Haha! VVD-fractie wil dat de reizigers van asielbus Ter Apel 73 "zelf de beveiliging betalen"

Geen categoriemei 07 2019, 18:00
De Tweede Kamerfractie van de VVD laat bij monde van Bente Beckers van zich horen. Ze wil namelijk dat de reizigers die met de 'asielbus' gaan reizen tussen Ter Apel en Emmen zélf hun kaartje betalen en ook de kosten voor de beveiliging.
RTV Noord zocht contact met de vrouwelijke volksvertegenwoordiger van de VVD, maar sprak enkel met haar woordvoerder. Mevrouw zal wel op vakantie zijn of zo, het is immers wederom reces. Voor de zoveelste keer dit jaar alweer. Maar dat migranten nu hun eigen beveiliging moeten gaan betalen van het Kamerlid is wel erg stuitend. Hoe en waarvan betalen deze mensen dat dan? En moeten nu de armere asielzoekers die geen vlieg kwaad doen de kosten dragen van de beveiliging omdat er een paar raddraaiers tussen lopen?
Er is overduidelijk veel mis bij het COA. De SP en de FNV maken zich ernstig zorgen over de veiligheid van de medewerkers en er wordt zelfs in kinderen gehandeld via de opvanglocaties. Tevens is er een groep raddraaiers die buschauffeurs intimideren en het platteland afstruinen om in te breken in huizen. De extreemrechtse Voorpost plakte daarom stickers en iedereen die de voorgeschiedenis niet kende sprak er schande van. Stickers opplakken! Hoe durven jullie!
Anyway, de VVD wil dus dat de kosten voor de speciale asielbus terechtkomen bij de asielzoekers. Eerder al werd van het busbedrijf Qbuzz verlangt dat zij de kosten wel zouden dragen. Maar daar heeft het bedrijf hartelijk voor bedankt. Dus draait de gemeenschap op voor de kosten van de normaal gesproken redundante beveiliging. Ook de migranten die zich niet bezondigen aan het overduidelijke pestgedrag van sommigen.
En dat betekent slechts één ding. De selectieprocedure voor migratie is overduidelijk aan vervanging toe. Maar alleen al deze constatering zal wel weer reden zijn voor discussie. En als men het zelfs al niet met een eenvoudige constatering als deze eens kan zijn dan is het einde definitief zoek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten