken” en “weet de ene na de andere motie op het gebied van zorg aangenomen te krijgen.” Al met al is ze “inmiddels één van de meest ervaren zorgwoordvoerders in de hele Tweede Kamer,” en is ze “niet bang om die expertise tentoon te spreiden.”

Terwijl ze die kritiek uitte had ze echter wel wat lovende woorden voor het NRC Handelsblad, dat zowaar diepgravend onderzoek deed naar de informatie die het ministerie van VWS gedeeld had (“VWS te rooskleurig over tekorten”). “Zo kan het ook,” aldus Agema.

Vandaag herhaalt ze die positieve woorden. Dit keer lijkt DDS een compliment te krijgen (en andere media ook).

“MSM berichtte gisteren en vandaag over sjoemelend persbericht van @MinVWS waarmee onwelgevallige zaken werden weggepoetst. Dank daarvoor!” aldus Agema… Waarna ze naar ons artikel over deze materie linkt.

Hartstikke mooi, natuurlijk, en ze verdient zeker complimenten. Maar ik vraag me wel af of ze ons nou per ongeluk in één adem met de mainstream media noemt of dat ze dat bewust doet (omdat we Wilders-kritisch zijn). Hoe dan ook kunnen we alleen maar stellen dat als ze ons inderdaad als lid van de MSM ziet ze ons tot op het bot beledigt. Wij hebben niets te maken met die linkse beunhazen die net doen alsof ze neutraal zijn, maar de mening van de kiezer stiekeme wijze proberen te manipuleren. Wij zijn rechts(liberaal)… en zijn daar buitengewoon eerlijk en transparant over. Lees onze “Over Ons” pagina maar.

De Dagelijkse Standaard is een nieuws- en opinieweblog dat bovenop het nieuws zit, zelf nieuws brengt en commentaar en achtergronden levert bij het nieuws. De website is in 2009 opgericht en heeft sinds die tijd altijd een duidelijke rechtsliberale signatuur gehad. Een rotsvast profiel waar we trots op zijn.

Wij geloven in een eerlijk verslag van het nieuws, en wij zijn onafhankelijk. Maar wij verwarren deze twee kernwaarden niet met politieke neutraliteit. Vele nieuwsmedia hebben geprobeerd om van neutrale berichtgeving hun handelsmerk te maken, en evenzoveel nieuwsmedia zijn hiermee de mist ingegaan. Want je kan het in je erecode laten opschrijven, maar uiteindelijk wordt het nieuws gemaakt door journalisten – door mensen. En mensen zijn niet politiek-neutraal, hoe zeer ze ook proberen het wel te zijn.

Dus, Fleur, hartstikke leuk dat je ons bedankt (en dat je linkt), maar we zouden het waarderen als je mensen niet (per ongeluk?) de impressie geeft te denken dat DDS lid is van de MSM. Voor de rest: kusje, groeten, ga zo door!

UPDATE:

Goed nieuws! In een reactie laat Fleur weten dat ze het absoluut niet zo bedoelde:

“Ja ik noemde jullie per ongeluk in één adem met de mainstream media, maar goed jullie zijn natuurlijk ook zeer goed gelezen.”

Dan is het inderdaad begrijpelijk, Fleur! We worden inderdaad zeer goed gelezen… Maar met de MSM willen we niets te maken hebben. Dank voor je begrip!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Meester Kong

  DDS

  ”Wij geloven in een eerlijk verslag van het nieuws, en wij zijn onafhankelijk.”

  Proest…………………

  1. Ragmilla

   Bespottelijk om zichzelf als onafhankelijk rechts liberaal nieuws verslaggevers weg te zetten. Ze zijn niet liberaal ze kennen de betekenis van het woord niet eens. FvD liberaal hou toch op, neocons en zo totalitair als maar kan, Stalin zou gek op Baudet zijn zelfde geluid, die mensen hier zijn analytisch zo zwak als mogelijk.

   1. Vrijedenkert

    Fleur Agema is het licht in de duisternis in deze tijden:)
    Kunnen we van gesjeesd-links nou niet bepaald zeggen…

 2. Kapitein Haddock

  MichaelvdGalien

  Mooi stukje. Past bij de gedachte hemelvaart!

  1. Meester Kong

   @S

   ”Past bij de gedachte hemelvaart!”

   Je bedoelt, val maar dood.

   1. Kapitein Haddock

    Meester Kong

    Dat bedoel ik niet!
    Ik ben geen Moslim!

    1. Meester Kong

     @S

     Nee je bent geen moslim maar een christen homohater.
     Waarom vlucht je nu weer in een nieuwe nick?

     1. Boeitmij

      Wut, ik ben christrn maar ik haat toch geen homo’s? Linkse debiel dat je bent met je vooroordelen. Alles lekker over 1 kam scheren. Maaar als het over moslims gaat, nou dan mag je wel oppassen. Linkse bommenknuffelaars..

     2. Kapitein Haddock

      Meester Kong

      ????????????

 3. Robert75

  Neutraal noemen jullie jezelf? Sorry hoor maar iemand die de PVV in een adem noemt met fascisme moet helemaal niet zeggen dat ze neutraal zijn aangezien je de zelfde tactiek hanteert als de mainstream media .

  Het is hier PVV haat en Forum geknuffel.

  1. Tguard

   @robert75 Ik als Forumstemmer herken zeker je feedback. Toch denk ik dat de PVV een stuk rechtser in haar verbale communicatie is mbt het immigratiebeleid dan forum. Wanneer je je nek heel hoog uitsteekt kan je verwachten dat er gezaagd gaat worden.
   De pvv wiebelt vaak op het randje en dat mag maar dan moet je niet raar staan te kijken dat het randje mbt je partij wordt opgezocht door de media.

   Ik blijf ik erbij dat wij op liberaal rechts elkaar niet moeten bestrijden maar moeten samenwerken om de linkse …… duidelijk te maken dat het anders moet!

   1. Ragmilla

    Liberaal rechts? Grappenmaker, uw vrijheid aan anderen opdringen heeft niets met liberaal te maken.

  2. henkie

   @Robert75

   Ik geloof dat DDS en Michael Van Der Galien met name, meer een “haat – liefde” verhouding hebben met de PVV.
   Zij moeten met lede ogen toezien hoe de PVV een pad inslaat, die hun inziens, de PVV in een isolement plaatst, en hun stemmen gaat kosten.

   Dit drijft hen tot wanhoop.

   1. Meester Kong

    @h

    DDS en wanhoop?
    Ze lachen zich de ballen uit de broek.
    Voor de hits en de clicks verschieten ze sneller van kleur dan een kameleon.

   2. Robert75

    Nou daar merk ik niets van. Als je de PVV vergelijkt met fascisme of Wilders een fascist noemt dan heeft dat helemaal niets meer te maken met kritiek uiten. Dat is gewoon tentoonspreiden van haat. Als de MSM ergens een artikel plaatst waarin een soortgelijke vergelijking wordt gemaakt over Baudet dan wordt hier gelijk vermeld dat die krant demoniseert.

    1. Ragmilla

     Nee, het is een zeer terecht vergelijk. Dat rechts vindt dat iedereen die links is direct stalinist is is kennelijk prima, maar noem je groeperingen als PVV en FvD fascisme is de wereld te klein terwijl zij veel meer het geluid van totalitaire systemen laten horen dan welke partij op links op dit moment. Links heeft veel meer respect voor individuele vrijheid dan rechts, zijn dus veel liberaler op dit moment. Het boekverslag van Baudet bevatte een veel groter probleem dan de man vrouw verhouding, de man is tegen individuele vrijheid. De man is totalitair, communisme of fascisme, de benaming is niet van belang, het totalitaire is het afschrikwekkende.

  3. Beukman

   “Neutraal noemen jullie jezelf?”

   Beter lezen, @Robert.

 4. Ragmilla

  Jullie zijn niet liberaal, hou toch op. Jullie zijn veel te agressief naar andersdenkenden om liberaal genoemd te kunnen worden.

  Agema is een bedriegster net al puppet Wilders die de belangen van Nederland keer op keer schaadt om zijn broodheer Horowitz te dienen.

  1. tomygun

   Aldus de linkse moslim trol rag die ik geen ayatas
   mag noemen van Cow Shit maar twee van de 4 hits
   is een begin .
   Fleur is een parel de PVV heeft meerdere van deze
   parelsen en ook gehad!!!
   Ik ben trots op je Fleur .

   1. tomygun

    Parels .

   2. Ragmilla

    Je mag me noemen hoe je wilt. Gezien de rest van je argumentatie omtrent Agema is dat ook logisch, je bent geen groot licht.

    1. tomygun

     Ik beweer ook niet dat ik een groot licht ben
     jij dus wel dat jij dat bent .
     Mijn licht komt van een led lampjr
     joi licht komt echter van kanker verwekkend
     plutonium ook wel islam genoemd .

   3. Meester Kong

    @T
    Bij de volgende verkiezing staat deze gillende keukenmeid ook geparkeerd bij het UWV.

    1. tomygun

     Dat kan niet die zijn vol bezet door vvd, cda, sp
     gorgelend links en 66 lijken uit de kast .

     1. tomygun

      Vergeet ik nog temelden dat het de P,v,de arabieren is
      die dit kantoor plat lopen .

  2. Tguard

   @rag lees alsjeblieft uw eigen bijdrages eens goed terug alvorens anderen te beschuldigen van agressie en mbt anderen zaken opdringen…. mag ik even lachen.
   Hoe (wij) zeg tegen zaken aankijken mbt bv asielzoekers, gelukszoekers, immigranten of het gedrag van groepen die onze samenleving naar de donder helpen zijn met behulp van statistieken te onderbouwen. Nee zegt uw zogenaamde tolerante kant, als je zo denkt of erger, jezelf uitspreekt dan ben je een nazi bruinhemd of erger.
   Als rechts kritisch naar het klimaat verdrag kijkt wordt er lacherig gedaan en krijg je het oordeel ontkenner, charlatan etc etc
   Ik kan nog wel even doorgaan maar ik weet niet of u het doorheeft maar uw zogenaamd linkerzijde is intolerant naar andersdenkende toe. U verdedigt een groep mensen alsof het slachtoffers van rechts georiënteerd gedachtengoed zijn. Voor de duidelijkheid extreem rechts is een buiten categorie denk hierbij bijvoorbeeld aan pegida.
   De gemiddelde mens met een rechts gedachten goed is een conservatieve denker vaderlandslievend en hechten aan normen en waarden waarmee ze zijn opgegroeid. Deze mensen hebben geen behoefte om hun eigen cultuur overhoop te gooien voor een andere.
   Rechts staan wel open om anderen te helpen maar wanneer er door de hulpvrager op een onfatsoenlijke manier met de Nederlandse cultuur of mensen wordt omgegaan is er een grens.

 5. Michael

  Of jullie nou mainstream media zijn of niet (wat is daar eigenlijk de definitie van?), gedegen onderzoeksjournalistiek wordt hier zelfde of nooit bedreven, eerder twitter-journalistiek. Dus jullie passen perfect in de argumentatie van Fleur.

 6. Saskia Haan

  @ Robert75

  Het is PVV haat Forum knuffel bij DDS
  ++++++
  Is vaak wel zo. In ieder geval in de peilingen is de PVV stabiel.. FvD verliest zetels..het afbreken van de PVV lukt DDS in de Tweede Kamer-peiling niet, het lukt wel bij FvD..vorige week 3 zetels eraf…..Er wordt steeds meer duidelijk inhoudelijk..nu pas is daar voor de kiezer een mogelijkheid om de partij FvD te lezen..en het valt tegen.. de mensen zien dat hun hypotheekrenteaftrek niet veilig is bij FvD.. De homo’s die afschijt namen van de PVV, omdat PVV tegen verbod voor homogenezing is, dachten : ik ga voor Baudet,.. die vervolgens ook tegen verbod op homogenezing is.. Deze homo’s zullen toch ook wel eens denken: Op dat punt geen verschil tussen PVV en FvD..maar PVV is wel tegen Islamisering van Nederland en FvD niet tegen Islamisering ..lijfsbehoud voor homo’s in een Islam-samenleving is aanzienlijk kleiner, dan in een samenleving die de PVV voor ogen heeft.. dus… toch maar weer PVV stemmen… en ze zullen denken: bij de PVV gaan de grenzen wel dicht ( Met tegelijkertijd een bloeiende handel met andere natie-staten) dat is ook beter voor ons allemaal..want zo krijg je niet al die homohaters binnen Nederland..we zullen de volgende peilingen nauwkeurig in de gaten houden..

  1. Vit

   @Saskia Haan

   Homogenezing??? Is dat te genezen dan?

 7. Vrijedenkert

  Geert Wilders als leider van de PVV is over datum, zijn jarenlange zeer ernstige veiligheidssituatie en bijbehorend isolement hebben nou eenmaal een ongewenste uitwerking op zijn psyche!
  Sorry PVV leden maar zo denk ik erover…

  Daartegenover zijn b.v. Fleur Agema en Martin Bosma een verademing om naar te kijken en te luisteren, Wilders zou er beter aan doen om zich wat meer terug te trekken en wat meer op de achtergrond te treden zoals ook De Winter heeft gedaan en meer zijn functie als kamerlid gaan uitvoeren en veel minder als partijleider en dit meer overlaten aan genoemde.

 8. Godefroy France

  FLEUR HELDIN!!!

  PVV EN FVD NEDERLAND REKENT OP U !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.