snapshot10

ISIS-moffenmeid verlaat Maastrichtse wijk na klachten van buurtgenoten, voelt zich "onveilig"

Geen categoriemei 07 2019, 17:00
In 2014 vertrok Aïcha naar Syrië om daar met een jihadist te trouwen. Enkele maanden later wilde ze weer terug naar Nederland en zou ze in de wijk Amby in Maastricht gaan wonen, maar daar voelt mevrouw zich nu 'onveilig'. Goh, hoe zou dat toch komen meisje?
Het is een beetje 'moffenmeiden all over again', maar dan anno 2019. Mevrouw Aïcha is niet kaalgeschoren, maar heeft haar woning al wel moeten verlaten. De reden waarom dit gebeurt is omdat de Nederlandse politiek te laf is om daadwerkelijk keuzes te maken, die je als fatsoenlijk kunt beschouwen. Personen als Aïcha, mits ouder dan 18 jaar oud, zou de toegang tot het land na het maken van hun keuzes per definitie moeten worden ontzegd.
Maar nee. En dus kwam mevrouw naar Nederland. Hoe oud het naïeve IS-bruidje was toen ze naar Syrië vertrok weten we niet precies. Mensen doen vaak alsof dergelijke meiden heel zielig zijn. En nu zijn ze ook zeer naïef, maar de mannen komen er steevast véél slechter vanaf.
De vrouwen komen vaak weer vrij, want 'zielig' en 'naïef'. Waarom dit seksistische beleid in stand wordt gehouden en de verantwoordelijkheid van de vrouwen voor hun keuzes wordt ontnomen is de vraag. En waar zijn de feministen? Die zouden toch moeten demonstreren en eisen dat Aïcha dezelfde straf zou krijgen als haar mannelijke tegenhangers? Maar nee, dit keer niet hoor. Het zal wel een ouderwetse patriarchale stuiptrekking zijn.
Over de moffenmeiden schreven eerder al:

"Het kan niet zo zijn dat in de geschiedenis het beeld ontstaat dat het oké is om met plunderende troepen een relatie te hebben. En te doen alsof je er niets van af wist. Natuurlijk hadden de meisjes geen direct aandeel in het menselijk leed dat geschiedde, maar zij maakten het leven van de bezetter wel makkelijker en gaven deze zelfs enige legitimiteit middels hun relatie. Na de oorlog werd hun fout rechtgezet."

Zo dus ook de IS-bruidjes. Zij legitimeerden IS met hun gedrag. Zij steunden terroristen en misdadigers. Mensen die mensenrechten schenden. En wij moeten toestaan dat deze lieden zomaar bij ons in de wijk komen wonen? Ga toch fietsen!
Het Openbaar Ministerie heeft besloten om het naïeve meisje niet te vervolgen, maar was er als de kippen bij om de blokkeerfriezen te vervolgen. Dat kan natuurlijk, dat mag de gerechtelijke macht zo beslissen. Maar het hoeft ons dan niet te verbazen dat buurtbewoners gaan morren. Of dat het respect voor de 'rechtstaat' steeds verder afneemt. En dat is precies wat er gebeurt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten