Héérlijk! Defensie maakt eindelijk op schitterende wijze reclame voor Ondersteuningscommando

Dit soort dingen moet Defensie veel vaker doen.

In Nederland zijn we zo antimilitarisme dat we er zelfs moeilijk over doen dat we een landmacht, luchtmacht en marine hébben. En als iemand in je familie ‘in dienst’ is, mag je daar vooral niet over praten. Want stel je voor dat je ‘geweld’ verheerlijkt. Ofzoiets.

Heel, heel, heel langzaam lijkt daar verandering in te komen. Dat komt zowel vanuit de samenleving als vanuit defensie zélf. Zie deze schitterende video die Defensie gemaakt heeft over het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO):

Linkse raddraaiers zullen ongetwijfeld roepen dat het allemaal ‘verheerlijk’ is van het leger — een soort nieuw militarisme, maar laat die maar zeuren. Als trotse Nederlander die inderdaad familieleden in het leger had én heeft vind ik dit schitterend. We mogen, nee moeten, de mannen en vrouwen (ik weiger hen overigens ‘jongens en meisjes’ te noemen) die ons land beschermen in ere houden. Deze mensen zijn geweldig bezig, en we mogen — nee, moeten — trots op ze zijn.

Prima dat Defensie DOSCO in het zonnetje zet, dus. Meer van dit soort filmpjes graag, en snel een beetje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Catalaanse kok

  Defense Ondersteuningscommando
  Defensie Ondersteuningscommando
  Deze mensen zijn geweldig bezig, en we mogen — nee, moeten — trots op ze zijn.
  .
  k moet niets, maar zou wel , als ik er zo trots op was, de naam correct schrijven.

 2. Regina

  Defentie is een rechtse hobby waar we heus mee zonder kunnen. Laten we investeren in grote projecten waar we met mensen van andere landen rond een kampvuur zitten. Dat lijkt me veel zinvoller

  1. Peter Oudshoorn

   ‘Defentie is een rechtse hobby waar we heus mee zonder kunnen.’

   Die Regina toch, nooit de lagere school afgemaakt. Humor om te lachen!

   1. Regina

    Minder vechten meer praten en zingen

    1. Sealgaire

     Plofkop, forumvervuiler, vetklep en eenzame speklap.

  2. AS210854

   Regina, je bent ergens in de tijd blijven steken, daar plukken we nu de vruchten van.

  3. Korporaal Monty

   “waar we heus mee zonder kunnen”

   Het is een noodzakelijk kwaad.
   Zie het als de airbag van een auto, je hoopt het nooit nodig te hebben maar als je een ongeluk krijgt ben je blij dat je het hebt.

   In 2011 dachten vele mensen dat we met minder defensie konden.
   Gevolg groot deel kapot bezuinigd. Kost nu allemaal extra om het weer op te bouwen.

  4. Mars020

   Zonder een leger, wordt Europa een groot kampvuur, waar van die baardapen omheen zitten. Waarom denk je, dat Israël een sterk en modern leger nodig heeft?. Als je tussen tuig woont, zoals Bos en Lommer, Slotermeer enz, doe je dan ook je huis niet op slot?.
   Als je zoiets simpels niet snapt, ben je rijp voor een gesloten inrichting.

 3. santiago

  De vorige reclamecampagne van defensie met als inzet onze held Marco Kroon is een beetje mislukt. Nu maar zo proberen om een stelletje idioten zo gek te krijgen dat ze er weer instappen. Dosco, klinkt goed en staat interessant, maar is niets meer dan een beveiligingsclubje voor onze verrotte elite kliek.

  1. Trien Knoppen

   Iets met een klok en een klepel… als je er geen verstand van hebt hou dan je mond aub.
   Dit zijn hoofdzakelijk burgers die ondersteunende taken verrichten. Heeft niets maar dan ook echt helemaal niets met beveiliging te maken!
   De elite, zoals jij het noemt, wordt beveiligd door de DKDB, BBE en BSB.

   1. santiago

    Oei, we hebben hier met een kenner te maken. Gezien de toon van je berichtje , ook een fan van kroon denk ik zo maar. Ben wel blij dat jij ook vindt dat die enge clubjes die jij noemt er puur zijn voor de beveiliging van onze verrotte elite.
    Ik heb daarom ook weinig respect voor dit soort nep rambo’s.

    1. Trien Knoppen

     Kroon is een held maar ook een crimineel… het een sluit het ander niet uit! De rechter zal daar ook nog over oordelen want een agent een kopstoot geven dan spoor je niet in je bovenkamer… ik sluit dan ook een psychische aandoening niet uit bij hem.
     En nep Rambo’s… je weet echt niet waar je over praat! De ‘elite’… koningshuis, regering, diplomaten e.d. worden in Nederland beveiligd door de DKDB… dat is een onderdeel van politie, niet van defensie.

 4. Trien Knoppen

  @Regina…

  SOME MEN ARE MORALLY OPPOSED TO VIOLENCE THEY ARE PROTECTED BY MEN WHO ARE NOT!

  Slaap zacht…

 5. EnDanDit

  Mooi filmpje.

  Jammer genoeg is Defensie nog steeds compleet rot van binnen. ‘Tuurlijk, de promotie filmpjes van Defensie zien er flitsend uit (Defensie is vooral verzot op alles wat met cyber te maken heeft, lijkt het), maar zodra je het apparaat van binnen ziet schrik je hoe verrot het werkelijk is.

  Personeel dat de winterkleding maar zelf moet kopen. Afgekeurde munitie toch maar inzetten met allerlei gevolgen (afgekeurde munitie is nog altijd beter dan geen munitie denk ik maar?). Pang roepen omdat er geen munitie beschikbaar is. Barakken en voorzieningen die zowat uit elkaar vallen van ellende. Hoge lieden die elkaar het hand boven het hoofd houden en het personeel liever zwart maken zodra ze aan de noodklok trekken. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Enfin, gelukkig is het meeste na te lezen op het internet.

  Nee, begin eerst maar eens met het zooitje ongeregeld eens op goede orde te krijgen. Het promoten komt daarna wel. Bovendien, een goed product verkoopt zichzelf..

 6. cmsuijkerbuijk

  Luit. Gen. Mario Verbeek: Ik heb de eer hem persoonlijk al járen te kennen (Vanaf 1980) en het is een prima vent. Toen ik hem leerde kennen, was hij (nog) beroepsonderofficier bij de KLu op de Vlb. Wdt. als Spec. Mat. Tevens was hij een veelbelovend KNVB scheidsrechter die op punt van doorbreken stond om betaald voetbal te gaan fluiten. Hij was en is echter ook ambitieus en was aan een HBO studie begonnen. Daardoor moest hij, helaas voor de KNVB, het scheidsrechterschap laten vallen. Na zijn slagen is hij naar de KMA gegaan en heeft daar een schitterende carrière als KLu-officier opgebouwd, daarbij alom gewaardeerd door zijn medewerkers van hoog tot laag, omdat hij de problemen (h)(er)kent in alle geledingen van zijn mensen, omdat hij zelf ook deze weg is gegaan. Daarbij is hij enorm “gewoon” gebleven en makkelijk aanspreekbaar. Gewéldige, menselijke en capabele man, waar deze organisatie BOSCO veel voordeel van kan hebben. En ja, ik mag Mario zeggen!

 7. Joop Klepzeikert

  Laten ze eerst maar eens een echte minister van defensie aanstellen, in plaats van die huismoeke die we daar nu hebben.
  Dit soort filmpjes kan een goed begin zijn van de verbetering bij die bijna weg bezuinigde dienst, die we heel hard nodig zullen hebben binnenkort, zodra de moslims met genoeg zijn om een staatsgreep te plegen.
  De vraag is niet of dat gaat gebeuren, maar wanneer. Ze volgen hier nu precies de zelfde strategie als zo’n 50 jaar geleden in Noord Aapfrika.

 8. shimeon

  Dat lijkt Irreginaatje wel wat met haar terroristische vriendjes rond een kampvuur zitten en dromen over……. SLAAP ZACHT

 9. HEM

  Ja, er moet veel verbeteren.
  In 1972 moesten wij in Noord-Duitsland wacht lopen bij het munitiecomplex. Het was de tijd van de RAF, dus liepen we rond het complex met scherpe patronen. Nou ja, scherp ……
  Bij iedere wisseling moesten wij de munitie overdragen: Uit de patroonhouder, tellen en weer in de volgende patroonhouder.
  De munitie was zo versleten, dat de kogels uit de hulzen vielen en daardoor het kruit ook!
  Voorzichtig werd het kruit weer over de patronen verdeeld, en werden de kogels weer in de hulzen geduwd. Klaar voor de volgende ronde.
  De Russen zijn nooit gekomen, de RAF-leden vielen, Godzijdank, ergens anders aan en wisten wapens buit te maken.
  Is het een wonder dat het vertrouwen in het Nederlandse leger een beetje weg is bij de oudere garde, die dit heeft meegemaakt.
  Zeker als we horen dat de winterkleding zelf moet worden aangeschaft etc.

 10. victus

  Degene die nog roepen dat defensie geweld verheerlijkt steekt op een laffe manier zijn kop in het zand. Schijtlijsten die zelf de stap niet durven nemen om te werken voor vrede en vrijheid. Die het smerige, moeilijke werk overlaten aan gemotiveerde doorzetters, wetende dat ze zelf totaal ongeschikt zijn om te opereren op dat niveau. Liever zwetsen ze over gebroken geweertjes en bazelen met veel moeilijke woorden over onderwerpen waar ze totaal geen verstand van hebben. In de dienstplicht tijd werden dit soort mislukkelingen direct afgekeurd omdat ze die liever kwijt dan rijk waren. Geschikte kandidaten genoeg.

 11. Menno B

  Beetje lachwekkend filmpje. Geeft de indruk dat Nederland zo weinig militairen meer over heeft dat men nu maar burgerpersoneel in de pelotons opstelt.

  PRESENTEEEEERRRRR…. handtas!

  Ik denk dat een potentiële vijand hier echt van in z’n broek schijt.
  Maar dan wel van het lachen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.